RAYUAN BSH 2020 BUJANG & KELUARGA

RAYUAN BSH 2020 BUJANG & KELUARGA

RAYUAN BSH 2020 BUJANG & KELUARGA

Rayuan BSH kini dilanjutkan sehingga 6 September 2020. Semua rakyat yang tidak berjaya pada permohonan sebelumnya, disarankan untuk membuat RAYUAN BSH 2020 BUJANG & KELUARGA jika mendapat status tidak berjaya.

Rayuan hanya dibuka kepada status tidak berjaya dan beberapa jenis status yang tertera seperti pada pautan ini.

Kepada penerima BSH,anda juga boleh buat SEMAKAN STATUS BANTUAN SURI RUMAH iSURI KWSP RM480 SETAHUN

CARA BUAT RAYUAN BSH SECARA ONLINE & MANUAL

Untuk membuat rayuan, anda bolehlah layari https://bsh.hasil.gov.my/

Login ke dalam sistem MYBSH dan buat rayuan pada pautan yang disediakan.

Anda bolej juga semak status permohonan semasa anda dengan melayari link https://bsh.hasil.gov.my/SemakanStatus.aspx

Klik pautan tersebut kemudian, masukkan no kad pengenalan dan klik pada bahagian semak.

Bagi permohonan secara manual, boleh kunjungi pejabat LHDN berdekatan dengan anda untuk kemukakan rayuan.

Nak tahu cara permohonan untuk menuntut wang khairat kematian?Ini cara untuk menuntut SKIM KHAIRAT KEMATIAN BSH 2020 sebanyak RM1,000

Sebelum hadir ke mana-mana cawangan LHDNM ataupun pusat-pusat yang disenaraikan tadi , sila pastikan anda membawa beberapa dokumen sokongan beserta borang permohonan lengkap diisi seperti berikut:

  • Salinan MyKad sendiri
  • Salinan MyKad pasangan
  • Penyata gaji terkini
  • Surat status perkahwinan

Pastikan  anda bawa semua dokumen ini apabila hadir ke mana-mana cawangan untuk buat rayuan.

CONTOH DOKUMEN LAIN

  • Sijil / Surat Pengesahan Perkahwinan (Jabatan Agama Islam / Jabatan Pendaftaran Negara / Majlis Anak Negeri Sabah / Pejabat Daerah Sarawak / Pejabat Residen Sarawak / JAKOA / Ketua Peribumi @ Ketua Kaum selain Kaum Iban)
  • Sijil / Surat Pengesahan Perceraian (Jabatan Agama Islam / Jabatan Pendaftaran Negara / Majlis Anak Negeri Sabah / Pejabat Daerah Sarawak / Pejabat Residen Sarawak / JAKOA / Tuai Rumah / Ketua Peribumi @ Ketua Kaum selain Kaum Iban); danb) Sijil Lahir Anak (Jika melaporkan maklumat Anak dalam permohonan)
  • MyKAD / MyKID Anak; dan
  • Sijil Lahir Anak (Jika melaporkan maklumat Anak dalam permohonan)
  • Dokumen pembuktian belajar sepenuh masa anak
  • Dokumen asal dan salinan yang perlu dikemukakan ialah Sijil Pendaftaran Perniagaan

Kepada usahawan & peniaga,anda boleh cuba buat permohonan SKIM BANTUAN JAYADIRI (LEMBAGA ZAKAT NEGERI KEDAH)

SOALAM LAZIM RAYUAN BSH 2020

Bilakah tarikh tutup permohonan rayuan BSH?

6 September 2020

Kepada ibubapa tunggal yang belum dapat bayaran BKSS,boleh baca BKSS IBUBAPA TUNGGAL B40

Bagaimana cara membuat rayuan manual?

Kunjungi pejabat LHDN berdekatan.

Adakah UTC menyediakan perkhidmatan ini?

Anda boleh kunjungi Urban Transformation Centre berdekatan anda.

Bilakah tarikh keputusan rayuan akan diumumkan?

Akan dimaklumkan kelak.

