KEMASKINI NOMBOR TELEFON KWSP ONLINE:CARA TUKAR/UPDATE NO TELEFON/TAC TERKINI

KEMASKINI NOMBOR TELEFON KWSP ONLINE:CARA TUKAR/UPDATE NO TELEFON/TAC TERKINI

KEMASKINI NOMBOR TELEFON KWSP

Kepada ahli KWSP yang belum daftar akaun KWSP online atau dikenali sebagai i-Akaun,pastikan ahli mempunyai nombor telefon peribadi untuk memudahkan sebarang transaksi(TAC) KWSP secara online.Bagaimana pula untuk kemaskini nombor telefon KWSP online?

i-Sinar tanpa syarat ni macam mana ye? Rujuk CARA MOHON,KEMASKINI & SEMAKAN STATUS i-SINAR TANPA SYARAT

APLIKASI DIPERLUKAN UNTUK KEMASKINI NOMBOR TELEFON KWSP ONLINE

Anda perlu install beberapa aplikasi secara online untuk memudahkan urusan kemaskini nombor telefon secara online.Berikut adalah aplikasi diperlukan:

  • ADOBE ACROBAT bagi memudahkan mengisi borang permohonan i-Akaun KWSP secara online dengan menggunakan telefon pintar atau menggunakan leptop.
  • GOOGLE DRIVE bagi menyimpan segala dokumen bagi tujuan kemaskini nombor telefon.
  • APP Snapseed (Android, iOS) bagi tujuan masukkan palang “Untuk kegunaan KWSP sahaja”. Caranya adalah dengan gunakan fungsi Text. Sebab lakukan proses ini agar dokumen tak disalah guna.
  • GMAIL bagi menghantar borang permohonan dan dokumen diperlukan

CARA KEMASKINI NOMBOR TELEFON KWSP ONLINE

Berikut adalah langkah-langkah untuk kemaskini nombor telefon  online:

Sila muat turun borang  i-Akaun KWSP. Klik disini untuk  muat turun borang i-Akaun KWSP.

Sila lengkapkan maklumat yang diperlukan pada borang i-Akaun KWSP menggunakan aplikasi ADOBE ACROBAT.

Kemudian,sila lengkapkan borang dengan betul dan tepat.

Selepas selesai mengisi borang i-Akaun KWSP,sila simpan dokumen berdasarkan format berikut:

iakaundaftar_Borang_<NAMA ANDA>

Sila sediakan Salinan MyKad (depan dan belakang)

Simpan/Save dokumen tersebut dengan format berikut :

iakaundaftar_MyKad_<NAMA ANDA>

Kemudian sila berswafoto dengan memegang  MyKad anda untuk tujuan  pengesahan oleh pihak KWSP.Pastikan gambar jelas dan simpan/save dengan format berikut :

KEMASKINI NOMBOR TELEFON KWSP

iakaundaftar_Swafoto_<NAMA ANDA>

Seterusnya, anda perlu menyediakan juga dokumen akaun penyata bank simpanan (bank statement) anda.

Dalam keadaan cahaya cukup, ambil gambar halaman maklumat akaun buku bank akaun semasa/simpanan.

Kalau anda gunakan perbankan online, ada fungsi untuk cetak penyata terbaru secara percuma daripada sana.

Gunakan APP Snapseed (Android, iOS) untuk masukkan palang “Untuk kegunaan KWSP sahaja”. Caranya adalah dengan gunakan fungsi Text. Sebab lakukan proses ini agar dokumen tak disalah guna.

Simpan/Save dengan format berikut :

iakaundaftar_Bank_<NAMA ANDA>

Kemudian anda perlu memuat naik kesemua dokumen anda ke aplikasi Google Drive anda agar dokumen anda selamat dan tidak hilang.

Kemudian, sila emailkan semua dokumen anda yang telah anda muat naik ke Google Drive tadi kepada e-mel rasmi KWSP iaitu, [email protected].

Anda telah berjaya membuat kemaskini nombor telefon KWSP online.

MAKLUMAT LANJUT & PERTAYAAN

Untuk maklumat lanjut tentang i-akaun KWSP, sila ikuti perkembangan terkini di media sosial KWSP atau layari portal rasmi https://www.kwsp.gov.my/ms/home.

 

Tags: #APLIKASI DIPERLUKAN UNTUK KEMASKINI NOMBOR TELEFON KWSP ONLINE #CARA KEMASKINI NOMBOR TELEFON KWSP ONLINE #CARA TUKAR/UPDATE NO TELEFON/TAC KWSP TERKINI #KEMASKINI NO TELEFON I-AKAUN KWSP ONLINE #KEMASKINI NOMBOR TAC KWSP #KEMASKINI NOMBOR TELEFON KWSP #KEMASKINI NOMBOR TELEFON KWSP ONLINE #KEMASKINI NOMBOR TELEFON TAC KWSP

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    LOGIN i-AKAUN:SEMAKAN PENYATA AKAUN KWSP ONLINE
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinLOGIN i-AKAUN:SEMAKAN PENYATA AKAUN KWSP ONLINE Jika anda ahli Kumpulan Wang Simpanan
    i-SINAR BULAN MAC:TARIKH & JADUAL BAYARAN
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedini-SINAR BULAN MAC:TARIKH & JADUAL BAYARAN Kepada yang ingin tahu tentang bilakah
    i-SINAR TANPA SYARAT:CARA MOHON,KEMASKINI & SEMAKAN STATUS PERMOHONAN
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedini-SINAR TANPA SYARAT:CARA MOHON,KEMASKINI & SEMAKAN STATUS PERMOHONAN   Kepada semua ahli
    SEMAKAN STATUS KELULUSAN i-SINAR KATEGORI 2(guna portal isinar.kwsp.gov.my & i-Akaun KWSP)
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinSEMAKAN STATUS KELULUSAN i-SINAR KATEGORI 2(guna portal isinar.kwsp.gov.my & i-Akaun KWSP) Kepada
    1. author

