SHOP MALAYSIA ONLINE PENJANA: CARA DAPATKAN KOD PROMOSI & BAUCAR DISKAUN

SHOP MALAYSIA ONLINE PENJANA: CARA DAPATKAN KOD PROMOSI & BAUCAR DISKAUN

SHOP MALAYSIA ONLINE PENJANA

Perbadanan Ekonomi Digital Malaysia (MDEC) melancarkan kempen ‘Shop Malaysia Online’ untuk memacu pemulihan ekonomi negara pasca COVID-19 menerusi usaha mendorong serta menggalakan rakyat berbelanja secara dalam talian.

TARIKH MULA INISIATIF SHOP MALAYSIA ONLINE

Kempen bermula 1 Ogos hingga akhir September 2020 itu adalah antara inisiatif di bawah Pelan Jana Semula Ekonomi Negara (PENJANA) yang menyaksikan kerjasama kerajaan dengan sektor swasta.

KOD PROMOSI SHOP MALAYSIA ONLINE

Menerusi kempen ini, pengguna akan diberikan kod promosi dan pelbagai baucar diskaun di platform e-dagang supaya mereka meningkatkan perbelanjaan terhadap produk tempatan.

BAUCAR SHOP MALAYSIA ONLINE

Baucar yang diberikan membolehkan pengguna menebusnya untuk menikmati potongan harga dan kos penghantaran

Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, sebelum ini mengumumkan kerajaan akan memperuntukkan RM70 juta untuk melaksanakan ‘Shop Malaysia Online’ dengan MDEC sebagai agensi bertanggungjawab menjayakan inisiatif ini.

Baca tentang KEMPEN E-DAGANG PENJANA : CARA DAFTAR & SENARAI MANFAAT UNTUK USAHAWAN PKS

Kesemua rakan e-dagang yang mengambil bahagian pula secara kolektif akan memperuntukkan RM70 juta lagi sekali gus menjadikan jumlah keseluruhan sebanyak RM140 juta bagi kempen ini.

CARA DAPATKAN KOD PROMOSI/BAUCAR SHOP MALAYSIA ONLINE PENJANA

*akan dikemaskini

SENARAI RAKAN E-DAGANG SHOP MALAYSIA ONLINE

MDEC berkata, melalui inisiatif ini, kerajaan dan MDEC akan berganding bahu dengan 22 rakan e-dagang mengetengahkan pelbagai tawaran selama dua bulan.

Rakan e-dagang berkenaan ialah Boost, Carousell, ConfirmPlusChop, DeliverEat, Elokal, eRomman, FashionValet, Fave, foodpanda, Grab dan JOCOM.

Selain itu, Kedai Matdespatch, Lazada, Lokein, Maybank, MyGroser, OURSHOP, PG Mall, Shopee, Touch ‘n Go eWallet, Youbeli dan Zalora turut menyertai inisiatif ini.

Pada masa sama, inisiatif ini adalah komitmen kerajaan dalam membantu perniagaan tempatan ketika berdepan situasi ekonomi semasa

Ketua Pegawai Eksekutif MDEC, Surina Shukri berkata tingkah laku pengguna berubah dengan pantas sejak penularan wabak COVID-19 apabila berlaku peningkatan transaksi jualan dalam talian.

Ketika negara bergerak pantas pada fasa pemulihan, antara usaha penting ialah menyokong perniagaan tempatan. Pembabitan pengguna dan perniagaan tempatan sangat penting untuk pertumbuhan ekonomi negara

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi Pusat Perhubungan Pelanggan (CliC) MDEC di 1800 -88 -8338 / + 60383153000 (Sekiranya anda menghubungi dari luar negara) atau e-mel di [email protected]

Tags: #BAUCAR SHOP MALAYSIA ONLINE #CARA DAPATKAN KOD PROMOSI/BAUCAR SHOP MALAYSIA ONLINE PENJANA #KOD PROMOSI SHOP MALAYSIA ONLINE #SENARAI RAKAN E-DAGANG SHOP MALAYSIA ONLINE #SHOP MALAYSIA ONLINE: CARA DAPATKAN KOD PROMOSI & BAUCAR DISKAUN #TARIKH MULA INISIATIF SHOP MALAYSIA ONLINE

author
Author: 
  Pemilik KekandaMemey.com
  CARA LANGGAN ASTRO BEST/FIRST CHANNEL & ASTRO GO
  CARA LANGGAN ASTRO BEST/FIRST CHANNEL & ASTRO GO   Jika anda ingin langgan
  SENARAI LATIHAN KEMAHIRAN LEPASAN SPM
  SENARAI LATIHAN KEMAHIRAN LEPASAN SPM Jika anda berminat untuk menjalani latihan kemahiran selepas
  KELEBIHAN UNIVERSITI AWAM BERBANDING SWASTA
  KELEBIHAN UNIVERSITI AWAM BERBANDING SWASTA Berdasarkan data, terdapat lebih daripada 400 institusi swasta
  TESP MARA 2022 (Permohonan & Semakan Status Tajaan)
  TESP MARA 2022 (Permohonan & Semakan Status Tajaan)   Majlis Amanah Rakyat (MARA)

  Leave a reply "SHOP MALAYSIA ONLINE PENJANA: CARA DAPATKAN KOD PROMOSI & BAUCAR DISKAUN"