SEMAKAN STATUS PERMOHONAN RAYUAN BSH 2020 BERMULA 16 NOVEMBER

SEMAKAN STATUS PERMOHONAN RAYUAN BSH 2020 BERMULA 16 NOVEMBER

 

SEMAKAN STATUS PERMOHONAN RAYUAN BSH 2020

Hari ini,LHDNM telah memaklumkan bahawa tarikh SEMAKAN STATUS PERMOHONAN RAYUAN BSH 2020 BERMULA 16 NOVEMBER.

Berdasarkan maklumat yang diperolehi daripada portal BSH dimaklumkan bahawa pemohon boleh membuat SEMAKAN STATUS PERMOHONAN RAYUAN BSH 2020 BERMULA 16 NOVEMBER.

Maka,jika pemohon ada buat rayuan BSH 2020 atau BSH FASA 3,anda boleh membuat semakan status pada tarikh tersebut.

Kepada yang ingin mohon BPR,sila rujuk CARA KEMASKINI BPR 2021

RAYUAN (PERMOHONAN TIDAK LULUS BSH 2020)

Berikut adalah senarai KOD TIDAK LULUS  dan ALASAN TIDAK LULUS :

KOD 05

Pemohon tidak melepasi syarat kelayakan bagi Kategori Bujang

KOD 07

Semakan rekod agensi mendapati pendapatan Pemohon / Pasangan melebihi RM4,000

KOD 09

Semakan rekod agensi mendapati pendapatan Pemohon melebihi RM2,000

KOD 12

Pemohon berdaftar sebagai Pemegang Saham / Pengarah Syarikat / Perkongsian Liabiliti Terhad

KOD 13

Pasangan berdaftar sebagai Pemegang Saham / Pengarah Syarikat / Perkongsian Liabiliti Terhad

KOD 34

Pemohon tidak menetap di Malaysia / bekerja / belajar di Luar Negara berdasarkan rekod agensiRAYUAN TAMBAHAN (PERMOHONAN LULUS BSH 2020)

Kepada yang buat permohonan pendaftaran pemilih baharu dan permohonan pertukaran bahagian pilihan raya,boleh semak kelulusan bermula esok di MySPR SEMAK

Rayuan dibenarkan bagi tambahan Anak dan Pendapatan

Nota: Pemohon boleh buat rayuan BSH 2020 secara dalam talian dibenarkan untuk pemohon berstatus tidak lulus dengan satu (1) Kod Alasan Tidak Lulus atau Rayuan Tambahan bagi pemohon yang  Lulus BSH 2020 seperti di atas sahaja.

Bagi kategori isi rumah yang ada pertambahan anak, pemohon boleh masukan nama dan maklumat diri anak dalam rayuan ini, bagi kategori ini, anda akan layan dapat RM120 tambahan bagi setiap anak.

Terbaru guys, kini anda boleh buat PERMOHONAN TUKAR STATUS KAHWIN/PASANGAN  BPN 2.0 SECARA ONLINE

Bagi pemohon yang mempunyai kerja baru, yang mana gaji sekarang bukan seperti gaji sekarang. Mungkin dulu gaji anda lebih tingg berbading gaji sekarang,jadi pemohon boleh kemaskini pada portal BSH.

Bila sebut sahaja duit Bantuan Sara Hidup(BSH) ia sinonim dengan Bank Simpanan Nasional(BSN) kan?

Ramai juga memuji tarikh bayaran BSH akaun BSN lebih cepat dan awal berbanding bank lain.Marilah kita daftar myBSN untuk menggunakan internet banking secara online. Mudah sahaja nak daftar,login dan buat semakan baki akaun menggunakan myBSN.

Ini rupanya SEBAB DUIT BPN 2.0 LAMBAT MASUK

MAKLUMAT LANJUT & PERTAYAAN

Jika anda mempunyai sebarang pertayaan dan ingin maklumat terperinci berkaitan rayuan BSH 2020, sila hubungi LHDNM di saluran berikut:

