i-LESTARI BULAN JULAI

i-LESTARI BULAN JULAI

i-LESTARI BULAN JULAI

Ramai yang ingin mengetahui tentang tarikh bayaran i-LESTARI BULAN JULAI. Kita sedia maklum bahawa RM500 sebulan daripada pengeluaran i-Lestari ini sangat bermakna kepada ahli untuk menampung kos sara hidup harian.

Berdasarkan maklumat daripada KWSP,tarikh bayaran i-LESTARI BULAN JUN bermula daripada 1 Julai 2020. Ramai yang sudah menerima bayaran i-Lestari bulan kedua iaitu bulan Jun 2020 dan sedang tunggu i-Lestari bulan ketiga.

Jika anda ada menerima CEK JURUBANK KWSP, dapatkan info disini untuk menguruskan pengeluaran.

Jika pengeluaran i-Lestari anda gagal dikreditkan, baca info KEMASKINI MAKLUMAT PEMBAYARAN i-LESTARI GAGAL DIKREDITKAN

i-LESTARI BULAN JULAI

Pemohon pengeluaran i-Lestari dinasihatkan untuk menyemak akauk bank masing-masing ekoran tiada tarikh khusus diberikan untuk pembayaran pada bulan  seterusnya.

Namun demikian, pemohon boleh membuat semakan sama ada pembayaran i-Lestari bulan Julai sudah dikreditkan atau belum. Bagaimakah caranya?

Baca tentang BANTUAN KHAS RM600 KEPADA PEMANDU BAS SEKOLAH

SEMAKAN PEMBAYARAN i-LESTARI

Sebelum membuat semakan pembayaran i-Lestari, lebih baik anda baca dan fahami maklumat ini :

  • Bayaran pengeluaran akan dimajukan ke bank pilihan anda mulai 1 Julai 2020 secara berperingkat.
  • Sekiranya akaun bank anda tidak aktif atau dibekukan, sila berhubung terus dengan pihak KWSP untuk maklumat lanjut.
  • Pembayaran i-lestari akan dilakukan pada setiap 1hb setiap bulan. Tarikh yang berada dalam sistem hanya terpakai pada pembayaran bulan pertama sahaja.
  • Jika pada 1 Jun 2020 masih belum terima lagi pembayaran bermakna pihak KWSP membuat pembayaran secara berperingkat.

Anda berminat nak kerja sebagai PENYELIA DAN PEMBANCI SAMBILAN BANCI PENDUDUK DAN PERUMAHAN MALAYSIA 2020, gaji RM72/ RM54 sehari,boleh mohon segera

Terdapat beberapa cara untuk membuat semakan pembayaran i-Lestari ,berikut adalah cara untuk membuat semakan :

SEMAKAN MELALUI i-AKAUN KWSP

Cara semakan ini sesuai untuk pemohon yang membuat pengeluaran i-Lestari melalui i-Akaun.

1.Pastikan anda mempunyai i-Akaun untuk log masuk menggunakan id dan password.

2.Lihat di bahagian ‘Withrawal’, anda boleh tahu sama ada pengeluaran i-Lestari telah dikreditkan pada ‘payment date’.

Baca tentang CARA DAPATKAN KOD PROMO/KUPON DISKAUN 20 PERATUS TIKET MALAYSIA AIRLINES

SEMAKAN MELALUI PORTAL i-LESTARI KWSP

Cara semakan ini sesuai untuk pemohon yang menggunakan portal i-Lestari/i-Akaun/emel/ pos. Bagi anda yang guna sistem i-Lestari Online pula boleh disemak di portal tersebut dan akan dipaparkan tarikh bayaran anda.

SEMAKAN MELALUI SMS PIHAK KWSP

Bagi anda yang telah dikreditkan ke akaun bank akan dimaklumkan dengan penghantaran SMS daripada PIHAK KWSP

Kepada seluruh rakyat Malaysia,bermula 7 Julai 2020, Jabatan Perangkaan akan mula melancarkan Banci 2020. Ini  CARA DAFTAR,LOG MASUK & JAWAB SOALAN SELIDIK ONLINE BANCI 2020/eCENSUS

 

MAKLUMAT LANJUT & PERTAYAAN

Untuk keterangan lanjut tentang i-Lestari KWSP, sila layari ke laman web https://www.kwsp.gov.my/ms/faq-i-lestari.