Baca tentang TARIKH SEMAKAN KEPUTUSAN & BAYARAN RAYUAN BSH 2020

JADUAL PEMBUKAAN KAUNTER RAYUAN BSH 2020

Sila rujuk laman facebook LHDN untuk dapatkan info terkini tentang jadual pembukaan kaunter rayuan BSH 2020

Duit i-Lestari KWSP dah masuk ke bulan 9? Rujuk disini I-LESTARI BULAN SEPTEMBER

MAKLUMAT LANJUT & PERTAYAAN

Sebarang keterangan lanjut, sila layari ke laman web BSH https://bsh.hasil.gov.my/ atau hubungi Hotline BSH di talian 1-800-88-2747.

Tags: #RAYUAN BSH 2020 BUJANG & KELUARGA

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    LESEN MOTOSIKAL TERENGGANU SEJAHTERA(LMTS) 2021:PERMOHONAN LESEN PERCUMA 
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinLESEN MOTOSIKAL TERENGGANU SEJAHTERA(LMTS) 2021:PERMOHONAN LESEN PERCUMA  Program lesen motosikal percuma diteruskan
    GERAN RISDA RM20,000 : CARA PERMOHONAN PROGRAM AKTIVITI EKONOMI TAMBAHAN( AET)
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinGERAN RISDA RM20,000 : CARA PERMOHONAN PROGRAM AKTIVITI EKONOMI TAMBAHAN( AET) APA
    SEMAKAN BANTUAN RISDA 2021
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinSEMAKAN BANTUAN RISDA 2021   Industri getah adalah antara sumber pendapatan negara.Pelbagai
    PINJAMAN TABUNG USAHAWAN PERAK 2021:CARA & BORANG PERMOHONAN
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinPINJAMAN TABUNG USAHAWAN PERAK 2021:CARA & BORANG PERMOHONAN APA ITU PINJAMAN TABUNG
    1. author

      Mohd firdaus bin mohd padli7 months ago

      Sy mohon di pertimbang kan bayaran BSH 2020 yg sebelum ini tidak lulus….krn sy hanya bekrja part time di sebuah flat…yg hanya di bayar 50.00 12jam kerja dan dibayar setiap hari….tidak mencukupi untk mmbayar segala bayaran yg tertunggak sebelum ini…untuk motosaikal,sewa rumah,keperluan harian…memang tidak mencukupi….harap pihak tuan/puan pertimbang kan rayuan sy ini

      Reply
    2. author

      rangai john bana7 months ago

      sy startus kwin tpi terikat surat kawin sahaja, jdi sy tak dpt bantuan bsh kluarga fasa 1 dn 2,fasa 3 ja ku dpt,yg 1000 lbih sy tak dpt ,sy hanya terima bantuan perihatin saja 500 2 kali bulan julai sja sy terima bantuan utk kluarga, sy suri rmh sja sy tanggung seorg ank umur 10 tahun masih sekolah, sy tak di tanggung suami ,bemula tahun 2016 hingga skrg ,suami tak pernah balik2 kpg sejak 2016 ,sy mohon bantuan,mcm mana selayak nya,sy takut isi borang ,kena sy masih startus khawin,nati mcm sy menipu pula.lagi sy kurang pandai dgn online ni ,

      Reply
    3. author

      MOHAMMAH SHAUQI BIN HASSAN7 months ago

      Bsh tak pernah dapat…semenjak tukar kerajaan baru. Semasa Br1m kerajaan lama pernah dapat.

      Reply
    4. author

      Asyam Bin Tuah7 months ago

      Saya asyam Bin Tuah memohon kepada kerajaan agar saya dapat di pertimbangkan agar rayuan saya ini.saya tidak dapat bantuan perhatian dan bhs
      No ic 931005155091.starstus duda

      Reply
    5. author

      Chelsea anak pauk7 months ago

      Rayuan bsh 2020 Bujang mempunyai anak

      Reply
    6. author

      Baki anak Wilson Dunggat7 months ago

      Harap rayuan BSH peringkat ke 3 mendapat pertimbangan pihak tuan/puan kerana bekerja sebagai [email protected] bergaji hari dan pekerjaan tidak menantu kadang kadang [email protected] dan ada kalanya standby tidak bergaji.
      Sekian, terima kasih.

