CARA DAFTAR PROGRAM VIRTUAL MINI JOB ONLINE

CARA DAFTAR PROGRAM VIRTUAL MINI JOB ONLINE

PROGRAM VIRTUAL MINI JOB ONLINE

Peminjam Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) termasuk yang disenarai hitam kini berpeluang mencari pekerjaan di platform disediakan institusi pengurusan dana dan tabung pendidikan tinggi itu dengan kerjasama Pertubuhan Keselamatan Sosial (PERKESO).

APA ITU PROGRAM VIRTUAL MINI JOB

Program ‘Virtual Mini Job Hunt for PTPTN Borrowers’ secara dalam talian menyediakan sebanyak 4,609 jawatan kosong membabitkan 20 majikan.

Program itu bukan sahaja membantu graduan yang belum mendapat pekerjaan, tetapi juga terbuka kepada individu yang sudah bekerja namun ingin meningkatkan taraf hidup.

Sebagai peneraju pinjaman pendidikan, PTPTN melihat masalah yang dihadapi oleh peminjam di bawah perbadanan ini ialah sukar mendapat pekerjaan, atas sebab itu Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) dan PTPTN mengambil langkah proaktif bagi mengatasi masalah ini.

Anda juga boleh DAFTAR, PERMOHONAN & SEMAKAN MyFuture Jobs untuk mencari peluang pekerjaan

Diharapkan dengan jalinan kerjasama yang julung kali diadakan ini dapat memberi manfaat kepada peminjam PTPTN serta mengurangkan kadar pengangguran dalam kalangan graduan politeknik dan institusi pengajian tinggi.

Program berkenaan adalah antara insentif Pelan Jana Semula Ekonomi Negara (PENJANA) yang diumumkan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin baru-baru ini.

SENARAI JENIS PEKERJAAN YANG DITAWARKAN

Kita tawarkan pelbagai jenis pekerjaan termasuklah dalam sektor pembuatan, servis, runcit, perbankan dan pendidikan dengan tawaran gaji maksimum RM5,000,” katanya.

TARIKH PELAKSANAAN PROGRAM VIRTUAL MINI JOB ONLINE

Program ‘Virtual Mini Job Hunt for PTPTN Borrowers’ itu berlangsung selama empat hari bermula 30 Jun hingga 3 Julai ini.

Anda tengah cari kerja, perlukan CONTOH RESUME,muat turun dan edit sahaja, ada 100 jenis, boleh pilih mana yang sesuai dengan anda.

SENARAI ACARA PROGRAM VIRTUAL MINI JOB ONLINE

Antara acara menarik ialah sesi ceramah ‘webinar’ mengenai kebolehpasaran pekerjaan yang berlangsung dua hari dan disusuli temu duga terbuka yang diadakan secara dalam talian.

CARA DAFTAR PROGRAM VIRTUAL MINI JOB ONLINE

Layari https://careerfair.perkeso.gov.my/ untuk daftar program Virtual Mini Job secara online.

 

Tags: #CARA DAFTAR PROGRAM VIRTUAL MINI JOB ONLINE #PROGRAM VIRTUAL MINI JOB ONLINE #SENARAI ACARA PROGRAM VIRTUAL MINI JOB ONLINE #SENARAI JENIS PEKERJAAN YANG DITAWARKAN #TARIKH PELAKSANAAN PROGRAM VIRTUAL MINI JOB ONLINE

author
Author: 
  Pemilik KekandaMemey.com
  KEMPEN E-DAGANG PENJANA : CARA DAFTAR & SENARAI MANFAAT UNTUK USAHAWAN PKS
  Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinKEMPEN E-DAGANG PENJANA : CARA DAFTAR & SENARAI MANFAAT UNTUK USAHAWAN PKS
  BANCI 2020/eCENSUS : CARA DAFTAR,LOG MASUK & JAWAB SOALAN SELIDIK ONLINE
  Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinBANCI 2020/eCENSUS : CARA DAFTAR,LOG MASUK & JAWAB SOALAN SELIDIK ONLINE APA
  SKIM PEMBIAYAAN MUDAH JAYA SPiM PENJANA : CARA PERMOHONAN ONLINE
  Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinSKIM PEMBIAYAAN MUDAH JAYA SPiM PENJANA : CARA PERMOHONAN ONLINE APA ITU
  TABUNG SIMPANAN PENDIDIKAN ANAK PERAK 2020 : CARA & BORANG PERMOHONAN
  Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinTABUNG SIMPANAN PENDIDIKAN ANAK PERAK 2020 : CARA & BORANG PERMOHONAN APA

  Leave a reply "CARA DAFTAR PROGRAM VIRTUAL MINI JOB ONLINE"