TALIAN HOTLINE BPR(1800-88-2747)/NOMBOR TELEFON BPR(03-8882 4565/03-8882 4566)

TALIAN HOTLINE BPR(1800-88-2747)/NOMBOR TELEFON BPR(03-8882 4565/03-8882 4566)

TALIAN HOTLINE BPR(1800-88-2747)NOMBOR TELEFON BPR(03-8882 456503-8882 4566)

 

Kepada pemohon BPR yang ingin menghubungi pihak BPR untuk bertanya soalan berkaitan permohonan dan semakan status,berikut adalah perkongsian tentang nombor telefon BPR.

Pihak BPR sedia maklum bahawa pemohon yang keliru atau ingin mendapat kepastian daripada pihak BPR tentang permohonan BPR,sangat memerlukan bantuan daripada pihak BPR bagi memudahkan urusan permohonan dan semakan status.

Antara isu yang mungkin menimbulkan kekeliruan pemohon BPR adalah seperti berikut:

  • Ada ahli keliru sama ada situasi mereka perlu buat permohonan atau kemaskini BPR
  • Adakah boleh membuat permohonan secara manual
  • Ada yang terlupa kata laluan BPR
  • Ada juga yang terlupa nombor telefon yang mana didaftarkan dengan Sistem MyBPR
  • Ada yang membuat kesilapan semasa membuat permohonan BPR

PERKHIDMATAN HOTLINE BPR/NOMBOR TELEFON BPR

Berikut adalah nombor hotline BPR/nombor telefon BPR:

 (03-8882 4565/03-8882 4566)

TARIKH BUKA TALIAN HOTLINE BPR/NOMBOR TELEFON BPR

Bermula 15 Januari 2021

MASA TALIAN HOTLINE BPR/NOMBOR TELEFON BPR

Pukul 8:00 pagi sehingga 5 petang( Isnin- Jumaat)

CARA HUBUNGI TALIAN HOTLINE BPR/NOMBOR TELEFON BPR

Berikut adalah tatacara untuk hubungi i-Sinar KWSP:

  • Pastikan anda mempunyai persoalan/pertayaan berkaitan BPR sahaja.
  • Sediakan soalan untuk ditanya lebih awal bagi memudahkan urusan anda
  • Bercakap dengan sopan
  • Bersabar untuk menunggu panggilan anda dijawab/dilayan
  • Sediakan dokumen dan maklumat berkaitan BPR anda seperti (nama,nombor kad pengenalan,dokumen sokongan dan hal yang berkaitan)

nak buat semakan status BPR? Sila rujuk CHECK STATUS BPR 2020

SOALAN LAZIM BPR

Saya menghadapi kesukaran untuk login ke dalam  sistem BPR online,macam mana nak buat?

Sila hubungi talian hotline BPR untuk bantuan.

Saya terlupa kata laluan BPR,macam mana nak masuk  sistem BPR online?

Sila hubungi hotline BPR untuk bantuan.

Saya cuba  login sistem BPR,tetapi id tidak wujud,macam mana ye?

Sila hubungi hotline BPR untuk bantuan.

Permohon BPR saya gagal/tidak lulus,macam mana ye?

Sila hubungi hotline BPR untuk bantuan dan cara buat rayuan

MAKLUMAT LANJUT & PERTAYAAN

Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan maklumat lanjut mengenai BPR, boleh menghubungi talian bantuan seperti berikut:

Facebook: Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia

Laman Sesawang: Portal Rasmi LHDNM

Emel:[email protected]

BPR LHDNM(1800 88 2737)

https://bpr.hasil.gov.my

ALAMAT MOF

Sekretariat BPR,Pejabat Belanjawan Negara,Kementerian Kewangan Malaysia (MOF),Presint 2, 62592 WP Putrajaya.

