INISIATIF BELIA BERNIAGA:CARA MOHON BANTUAN MODAL RM15,000 

INISIATIF BELIA BERNIAGA:CARA MOHON BANTUAN MODAL RM15,000 

INISIATIF BELIA BERNIAGA

Kepada belia yang layak,boleh mohon Bantuan Modal RM15,000 Oleh Majlis Belia Malaysia melalui PROGRAM INISIATIF BELIA BERNIAGA

APA ITU INISIATIF BELIA BERNIAGA?

Majlis Belia Malaysia (MBM) melalui Jawatankuasa Perindustrian, Ekonomi dan Keusahawanan MBM (MFREN) menawarkan kepada mana-mana golongan belia yang berminat untuk menambah pendapatan dan mengukuhkan ekonomi melalui INISIATIF BELIA BERNIAGA yang ditawarkan oleh Majlis Belia Malaysia MBM melalui sektor perniagaan modal mampu milik.

SEMAKAN SYARAT KELAYAKAN INISIATIF BELIA BERNIAGA

INISIATIF BELIA BERNIAGA

APA ITU MBM ?

Majlis Belia Malaysia (MBM) ialah sebuah Pertubuhan Bukan Kerajaan dan bergerak sebagai badan induk yang menyelaraskan pertubuhan belia dan pelajar di negara ini.

Penubuhan rasmi MBM adalah pada 9 September 1950 apabila Perlembagaan MBM diterima dan Sdr. F.C Arulanandum telah terpilih sebagai Presiden MBM yang pertama.

MBM telah didaftarkan di bawah Akta Pertubuhan Belia dan Pembangunan Belia 2007 (Akta 668).

MBM juga turut diiktiraf oleh kerajaan sebagai badan induk pertubuhan belia di peringkat kebangsaan seperti dinyatakan di bawah seksyen 49 (1) Akta 668 dan ianya ditubuhkan dengan tujuan untuk mengalakkan kemajuan belia yang seimbang di semua bidang ekonomi, sosial, mental, fizikal, akhlak dan politik.

MBM juga bertujuan untuk memupuk perasaan kebangsaan dan semangat bekerja dengan penuh dedikasi untuk kepentingan masyarakat serta negara dan dengan itu melengkapkan diri mereka agar dapat hidup sebagai warga negara yang matang, kreatif, proaktif dan bertanggungjawab.

Untuk maklumat lanjut tentang Majlis Belia Malaysia, sila layari http://belia.org.my/ atau Facebook Majlis Belia Malaysia.

Bagi sesiapa yang memerlukan bantuan modal permulaan, MBM akan membantu melalui agensi berkaitan.

dah mohon i-Sinar? Ini CARA PERMOHONAN I-SINAR KATEGORI 2

SENARAI BANTUAN MODAL YANG DITAWARKAN MBM

Berikut adalah senarai Bantuan modal ditawarkan bagi perniagaan bentuk:

1.Stokis – Modal RM3,000

2.Payung/ Gerai – Modal RM3,000

3.Motosikal Roda 3 – RM10,000

4.Food Truck – Modal RM15,000

5.Kursus Asas Keusahawanan

6.dan lain-lain

*Tertakluk kepada terma dan syarat.

BORANG PERMOHONAN INISIATIF BELIA BERNIAGA

Jika anda berminat, boleh rujuk pada poster dan untuk mendaftar boleh imbas QR Code pada poster atau boleh klik pada pautan ini untuk mengisi borang: http://bit.ly/InisiatifBeliaBerniaga

MAKLUMAT LANJUT & PERTAYAAN

Sebarang pertanyaan boleh hubungi Sdr. Syed Osman Mohamed, Pengerusi MFREN di talian 016-381 3448 atau Sdr. Saiful Bahari, Sekretariat MBM di talian 013-398 5857.

 

Tags: #BORANG INISIATIF BELIA BERNIAGA #CARA MOHON BANTUAN MODAL RM15000 MBM #INISIATIF BELIA BERNIAGA #SEMAKAN SYARAT KELAYAKAN INISIATIF BELIA BERNIAGA

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    No related post!

    Leave a reply "INISIATIF BELIA BERNIAGA:CARA MOHON BANTUAN MODAL RM15,000 "