      Reply
    7. author

      Mohd Zaid Mohd Nasir7 months ago

      Minta tolong terang dgn lebih terperinci maksud rayuan untuk bujang,sbb sblm ni bujang punya bsh ada kategori peringkat umur.terkini pula cmna tidak phm n plzz xplain

      Reply
    8. author

      Sarina ramli7 months ago

      Saya status bujang tapi ada anak angkat yang saya tanggung..dulu masa menteri najib saya dapat bantuan tanggungan..rmseribu lebih..tapi tukar menteri baru saya cuma dapat bantuan bujang yg tidak adil bagi saya…sepatutnya kena bertolak ansurlah utk kes yg bujang tapi ada tanggungan anak…minta di pertimbangkan kes saya ini..harap tahun depan dapat duit tanggungan bukan dapat bujang…

      Reply
    9. author

      Mohd JAIS bin Osman7 months ago

      Saya tak dapat bantuan yang kerajaan peruntukan pada rayat Malaysia

      Reply
    10. author

      Muhammad syukri in khairul azizan7 months ago

      Agar pemohonan saya lulus

      Reply
    11. author

      Mohd Zaid Mohd Nasir7 months ago

      Apa perbezaan kod tidak lulus dan tidak berjaya,adakah sama.saya compius nk buat rayuan atau tidak kalau bujang bawah umur 40thn adakah golongan bwh umur ni tidak memerlukan duit.persoalannya skrg napa kerajaan nk mengasingkan golongan seperti ni,tidak ptt sama sekali.adakah pihak kerajaan tahu yang golongan bwh 40 ni hidup senang n sbb tu golongan ini tidak dpt terima Bsh

      Reply
    12. author

      Norhafiza binti sulaiman7 months ago

      Saya nak buat bsh bujang tapi macam mana

      Reply
    13. author

      Norhafiza binti sulaiman7 months ago

      Saya nak buat bsh bujang tapi macam mana….saya betul2 memerlukannya
      Saya harap dipertimbangkan

      Reply
    14. author

      Mohd JAIS bin Osman7 months ago

      Bulan 3 atau bulan 4 saya ada dapat bantuan $250 antara 2 bulan 3 atau 4 itu.selepas dari bulan 4 sampai sekarang saya tidak dapat bantuan lagi dari kerajaan jadi saya mohon pihak pejabat hasil dapat membantu saya selesai kan masalah saya sekian terima kasih.

      Reply
    15. author

      Fadhilah binti Sonsudin7 months ago

      Saya nk tny duit UTK fasa ke3 sya hnya dpt rm1080 shj dan selebihnya bla akn dpt???

      Reply
    16. author

      Hanya Mantan7 months ago

      Salam.. Sy bujsng berumur 37tahun..Sy diserang stroke separuh badan(kiri) tahun lepas.. Tidak menerima rawatan Hospital kerna risaukan ibu Sy yg sedang sakit dirumah.. Setelah beberapa minggu Sy diserang stroke ibu Sy tlah meninggal dunia.. Sy satu²nya anak lelaki dlm kluarga yg masih blom kawen kerana ingin mjaga ibu hingga akhir hayat.. Sy tiada menerima apa2 bantuan 1pon dari kerajaan.. Kini Sy sebatang kara dgn derita kesan stroke.. Alhamdulillah kini Sy mampu bjalan tapi masih xmampu utk buat apa2 kerja berat lagi.. Sy menetap di Perak bawah pimpinan Ahli Parlimen Dato’Seri Hamzah Zainudin(KDN).. Sy juga bekas KETUA pengawal peribadi(bukan kakitangan kerajaan) beliau. 4tahun Sy menjaga ibu(OKU) sepenuh masa.. MOHON PIHAK BERWAJIB semak semula kelayakan BSH Bujang. Terims kasih.

      Reply
    17. author

      Manda bin ekin7 months ago

      Saya belum pernah isi borang permohonan.bsh.layak ke saya menerima bila saya memohon .

      Reply

    Leave a reply "RAYUAN BSH 2020 BUJANG & KELUARGA"