SEBAB GAGAL TEBUS KREDIT eWALLET RM50 ePENJANA

SEBAB GAGAL TEBUS KREDIT eWALLET RM50 ePENJANA

SEBAB GAGAL TEBUS KREDIT eWALLET RM50 ePENJANA

Bermula 31 Julai 2020, rakyat Malaysia boleh mula menebus RM50 kredit ePenjana yang dijanjikan kerajaan sebagai bantuan menggerakkan semula ekonomi negara. Selain itu, ia juga untuk menggalakkan orang ramai menggunakan pembayaran tanpa tunai.

Baca CARA TEBUS KREDIT EPENJANA RM50 EWALLET BERMULA 31 JULAI 2020

TARIKH PENEBUSAN RM50 KREDIT EWALLET

Kredit e-dompet berjumlah RM50 akan dipadankan dengan penawaran baucar diskaun dan pulangan tunai bernilai RM50 bagi pembelian fizikal.

Rupanya kredit EPENJANA boleh guna untuk bayar bil. Ini CARA BAYAR BIL GUNA EPENJANA

Tempoh memohon RM50 kredit ePENJANA adalah dari 31 Julai hingga 24 September 2020, manakala tarikh akhir penggunaan ePENJANA adalah pada 30 September 2020.

Mungkin penerima kredit E-Wallet RM50 EPENJANA tertanya-tanya adakah boleh tukar kredit E-Wallet RM50 EPENJANA kepada cash? Ini CARA TUKAR KREDIT E-WALLET RM50 EPENJANA KEPADA CASH

CARA TEBUS RM50 EPENJANA DALAM APLIKASI EWALLET

  • Ia boleh ditebus dengan menekan banner RM50 ePenjana di dalam aplikasi eWallet dan menuruti langkah yang diberitahu.
  • Hanya satu tebusan yang dibenarkan.
  • Jika anda membuat lebih dari satu tebusan, tebusan yang lain tidak akan diluluskan.

Terdapat beberapa SEBAB GAGAL TEBUS KREDIT eWALLET RM50 ePENJANA :

1)Belum memuat turun dan mendaftar aplikasi MySejahtera. Bagi mengatasi masalah ini, sila muat turun dan daftar aplikasi MySejahtera

Sila Klik Link Cara Muat Turun Aplikasi MySejahtera

2)Nama yang didaftarkan di aplikasi MySejahtera dan aplikasi ePenjana tidak sama dengan Nama Kad Pengenalan (IC). Bagi mengatasi masalah ini, sila semak semula nama yang didaftar supaya betul dan tepat.

3)Aplikasi ePenjana tidak melepasi peringkat pengesahan identiti (Account Verification). Sila sahkan identiti di bahagian ‘Setting’ aplikasi

4)Pendapatan tahunan melebihi RM100,000. Jika pendapatan anda melebihi RM100,000 anda memang tidak layak.

Jika anda telah tebus/claim EPENJANA,adakah anda telah membuat SEMAKAN EPENJANA ETUNAI RM50 sama ada telah masuk ke dalam akaun ewallet anda iaitu BOOST,GRAB PAY,TOUCH N GO.

CARA KEMASKINI NAMA,NO IC DI APLIKASI MySEJAHTERA

Langkah 1 : Pastikan MySejahtera dinaiktaraf kepada versi terkini, buka aplikasi dan klik ‘Profil’

Langkah 2 : Klik ‘Butiran Peribadi Saya’

Langkah 3 : Ubah nama atau no. IC

Langkah 4 : Klik Simpan

Jika anda ingin ke kaunter rayuan BSH 2020,sila semak terlebih dahulu JADUAL PEMBUKAAN KAUNTER RAYUAN BSH 2020 untuk memudahkan urusan rayuan anda

MAKLUMAT LANJUT & PERTAYAAN

Ada masalah membuat penebusan

Jika anda berhadapan masalah untuk menebus RM50 kredit ePenjana atau anda sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi penyedia perkhidmatan eWallet anda menerusi saluran berikut:

