STATUS PEMBAYARAN BPN 2.0 MENGIKUT BANK

STATUS PEMBAYARAN BPN 2.0 MENGIKUT BANK

STATUS PEMBAYARAN BPN 2.0 MENGIKUT BANK

Ramai yang tengah cari maklumat tentang tarikh pembayaran BPN 2.0. Namun demikian,perlu difahami, tarikh bayaran BPN 2.0 juga bergantung kepada jenis bank yang pemohon gunakan untuk menerima bayaran BPN 2.0.

Maklumat yang dikongsikan ini dirujuk daripada Soalan Lazim berkenaaan Bantuan Prihatin Nasional 2.0 yang dikeluarkan oleh pihak LHDN dalam Kerangka Inisiatif Tambahan Pakej Rangsangan Ekonomi Prihatin Rakyat (KitaPrihatin).

Berdasarkan maklumat rasmi ini,Pengkreditan duit bantuan bagi BPN 2.0 ini terbahagi kepada dua fasa iaitu Fasa 1 dan Fasa 2.

Bagaimana dengan BAYARAN DUIT BPN 2.0 korang?APA MAKSUD STATUS BAYARAN BPN 2.0 BERJAYA KREDIT & GAGAL KREDIT

Fasa 1: Pembayaran dijangka akan dilakukan pada penghujung bulan iaitu 26 Oktober 2020

Fasa 2: Pembayaran seterusnya dijangka akan dilakukan pada bulan Januari 2020

Kepada yang status gagal kredit, ini cara dapatkan NOMBOR BAUCAR BPN 2.0

Walaubagaimana pun,sudar tular bahawa bayaran duit BPN 2.0 sudah mula dibayar pada 19 Oktober 2020.

Ini rupanya SEBAB DUIT BPN 2.0 LAMBAT MASUK

STATUS PEMBAYARAN BPN 2.0 MENGIKUT BANK

Berikut adalah status pembayaran BPN 2.0 mengikut bank:

STATUS PEMBAYARAN BPN 2.0 BANK SIMPANAN NASIONAL(BSN)

Status: Bermula  19,20,21,22,23 & 26 Oktober 2020

Kategori:  Bujang & Isi rumah

Kawasan : Seluruh Malaysia, Sabah, Sarawak

Bila sebut sahaja duit Bantuan Prihatin Nasional(BPN) 2.0 ia sinonim dengan Bank Simpanan Nasional(BSN) kan?

Ramai juga memuji tarikh bayaran BPN 2.0 akaun BSN lebih cepat dan awal berbanding bank lain.Marilah kita daftar myBSN untuk menggunakan internet banking secara online.

Mudah sahaja nak daftar,login dan buat semakan baki akaun menggunakan myBSN.

STATUS PEMBAYARAN BPN 2.0 CIMB

Status: Bermula  22 Oktober 2020

Kategori:  B40 Isi Rumah

Kawasan : Seluruh Malaysia, Sabah, Sarawak

Kepada BAYARAN BPN 2.0 GAGAL KREDIT,berikut adalah TARIKH PEMBAYARAN TUNAI DI BSN

STATUS PEMBAYARAN BPN 2.0 MAYBANK

Status: Bermula  Bermula 22 Oktober 2020

Kategori: Bujang,Isi Rumah

Kawasan : Seluruh Malaysia, Sabah, Sarawak

STATUS PEMBAYARAN BPN 2.0 PUBLIC BANK

Status: Bermula  22 Oktober 2020

Kategori: Bujang,Isi Rumah

Kawasan : Seluruh Malaysia

Bermula gaji bulan Oktober 2020,maroatorium dah tamat, cuba la buat SEMAKAN SLIP GAJI/PAYSLIP untuk bulan Oktober 2020.

