i-SINAR BULAN JUN:CHECK TARIKH BAYARAN MASUK BANK

i-SINAR BULAN JUN:CHECK TARIKH BAYARAN MASUK BANK

i-SINAR BULAN JUN

Kepada pemohon i-Sinar yang masih  mempunyai baki pembayaran bulanan,bilakah tarikh pembayaran i-Sinar bulan Jun?

Untuk maklumat yang lebih tepat,anda perlu login ke i-Akaun KWSP untuk buat semakan tarikh bayaran i-Sinar bulanJun.

Nak CHECK BAKI KWSP anda?

Berikut adalah info penting tentang pembayaran i-Sinar:

  • Pengkreditan amaun ke akaun bank adalah dalam masa satu hingga lima hari bekerja bergantung kepada prosedur bank pencarum.
  • Pengkreditan amaun ke akaun bank adalah dalam masa 1-5 hari bekerja bergantung kepada prosedur bank anda.

Bagaimana nak buat KEMASKINI MySEJAHTERA  status kesihatan,ibu mengandung,ibu menyusu bayi?

JADUAL PEMBAYARAN i-SINAR BULAN JUN

Bayaran i-Sinar bulan Jun akan dibuat secara berperingkat mulai 1 Jun  sehingga 9 Jun 2021.

CHECK TARIKH PEMBAYARAN i-SINAR KWSP MELALUI i-AKAUN KWSP

Cara semakan ini sesuai untuk pemohon yang membuat pengeluaran i-Sinar melalui i-Akaun :

1.Pastikan anda mempunyai i-Akaun untuk log masuk menggunakan id dan password.

2.Lihat di bahagian ‘Withrawal’,

3.Tekan Withrawal History

4.Sila pilih i-SINAR & Klik perkataan i-SINAR

5.Dipaparkan maklumat bayaran i-Sinar

SOALAN LAZIM

Bilakah duit i-Sinar bulan Jun masuk?

Akan dimaklumkan pihak KWSP,untuk info awal boleh check i-Akaun KWSP.

Kenapa pembayaran i-Sinar saya expired?

Baki akaun 1 anda telah mencapai tahad minimum untuk pengeluaran i-Sinar.Maksudnya duit i-Sinar telah habis dibayar dan tiada lagi bayaran akan diterima.

Kenapa saya masih tidak dapat bayaran bulan Mei  yang diawalkan?

Sila hubungi KWSP untuk sebarang pertanyaan boleh menghubungi talian Hotline Khas i-Sinar iaitu 03-89224848.

Macam mana nak check tarikh pembayaran iSinar bulan Jun dengan tepat?

KWSP juga memaklumkan status pembayaran terkini boleh diperolehi melalui i-Akaun (ahli)

Apakah talian hotline i-Sinar?

Rujuk DISINI

Kenapa duit i-Sinar belum masuk?

Proses pengkreditan ke akaun ahli KWSP mengambil masa sehingga 5 hari bekerja.

Adakah mungkin duit i-Sinar masuk selepas waktu bekerja?

Ya,duit i-Sinar mungkin masuk ke akaun bank sehingga jam 10 malam.

Adakah duit iSinar bulan Jun akan  masuk awal?

Sila semak i-Akaun anda.Ia akan dimaklumkan kelak oleh KWSP.

Bila tarikh bayaran duit BPR Tambahan?

MAKLUMAT LANJUT & PERTAYAAN

Untuk keterangan lanjut tentang iSINAR BULAN JUN, sila layari ke laman web https://isinar.kwsp.gov.my/

 

 

Tags: #i-SINAR BULAN JUN #TARIKH PEMBAYARAN i-SINAR BULAN JUN

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    TARIKH PEMBAYARAN i-SINAR BULAN MAY/MEI 2021
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinTARIKH PEMBAYARAN i-SINAR BULAN MAY/MEI 2021 Bagi membantu anda membuat semakan tarikh
    JANJI TEMU KWSP ONLINE:CARA BUAT APPOIMENT BAGI URUSAN DI KAUNTER
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinJANJI TEMU KWSP ONLINE:CARA BUAT APPOIMENT BAGI URUSAN DI KAUNTER Jika ada
    i-SINAR BULAN MEI:CHECK TARIKH PEMBAYARAN i-SINAR
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedini-SINAR BULAN MEI:CHECK TARIKH PEMBAYARAN i-SINAR Bagi yang merancang perbelanjaan untuk perayaan
    CHECK BAYARAN i-SINAR TERKINI:DUIT i-SINAR DAH MASUK?
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinCHECK BAYARAN i-SINAR TERKINI:DUIT i-SINAR DAH MASUK? Selepas proses pindaan pengeluaran i-Sinar
    1. author

