LI CHUN 2020 | DEPOSIT WANG BERDASARKAN TANDA ZODIAK

LI CHUN 2020

LI CHUN 2020

LI CHUN 2020 : DEPOSIT WANG BERDASARKAN TANDA ZODIAK

Tahun Baru Cina sangat kaya dengan tradisi yang bertujuan menghalau perkara yang buruk dan mengundang kebaikan untuk tahun depan. Contohnya tidak menyapu lantai, memakai pakaian hitam, atau bahkan bersumpah, tetapi ada yang kurang dikenali yang semakin popular dalam beberapa tahun kebelakangan: menyerahkan wang ke dalam akaun bank semasa Li Chun.

Baca tentang : https://kekandamemey.com/senarai-bantuan-kerajaan-pulau-pinang.html

Li chun adalah tarikh dalam tempoh Tahun Baru Cina yang menandakan permulaan musim bunga. Tuan-tuan feng shui mengatakan bahawa ia adalah hari yang sangat baik untuk memasukkan wang ke dalam akaun bank anda. Pada tahun ini , li chun jatuh pada 4 Februari 2020.

 

MITOS DI SEBALIK AMALAN LI CHUN

Amalan ini mungkin berkaitan dengan kepentingan li chun sebagai permulaan musim bunga dalam kalendar lunar, iaitu apabila pertumbuhan dan kehidupan bermula semula selepas tempoh musim sejuk. Ia digunakan untuk menjadi petani untuk berdoa untuk tuaian yang berlimpah pada tahun yang akan datang. Namun, apabila masyarakat menjadi kurang berpusat pada pertanian, orang mula “menanam” tunai ke dalam akaun bank mereka sebagai tindakan simbolik.

Sama seperti bagaimana benih akan mulai berkembang apabila ditanam pada permulaan musim bunga, ia percaya bahawa kekayaan anda juga akan berkembang apabila anda telah menyimpan sejumlah wang ke dalam akaun bank anda semasa li chun.

MASA TERBAIK UNTUK DEPOSITKAN WANG MENGIKUT TANDA ZODIAK

Terdapat cara tertentu untuk  adat ini walaupun ia tidak semudah hanya memasukan  wang ke dalam akaun bank anda pada 4 Februari 2020. Li chun nampaknya juga masa dan zodiak-spesifik, yang bermaksud bahawa jika anda benar-benar komited untuk melalui adat ini, anda hanya perlu mendepositkan wang pada  masa tertentu, bergantung kepada zodiak Cina anda.

Berdasarkan adat, li chun dikatakan bermula pukul 5:18 petang pada 4 Februari 2020, berakhir pada pukul 4:59 petang hari berikutnya. Walaubagaimana pun  masa akan kelihatan seperti semasa chun jika anda ingin menanam beberapa “nasib kekayaan” tahun ini.

LI CHUN 2020 J

JADUAL DEPOSIT WANG BERDASARKAN TANDA ZODIAK

Berikut adalah jadual masa yang tepat mengikut setiap zodiak. . Sebagai contoh, jika anda dilahirkan pada tahun Tikus, sebaiknya buat deposit anda antara jam 1 pagi hingga 3 pagi, serta antara 7 pagi hingga 11 pagi (kedua-dua kali pada 5 Februari).

 

DIMANAKAH TEMPAT SESUAI UNTUK DEPOSITKAN WANG ANDA?

Terdapat beberapa pilihan untuk anda gandakan wang deposit anda. Contohnya :

1)Akaun simpanan yang mempunyai faedah yang tinggi. Namun begitu, anda perlu membaca syarat yang ditetapkan oleh bank dan pihak kewangan.

2) Akaun deposit tetap yang sesuai dengan keperluan dan matlamat anda. Anda perlu membuat beberapa pertimbangan seperti tempoh masa dan bayaran penalti jika anda membuat pengeluaran awal.

Sesetengah bank juga menawarkan promosi untuk  anda menyertainya pada Tahun Baru Cina  seperti perjanjian Li Chun Bonus Hong Leong Bank.

 

Anda boleh mengharapkan beratur panjang di bank-bank datang 4 dan 5 Februari 2020, terutamanya memandangkan kebanyakan mesin deposit tunai untuk sesetengah bank di luar talian dari 12 pagi hingga 6 pagi – ini bermakna beberapa tanda zodiak hanya mempunyai satu tetingkap dua jam untuk menjadikan mereka deposit.

 

Tetapi dengan kebangkitan perbankan dalam talian, anda juga boleh mempertimbangkan untuk melakukan deposit li chun anda tanpa perlu keluar rumah . Orang tua mungkin tidak menganggapnya sebagai “deposit” sebenar, tetapi pemindahan antara bank adalah segera, percuma, dan boleh dilakukan bila-bila masa dan di mana sahaja.

 

Walaupun tidak ada kepastian bahawa adat li chun akan menjamin anda kekayaan pada tahun 2020, menjimatkan wang adalah cara terbaik untuk memulakan tahun ini.

Untuk pengetahuan lebih lanjut , layari : https://www.wayfengshui.com/

Tags: #JADUAL DEPOSIT WANG BERDASARKAN TANDA ZODIAK #Li Chun 2020 #MITOS DI SEBALIK AMALAN LI CHUN

author
Author: 
  Pemilik KekandaMemey.com
  BANTUAN ZAKAT KECEMASAN MAIWP 3.0:CARA PERMOHONAN BANTUAN RM500
  Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinBANTUAN ZAKAT KECEMASAN MAIWP 3.0:CARA PERMOHONAN BANTUAN RM500 APA ITU BANTUAN ZAKAT
  SKIM PEMBIAYAAN TEKUN MOBILEPRENEUR 4.0:CARA MOHON ONLINE & BORANG PERMOHONAN
  Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinSKIM PEMBIAYAAN TEKUN MOBILEPRENEUR 4.0:CARA MOHON ONLINE & BORANG PERMOHONAN Sebelum ini
  CARA TERMINATE ASB LOAN(MAYBANK,CIMB,RHB)
  Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinCARA TERMINATE ASB LOAN(MAYBANK,CIMB,RHB) Jika anda ingin membuat penstrukturan semula kewangan ekoran
  DAFTAR, PERMOHONAN & SEMAKAN KEPUTUSAN RMMT 2021
  Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinDAFTAR, PERMOHONAN & SEMAKAN KEPUTUSAN RMMT 2021   Kerajaan negeri Terengganu telah

  Leave a reply "LI CHUN 2020 | DEPOSIT WANG BERDASARKAN TANDA ZODIAK"