STATUS PEMBAYARAN BPN 2.0 BANK ISLAM

Status: Bermula 22 Oktober 2020

Kategori: Bujang,Isi Rumah

Kawasan :Seluruh Malaysia

Tarikh Duit BPN 2.0 Fasa 2 Masuk ke Bank Simpanan Nasional (BSN)

Bermula 17 Januari 2021

 

Tarikh Duit BPN 2.0 Fasa 2 Masuk ke  CIMB Bank / CIMB Islamic Bank

Bermula 21 Januari 2021

 

Tarikh Duit BPN 2.0 Fasa 2 Masuk ke  Affin Bank / Affin Islamic Bank

Telah mula dikreditkan mulai akan dikemaskini

Tarikh Duit BPN 2.0 Fasa 2 Masuk ke  Bank  Rakyat

Bermula 20 Januari 2021

 

Tarikh Duit BPN 2.0 Fasa 2 Masuk ke  RHB Bank / RHB Islamic Bank

Bermula 20 Januari  2021

 

Tarikh Duit BPN 2.0 Fasa 2 Masuk ke  Bank Muamalat

Telah mula dikreditkan mulai akan dikemaskini

 

Tarikh Duit BPN 2.0 Fasa 2 Masuk ke Maybank / Maybank Islamic

Bermula 20 Januari 2021

 

Tarikh Duit BPN 2.0 Fasa 2 Masuk ke Bank Islam

Telah mula dikreditkan mulai akan dikemaskini

 

Tarikh Duit BPN 2.0 Fasa 2 Masuk ke Public Bank / Public Islamic Bank

Telah mula dikreditkan mulai akan dikemaskini

 

Tarikh Duit BPN 2.0 Fasa 2 Masuk ke Agro Bank

Telah mula dikreditkan mulai akan dikemaskini

 

Tarikh Duit BPN 2.0 Fasa 2 Masuk ke Ambank

Telah mula dikreditkan mulai akan dikemaskini

BAYARAN BPN 2.0 SUDAH MASUK SECARA BERPERINGKAT

Untuk elakan anda pening dan panik tentang bayaran BPN 2.0,sila buat semakan pembayaran BPN 2.0 terlebih dahulu sebelum ke ATM untuk cucuk duit BPN 2.0 anda.

Jika pembayaran BPN 2.0 anda dalam kategori GAGAL KREDIT BPN 2.0,maka anda perlu menerima bayaran BPN 2.0 di Bank Simpanan Nasional(BSN) berhampiran dengan anda.

Sebelum buat penunaian duit BPN 2.0,anda perlulah buat semakan no vaucher bayaran tunai BPN 2.0,berikut adalah CARA SEMAK VAUCHER BAYARAN TUNAI BPN 2.0

MAKLUMAT LANJUT & PERTAYAAN

Pertanyaan serta maklum balas berkaitan kemaskini BPN 2.0  dan isu lain boleh dibuat dengan menghubungi Hasil Care Line di talian 03-89111000 atau 603-89111100 (Luar Negara)

HASiL Live Chat dan Borang Maklum Balas di portal rasmi LHDN di pautan https://maklumbalaspelanggan.hasil.gov.my/MaklumBalas/ms-my

Tags: #BAYARAN BPN 2.0 SUDAH MASUK SECARA BERPERINGKAT #STATUS PEMBAYARAN BPN 2.0 BANK CIMB #STATUS PEMBAYARAN BPN 2.0 BANK ISLAM #STATUS PEMBAYARAN BPN 2.0 BANK MAYBANK #STATUS PEMBAYARAN BPN 2.0 MENGIKUT BANK #STATUS PEMBAYARAN BPN 2.0 RHB BANK

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    LOG MASUK CIMS 3.0(miti.gov.my):PERMOHONAN SYARIKAT BEROPERASI SEMASA PKP
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinLOG MASUK CIMS 3.0(miti.gov.my): PERMOHONAN SYARIKAT BEROPERASI SEMASA PKP Kepada syarikat yang
    HADIAH LATIHAN PERSEKUTUAN 2021:CARA PERMOHONAN & SEMAKAN (epenawaran.moe.gov.my)
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinHADIAH LATIHAN PERSEKUTUAN 2021:CARA PERMOHONAN & SEMAKAN (epenawaran.moe.gov.my) Bagi Pegawai Perkhidmatan Pendidikan
    TRRF BNM:CARA PERMOHONAN DANA PEMULIHAN PKS SEHINGGA RM500,000
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinTRRF BNM:CARA PERMOHONAN DANA PEMULIHAN PKS SEHINGGA RM500,000 Untuk makluman kepada PKS,Bank
    LESEN MOTOSIKAL TERENGGANU SEJAHTERA(LMTS) 2021:PERMOHONAN LESEN PERCUMA 
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinLESEN MOTOSIKAL TERENGGANU SEJAHTERA(LMTS) 2021:PERMOHONAN LESEN PERCUMA  Program lesen motosikal percuma diteruskan
    1. author