      Kmen3 weeks ago

      I sinar ketogori 1 bila dibyr….bodoh….lakhanat punya kwsp…alasan sja msalah teknikal konon…dah tua pun masih lagi nak songlap duit org…janji 8hb…skg dah tanggal brapa….smoga allah lakhnat org yg sngaja lambat2kan payment i sinar…

      Reply
    2. author

      Mohammad Rozaimi Bin Hasbullah3 weeks ago

      Kemaskini nombor telefon kwsp online:cara tukar/update no telefon/tac terkini

      Reply
      • author

        James11 hours ago

        Tukar nombor tel 0172065648 kepada 01116818836

        Reply
    3. author

      Nik mohd syahdan bin nik abdullah2 weeks ago

      “KEMASKINI NOMBOR TELEFON KWSP ONLINE:CARA TUKAR/UPDATE NO TELEFON/TAC TERKINI”

      Reply
    4. author

      Emran Bin Sabirullah2 weeks ago

      Saya nak kemaskini nombor telefon i sinar..sebab saya tersalah tarik amaun

      Reply
    5. author

      MOHD EDUAN BIN SHAARI2 weeks ago

      Sya nk tukar no telifon i letari..dlu sy guna no lain.

      Reply
    6. author

      Mohamad Daud bin idris2 weeks ago

      0176540132 tukar no. Talipon hang nie 0176540132

      Reply
    7. author

      Muhammad shafiq bin md yusuf2 weeks ago

      Tukar number 0182805596 kepada 01169799209

      Reply
    8. author

      Muhamad shukri bin ali2 weeks ago

      0175352959

      Reply
    9. author

      Fasiha binti Abdol rasif2 weeks ago

      Tukar nombor telefon 0109787102 kepada 0137937220

      Reply
    10. author

      marini mahmud2 weeks ago

      0199804702

      Reply
    11. author

      Mohd glen bin idris2 weeks ago

      Nak tukar no telefon kwsp

      Reply
    12. author

      Safuan Bin Zakaria2 weeks ago

      Tukar no telefon 0195189889 kepada 0138164838

      Reply
    13. author

      MOHAMMAD SHAZRUL NURIMAN BIN YUNUS2 weeks ago

      saya nak tukar no telefon yang sudah tidak digunakan

      Reply
    14. author

      Ghaiyitrie1 week ago

      Tukar no telefone 0146320623 kepada 0174620793

      Reply
    15. author

      Muhamad azli bin azman1 week ago

      Tukar no taliphone 01140358148 kepada 01126003416…no taliphone 01140358148 sudah lame hilang

      Reply
    16. author

      Mixrey yunus1 week ago

      Tukar nombor telofon 01123425340 kepada 0167016529

      Reply
    17. author

      mohamad hiqmal hafeez bin mohd rudzelan1 week ago

      tukar numbers telephone
      0138218399 kepade 0136713623

      Reply
    18. author

      ISMAIL BIN GANI1 week ago

      NAMA ISMAIL BIN GANI NO TELEFON 0135842251 KWSP TUKARUPADATE NO TELEFON TAC TERKINI

      Reply
    19. author

      SHAHRUL AMIN BIN SHAMSUDIN1 week ago

      Nama :- SHAHRUL AMIN BIN SHAMSUDIN

      TUKAR NOMBOR TELEPON 0179735737
      KEPADA 0198140731

      Reply
    20. author

      tahirahmad6 days ago

      0184710886

      Reply
    21. author

      Mohamad nurfirdaus noh5 days ago

      Nama:Mohamad nurfirdaus noh
      Tukar no telefon:0149853061 kepada 0149320292

      Reply
    22. author

      Teidde bin john5 days ago

      Teidde bin john.
      Not fon.011-12095352

      Reply
    23. author

      Teidde bin john5 days ago

      Teidde bin john
      Nombr baru
      011-12095352

      Reply
    24. author

      Jeton Nondu2 days ago

      Nak tukar nombor telefon iLestari sbb nombor masa tu lain.
      Nak apply isinar xdpt sbb msti nombor masa i lestari.. 0167428212 tukar ke nombor 0133056181 nak ambik OTP thank you kwsp?

      Reply
    25. author

      Abdul Qayyum bin bujang2 days ago

      ABDUL QAYYYm bIn bujang ingin gati no telefon 01119364250 gati ke no telefon 01160561128

      Reply
    26. author

      Afsah bb2 days ago

      0179759173 saya ingin kemas kini nombor telefon Sya dan kata laluan

      Reply
    27. author

      muhammad bin abdul azids @ abdul aziz2 days ago

      01151912018. / 01125528632

      Reply
    28. author

      Serinus bin abnil1 day ago

      Tukar no telefon saya 01137624687 ke
      0136781972

      Reply
    29. author

      Harrison12 hours ago

      Nak tukar nombor telefon 01115024034 ke 0135228628

      Reply
    30. author

      Rosnie anak jubaitam8 hours ago

      tukar no lama ke bru…0128393425 ke 0139987647

      Reply

    Leave a reply "KEMASKINI NOMBOR TELEFON KWSP ONLINE:CARA TUKAR/UPDATE NO TELEFON/TAC TERKINI"