 

Tags: #BPR PHONE NUMBER #CALL BPR #CARA HUBUNGI TALIAN HOTLINE BPR/NOMBOR TELEFON BPR #HUBUNGI BPR #MASA TALIAN HOTLINE BPR/NOMBOR TELEFON BPR #NO TELEFON BPR #SALURAN PERTAYAAN BPR 2021 #SOAL JAWAB BPR #TALIAN HOTLINE BPR #TALIAN HOTLINE BPR(1800-88-2747) #TALIAN HOTLINE BPR/NOMBOR TELEFON BPR #TALIAN HOTLINE BPR/NOMBOR TELEFON BPR(03-8882 4565/03-8882 4566) #TARIKH BUKA TALIAN HOTLINE BPR/NOMBOR TELEFON BPR

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    MyBKM:KEMASKINI & SEMAKAN STATUS PERMOHONAN BKM 2022
    MyBKM:KEMASKINI & SEMAKAN STATUS PERMOHONAN BKM 2022 APA ITU MyBKM? MyBKM adalah digunakan
    DUIT BKM FASA 1 (Tarikh Bayaran & Semakan Status Bantuan Keluarga Malaysia)
    DUIT BKM FASA 1 (Tarikh Bayaran & Semakan Status Bantuan Keluarga Malaysia) Tempoh
    PENDAFTARAN MyBPR:CARA DAFTAR,PERMOHONAN BARU,KEMASKINI BPR (Jika Tidak Lulus BPR)
    PENDAFTARAN MyBPR:CARA DAFTAR,PERMOHONAN BARU,KEMASKINI BPR (Jika Tidak Lulus BPR)   Jika anda telah
    DAFTAR MyBPR:CARA DAFTAR BANTUAN PRIHATIN RAKYAT
    DAFTAR MyBPR:CARA DAFTAR BANTUAN PRIHATIN RAKYAT   Sebelum pemohon log masuk MyBPR,anda perlu
    1. author

      AHMAD1 tahun ago

      NO TELEFON DIBERI TAPI CALL XDIANGKAT, CAMNA TU HURMMM

      Reply
    2. author

      ZURAIHA SULAIMAN12 bulan ago

      Permohonan Lulus semasa 300 masuk Akaun isteri…
      Utk yang 400 .. permohonan Lulus tapi pengkereditan gagal?? Adakah perlu masuk ke Akaun suami? Macam Mana langkah2 yg perlu di buat?

      Reply
    3. author

      Lydia thuya malar A/P Mahendran11 bulan ago

      Permohnan Lulus Semasa 350
      Tapi belum lagI dapat.

      Reply
    4. author

      Irda Izlin Binti Jaludin11 bulan ago

      TOLONG LA ANGKAT SY CALL DAH BERATUS KALI DAH NI 🙁

      Reply
    5. author

      shahrul11 bulan ago

      saya dah call talian hotline BPR & no. telefon BPR untuk bantuan tapi tiada jawapan. kes rayuan BPR bagi rayuan BPR telah saya kemaskini dan berjaya dihantar namun urusan e-janji temu, saya tidak berjaya dapatkan tarikh kerana slot sentiasa penuh hingga tarikh 30/6/2021. mohon bantuan dan tindakan dengan kadar segera untuk masalah saya ini

      Reply
    6. author

      BONG PET KIM11 bulan ago

      apa hal sy tidak dapat fasa 2 bpr batuan
      boleh call saya 0178079065
      sAYA CALL BANYAAK KALI TIDAK DAPAT

      Reply
    7. author

      Daus11 bulan ago

      Teruk betul call semua tak dapat…

      Reply
    8. author

      Watie safei10 bulan ago

      Kenapa untuk kali ke dua bayaran x dapat..sms lulus ade ….dan untuk yang terbaru pun tak dapat …yang pertama je dapat rm300…sila BG penjelasan…kenapa x sama-rata dapat..kami pun b40 …dan turut terkesan dgn keadaan sekarang..

      Reply

    Leave a reply "TALIAN HOTLINE BPR(1800-88-2747)/NOMBOR TELEFON BPR(03-8882 4565/03-8882 4566)"