      Muhammad Ismail chan Bin abdullah4 months ago

      Public bank masuk ya bila ya…pagi tau mlm ya

      Reply
    2. author

      Af.anniedia4 months ago

      Maybank sabah bila

      Reply
    3. author

      Af.anniedia4 months ago

      Maybank sabah bila masuk

      Reply
    4. author

      Fazrul4 months ago

      Ambank n rhb sarawak knape xda dlm list ?

      Reply
    5. author

      Siti Aisyah Yek Abdullah4 months ago

      Alliance bank bile masuk

      Reply
    6. author

      Nur Mashitah4 months ago

      Bsn masuk bila ye, sbb sye check td belum masuk..

      Reply
    7. author

      Muhammad shah bin idris4 months ago

      Cimb bank bile msuk ye dlam akaun

      Reply
    8. author

      DeqLin4 months ago

      ambank macam mana pulak ?

      Reply
    9. author

      SANI BIN ABDULLAH4 months ago

      BANK RHB

      Reply
    10. author

      Muhammad ikhwan bin jolhi4 months ago

      Bank rakyat bila masuk

      Reply
    11. author

      Juneazir4 months ago

      Alhamdulillah bpn bsn saya dh msuk pgi tdi…cuma mak saya ibu tunggal bpn maybank lom msuk lagi..

      Reply
    12. author

      Mohammad Taufik Lapis4 months ago

      “STATUS PEMBAYARAN BPN 2.0 MENGIKUT BANK”

      Reply
    13. author

      Jurlyat binti taipin4 months ago

      Bank rakyat

      Reply
    14. author

      Muhammad azlan bin abdullah4 months ago

      Bank rakyat

      Reply
    15. author

      muhd4 months ago

      asslm nk tnye..Yg brumah tngge ni wang d kreditkn atas akaun istri kew suami??

      Reply
    16. author

      THANASEELAN A/L RSGAVAN4 months ago

      Knp RHB tade dalam list? 😔😔

      Reply
    17. author

      Farahzila sukaini4 months ago

      Bank am. Bank bila masuk?

      Reply
    18. author

      Dhivean Prakash4 months ago

      Bpn tunai dah blh amik ke kat bsn, mintak info please.

      Reply
    19. author

      Mohd nafizzuan bin Mohamad nazir4 months ago

      Maybank159013233079

      Reply
    20. author

      ZAINUDIN BIN ZAINAL ABIDIN4 months ago

      Assalamualaikum semua, diatas sekali ada maklumat tarikh pembayaran, jadi bermula hari ini dh start di bayar kpd yg layak menerima bantuan BPN FASA 2.0 OKTOBER 2020. Haraf semua bersabar. Pagi tkde, ptg ada, ptg tkde, esok hari nya pulak yer & seterusnya..

      Reply
    21. author

      Fazle4 months ago

      Voucher tunai bila boleh ambil??

      Reply
    22. author

      Roseli bin sulaiman4 months ago

      Nak tnya bank rakyat bilo bpn nk masuk nih..gi check pagi td xmasuk2 ag gak

      Reply
    23. author

      KHAIRI AZIZUL. BIN ZAKARIA4 months ago

      Bank rakyat dah masuk kew

      Reply
    24. author

      Ramesh nath4 months ago

      Bila bayaran maybank perathintin bantuan

      Reply
    25. author

      Zuraimi Rahmat4 months ago

      Am bank.saya dah cek tak pun

      Reply
    26. author

      Hanis Fahmi4 months ago

      Maybank belum masuk kahhh ??