  1. Boost

Telefon: +603-2260 9494

E-mel: [email protected]

Laman sesawang: https://support.myboost.com.my/hc/enus/requests/new

  1. GrabPay

Telefon: +603-2788 1300

E-mel: [email protected]

Laman Sesawang: https://help.grab.com/passenger/enmy/360045705731-ePenjana-(MY)

  1. Touch ‘n Go e-Wallet

Telefon: +603-5022 3888

E-mel: [email protected]

Laman sesawang: https://tngd.my/careline-webform

Tags: #CARA KEMASKINI APLIKASI MySEJAHTERA #SEBAB GAGAL TEBUS KREDIT eWALLET RM50 ePENJANA

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    TARIKH PERTUKARAN GURU 2021
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinTARIKH PERTUKARAN GURU 2021 APA ITU eGTUKAR? eGTukar merupakan salah satu modul
    ePenyata Gaji ANM :SEMAKAN SLIP GAJI/PAYSLIP
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinePenyata Gaji ANM :SEMAKAN SLIP GAJI/PAYSLIP APA ITU ePenyata Gaji ANM? ePenyata
    PENDAFTARAN PROGRAM SARINGAN PRIHATIN MYEG
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinPENDAFTARAN PROGRAM SARINGAN PRIHATIN MYEG APA ITU PROGRAM SARINGAN PRIHATIN MYEG? Program
    STATUS PEMBAYARAN BPN 2.0 MENGIKUT BANK
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinSTATUS PEMBAYARAN BPN 2.0 MENGIKUT BANK Ramai yang tengah cari maklumat tentang
    1. author

      Syarifa Surianum3 months ago

      Sebab guna no phone dan email baru

      Reply
    2. author

      nariza binti hamzah3 months ago

      sebab gune no phone dan email baru

      Reply
    3. author

      Sawal Noor Bin Dairoh3 months ago

      Kalau tak guna ic tak boleh ke..sebap ic saya hilang so saya guna resit ic je

      Reply
    4. author

      Amidah3 months ago

      Kenapa sy xboleh buat my sejahtare..

      Reply
    5. author

      Sharifah Faridah3 months ago

      Kalau dah tukar no lain mcm mana ya

      Reply
    6. author

      norhaslinda bt zakaria3 months ago

      sebab tukar no tel

      Reply
    7. author

      tiha3 months ago

      ewallet saya telah di duplicated oleh individu lain…dengan menukar no ic sy menggunakan nama saya yg sebenar..call centre pun tak guna masih xdapat bercakap dengan pegawai…permohonan pertukaran mykad dh byk kali buat masih tak ada respon…tak guna langsung ewallet touchngo

      Reply
    8. author

      Rosdi bin ismail3 months ago

      Saya dah buat tebus melalui touch end go…tak dapt

      Reply
    9. author

      Dira3 months ago

      Tak dpat tebus sbb no boost lain my sejatera pun no lain…mcm mn ni

      Reply
    10. author

      suhana aiza mohd noor3 months ago

      ic hilang x dpt download e wallet camne nak tebus

      Reply
    11. author

      Mohd Zamri bin [email protected]2 months ago

      Terlambat daftar

      Reply
    12. author

      Salome2 months ago

      Ic hilang. Belum cukup duit nak ambik ic. Tak boleh terus ke saya

      Reply
    13. author

      SITI ROHANA BINTI ABDUL KHONI2 months ago

      Saya dah bt semua duit ewallet 50 xda dlm grep..boots dan touch n go.. Mysejahtera dah daftar xtw apa sbb..

      Reply
    14. author

      muhaimin1 month ago

      saya tak lepas pengesahan identiti .. bila snap gambar IC, dia kata blur. dah cuba berkali kali tapi tak lepas juga.. (memang dari asal, gambar saya agak blur dalam IC tapi nombor nampak jelas.. salah pejabat pendaftran lah sebab blur)…

      ada cara lain tak tanpa kena upload IC.?

      Reply

    Leave a reply "SEBAB GAGAL TEBUS KREDIT eWALLET RM50 ePENJANA"