Jika anda sedang mencari pekerjaan dan memerlukan CONTOH RESUME, muat turun & edit sahaja.

Jika anda berminat untuk menjadi sebahagian anggota Bomba,ini CARA PERMOHONAN JAWATAN KOSONG BOMBA 2020

 

Tags: #i-LESTARI BULAN JULAI

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    GKP 2.0:CARA PERMOHONAN & SEMAKAN STATUS KELAYAKAN
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinGKP 2.0:CARA PERMOHONAN & SEMAKAN STATUS KELAYAKAN APA ITU GKP 2.0 Bantuan
    GERAN KHAS PRIHATIN 2.0: SEMAKAN STATUS KELAYAKAN PERMOHONAN
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinGERAN KHAS PRIHATIN 2.0: SEMAKAN STATUS KELAYAKAN PERMOHONAN Bagi anda yang ingin
    CARA KEMASKINI BPN 2.0
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinCARA KEMASKINI BPN 2.0 Untuk makluman bayaran BPN 2.0 fasa pertama akan
    CARA DAFTAR BPN 2.0
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinCARA DAFTAR BPN 2.0 Jika anda tidak pernah buat permohonan BPN pertama
    1. author

      Mario a/l kamal3 months ago

      I-lestari bulan julai

      Reply
    2. author

      Siti emy3 months ago

      Bayaran bulan jun 910604146282

      Reply
    3. author

      Muhammad Firdaus bin yusuf3 months ago

      i-LESTARI BULAN JULAI

      Reply
    4. author

      Anuar bin azudin3 months ago

      Tarikh

      Reply
    5. author

      Tenny cassidy3 months ago

      Untuk bulan julai kira 1/7/20 kan..

      Reply
    6. author

      Mohd rosdi bin majani3 months ago

      Bagi bulan julai kira 01/07/2020

      Reply
    7. author

      Tuan mohd azrien3 months ago

      Saya punya masih ada baki lagi ka kwsp? 871223115117

      Reply
    8. author

      Uma moopan3 months ago

      Saya pun daftar kwsp tapi belum masuk my account

      Reply
      • author

        sedang kecewa dgn perkhidmatan kwsp2 months ago

        dapat mesej pembayaran dngan cek juru bank 20 mei..dapat mesej pembayaran kedua 19 june..yang julai punya smpai skrng apa pon xda..mohon bagi pencarahan..cll khidmat planggan pon xberguna..nk p cek baki buat apa..sedangkan dh tau acc 2 ada stu ribu lbh..2 pon ak check pnyata tahun 2017..

        Reply
    9. author

      Amy Zan3 months ago

      Semakan bayaran bulan Julai dah tak 910502016451

      Reply
    10. author

      Jamelah Bt Ali3 months ago

      Tarik bayaran bulan Julai tq..

      Reply
    11. author

      Uma moopan3 months ago

      Tarikh bila masuk account

      Reply
    12. author

      MOHD ZAKI B. MD NOR3 months ago

      Pembayaran bln julai i lesrtari saya pd berapa haribulan julai no ic 760434-03’5525?

      Reply
    13. author

      Azneyzack3 months ago

      Bayaran kwsp untuk ketiga bila tarikh

      Reply
    14. author

      Widadalazzam3 months ago

      Bulan julai punya bila nk masuk ye? Tlg semak 931116105230

      Reply
    15. author

      Mohd Zaki Bin Md Nor3 months ago

      I+lestari utk bln jualai saya dah masuk ke belum blh tlg semakan ??,760424035525

      Reply
    16. author

      Uma moopan3 months ago

      Bulan July tarikh bila pls

      Reply
    17. author

      Md Zaidj3 months ago

      Bulan july punye berapa hari bulan?

      Reply
    18. author

      Muhamad faiz bin ramli3 months ago

      Kemasokkan untuk bulan julai??