      Reply
    27. author

      FIRDAUS4 months ago

      Saya nk bertanyaa untuk bujang yg menggunakan bank hong Leong bank bila masuk yee . Saya ketua keluarga arwah dh lama meninggal , so skrg saya la jdi ketua keluarga tlong la bagi jawapan .

      Reply
    28. author

      roseli bin sulaiman4 months ago

      bank rakyat xmasuk2 ag nih…ado sapo2 hok sini msuk dh bank rakyat,?

      Reply
    29. author

      Alexzander4 months ago

      Napa bnk rakyat bujang bpn blm ada2 lagi masuk kata 26hb

      Reply
    30. author

      Alexzander4 months ago

      Napa bnk rakyat blm masuk2 lagi fasa prtma laju ja bnk rakyat braksi fasa ke dua ni tarik 26hb skg dh 26 hb

      Reply
    31. author

      Suguna4 months ago

      sesiapa area puchong dah masuk ke untuk cimb bank

      Reply
    32. author

      Suguna4 months ago

      puchong cimb bank dah masuk ke

      Reply
    33. author

      Keertikumar4 months ago

      Area puchong ambank bpn dah masuk ke…Ada sesiapa reply

      Reply
    34. author

      Mohd rizwan4 months ago

      RHB bila tarikh pembayaran….da 3 Hari tengok xde pun

      Reply
    35. author

      Nooraida4 months ago

      Bank Islam bila masuk .saya cek tadi belom masuk bujang .

      Reply
    36. author

      Mohd rizwan4 months ago

      Xde pembalasan

      Reply
    37. author

      Jojo4 months ago

      Public bank takda masuk pun

      Reply
    38. author

      Yusof4 months ago

      Affin bank xdak pon tulis,,

      Reply
    39. author

      Saidin Bin Shafie4 months ago

      Agro Bank
      Akaun 2-00-7511-00004358-4

      Reply
    40. author

      Natasha4 months ago

      CIMB BANK BLUM MASUK LGI

      Reply
    41. author

      MATTHEW ANAK LIBAU4 months ago

      Bank BSN

      Reply
    42. author

      amirul amar4 months ago

      agrobank

      Reply
    43. author

      Mohd Zulhilmi4 months ago

      maybank saya belom masuk…

      Reply
    44. author

      Lau Yoke Ling4 months ago

      I nak tanya maybank blm masuk ke?

      Reply
    45. author

      Lau Yoke Ling4 months ago

      Bila nak masuk wang ke maybank

      Reply
    46. author

      Mk4 months ago

      bank isalam blm masuk lagi..

      Reply
    47. author

      Siti nabilah4 months ago

      asal blum msuk bantuan b40 utk public bank kata 26 hb ?

      Reply
    48. author

      Muhammad Syamimi4 months ago

      Affinkbank,,bila duit bpn masuk ke akaun bank saya…

      Reply
    49. author

      Khairul4 months ago

      Saya bank Maybank dan masih belum masuk lagi 😥

      Reply
    50. author

      MUHAMMAD MIRZA MANSOR4 months ago

      RHB bila masuk ? Cakap tarikh bayar sampai 26hb , sekarang dah 27hb dah pukul 4 ptg tak masuk² lagi.

      Reply
    51. author

      Wan4 months ago

      Napa kali ni bpn maybank lambat.. Huhuhu dah lah nak beli barang dapur takan nak suruh aku berhutang dulu…dapat bpn habis2 bayar hutang.. Huhuhuhu

      Reply
    52. author

      vell4 months ago

      sya maybank sabah kk bujang pn belum masuk smpai skrg anything wrong?

      Reply
    53. author

      Deejay Dave4 months ago

      kenapa public bank sampai sekarang pun belum dapat

      Reply
    54. author

      Deejay Dave4 months ago

      saya pun belum dapat

      Reply
    55. author

      Ey4 months ago

      Kenapa bank rakyat lambat….bank2 lain smu cpt…Jadi semak…dh tgu 4 hari dh….b40

      Reply
    56. author

      KHAIRY NAJWAN BIN AUMA4 months ago

      Knpa saya bank islam belum masuk lagi… Skrang sdah 27 hb

      Reply
    57. author

      nasrullah4 months ago

      kenapa saya tidak dapat lagi bayaran bpn 2.0 akaun mybank

      Reply
    58. author

      Csp4 months ago

      Maybank belum masuk².

