i-SINAR BULAN MAC:TARIKH & JADUAL BAYARAN

i-SINAR BULAN MAC:TARIKH & JADUAL BAYARAN

i-SINAR BULAN MAC

Kepada yang ingin tahu tentang bilakah bayaran i-Sinar bulan ketiga akan dikreditkan ke akaun bank masing-masing untuk bulan Mac dan seterusnya nanti.

Berdasarkan makluman pihak KWSP,penerima i-Sinar akan menerima bayaran mengikut kategori permohonan dan tarikh kelulusan masing-masing.

Anda boleh rujuk perincian i-SINAR TANPA SYARAT

Hal ini dirujuk melalui ELYA Live Chat KWSP.Berikut adalah jawapan KWSP tentang tarikh bayaran bulanan i-Sinar KWSP yang akan akan diterima.

Bila duit BPR FASA 2 masuk?

TARIKH BAYARAN i-SINAR BULAN KETIGA & SETERUSNYA

Tarikh Bayaran i-Sinar Bulan Kedua & Seterusnya

Menurut KWSP, bayaran bulanan i-Sinar yang berikutnya akan dibayar pada:

  • tempoh seperti bayaran tarikh bulan pertama (maksudnya kalau dapat bayaran pertama 6 Januari, bayaran kedua pun sekitar 6 Februari jika jatuh pada hari bekerja) ATAU
  • maksimum dalam tempoh 2 minggu ATAU
  • sebelum akhir bulan berkenaan

Menurut pegawai KWSP juga, pemohon juga boleh membuat semakan status untuk info lanjut dan terkini tentang maklumat pembayaran.

Jika nak tukar nombor telefon(Tac) KWSP,rujuk KEMASKINI NO TELEFON KWSP 

MAKLUMAN TERKINI PEMBAYARAN i-SINAR BULAN MAC

Bayaran i-Sinar bulan Mac diawalkan bermula 22 Februari 2021.

Bayaran bulan ketiga ini diawalkan bermula 22 Februari 2021

Untuk mengetahui tentang tarikh bayaran i-Sinar bulan Mac,sila buat semakan status i-Sinar melalui portal i-Sinar / i-Akaun KWSP:

Rujuk i-SINAR TANPA KRITERIA

CARA SEMAKAN STATUS i-SINAR MELALUI PORTAL i-SINAR

Berikut adalah cara semakan status i-Sinar melalui Portal i-Sinar:

  1. Layari laman web https://isinar.kwsp.gov.my/
  2. Skrol ke bahagian bawah dan tekan butang SEMAK STATUS
  3. Isikan maklumat yang diminta
  4. Status kelulusan dan maklumat pembayaran akan dipaparkan

Betul ke ada Rumah Selangorku berhara RM42,000,boleh rujuk RUMAH SELANGOKU 2021

CARA SEMAKAN STATUS i-SINAR MELALUI i-AKAUN

Berikut adalah cara semak tarikh bayaran i-Sinar melalui i-Akaun:

Bagi yang dah ada i-Akaun KWSP dan nak tahu tarikh anggaran pembayaran i Sinar bulanan, sila rujuk langkah di bawah:

  1. Buka apps i-Akaun melalui telefon pintar atau laman web https://www.kwsp.gov.my/en/ilogin/login-member
  2. Login menggunakan ID dan Password yang telah didaftarkan
  3. Semak bahagian PENGELUARAN / WITHDRAWAL
  4. Klik ‘WITHDRAWAL HISTORY’
  5. Seterusnya klik di column kedua yang ada tulis i-Sinar
  6. Tarikh bayaran akan dipaparkan untuk rujukan anda seperti contoh di bawah

Bagi yang belum ada i-Akaun KWSP, anda boleh REGISTER i-AKAUN KWSP

MAKLUMAT LANJUT & PERTAYAAN

Sebarang pertanyaan lanjut, anda boleh menghubungi hotline khas i-Sinar di 03 – 8922 4848 atau ELYA Live Chat

Rujuk media sosial rasmi  Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP Malaysia)

Tags: #BAYARAN i-SINAR BULAN MAC 22 FEBRUARI 2021 #i-SINAR BULAN MAC:TARIKH & JADUAL BAYARAN #JADUAL i-SINAR BULAN MAC #TARIKH BAYARAN i-SINAR BULAN MAC