      Reply
    19. author

      ZUkini3 months ago

      Tolong semak Sya pnya 880103125841

      Reply
    20. author

      Dineshthevar3 months ago

      Tolong bila dapat julai punya fuit

      Reply
    21. author

      famey rahmat3 months ago

      i lestari julai

      Reply
    22. author

      Nor najiha binti nazri3 months ago

      Saya masih belum terima lagi i-lestari yg kedua. Bilakah akan
      Terima ya. Tksh. Harap maklum

      Reply
    23. author

      Uma moopan3 months ago

      Tarikh bila masuk account Sy

      Reply
      • author

        Wan sapuan bin wan ali3 months ago

        Bila tarikh untuk saya bulan julai

        Reply
    24. author

      Mohd zamzuri b sahran3 months ago

      i-lestari bulan julai?

      Reply
    25. author

      Siti Aishah binti latag3 months ago

      I-lestari bulan julai

      Reply
    26. author

      Mohd Hasrul Bin Khalid3 months ago

      0109336709 i lesrari bulan julai

      Reply
    27. author

      Azhar bin ali3 months ago

      Tolong semak tarikh ilestari bulan Julai..01112990704

      Reply
    28. author

      NONI AMBREEN AK AUGUSTINE SINGKEI3 months ago

      Ingin memohon bantuan ibu tunggal

      Reply
    29. author

      NONI AMBREEN AK AUGUSTINE SINGKEI3 months ago

      i-LESTARI BULAN JULY

      Reply
    30. author

      MOHAMMAD REZMAN BIN SAMSUDDIN3 months ago

      I lestari bulan july

      Reply
    31. author

      steven3 months ago

      bila i lestari bulan julai

      Reply
    32. author

      Nur hazaliza bin saidin3 months ago

      Kenapa i lestari sy x masuk lg.selalu bsn awal masuk.kali lambat pula.kata 1 hr bln ni dh 7 hr.sy nk bg anak sy mkn apa

      Reply
    33. author

      Yusnizam3 months ago

      Bila masuk bulan Julai . bayaran 2 dapat awal

      Reply
    34. author

      Bavy joice3 months ago

      Sy punya l lestari bulan6 blm masuk lg 781129125416

      Reply
    35. author

      Mustaffa bin said3 months ago

      Bila tarik untuk saya pada bulan julai

      Reply
    36. author

      Muhamad Hafiz Akhirudin Bin Abdullah3 months ago

      bila tarikh untuk saya bulan Julai 0143115297

      Reply
    37. author

      Muhamad Hafiz Akhirudin Bin Abdullah3 months ago

      bayaran bulan Julai bila 931125115297

      Reply
    38. author

      ZULHISHAM BIN AHMAD NOR KAPLI3 months ago

      Ilestari bulan Julai bila nak masuk yer,,. Tolong semak 820816055295

      Reply
    39. author

      Noor hisham bin hariri3 months ago

      i estari bulan julai. Boleh tolong semak.
      730910-08-5037

      Reply
    40. author

      Zaki bin majid3 months ago

      Bila bayaran bln julai

      Reply
    41. author

      Mohd haszailizan. B. Seman3 months ago

      Untuk bln julai adalah sy msih blh menerima amaun rm500 sama sperti bln2 yg lepas untk sy ic no 811012035809

      Reply
    42. author

      mohamat sapri bin sahat3 months ago

      900522135089

      Reply
    43. author

      Nurul nabila2 months ago

      Bila saya pnye i lestari akn di msukkn

      Reply
    44. author

      Phacis2 months ago

      Tarikh brapa i -lestari julai sy Fadill kredit kan ke dlm bank?blh minta semak kan?910105125663 ic nom sy

      Reply
    45. author

      Shahidan2 months ago

      Tlg check sya pnya I. Lestari bulan Julai.blum msuk.
      831127025633

      Reply
    46. author

      MOHAMAd IZUAN BIN ZULAIDi2 months ago

      Tarikh bulan julay belum masuk 940222026071

      Reply
    47. author

      BON BIN ABDUL RAZAK2 months ago

      Bulan julai belum masuk
      950520126797

      Reply
    48. author

      Normazwanie2 months ago

      Bulan July belum dapat lagi cek Dari kwsp
      Sblom ni takde akaun..dah Ada akaun mcmne nak tukar pd masuk akaun bank

      Reply
    49. author

      Mohamad zulfahmie bin mohamad razali2 months ago

      kwsp bulan julai bila masuk?
      0179193643

      Reply

    Leave a reply "i-LESTARI BULAN JULAI"