CARA KEMASKINI BPN 2.0

CARA KEMASKINI BPN 2.0

CARA KEMASKINI BPN 2.0

Untuk makluman bayaran BPN 2.0 fasa pertama akan dibayar pada bulan Oktober 2020. Persoalannya adakah perlu pemohon buat kemaskini dan bagaimanakah   CARA KEMASKINI BPN 2.0?

Untuk permohonan baru, sila baca CARA DAFTAR BPN 2.0 terlebih dahulu.

APA MAKLUMAT YANG PERLU DIKEMASKINI DALAM BPN 2.0?

Memandangkan bahawa platform kemaskini masih lagi menggunakan portal https://bpn.hasil.gov.my, maka tidak ada perbezaan dengan proses update seperti sebelum ini.

Secara amnya, berikut adalah beberapa perkara yang anda perlu kemaskini:

Nak lebih jelas tengok CONTOH SITUASI PERLU/TIDAK PERLU BUAT KEMASKINI PERMOHONAN MANUAL BPN 2.0

NOMBOR AKAUN BANK TERKINI

Berdasarkan makluman LHDN,nombor akaun bank tidak boleh dikemaskini, jika ada masalah berkaitan nombor akaun seperti tidak aktif,dah tukar nombor akaun, biarkan sahaja, nanti status bayaran pemohon akan jadi bayaran gagal kredit. Seterusnya anda dapatkan NOMBOR BAUCER BPN 2.0 dan ambil tunai di BSN sahaja.

Bayaran BPN 2.0 fasa 1 akan dikreditkan hujung bulan Oktober 2020,apa MAKSUD STATUS BAYARAN BPN 2.0 BERJAYA KREDIT & GAGAL KREDIT

STATUS PERKAHWINAN TERKINI

Jika anda sudah berkahwin, jangan lupa kemaskini BPN 2.0 jika status dalam sistem masih bujang.

Kepada yang masih bujang cepat mohon BPN 2.0 BUJANG dapat RM500 atau RM300 jika layak

Jika anda sudah bercerai atau berpisah, jangan lupa kemaskini Bantuan Prihatin Nasional 2.0 jika status dalam sistem masih berkahwin.

Nak tahu cara TUKAR STATUS PERKAHWINAN BPN 2.0? Bujang kepada Berkahwin atau Berkahwin kepada bujang

Masih tidak jelas atau keliru? Tengok video ini

NOMBOR TELEFON TERKINI

Jika anda ada menukar nombor telefon baru, anda perlu update dalam portal BPN.

Sekiranya anda gagal untuk kemaskini BPN 2.0 dengan nombor telefon yang baru, ada kemungkinan anda tidak akan terima SMS dan notifikasi berkenaan pembayaran dan lain-lain lagi perkara yang penting.

Anda perlukan info tentang tarikh pembayaran BPN 2.0? Berikut adalah dikongsi tentang  tarikh-tarikh penting dan kaedah pembayaran BPN 2.0.

MAKLUMAT ANAK TERKINI

Jika jumlah anak bertambah; contohnya dari 1 kepada 2; anda perlu kemaskini BPN 2.0

Nak tahu tarikh cuti sekolah, cuti peristiwa, cuti umum dan sebagainya? Boleh rujuk KALENDAR KUDA TAHUN 2021

CARA KEMASKINI BPN 2.0

1.Layari portal BPN 2.0 di sini: https://bpn.hasil.gov.my

2.Tekan pautan Log Masuk pada bahagian Menu atas sebelah kanan

3.Masukkan ID Pengguna iaitu Nombor Kad Pengenalan anda

4.Tekan butang Semak

5.Jika tidak ada apa-apa masalah, anda akan dapat Log Masuk ke dalam sistem

6.Klik butang Papar Borang untuk melihat dan menyemak maklumat terperinci yang telah didaftarkan.Anda akan dapat lihat:

  • Nama
  • No MyKad
  • Status Permohonan
  • Jumlah Keseluruhan BPN
  • Maklumat Pendapatan

7.Selepas Papar Borang, tekan butang Kemaskini

8.Jika ada maklumat diri anda yang sudah berubah, sila buat kemaskini

Bagaimana jika BPN 2.0 anda tidak lulus?Bagaimanakah CARA BUAT RAYUAN BPN 2.0?