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    JANJI TEMU KWSP ONLINE:CARA BUAT APPOIMENT BAGI URUSAN DI KAUNTER
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinJANJI TEMU KWSP ONLINE:CARA BUAT APPOIMENT BAGI URUSAN DI KAUNTER Jika ada
    i-SINAR BULAN MEI:CHECK TARIKH PEMBAYARAN i-SINAR
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedini-SINAR BULAN MEI:CHECK TARIKH PEMBAYARAN i-SINAR Bagi yang merancang perbelanjaan untuk perayaan
    CHECK BAYARAN i-SINAR TERKINI:DUIT i-SINAR DAH MASUK?
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinCHECK BAYARAN i-SINAR TERKINI:DUIT i-SINAR DAH MASUK? Selepas proses pindaan pengeluaran i-Sinar
    REGISTER i-AKAUN KWSP(Daftar melalui KIOSK,BANK,ONLINE & EMAIL)
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinREGISTER i-AKAUN KWSP(Daftar melalui KIOSK,BANK,ONLINE & EMAIL) Bagi memudahkan urusan menguruskan duit
    1. author

      Joseph anak Ding2 months ago

      Sya pakai PO..bila tarikh boleh ambik PO dan tunaikan di RHB

      Reply
    2. author

      huzaifah2 months ago

      bulan kedua pnya i sinar xmsuk lagi 😅

      Reply
    3. author

      mani2 months ago

      Saya kwsp Tak Masuk 4000rm Saya make I terim itu saja

      Reply
    4. author

      Zivijay Bin razali2 months ago

      Assalamualaikum saudara saudari kwsp, bulan kedua pembayaran I sinar kategori 1 belum dapat, dah pegi kwsp buat pindaan amaun tapi tiada jawapan dari pihak kwsp…baki saya rm2400 yang masih tinggal belum dikeluarkan.. Harap kwsp percepatkan pengeluaran saya.. Terima kasih… Poket dah kering, kehilangan kerja masa ini…

      Reply
    5. author

      line clear772 months ago

      alhamdulillah….betoi ar 22hb masuk….lepas nk cover mem nk beesalin nnt….tq2

      Reply
    6. author

      Oliver anak gerinang2 months ago

      Semak

      Reply
    7. author

      Ikhsan bin zuki2 months ago

      Betul ke..kalau maybank pun sama ke?

      Reply
    8. author

      Eyus2 months ago

      Bila tarikh pembayaran i-sinar (1) public bank bulan lepas 9 hari bulan masuk.

      Reply
    9. author

      Po Wan2 months ago

      sy nak rm5000 sebulan bantuan kerajaan ok terima kasih

      Reply
    10. author

      Hamidi bin hassan2 months ago

      Bulan march I sinar bank rakyat lom masuk

      Reply
    11. author

      MOHD NOORHAN BIN HAJI AHMAD2 months ago

      Tuan Saya ingin bertanya kepada tuan tentang perkara bayaran isinar saya bulan Mac sudah ke masuk ke akaun bank saya… kerana saya mahu mengguna wang tersebut untuk kepentingan anak anak saya kembali ke sekolah… Assalamualaikum dan terima kasih…

      Reply
    12. author

      Erwanshah bin seraje2 months ago

      Saya punya dah lulus tapi tak masuk lagi bulan febuari ni

      Reply
    13. author

      Afsah bb2 months ago

      Kalau yg dah masuk rm5k pada 12hb Januari ni .dah tak dapat lagi kah?

      Reply
    14. author

      Mksam2 months ago

      Kwsp Melaka atau pegawai yg mana mana kwsp Malaysia semua kerja banyak malas po 26 sampai skrg pun tak keluar lagi dah ada pada tangan pun malas nak uruskan sebab itu bikan wang dia org. Tapi tak pernah dia org fikir gaji dtg dari mana. Yg pegawai Melaka tu nama Ahmad kalau tak salah langsung block WhatsApp nombor saya masa saya tanya pasal pembayaran tersebut

      Reply
    15. author

      SASI KUMAR2 months ago

      Hi Nak Tanya,Knpa Bayaran I Sinar Saya Bulan Mac Ini Hanya Masuk RM103.00 Saja? Sedangkan Bakinya Masih Lagi Ada? Masa I Mohon I Pilih Setiap Bulan RM1000..Kenapa Pulak Bayaran Mac Berkurang RM873?

