MAKSUD STATUS PERMOHONAN BSH 2020

MAKSUD STATUS PERMOHONAN BSH 2020

MAKSUD STATUS PERMOHONAN BSH 2020

Kepada pemohon BSH 2020,anda mesti sedang tertanya-tanya tentang MAKSUD STATUS PERMOHONAN BSH 2020 yang dipaparkan pada portal BSH. Sebelum itu, anda perlu membuat semakan status permohonan terlebih dahulu.

Antara CONTOH STATUS BSH adalah seperti permohonan Dalam Proses Pengkreditan,Permohonan Diterima dan lain-lain

Baca CARA TEBUS KREDIT EPENJANA RM50 EWALLET BERMULA 31 JULAI 2020

CARA BUAT SEMAKAN BSH 2020

Terdapat beberapa cara untuk buat semakan BSH 2020,berikut adalah cara buat semakan BSH:

SEMAKAN STATUS BSH SECARA ONLINE

Cara untuk buat semakan Bantuan Sara Hidup (BSH) adalah sangat mudah. Anda boleh ikuti langkah-langkah di bawah:

  • Masuk ke portal rasmi LHDN -> bsh.hasil.gov.my/SemakanStatus.aspx
  • Masukkan No Kad Pengenalan Lengkap Anda.
  • Kemudian masukkan No Captcha (Kod Keselamatan).
  • Kemudian keputusan semakan Bantuan Sara Hidup 2020 akan dipaparkan.
  • Bagi mereka yang tiada rekod boleh buat permohonan BSH semula.
  • Bagi mereka yang gagal, anda boleh buat rayuan BSH apabila di buka.

Kepada pemohon BSH,daftar je BSN ONLINE untuk memudahkan anda semak pembayaran BSH ONLINE sahaja, 5 minit sahaja siap

MAKLUMAN KEPUTUSAN PERMOHONAN BSH SECARA POS

Notis atau surat makluman lulus atau gagal permohonan BSH akan diposkan kepada pemohon

Jika anda gagal BSH 2020,boleh buat PERMOHONAN RAYUAN BSH 2020 SECARA ONLINE

SEMAKAN STATUS BSH MELALUI TELEFON

Pemohon boleh menyemak status BSH dengan menelefon nombor hotline BSH Kementerian Kewangan Malaysia 03-88824565/0388824566 atau nombor bebas tol BSH Lembaga Hasil Dalam Negeri(LHDN) 1-800-88-2747.

Semakan boleh dibuat setiap hari bekerja dari pukul 9 pagi hingga 5 petang

SEMAKAN MENGGUNAKAN APLIKASI BSH

Aplikasi Semakan BSH boleh dimuat turun di Google Play Store( untuk platform Android) dan App Store(untuk platform IOS) pada telefon bimbit

HADIRI SENDIRI KE CAWANGAN LHDNM/PKH LHDM/UTC LHDN

Baca tentang PUNCA BANTUAN KHAS SARAWAKU SAYANG(BKSS) LAMBAT MASUK 

MAKSUD STATUS SEMAKAN KELULUSAN PERMOHONAN BSH 2020

Permohonan Diterima

Permohonan telah dikemaskini bagi BSH 2020 tetapi belum menjalani proses semakan dan verifikasi kelayakan

Belum Kemas Kini

Permohonan sebelum ini yang telah di bawah ke BSH 2020. Jika tiada sebarang perubahan maklumat, tindakan kemas kini tidak perlu dibuat. Permohonan tersebut akan melalui proses semakan dan verifikasi kelayakan berdasarkan maklumat BSH sebelum ini

Tidak Layak

Sila Hubungi cawangan LHDNM berdekatan bagi mengetahui maklumat lanjut berkenaan Status Tidak Layak berkenaan

Tiada Rekod

Tidak mempunyai rekod Permohonan BSH sebelum ini. Permohonan hanya boleh dibuat mulai 1 Februari 2020 hingga 15 Mac 2020 sahaja.

