SEBAB GAGAL TEBUS KREDIT eWALLET RM50 ePENJANA

SEBAB GAGAL TEBUS KREDIT eWALLET RM50 ePENJANA

SEBAB GAGAL TEBUS KREDIT eWALLET RM50 ePENJANA

Bermula 31 Julai 2020, rakyat Malaysia boleh mula menebus RM50 kredit ePenjana yang dijanjikan kerajaan sebagai bantuan menggerakkan semula ekonomi negara. Selain itu, ia juga untuk menggalakkan orang ramai menggunakan pembayaran tanpa tunai.

Baca CARA TEBUS KREDIT EPENJANA RM50 EWALLET BERMULA 31 JULAI 2020

TARIKH PENEBUSAN RM50 KREDIT EWALLET

Kredit e-dompet berjumlah RM50 akan dipadankan dengan penawaran baucar diskaun dan pulangan tunai bernilai RM50 bagi pembelian fizikal.

Rupanya kredit EPENJANA boleh guna untuk bayar bil. Ini CARA BAYAR BIL GUNA EPENJANA

Tempoh memohon RM50 kredit ePENJANA adalah dari 31 Julai hingga 24 September 2020, manakala tarikh akhir penggunaan ePENJANA adalah pada 30 September 2020.

Mungkin penerima kredit E-Wallet RM50 EPENJANA tertanya-tanya adakah boleh tukar kredit E-Wallet RM50 EPENJANA kepada cash? Ini CARA TUKAR KREDIT E-WALLET RM50 EPENJANA KEPADA CASH

CARA TEBUS RM50 EPENJANA DALAM APLIKASI EWALLET

  • Ia boleh ditebus dengan menekan banner RM50 ePenjana di dalam aplikasi eWallet dan menuruti langkah yang diberitahu.
  • Hanya satu tebusan yang dibenarkan.
  • Jika anda membuat lebih dari satu tebusan, tebusan yang lain tidak akan diluluskan.

Terdapat beberapa SEBAB GAGAL TEBUS KREDIT eWALLET RM50 ePENJANA :

1)Belum memuat turun dan mendaftar aplikasi MySejahtera. Bagi mengatasi masalah ini, sila muat turun dan daftar aplikasi MySejahtera

Sila Klik Link Cara Muat Turun Aplikasi MySejahtera

2)Nama yang didaftarkan di aplikasi MySejahtera dan aplikasi ePenjana tidak sama dengan Nama Kad Pengenalan (IC). Bagi mengatasi masalah ini, sila semak semula nama yang didaftar supaya betul dan tepat.

3)Aplikasi ePenjana tidak melepasi peringkat pengesahan identiti (Account Verification). Sila sahkan identiti di bahagian ‘Setting’ aplikasi

4)Pendapatan tahunan melebihi RM100,000. Jika pendapatan anda melebihi RM100,000 anda memang tidak layak.

Jika anda telah tebus/claim EPENJANA,adakah anda telah membuat SEMAKAN EPENJANA ETUNAI RM50 sama ada telah masuk ke dalam akaun ewallet anda iaitu BOOST,GRAB PAY,TOUCH N GO.

CARA KEMASKINI NAMA,NO IC DI APLIKASI MySEJAHTERA

Langkah 1 : Pastikan MySejahtera dinaiktaraf kepada versi terkini, buka aplikasi dan klik ‘Profil’

Langkah 2 : Klik ‘Butiran Peribadi Saya’

Langkah 3 : Ubah nama atau no. IC

Langkah 4 : Klik Simpan

Jika anda ingin ke kaunter rayuan BSH 2020,sila semak terlebih dahulu JADUAL PEMBUKAAN KAUNTER RAYUAN BSH 2020 untuk memudahkan urusan rayuan anda

MAKLUMAT LANJUT & PERTAYAAN

Ada masalah membuat penebusan

Jika anda berhadapan masalah untuk menebus RM50 kredit ePenjana atau anda sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi penyedia perkhidmatan eWallet anda menerusi saluran berikut:

  1. Boost

Telefon: +603-2260 9494

E-mel: [email protected]

Laman sesawang: https://support.myboost.com.my/hc/enus/requests/new

  1. GrabPay

Telefon: +603-2788 1300

E-mel: [email protected]

Laman Sesawang: https://help.grab.com/passenger/enmy/360045705731-ePenjana-(MY)

  1. Touch ‘n Go e-Wallet

Telefon: +603-5022 3888

E-mel: [email protected]