MAKLUMAT LANJUT & PERTANYAAN BPN 2.0

Jika anda ingin maklumat lanjut & pertayaan tentang BPN 2.0  berkenaan kemas kini, sila hubungi Kementerian Kewangan Malaysia melalu mana-mana talian berikut:

  • 03-8882 9089
  • 03-8882 9087
  • 03-8882 9191
  • 03-8882 4565
  • 03-8882 4566

Info terbaru tentang TARIKH BPN 2.0 DIKREDITKAN BERMULA 26 OKTOBER 2020

Tags: #APA MAKLUMAT YANG PERLU DIKEMASKINI DALAM BPN 2.0? #CARA KEMASKINI BPN 2.0

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    PENDAFTARAN PROGRAM SARINGAN PRIHATIN MYEG
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinPENDAFTARAN PROGRAM SARINGAN PRIHATIN MYEG APA ITU PROGRAM SARINGAN PRIHATIN MYEG? Program
    STATUS PEMBAYARAN BPN 2.0 MENGIKUT BANK
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinSTATUS PEMBAYARAN BPN 2.0 MENGIKUT BANK Ramai yang tengah cari maklumat tentang
    PENDAFTARAN SPRN(TEDUH):CARA PERMOHONAN RUMAH MAMPU MILIK
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinPENDAFTARAN SPRN(TEDUH):CARA PERMOHONAN RUMAH MAMPU MILIK Untuk makluman, setiap permohonan rumah mampu
    RUMAH SELANGORKU:SEMAKAN PERMOHONAN
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinRUMAH SELANGORKU:SEMAKAN PERMOHONAN APA ITU RUMAH SELANGORKU Skim ini merupakan perumahan yang
    1. author

      Ok4 weeks ago

      Cuba tunjuk kat mane ko punya kemaskini tu?

      Reply
    2. author

      JEFRI BIN BAKTIAR4 weeks ago

      Saya ingin kemaskini BPN saya

      Reply
      • author

        alinawati bt alias3 weeks ago

        saya sudah tukar akaun baru.akaun bnk lama saya sudah block .boleh tolong saya

        Reply
    3. author

      JEFRI BIN BAKTIAR4 weeks ago

      Kemaskini

      Reply
    4. author

      RARA4 weeks ago

      Tempat saya tiada butang kemaskini.. Hanya ada butang KEMBALI

      Reply
    5. author

      Tan Eng Hong4 weeks ago

      Kemaskini

      Reply
    6. author

      Shaik Mozhar Bin Omar4 weeks ago

      Tolong kemaskini data saya yang baharu

      Reply
    7. author

      Shaik Mozhar Bin Omar4 weeks ago

      Tolong hubungi saya

      Reply
    8. author

      Muhammad Hafizuddin4 weeks ago

      Kemaskini

      Reply
    9. author

      fydaa4 weeks ago

      mcm mana nak kemas kini???

      Reply
    10. author

      arissa4 weeks ago

      tiada butang kemaskini , cuma kembali sahaja kenapa ya ??? macam mana nak kemas kini ???

      Reply
    11. author

      mohd Esa bin zainal4 weeks ago

      saya nak kemaskini bpn 2…
      saya nk tukar no akaun bank

      Reply
    12. author

      Mennon miki4 weeks ago

      Macam mana nak kemas kini,BSH saya dah kemas kini apa pun tak dapat.. BPN ada juga dpt bantuan..

      Reply
    13. author

      Suzana4 weeks ago

      Saya nak kemaskini

      Reply
    14. author

      Fad4 weeks ago

      Macam mana nak kemaskini? Sebab saya cari tak jumpa butang kemaskini, yang ada butang kembali je.

      Reply
    15. author

      Mohd hariz4 weeks ago

      Macam mana nak kemaskini numb acc ye

      Reply
    16. author

      Mohd hariz4 weeks ago

      Cara kemaskini numb acc yang tidak aktif

      Reply
    17. author

      Mohd hariz4 weeks ago

      Cara kemaskini acc bank yang tidak aktif

      Reply
    18. author

      Safie bin abdul pilih4 weeks ago

      Sya nak kemaskini mcm mna

      Reply
    19. author

      Norazhamee bin Abd ghani4 weeks ago

      Nk masuk kan nombor ACC bank kat bpn

      Reply
    20. author

      julian4 weeks ago

      tiada pun pilihan kemaskini… macamana ni

      Reply
    21. author

      Wawa4 weeks ago

      Terkial2 cari butang kemaskini mna ada dlm tu..