Baca tentang PUNCA BAYARAN BSH 2020 KURANG:INI PENJELASAN LHDN

Dalam Proses Pengkreditan     

Merujuk kepada data pembayaran Fasa Pertama BSH 2020 dalm Proses Pengkreditan ke akaun mulai 20 Januari 2020.

Gagal Kredit           

Surat maklum lulus Gagal Kredit akan diposkan kepada pemohon dan perlu membawa surat tersebut/ Maklumat No Baucar bersama Kad Pengenalan Asal untuk penunaian di Bank Simpanan Nasional (BSN) sahaja

Pembayaran Secara Tunai

Merujuk kepada pembayaran Fasa Ketiga BSH 2020 adalah secara tunai di Kaunter BSN. Boleh hadir untuk penunaian Fasa Pertama BSH 2020 di Kaunter BSN mulai 24 JULAI  2020

Baca tentang CARA PEMBAYARAN BSH 2020

 

Tags: #MAKSUD STATUS PERMOHONAN BSH 2020

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    PERMOHONAN RAYUAN BSH FASA 3:JANGAN LAKUKAN KESILAPAN INI SEMASA PERMOHONAN RAYUAN BSH 2020
    Share this...FacebookTwitterWhatsappPinterestLinkedinPERMOHONAN RAYUAN BSH FASA 3: JANGAN LAKUKAN KESILAPAN INI SEMASA PERMOHONAN RAYUAN
    MyFutureAgro: PERMOHONAN PROGRAM MOBILITI TENAGA KERJA SEKTOR AGROMAKANAN
    Share this...FacebookTwitterWhatsappPinterestLinkedinMyFutureAgro: PERMOHONAN PROGRAM MOBILITI TENAGA KERJA SEKTOR AGROMAKANAN Programme ini bertujuan untuk
    PERMOHONAN BSH MAHASISWA 2020 RM100 SEBULAN
    Share this...FacebookTwitterWhatsappPinterestLinkedinPERMOHONAN BSH MAHASISWA 2020 RM100 SEBULAN Bagi Tahun 2020, Permohonan BSH Mahasiswa
    BORANG PERMOHONAN EX-GRATIA KEMATIAN : INSENTIF KEPADA WARIS PENJAWAT AWAM
    Share this...FacebookTwitterWhatsappPinterestLinkedinBORANG PERMOHONAN EX-GRATIA KEMATIAN : INSENTIF KEPADA WARIS PENJAWAT AWAM Kerajaan Malaysia
    1. author

      Sasarimala Gobikrishnan3 weeks ago

      Kenapa sayapunya masih dalam proses..saya fasa1/2ade dapat knp fasa3 jadi macam ni

      Reply
    2. author

      chin gee hoong3 weeks ago

      Sapunsama fasa 1dan 2 dapat fasa 3 dalam process

      Reply
    3. author

      Norfarhana3 weeks ago

      Sya punya msih dalam proses .. knp ya ..

      Reply
    4. author

      Roginee A/P Kalaiselvan3 weeks ago

      Selamat petang. BSH untuk bulan Julai I dapat Rm 350 Sahaja. Bukan Rm 600 ke

      Reply
    5. author

      Jeff3 weeks ago

      Ya…
      Saya pn sama jg
      Masih dalam proses

      Reply
    6. author

      Rakyat yg bingung3 weeks ago

      Lau camni” Permohonan dalam proses”…
      Cmner plk ek?xkn msh ade lg yg x disemak2 lg pmohonan bsh 2020…
      Ni nk kne tgu bpe lame lg plk?sdgkan data base lame kn dh ade rekod,wat pe nk semak cm permohonan yg bt mohon…pening2 dgn sop dorg ni…

      Reply
    7. author

      Noor aishah azura binti ismail3 weeks ago

      Sy punye sampai ke arini msih dlm proses fasa satu dan dua pon sy xdpt padahal brim sblom ni sy xpenah xdpt

      Reply
    8. author

      Rohaidah bte Mat Saleh3 weeks ago

      Dalam Proses….
      Bape lama nak kena tunggu prosesnya ?

      Reply
    9. author

      Bard3 weeks ago

      Dalam proses gak… Mcm mna nie??