Laman sesawang: https://tngd.my/careline-webform

Tags: #CARA KEMASKINI APLIKASI MySEJAHTERA #SEBAB GAGAL TEBUS KREDIT eWALLET RM50 ePENJANA

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    SEMAKAN KELAYAKAN PEKA B40 UNTUK PENERIMA BSH/BPR
    SEMAKAN KELAYAKAN PEKA B40 UNTUK PENERIMA BSH/BPR   Skim bantuan kesihatan yang pertama
    PINJAMAN PERNIAGAAN 2021(Permohonan Pembiayaan Mula Bisnes)
    PINJAMAN PERNIAGAAN 2021(Permohonan Pembiayaan Mula Bisnes)   Anda usahawan yang ingin memulakan bisnes
    APA ITU CREDIT GUARANTEE CORPORATION(CGC)?
    APA ITU CREDIT GUARANTEE CORPORATION(CGC)?   Untuk menyokong penyampaian inisiatif PRIHATIN, portal IMSME.COM.MY
    KENYALANG GOLD CARD KGC:PERMOHONAN ONLINE/BORANG & SEMAKAN KELAYAKAN
    KENYALANG GOLD CARD KGC:PERMOHONAN ONLINE/BORANG & SEMAKAN KELAYAKAN   Kenyalang Gold Card (KGC),
    1. author

      Syarifa Surianum1 year ago

      Sebab guna no phone dan email baru

      Reply
    2. author

      nariza binti hamzah1 year ago

      sebab gune no phone dan email baru

      Reply
    3. author

      Sawal Noor Bin Dairoh1 year ago

      Kalau tak guna ic tak boleh ke..sebap ic saya hilang so saya guna resit ic je

      Reply
    4. author

      Amidah1 year ago

      Kenapa sy xboleh buat my sejahtare..

      Reply
    5. author

      Sharifah Faridah1 year ago

      Kalau dah tukar no lain mcm mana ya

      Reply
    6. author

      norhaslinda bt zakaria1 year ago

      sebab tukar no tel

      Reply
    7. author

      tiha1 year ago

      ewallet saya telah di duplicated oleh individu lain…dengan menukar no ic sy menggunakan nama saya yg sebenar..call centre pun tak guna masih xdapat bercakap dengan pegawai…permohonan pertukaran mykad dh byk kali buat masih tak ada respon…tak guna langsung ewallet touchngo

      Reply
    8. author

      Rosdi bin ismail1 year ago

      Saya dah buat tebus melalui touch end go…tak dapt

      Reply
    9. author

      Dira1 year ago

      Tak dpat tebus sbb no boost lain my sejatera pun no lain…mcm mn ni

      Reply
    10. author

      suhana aiza mohd noor1 year ago

      ic hilang x dpt download e wallet camne nak tebus

      Reply
    11. author

      Mohd Zamri bin [email protected]1 year ago

      Terlambat daftar

      Reply
    12. author

      Salome1 year ago

      Ic hilang. Belum cukup duit nak ambik ic. Tak boleh terus ke saya

      Reply
    13. author

      SITI ROHANA BINTI ABDUL KHONI1 year ago

      Saya dah bt semua duit ewallet 50 xda dlm grep..boots dan touch n go.. Mysejahtera dah daftar xtw apa sbb..

      Reply
    14. author

      muhaimin1 year ago

      saya tak lepas pengesahan identiti .. bila snap gambar IC, dia kata blur. dah cuba berkali kali tapi tak lepas juga.. (memang dari asal, gambar saya agak blur dalam IC tapi nombor nampak jelas.. salah pejabat pendaftran lah sebab blur)…

      ada cara lain tak tanpa kena upload IC.?

      Reply
    15. author

      Mohd Fauzi12 months ago

      HP rosak Dari July Hingga oktober 11.. Baru tahu da tamat untuk menebus. Tidak adil untuk saya.

      Reply
    16. author

      Jeffrey bin Abdul rosaman9 months ago

      Gagal menebus penjana atas sbap no lama suda tak guna hilang.email PON dan lupa.

      Reply
    17. author

      siti zakaria6 months ago

      Saya belum pernah daftar tng tp bila saya daftar mysejahtera dan nk tebus ewallet tng saya tak boleh sbb no tel saya telah di daftar.macam mana sistem tng ni,cuai atau makan gaji buta.

      Reply

    Leave a reply "SEBAB GAGAL TEBUS KREDIT eWALLET RM50 ePENJANA"