      Reply
    16. author

      Mohamad Khairi bin ab malik1 month ago

      Saya nak tanya pasal i sinar bulan April 2021 bila masuk ke dalam bank..

      Reply
    17. author

      Muhd Haffz1 month ago

      sayapun sama

      Reply
    18. author

      Rosnizal1 month ago

      Mcm mana nk tau total pengeluara kita?Masa mohon dulu tak tulis berapa sekarang lupa berapa.nk cek balik guna kwsp online tak tunjuk

      Reply
    19. author

      Hajirol halid1 month ago

      Bila Bayaran bulan march utk kategori 1

      Reply
    20. author

      muhamad taufik1 month ago

      maaf bertanye . suda tertulis bayaran ke tiga akn masuk pada 22/2/21 tpi kenapa tidak masuk lagi ye ? sekarang sudah 9/3/21
      sy agak keliru di sini . sy check di i akaun bayaran ke tiga 22/2/21 … bile pegi check x masuk2 lagi
      di mana masalah yg sebenarnya? i sinar atau bank?? yg bermasalah??

      Reply
    21. author

      ronney Louis lusin1 month ago

      Ada kah sya masih mendapat Bayaran I sinar bln March Kerna pada bln febuari sya telah mendapat bayaraan 2 kali

      Reply
    22. author

      Hisham1 month ago

      Saya dah call and tanya, bulan ini tak ada bayaran, sbb semua sudah dibayar awal (Feb), yg benggang adalah mgp tak bagi tau dulu?

      Reply
    23. author

      Elysha felicia1 month ago

      Tarikh bayaran i sinar kategori ke 2 bila ye ?

      Reply
    24. author

      Shidah Ramli1 month ago

      Hendak tanya la untuk pembayaran i sinar bulan 3 punye tak masuk lagi ke…

      Reply
    25. author

      Bryan1 month ago

      apa maksud.. tiada pembayaran seterusnya..Permohonan i-Sinar di bawah Kategori 2 adalah diluluskan. Walaubagaimanapun, tiada bayaran seterusnya kerana amaun telah dibayar melalui bayaran interim..

      Reply
    26. author

      Muhmmad rezuan bin reganathan1 month ago

      Bulan 3 belum bayaran kenapa

      Reply
    27. author

      Shidah Ramli1 month ago

      Kenapa bulan 2 dia buat bayaran sampai 2 kali???,sedangkan org lain hendak paki duit untuk bulan 3,tak jgk masuk2,lebih baik bayar habis sahaja kalau macm tu je…tak ada la org lain tak confius sgt pasl buat pembayaran ni,ni nk tgu buln 4 plk.bape lama hendak tgu iya🥺🥺🥺

      Reply
    28. author

      Shidah Ramli1 month ago

      LEBIH BAIK MASUKKAN BAKI I SINAR BULAN 3 TU TGL RM3000 JE TERUS,KALAU BUAT PEMBAYARAN I SINAR BUAT PEMBAYARAN DIA SAMPAI 2KALI,ORANG SEMUA TENGAH SUSAH SEKARANG NI,GAJI SAYA PULAK,LAMBAT BAYAR.😤😤😤

      Reply
    29. author

      Ruziyana binti ibrahim1 month ago

      Saya baru membuat permohonan pengeluaran ilestari pada bulan Feb 2021.dan telah lulus pada 25 Feb untuk bayaran pada bulan mac.so saya hanya boleh buat pengeluaran sekali saja kerana bayaran untuk lestari tamat bulan mac.masalah nya sekarang saya tiada no acc bank dan mendapat PO..boleh saya tahu bila saya boleh pergi kwsp untuk mengambil surat PO?bila sy check di sesawang KWSP duit untuk ilestari telah di kredit kan pada 25 feb..dan bila sy buat semakan i lestari telah diluluskan tapi tidak memberi tarikh untuk mengambil PO..adakah saya hanya perlu pergi kwsp dan terus mengambil PO atau perlu tunggu sehingga pihak KWSP menghubungi saya?