      Reply
    10. author

      Mohd shari3 weeks ago

      Saya punya lulus …tapi gagal keridet.tapi ada no baucar

      Reply
    11. author

      Heliew corneleus dorothy3 weeks ago

      Saya pun masih dalam proses ..tetapi bukan dalam proses pengcreditan.. .ramai orang berstatus dalam proses.

      Reply
    12. author

      Sazali bin jamil3 weeks ago

      Saya nelom terima duit bantuan bsh dan bantuN SKK MACAM MANA NAK MOHON BANTUAN SKK

      Reply
    13. author

      Sazali bin jamil3 weeks ago

      Saya mohon agar saya dapat terima bantuan BSH DAN SKK .SAYA BELOM DAPAT LAGI BANTUAN BSH SKK

      Reply
    14. author

      Lyn3 weeks ago

      Ape mksud dlm proses yer.dlm status lhdn dlm proses pengkreditan tu dh tahu La mksudnyer akan dpt tp dlm proses ape mksud nya ye???

      Reply
    15. author

      Rohani Abdullah3 weeks ago

      Dalam proses..maksudnya dapat ke tidak..risaunya..dah la setahun tak kerja ni 1st time memohon

      Reply
    16. author

      Mohd Rafie bin zainordin3 weeks ago

      Dalam proses mnta pihak berwajib buat pencerahan

      Reply
    17. author

      Rahman bin lorong3 weeks ago

      knpa bsh fasa 3 dha kurang..??
      sepatutnya dpt dlm rm 1080 setelah di tambah dgn anak 4 org jumlah rm 120 seorang..tpi skng hanya rm 830..minta penjelasan

      Reply
    18. author

      Mh arebot3 weeks ago

      Salam sejahtera..inginkan pencerahan mengenai bsh..sebelum ini sy dpt bsh melalui akaun bank..tapi sekarang ni xad pulak status dlam DALAM PROSES PENGKREDITAN..hanya nombor baucer saja yg ad…

      Reply
    19. author

      Nik ahmad shazwan Bin nik ahmad yuari3 weeks ago

      Saya dah semak status saya , tapi kt situ tulis DALAM PROSES apakah maksudnye?

      Reply
    20. author

      sasikumar A/L Krishnan3 weeks ago

      Check wang brim tahun 2020

      Reply
    21. author

      Paramesvery vijayam3 weeks ago

      Saya fasa 1 dan fasa 2 dapat..kenapa fasa 3 dalam proses..pening kepala lah…

      Reply
    22. author

      HEO AH NEOW3 weeks ago

      saya umur 74, suami meninggal dunia Peyakit banyak nasib baik SP general hospital bagi ubat .
      permohonan baru

      Reply
    23. author

      HEO AH NEOW3 weeks ago

      saya umur 74, suami meninggal dunia. Saya peyakit banyak nasib baik SP general hospital bagi ubat .
      permohonan baru

      Reply
    24. author

      LOO KHOO HOEY CHING3 weeks ago

      saya umur 50, saya bujang nak minta bsh tak ada record
      permohonan baru

      Reply
    25. author

      Azz3 weeks ago

      Saya dalam proses jadi budak baik

      Reply
    26. author

      Abd aziz bin mat tazam3 weeks ago

      How.. Dalam prose je.. X bergerak pon..

      Reply
    27. author

      Christina Anyi3 weeks ago

      Apa maksud status`Dalam Proses`? adakah LULUS atau TIDAK LULUS

      Reply
    28. author

      Juragan3 weeks ago

      FASA 1 lain FASA 2 lain FASA 3 lain hebat system BSH..menurun bukan menegak..kehidupan Rakyat menurun….terkadang Lagi Banyak tebuk Lagi Banyak lubangnya..

      Reply
    29. author

      Saiful anuar bin md nor3 weeks ago

      Saya umur 41, bujang oku pekak. Saya punya masih “Dalam Proses” ya..

      Reply
    30. author

      Nur iman josephine juntan bte abdullah3 weeks ago

      Dalam proses pengkreditan..blm msk akaun lg kot..