      Reply
    22. author

      Suresh Ram3 weeks ago

      Portal saya tak da nutang kemaskini cuma button kembali

      Reply
    23. author

      User3 weeks ago

      Error!! Tiada butang kemaskini yg di jumpai. Sila update page anda untuk memudahkn urusan pengemaskinian kami. Harap maklum & terima kasih 🙂

      Reply
    24. author

      Adam3 weeks ago

      Aduii.. Mau kemas kini sebab dulu time terima bpn nda da kerja ku sama acc bank.. Sekarang kerja suda sama ada acc bank nah mau kemas kini tapi nda da button kemas kini..

      Reply
    25. author

      kei3 weeks ago

      tiada BUTANG KEMASKINI sekarang…hanya ada KEMBALI…so baik call saja dan tanya atau request mahu kemaskini….

      Reply
    26. author

      Nur hidayah bt ahmad3 weeks ago

      Macam mana cara nak kemas kini kalau saya tak dapat link

      Reply
    27. author

      notahfindy ahmad3 weeks ago

      ada tnggunga 2 ank

      Reply
    28. author

      MOHAMMAH SHAUQI BIN HASSAN3 weeks ago

      CARA KEMASKINI BPN 2.0

      Reply
    29. author

      Zairul3 weeks ago

      Macam mana nak kemaskini

      Reply
    30. author

      RajaRajeswari3 weeks ago

      Tak dapat kemaskini

      Reply
    31. author

      Meiji3 weeks ago

      Tidak boleh kemaskini bank account punya BPN, kena gi BSN ambil cash untuk menyebarkan covid-19 ke?

      Reply
    32. author

      Irfan3 weeks ago

      Ade link tak untuk kemaskini no akaun bank baharu. Di portal tu saya tidak jumpa. Tolong beri bantuan

      Reply
    33. author

      Mohd fairie bin arifin2 weeks ago

      Page error ..x leh nk kemaskini …mohon update page untuk pengemaskinian yg trbaru …

      Reply
    34. author

      Seding kining2 weeks ago

      Kemaskini saya punya.

      Reply
    35. author

      Mohd. Ali Bin Redzuan2 weeks ago

      Penukaran akaun Bank BSN telah di Kreditkan ke Akaun Isteri dlm Proses Perpisahan. Kedua dua ada Tanggongngan Isteri 03 (Ank 01:17thn/ Ank 02:15thn & Ank 03:13thn .Sudah Besar.). Manakala sy(Suami) Ank 02.( Ank 01: 9thn & Ank 02: 7thn)..Masih Sekolah dlm Tanggongan sy. Mohon buat Penukaran Akaun Bank Pemerima Bpn 02 ke Akaun sy..pula..sedangkan sudah Setiap kali Penerimaan Bantuan Terus Diam..jika Bab duit. Sedangkan syvpyn Ada jg tanggingan sy..Duit Belanja Ank ke Sekolah Segala rusan Sekolah A-Z..semuanya sy yg Urus. Syvpyn X ada duit..ajika dpt Duit Bantuan Krajaan..buat xtau sj..Hak sy mana divambil peduli.Mohon Pertimbangan dan Jasa Baik Tuan..masalah sy kini.

      Reply
    36. author

      Tee BoonSan1 week ago

      tiada butang kemaskini tolong buat panggilan kepada saya .terima kasih

      Reply
    37. author

      Dakshaayani Bala1 week ago

      tak boleh kemas kini status perkhawinan, no telephone, address dengan bank akaun. kalau dh tak guna akaun lama, tak boleh buat ape2. i dah call n tanya ngan pegawai

      Reply
    38. author

      Sugumaran1 week ago

      “CARA KEMASKINI BPN 2.0” online

      Reply
    39. author

      DEYNA1 week ago

      MANA BUTANG KEMASKINI??