Telefon : 1-800-88-2747

Facebook : LHDNM

Portal Rasmi : BSH

Tags: #SEMAKAN STATUS PERMOHONAN RAYUAN BSH 2020 #SEMAKAN STATUS PERMOHONAN RAYUAN BSH 2020 BERMULA 16 NOVEMBER

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    BANTUAN ZAKAT KECEMASAN MAIWP 3.0:CARA PERMOHONAN BANTUAN RM500
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinBANTUAN ZAKAT KECEMASAN MAIWP 3.0:CARA PERMOHONAN BANTUAN RM500 APA ITU BANTUAN ZAKAT
    SKIM PEMBIAYAAN TEKUN MOBILEPRENEUR 4.0:CARA MOHON ONLINE & BORANG PERMOHONAN
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinSKIM PEMBIAYAAN TEKUN MOBILEPRENEUR 4.0:CARA MOHON ONLINE & BORANG PERMOHONAN Sebelum ini
    CARA TERMINATE ASB LOAN(MAYBANK,CIMB,RHB)
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinCARA TERMINATE ASB LOAN(MAYBANK,CIMB,RHB) Jika anda ingin membuat penstrukturan semula kewangan ekoran
    DAFTAR, PERMOHONAN & SEMAKAN KEPUTUSAN RMMT 2021
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinDAFTAR, PERMOHONAN & SEMAKAN KEPUTUSAN RMMT 2021   Kerajaan negeri Terengganu telah
    1. author

      fgghhh9 months ago

      bujang only Rm350 no Rm500!

      Reply
    2. author

      Hasan albasri bin hj abdul jalil9 months ago

      Saya mahu daftar baru..baru lepas bercerai 1.10.2020

      Reply
    3. author

      Mohd razlan bin jusoh9 months ago

      Dah xtau lagi mcm mne nk buat rayuan..sbelom ni gi pejabat hasil dlm negeri pom sampai masa chek tidak lulus gak..ni last buat rayuan suh mmber pkai online plak..kite dduk kg kerja kg jaga org tua sakit kronik lg..kenepe bleh cakap saya duk luar negeri..allahukhabar

      Reply
    4. author

      Raani9 months ago

      Saya dah membuat rayuan untuk Bsh fasa 3 tetapi tidak lulus

      Reply
    5. author

      MASTIKA BINTI DOL rasol9 months ago

      Semalam status permohonan rayuan bag 2020

      Reply
    6. author

      MUHAMAD SHUKRI BIN OTHMAN9 months ago

      Saya dah buat rayuan pertama/Taraf Perkahwinan perlu pengesahan dah buat settle semua.Check semula TAK LULUS Juga Dengan alasan lain pula..apa kes?? Nak bagi ke tak nak bagi..Dulu zaman BRIM saya dapat setiap tahun..Ni dah tukar ke BSH Tak pernah Dapat pula

      Reply
    7. author

      Ravin9 months ago

      Maybank katakan bermula 22october sampai 26 October ke ?

      Reply
    8. author

      Natasha9 months ago

      Change status

      Reply
    9. author

      grace9 months ago

      cakap mulai22october sampai26kasih bpn.masuk …dah limpas masa ..hari ni 27 tak nampak pun?besok dah 28…bila baru ada masuk bank?

      Reply
    10. author

      MOHD RIZAINI BIN ABDUL RANI9 months ago

      Saya itu hari mohon tk lulus pasal tk lulus isteri saya ada ssm tp dh tk pakai dh pun dia buat syarikat itu hari 2019 sampai skrg jln syarikat lg tp ssm tu ada lg.

      Reply
    11. author

      MOHD RIZAINI BIN ABDUL RANI9 months ago

      Kod 13 yg tk lulus tp syarikat nya sampai skrg tk jln pun itu sebab tk dpt pasal saya keje driver gaji tk sampai 3000 pun saya minta tlong sngt2 ni bkn untuk saya tp untuk anak2 saya.

      Reply
    12. author

      a.aiz b biron9 months ago

      tidak lulus fasa 3 status perkahwinan….kahwin 2007 cerai 2012 kata pegawai petugas…dokumen telah dihantar iaitu sijil kahwin 2007 (isteri ke2)dengn nama lain sijil cerai 2012 ( isteri pertama)nama lain serta 2 salinan sijil lahir dan my kid untuk anak bawah 18thn dari isteri ke2.

      Reply
    13. author

      CHE KU AZHAR BIN CHE KU ABDULLAH9 months ago

      Saya semua bantuan tidak buleh macam mana nak mohon rayuan

      Reply
    14. author

      Zairani binti Zainal Abidin9 months ago

      Kod 13,suami ada ssm tp xguna pun. Suami kerja pengawal keselamatan sahaja. Gaji seribu lebih jer.

      Reply
    15. author

      Muhammad iskandar bin aris9 months ago

      Sya dh byak kali mohon, bila cek tiada rekod.. dh mcm2 cube, cuma sya tiada akaun.

      Reply
    16. author

      RozitaDisun9 months ago

      Puas saya buat rayuan.tapi hasilnya tdk lulus.alasan psangan lulus sbgai bpak tunggal.sdngkan saya masih isteri dn mpnyai ank satu.seharusnya sya lbih layak mendptkn bantuan bsh/bpn.sya mhu pertimbangan.

      Reply

    Leave a reply "SEMAKAN STATUS PERMOHONAN RAYUAN BSH 2020 BERMULA 16 NOVEMBER"