      Reply
    31. author

      Ekky3 weeks ago

      Sy punye dlm proses..mcm mne ni,dapat ke x??tolong jlaskan

      Reply
    32. author

      Latipah Binti Shaari3 weeks ago

      Fasa 1 & 2 dpt, Fasa 3 dlm proses,
      Apa yg dok proses tu?

      Reply
    33. author

      Latipah Binti Shaari3 weeks ago

      Sy ibu tunggal Fasa 1 & 2 dpt, Fasa 3 dlm proses,
      Apa yg dok proses tu?

      Reply
    34. author

      Bijan bin Badut3 weeks ago

      Dalam proses tu maksudnya gomen dalam proses nak cukupkan duit nak bagi kat awak la. Klau tak bergerak, asek dalam proses je, maknanya duit tak cukup lagi la tu.
      Susah no nak faham ke.
      Ni klau Goldman Sachs dah bagi balek duit 1mdb, rasa2nya harapan cerah utk diproses ke proses yg selanjutnya. Kot.

      Reply
    35. author

      Kevic Anak Lopak3 weeks ago

      Dlm proses
      Brape lama dlm proses…

      Reply
    36. author

      Joey fan3 weeks ago

      suami saya apply fasa 1 & 2 tidak dapat, dari awal status dalam proses saja 😔

      Reply
    37. author

      Zaitulakmar3 weeks ago

      Knp ya sblum ni saya dpt bsh fasa 1 300 fasa 2 200 tpi knp fasa 3 100 je bukan ke blan bsh rm 600 lgi tpi knp saya dpt keseluruhan baru rm 600 je LHDN bolh tlong jelaskn tk dkt mana silapnya

      Reply
    38. author

      mohd rezuan bin hassan3 weeks ago

      Saya punya status dlm proses… Fasa 1 dan 2 dpt cepat.. Tp fasa 3 dlm proses… X paham la… LHDN

      Reply
    39. author

      zamzuri abd.wahid3 weeks ago

      dalam proses?..proses dalam?..dases prolam?..

      Reply
    40. author

      Norlizar3 weeks ago

      Sya punya pun sama dalam proses..bpe lama agaknye sya blh dpt keputusan luljs atau tidak ye..harap2 sya lulusla bsh kali ni

      Reply
    41. author

      Mohd Hatta bin turin3 weeks ago

      DALAM PROSES APA MAKSUDNYA LULUS KE X?

      Reply
    42. author

      Muhammad Rodzi Bin Hashim3 weeks ago

      Sy punye sampai ke arini msih dlm proses fasa satu dan dua pon sy xdpt padahal brim sblom ni sy xpenah xdpt

      Reply
    43. author

      Noraini binti che din3 weeks ago

      Saya dlm proses fasa 1 sampai fasa 3 terima bsh

      Reply
    44. author

      Nafsah binti Gastan3 weeks ago

      saya masih dlm proses apa yang di proses tu??? tolong jawab…

      Reply
    45. author

      NOR AZLEN BINTI AHMAD NISFU3 weeks ago

      Saya ade 3org ank..kenapa tak masuk ye utk anak?boleh ke sy buat rayuan nnti od 7/8/2020 ni

      Reply
    46. author

      Rosnani3 weeks ago

      Sya pun dlm proses fasa 1&2 dpt fasa 3 blk2 check dlm proses..please pihak yg berwajib jelaskn

      Reply
    47. author

      Nurshuhada bt norshafie3 weeks ago

      Masih dalam proses…. Fasa 1 dan fasa 2 sy xdpat….. Sebab dapat BPN… Knp masih dlm proses ya…..

      Reply
    48. author

      MATHEVI3 weeks ago

      BSH saya semua FASA 1&2&3 dalam proses knpe yea ? Tolong check dan reply asap.

      Reply
    49. author

      SUKRI BIN JUSOH3 weeks ago

      Saya dapat BSH Fasa 1 & 2, kenapa saya check BSH Fasa 3 “DALAM PROSES”, mohon pencerahan.