      Reply
    40. author

      ROSITA1 week ago

      CARA KEMASKINI BPN 2.0 ONLINE

      Reply
    41. author

      SivaSathi1 week ago

      no have any updated button

      Reply
    42. author

      along eli1 week ago

      sy nak msukan akaun bnk sy,,, dulu xde nom akaun bank….. mcm mne cara nya

      Reply
    43. author

      NUR AAIRA ZULAIKHA BINTI JUANAS1 week ago

      MANA’ BUTANG ‘KEMASKINI??SAYA CUMA NAMPAK ‘KEMBALI’ ITU SAHAJA

      Reply
    44. author

      Muhammad1 week ago

      Tak jumpa kemaskini…

      Reply
    45. author

      Ritchell7 days ago

      Kwn2 krja dpt rm500 utk bpn 2.0 tp sya dpt 300 knpa begitu?? Gaji kmi sma sja di bwah 2k..prsoalanya knp sesetngah bujang yg gaji bwah 2k dpt 300??… tp sy msi brsyukur jga la sbb dpt duit free kerana sesetngah org x dpt lngsung😄

      Reply
    46. author

      Maizatunnajwa7 days ago

      Mcm mana nk kemaskini acc bank sebab acc bank yg lama kena block..Nk pakai acc bqu

      Reply
    47. author

      Diana7 days ago

      Mcm mna nak kemaskini..klu button kemaskini pun tak ada yg ada kembali

      Reply
    48. author

      Mohammad safberi Bin saee6 days ago

      SAYA NAK KEMASKINI AKAUN DAN NO TELIFON UNTUK BANTUAN PRIHATIN NASIONAL,MELALUI TELIFON MUDAH ALIH…

      Reply
    49. author

      LOH KWEE PAIK6 days ago

      CARA KEMASKINI BPN 2.0″

      Reply
    50. author

      LOH KWEE PAIK6 days ago

      Saya ingin kemaskini BPN saya

      Reply
    51. author

      SAMUEL REMSEY ANAK DARAH6 days ago

      Saya ingin kemaskini BPN saya ,di sebab kan saya sudah berkahwin

      Reply
    52. author

      Selamat bin Puraman5 days ago

      Kemaskini BPN 2.0

      Reply
    53. author

      mohamad asywanzie5 days ago

      CARA KEMASKINI BPN 2.0

      Reply
    54. author

      teresa anak ayong5 days ago

      macamana nak kemaskini no akaun ?? adoii

      Reply
    55. author

      teresa anak ayong5 days ago

      satu lg , sy bujang tp dpt bpn 1.0 cuma rm500 bpn 2.0 dpt rm300 , pdhal gaji sy dibawah 2k. mcmana itu ?

      Reply
    56. author

      Mohd supiya5 days ago

      Mn ada kemaskini..hanya ada butang kembali

      Reply
    57. author

      ARMY HARDI BIN MOHD SOK4 days ago

      Tolong email saya cara kemaskini BPN 2.0

      Reply
    58. author

      Zulkafli Hamzah3 days ago

      BPN 1.0 acc cimb nak tukar utk BPN 2.0
      Ke acc Public bank

      Reply
    59. author

      Wenny anak semambu3 days ago

      Saya nak kemaskini BPN 2.0 ke akuan bank sya..sebab selalu berbaris kat bank bsn..skrg covid 19 susah nak ikut berbaris…sebab kerja susah nak cuti ..plis email sya cara nak kemaskini

      Reply
    60. author

      Handa3 days ago

      Series la..butang kembali saja saya jumpa ni..mana butang kemaskini..

      Reply
    61. author

      Nurazim muhaimin3 days ago

      Cara kemaskini bon 2.0

      Reply
    62. author

      Ramadianakewa binti moktar2 days ago

      Nak tukar bank cimb ke maybank

      Reply
    63. author

      Mohd Khalid Bin Jawahir jawahir1 day ago

      tahun 2019 bulan 7 saya telah pun berhenti kerja wajib , pada tahun 2020 saya dapat dari bpn RM1000 saja
      B40 , yang terbaru bpn2 dapat Rm600
      adakah saya diperlukan untuk buat rayuan

      Reply
    64. author

      MOHD RAFIZAN BIN MD HASHIM11 hours ago

      No akaun maybank saya salah satu no.jadi saya nak kemaskini no akuan bank ty macam mana

      Reply
    65. author

      Aravindran a/l lechumanan10 hours ago

      Status perkhawinan saya nak tukar ke khawin, so saya nak buat kemaskini, boleh nak tahu macam mana nak tukar

      Reply

    Leave a reply "CARA KEMASKINI BPN 2.0"