      Amirul bin azmam1 month ago

      01126990748

      Reply
    2. author

      Amirul bin azmam1 month ago

      Dh masuk ke

      Reply
    3. author

      Amirul bin azmam1 month ago

      950515115579

      Reply
    4. author

      MOHD NOORHAN BIN HAJI AHMAD1 month ago

      Encik saya ingin mohon kepada encik tentang bayaran bulanan i sinar bulan Jun ni MCM mana mahu ambil terlebih awal kerana saya dan keluarga saya mohon kepada encik agar dapat bayaran bulanan i sinar bulan Jun ini terlebih awal kerana saya dan keluarga saya mohon kepada semua… harap maaf jika ada sebarang komen yang menyentuh hati ok… fikir kan dah kena begini kehilangan pekerjaan dan juga sakit lagi harap encik dapat membantu saya dan keluarga saya…

      Reply
    5. author

      Najib1 month ago

      Assalamualaikum. Mohon bayaran isinar diawalkan

      Reply
    6. author

      Syazmin haikal1 month ago

      t

      Reply
    7. author

      Mohd zamri bin jabit1 month ago

      Tarikh i sinar bulan jun

      Reply
    8. author

      Mohd afif bin hussin1 month ago

      I sinar sy baru mohon.dlm proses.ble kah i sinar sy lulus

      Reply
    9. author

      Mohd afif bin hussin1 month ago

      Mintak bantuan.i akaun i sinar sy.masih tidak boleh daftar.plz tolong selesai kan.

      Reply
    10. author

      Mohd jefri bin zulkifli1 month ago

      Saya pun sama…kena dibuang keje..dah lah tak dapat gaji…orang pinjam duit pun tak nak bayar….dah pinjam kat orang lain…orang lain nak pulak duit cepat2… fon pun kena rembat….sakitnya hati😭😭😭

      Reply
    11. author

      Muhamad ferdaus bin othman1 month ago

      Assalamualaikum saya Muhamad ferdaus bila bayaran i sinar untuk bulan jun

      Reply
    12. author

      MOHD AFFENDI BIN YAHYA1 month ago

      Tarikh I Sinar jun

      Reply
    13. author

      zarina binti yusof4 weeks ago

      bila tarikh duit untuk bulan jun pulak

      Reply
    14. author

      Joffry samil4 weeks ago

      Bulan jun baki mohon sya Ada kh dia dia bayar hbs

      Reply
    15. author

      Uma moopan3 weeks ago

      Tlg semakkan kwsp i-sinar bulan June sdh masuk bank account Sy tlg semakkan

      Reply
    16. author

      Uma moopan3 weeks ago

      Tlg semakkan kwsp i-sinar bulan June sdh masuk bank account Sy pls semakkan

      Reply
    17. author

      Uma moopan3 weeks ago

      Tlg semakkan kwsp i-sinar bulan June sdh masuk bank BSN account Sy tlg semakkan

      Reply
    18. author

      Mohd khairul nizam abdullah3 weeks ago

      Semak isinar pembayaran terakhir akan dibayar pada bulan apa ,perngebank ke akaunt saya akan dimasuk kan,,,,,dalam bulan berapa?

      Reply
    19. author

      Mohd khairul nizam abdullah3 weeks ago

      Pada berapa haribulan kah tarikh pembayaran isinar saya akan di masukkan ke akaunt saya bulan jun ???

      Reply
    20. author

      Vernon apui billy2 weeks ago

      bulan 7 2021 ada masuk LG ka I sinar

      Reply
    21. author

      Amirul bin azmam2 weeks ago

      Amirul bin azmam

      Reply
    22. author

      Amirul bin azmam2 weeks ago

      Assalamualaikum tak boleh nak semak laa

      Reply
    23. author

      mohamad faizal bin ahamad3 days ago

      saya kwsp bulan jun blum dapat..sya tak pkai akaun..sya pkai arahan byaran..bila la agaknya

      Reply
    24. author

      Mahaletchumi A/P Rajendram3 days ago

      I’m going to have you in my life

      Reply
    25. author

      Amirul bin azmam2 days ago

      Assalamualaikum kwasp

      Reply

    Leave a reply "i-SINAR BULAN JUN:CHECK TARIKH BAYARAN MASUK BANK"