      Reply
    50. author

      Kaliamal3 weeks ago

      Kenapa ye dalam proses

      Reply
    51. author

      NORLI BINTI JAMIL2 weeks ago

      SAYA BSH FASA 1 DAPAT KENAPA FASA 3 SAYA TAK DAPAT YE”MASIH DALAM PROSES” MOHON PENCERAHAN YA!

      Reply
    52. author

      Husairy B Hassan2 weeks ago

      Bagaimana cara jika semakan tiada rekod

      Reply
    53. author

      Misya2 weeks ago

      Status ‘Dalam Proses’ kena tunggu sampai 3/8/2020..cek lagi sekali..samada lulus atau sebaliknya..kalau gagal bole buat rayuan semula

      Reply
    54. author

      Lee yee syuen2 weeks ago

      Sya dpt 1 kali ja.. pas memohon… sya check lulus.. kedua n ketiga xda dpt.. bila sya check balik status sana bilang dlm proses dah… bukan lulus lagi cam dulu… keliru fak sya ni..

      Reply
    55. author

      Brianna lee2 weeks ago

      ya dpt 1 kali ja.. pas memohon… sya check lulus.. kedua n ketiga xda dpt.. bila sya check balik status sana bilang dlm proses dah… bukan lulus lagi cam dulu… keliru gak sya ni..

      Reply
    56. author

      Misya2 weeks ago

      Dalam proses makna lhdn masih check lagi samada permohonan kita lulus atau gagal..bole cek dari masa ke semasa sehingga keputusan keluar (mungkin 3/8/20) dlm status kita tu nanti..gagal buat rayuan..ada yang dah call lhdn dan maklumat ni dari pegawai lhdn bertugas

      Reply
    57. author

      maizatul2 weeks ago

      saya check pun masih dalam proses,sedangkan yang lain belum hari jumaat sudah ada yang dapat..

      Reply
    58. author

      Azlan bin Mat2 weeks ago

      maksud dlm proses je cmne pulak.

      Reply
    59. author

      Praba2 weeks ago

      Fasa1 & 2 dapat,fasa 3 says check Dalam Proses kenapa yea? Tolong check

      Reply
    60. author

      Prabakaran A/L Balakrishnan2 weeks ago

      Fasa 1 & 2 dapat,fasa 3 says check Dalam proses kenapa yea? Tolong check

      Reply
    61. author

      ramlah2 weeks ago

      Dalam proses…

      Reply
    62. author

      Krishnamurthy a:l munusamy2 weeks ago

      Dalam proses…

      Reply
    63. author

      Misya2 weeks ago

      Sila baca mesej yang di atas status ‘Dalam Proses’ tu

      Reply
    64. author

      Visu nair2 weeks ago

      Still in proses ,

      Reply
    65. author

      Nurul nazira2 weeks ago

      Saya dah buat semakan melalui portal bsh dan saya punya status permohonan DALAM PROSES… Itu bermaksud permohonan sy diterima atau tidak ya? Sebab dari fasa pertama sehingga yang terkini fasa ketiga saya tidak mendapat sebarang pembayaran bsh. Jadi ada apa kesilapan atau ada lagi yang tak cukup lengkap ke dengan permohonan saya? Mohon keterangan lebih terperincil ya

      Reply
    66. author

      Eusoff c2 weeks ago

      pasti ramai tertanya-tanya soal status dalam proses BSH kan
      Saya pula tertanya-tanya bila lah nak jumpa jodoh ni

      Reply
    67. author

      Fiona As2 weeks ago

      Nak tau bujang dapat juga ke… Ada member cakap dapat.. Saya dlm sistem dalam proses..

      Reply
    68. author

      Airaa eyerannie2 weeks ago

      Sy pun sama gak. “Dalam Proses”
      NTAHAPEAPE NTAHHHHH, lahh!!!

      Reply
    69. author

      rohana binti saad2 weeks ago

      kenapa dalam proses . .ape cerite erk?

      Reply
    70. author

      santai2 weeks ago

      sesiapa yang status (Dalam proses..) jangan risau… santai jer… yang proses diaorng bukan nya kalian…

      Reply

    Leave a reply "MAKSUD STATUS PERMOHONAN BSH 2020"