CARA TUKAR KREDIT E-WALLET RM50 EPENJANA KEPADA CASH/TUNAI

CARA TUKAR KREDIT E-WALLET RM50 EPENJANA KEPADA CASH/TUNAI

CARA TUKAR KREDIT E-WALLET RM50 EPENJANA KEPADA CASH

Mungkin penerima kredit E-Wallet RM50 EPENJANA tertanya-tanya adakah boleh tukar kredit E-Wallet RM50 EPENJANA kepada cash?

Jika diberi pilihan, masih ramai golongan yang mahu menerima bantuan ini dalam bentuk cash berbanding secara wang kredit melalui e-wallet sebegini.

Ada ke yang masih belum tebus ePenjana? Ini CARA GUNA ePENJANA RM50

Namun, objektif Kerajaan memberikan wang bantuan kredit ini adalah untuk menggalakkan pengguna supaya menggunakan kaedah baru iaitu cashless.

Jika anda telah tebus/claim EPENJANA,adakah anda telah membuat SEMAKAN EPENJANA ETUNAI RM50 sama ada telah masuk ke dalam akaun ewallet anda iaitu BOOST,GRAB PAY,TOUCH N GO.

Dengan cara membayar barang belian tanpa cash sebaliknya dengan hanya melalui telefon pintar.

Tetapi tidak bagi mereka yang tidak biasa. Mereka yang tinggal di kawasan kampung atau pekan-pekan kecil.

Mereka ini tidak didedahkan dengan penggunaan pembayaran tanpa sentuh ini malah terdapat premis di Kawasan mereka tidak menerima bayaran selain cash sahaja.

Ramai yang ada jadual pembayaran i-Lestari ini, namun tidak tahu bagaimanakah CARA MEMBACA JADUAL TARIKH PEMBAYARAN i-LESTARI KWSP? Jadi kami akan kongsikan kepada anda ilmu yang sangat berguna ini.

Hal ini jelas menyukarkan mereka yang menebus wang bantuan tersebut teapi tidak dapat digunakan dengan betul. Bimbang juga sekiranya sehingga tamat tempoh 30 September ini, wang tersebut sudah tidak boleh digunakan.

Jika ada masalah menebus kredit e-wallet RM50,ini SEBAB GAGAL TEBUS KREDIT eWALLET RM50 ePENJANA

CARA TUKAR KREDIT E-WALLET RM50 EPENJANA KEPADA CASH

Kalau anda pengguna e-wallet Touch n Go, boleh ikut langkah demi langkah ini untuk cashkan.

Anda perlu ada dua aplikasi ini :

  • Aplikasi e-wallet Touch n Go
  • Aplikasi Shopee

LANGKAH 1 – Pastikan kredit bantuan berada dalam Touch n Go

Nak bawa duit ni keluar

LANGKAH 2 – Bukak aplikasi Shopee, dan klik pada bahagian ShopeePay

Bukak aplikasi Shopee dan klik dekat bahagian ShopeePay

LANGKAH 3 – Pilih atau masukkan jumlah berapa kita nak keluarkan.

Masukkan jumlah kredit yang kita nak cashkan

Baca tentang 24 KUMPULAN YANG TIDAK LAYAK DAPAT DUIT BSH 2020

LANGKAH 4  –  Klik Cash Payment at 7 – eleven. Bila dah comfirm payment, akan keluar 1 bar code terpapar di screen phone. Bawa telefon ke 7 eleven berdekatan dan minta mereka scan barcode tersebut. Tak sampai 5 minit ada yang dah berjaya masuk duit ke ShopeePay.

Klik Cash Payment at 7 Eleven dan Comfirm Payment

LANGKAH 5 – Bila akaun dah masuk ShopeePay, maksudnya sudah boleh di cash out. Cuma biasanya dari ShopeePay, akan ambil masa dalam 1-2 hari untuk clear.

Pernah guna APLIKASI MyBSH 2020? PERMOHONAN & RAYUAN BSH  LEBIH CEPAT & MUDAH bila guna aplikasi MyBSH 2020

Daripada ShopeePay ni boleh transfer to akaun bank kita. Kepada yang tak tahu macam mana, pastikan sudah link kan akaun bank kita dengan ShopeePay.

Klik Transfer untuk masukkan ke akaun bank kita. Tapi pastikan ShopeePay kita dah link kan dengan akaun bank.

Bagi mereka yang menggunakan  aplikasi e-wallet Boost dan GrabPay. Tiada cara untuk cashkan kredit bantuan.

Ramai yang ingin tahu CARA UPGRADE BOOST PREMIUM WALLET.Maka kami akan kongsikan cara yang paling mudah untuk anda fahami dan boleh ugrade boost korang kepada premium wallet.

MAKLUMAT LANJUT & PERTAYAAN

Touch ‘n Go e-Wallet
Telefon: +603-5022 3888

E-mel: [email protected]

Laman sesawang: https://tngd.my/careline-webform

 

Tags: #CARA TUKAR KREDIT E-WALLET RM50 EPENJANA KEPADA CASH #CARA TUKAR KREDIT E-WALLET RM50 EPENJANA KEPADA CASH/TUNAI

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    GKP 2.0:CARA PERMOHONAN & SEMAKAN STATUS KELAYAKAN
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinGKP 2.0:CARA PERMOHONAN & SEMAKAN STATUS KELAYAKAN APA ITU GKP 2.0 Bantuan
    GERAN KHAS PRIHATIN 2.0: SEMAKAN STATUS KELAYAKAN PERMOHONAN
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinGERAN KHAS PRIHATIN 2.0: SEMAKAN STATUS KELAYAKAN PERMOHONAN Bagi anda yang ingin
    CARA KEMASKINI BPN 2.0
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinCARA KEMASKINI BPN 2.0 Untuk makluman bayaran BPN 2.0 fasa pertama akan
    CARA DAFTAR BPN 2.0
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinCARA DAFTAR BPN 2.0 Jika anda tidak pernah buat permohonan BPN pertama
    1. author

      Faisal bin maidin2 months ago

      Leave a reply “CARA TUKAR KREDIT E-WALLET RM50 EPENJANA KEPADA CASH”

      Reply
    2. author

      Fauzih bin abdullah2 months ago

      Fauzih bin Abdullah Rm50

      Reply
    3. author

      Kalaivaanee A/P Thennarasan2 months ago

      Epenjana may angkat cash RM50

      Reply
    4. author

      MUHAMMAD ABDUL LATIFF BIN RAMLI2 months ago

      Muhammad abdul latiff bin ramli Rm50

      Reply
    5. author

      ZAMRI1 month ago

      kredit E-WALLET RM 50 EPEJANA NK TUKAR KE TOPUP

      Reply
    6. author

      Ruzanah binti jumali1 month ago

      Cara tukar kredit e-wallet rm50 epenjana kepada cash/tunai

      Reply
    7. author

      Mohd sapri bin asbullah1 month ago

      Cara tukar keredit E-wallet RM50 epenjana kepada cash/tunai”

      Reply
    8. author

      rangai john bana1 month ago

      sms kredit walet ada mau tebus tranfer akk bank mcm mana

      Reply
    9. author

      Surayaaa1 month ago

      Betul ke boast dengan grabpay tak boleh guna untuk topup shopeepay?

      Reply

    Leave a reply "CARA TUKAR KREDIT E-WALLET RM50 EPENJANA KEPADA CASH/TUNAI"