      Reply
    59. author

      Saizul faiz4 months ago

      Salam ni mcm mna ya
      Duit saya tak masuk bank pon
      Ni nama saizul faiz bin nasaruddin
      0175499071
      Maybank
      157344172498

      Reply
    60. author

      Havana Nurtasya4 months ago

      Saya punya knp lum masuk … Tarik sah 27/10 tapi lum dpt

      Reply
    61. author

      SITI NURHASMIZA BINTI HUSSIN4 months ago

      Harini sudah 28/10 tapi kenapa Maybank belom masuk lagi ?

      Reply
    62. author

      Na4 months ago

      Ambank kenapa tak masuk lagi?

      Reply
    63. author

      Amaterasu4 months ago

      truk gila servis maybank smua bnk org dh msuk dia xmsuk2 lgi dh p tnya stuf mybank kata ada masalah 3 hri lps pn kata mslah hri ni p pn ada mslah haizz

      Reply
    64. author

      Jingui4 months ago

      Janji 26/10 tapi ad yg dapat 19/10, pstu yg sepatutnya dpt 26/10 smpai skrg
      Dh 29/10 pun apa habuk takda lg. System lemah ,selamanya lah
      Malaysia tetap duduk belakang. Kucar kacir

      Reply
    65. author

      Yuri4 months ago

      cimb pon x masuk lagi. hmm

      Reply
    66. author

      Amy4 months ago

      My bank xmasuk la ap cerita ni

      Reply
    67. author

      Tikah4 months ago

      Maybank kenapa lama sangat urgent niii

      Reply
    68. author

      Villiantine anak mathew sembilan4 months ago

      Hong leong bank bila masuk bpn

      Reply
    69. author

      siti haizah4 months ago

      mybank x msukkkk2 lagi

      Reply
    70. author

      idayu4 months ago

      status pembayaran berjaya atau gagal pon xtahu lagi sebabnya lhdn tunggu info dr bank….

      Reply
    71. author

      muhammad syukri4 months ago

      Mybank bila mau masuk ..Sekrng 30 hb sdh.Knp blm masuk2 Lagi.Urgenttt ni.????

      Reply
    72. author

      Muhammad Syamimi4 months ago

      Kenapa duit bpn sya msuk rm200 ja,,status jumlah rm300

      Reply
    73. author

      Vajiamalar4 months ago

      NAMA:VAJIAMALAR A/P KOLANDAi
      IC:750626-14-5096
      BANK SIMPANAN NASIONAL/BSN
      NOMBOR AKAUN:[1417441000041072]

      Reply
    74. author

      Vajiamalar4 months ago

      “STATUS PEMBAYARAN BPN 2.0 MENGIKUT BANK”

      Reply
    75. author

      Luqman4 months ago

      Saya nak tanya.. kalau bank islam saya dh tamat tempoh sebab lama tak aktif.. kemana duit bpn 2.0 tu masuk ye?

      Reply
    76. author

      Samsul bahri bin harun4 months ago

      Hong leong Bank labuan bila masuk ni guys??? Sudah 4minggu??

      Reply
    77. author

      Ismanto bin panot3 months ago

      Saya guna bank hong leong saya punya bpn blm masok lagi

      Reply
    78. author

      Farahanis Rahila1 month ago

      Bank cimb belum masuk ka ?

      Reply
    79. author

      JOHNSON1 month ago

      BUJANG M40 BELUM DAPAT LAGI CIMB BANK

      Reply
    80. author

      Diana Binti Abdul Basid1 month ago

      Public Bank sampai sekarang takde masuk kan pun bpn 2.0 fasa 2 sampai sekarang 29january Tak dapat dapat lagi aduh

      Reply

    Leave a reply "STATUS PEMBAYARAN BPN 2.0 MENGIKUT BANK"