      Reply
    30. author

      Roy norman1 month ago

      I sinar untuk bulsn 3 nie belom keluar dan di mssukksn ke akaun bank..so saye berharap sangat dan kerjasama dari pihak pejabat kwsp minte tolong ye jgn bagi bagi maklumat yg agak memgelirukan..i lestari dan i sinar tu tidak same ok..yg di awalkan bayaran cume i lestari pada hujung bulan febuari bagi bayaran untuk bulan mac..jadi kite bertanya untuk bayaran i sinar sekarang nie mane peginye nanti tau2 kerajaan bersidang kwsp di godam duit i sinar telah lesap jadi rakyat mohon tanggung rugi iyu saye tidak amik tau..

      Reply
    31. author

      Isman fairol1 month ago

      Boleh saya tahu.. i sinar bulan 2 masuk 2 kali.. jadi pada bulan 3 ade bayaran tak? Jika tiada bila tarikh selanjut nye

      Reply
    32. author

      Roy norman1 month ago

      Perkare separti ini di buat berbagai bagai mcm sudah dirancangkan sebelom bulan nie semua rakyat dlm terkesan sejak pkp tidak mungkin yg ada untuk ubah suai amaun pengeluaran nye sbb mmg amat memerlukan kewangsn ini tidak ada sajeyg di rancangkan untuk tidak ikut tarikh mula di leluarkan lebih mudahkan semua org ..ini ikut sesuke hati sahaje…yg kite menanti nanti duit isinar korang fahsm ke tidak??ke duit tu pihak kerajaan gune dulu duit tu dan skrg nie tunggu bayaran balik kerajaan dan kerajaan asa masalah sikit jadi lambat tu yg duit tidak boleh di adakan secepat mungkin..

      Reply
    33. author

      dj-reseller1 month ago

      Assalamuallaikum sahabat dan slm sejahtra yg lain . Aku rasaaaaa cuak disini.
      Sbb Interim √ payment pertama √(xtolak pun interim) next payment aku 1000 . Tpi sbb dy xtolak interim . Maksudnya ? Dy bayar utk 2bulan ? So sebulan xkan dpt ka mcm mna ? Ka interim dy tolak last pay month pnya ? Kira bulan last diawal . Awal xpa. Jgn duk buat postpon sebulan . Senak Koddddd . Senakk kiddd lainn . Ni senak koddd. Haihhhh . (jgn gelak)

      Reply
    34. author

      Pala antek abah kau1 month ago

      So bln mac takde bayaran? Kene tggu april balik? Kami dh bajet ngam2, suka2 je tukar pantek betul kerajaan ni. Sbb nk bg laluan kategori 2 ni masih ada kerja, yg mohon kategori 1 takde kerja depends dgn duit ni nak survive, kepala abah dia tukar2 tarikh.

      Reply
    35. author

      Neelawathy a/p Ramasinggum1 month ago

      Bila masuk i sinar bulan empat

      Reply
    36. author

      Neelawathy a/p Ramasinggum1 month ago

      Bila masuk i sinar bulan april

      Reply
    37. author

      Ridzuan Arshad1 month ago

      Tunjuk tarikh bayaran kan senang mcm ilestari

      Reply
    38. author

      Tan soon heng3 weeks ago

      Sy petama dapak 5000 ke2 dapak 1000 ke3 dapak 1000 ke4 bulan 3 punya lansong tak dapak lagi

      Reply
    39. author

      Mohd salleh3 weeks ago

      Sama lh jnji 8 mac Ni dh 27 hb lngsung tak de

      Reply
    40. author

      Shahrul2 weeks ago

      Apa yg saya mahu.bulan April ni.mahu tak mahu kwsp kena juga masukkan serentak ke dlm akaun penerima i sinar.ade faham tak.tak fikir ke rakyat sangat memerlukan duit tu.untk kegunaan harian mereka.

      Reply
    41. author

      Anuar Rahman2 weeks ago

      Last sonar pads 10-feb-21..Utk bulan April bilateral tarikh pembayaran ke acc saya.?

      Reply

    Leave a reply "i-SINAR BULAN MAC:TARIKH & JADUAL BAYARAN"