TUKAR KREDIT EBELIA TUNAI:CARA CASH OUT RM150(TOUCH ‘n GO EWALLET)

TUKAR KREDIT EBELIA TUNAI:CARA CASH OUT RM150(TOUCH ‘n GO EWALLET)

TUKAR KREDIT EBELIA TUNAI

Kepada yang layak menerima kredit eBelia,jika anda memilih Touch n’ Go untuk menebus kredit eBelia berpeluang untuk tukar kredit ewallet kepada cash/tunai.

APA ITU TOUCH ‘n GO EWALLET?

Touch n Go (TNG) eWallet merupakan dompet elektronik (e-dompet) yang mengandungi wang elektronik (e-wang).Perkhidmatan aplikasi mudah alih ini ditawarkan oleh TNG Digital Sdn Bhd (TNGD).

TNG eWallet menyediakan perkhidmatan seperti tambah nilai, pembayaran, dan pemindahan wang melalui telefon pintar anda pada bila-bila masa di mana-mana jua di Malaysia.

TNG eWallet menyediakan pelbagai perkhidmatan seperti berikut:

  • Pindahan wang ke pengguna TNG eWallet yang lain
  • Tambah nilai prabayar telefon anda
  • Membayar bil utiliti dan pascabayar anda
  • Beli tiket wayang
  • Pembayaran kod QR di peniaga yang menyertai program TNG eWallet
  • Pembayaran kod QR dinamik di peniaga yang menyertai program TNG eWallet
  • Untuk membayar tol melalui kaedah RFID dan PayDirect

CARA REGISTER TOUCH ‘n GO EWALLET

Berikut adalah Cara Daftar Touch n Go eWallet:

  • Muat turun aplikasi TNG eWallet sama ada melalui
    Google Playstore 
    Apple App Store
  • Hanya SATU ID sah (Mykad / Tentera / Pasport) untuk SATU akaun TNG eWallet dan setiap akaun hanya dibenarkan didaftarkan kepada SATU nombor mudah alih yang unik.
  • Isikan maklumat dan butiran diri anda dengan lengkap.
  • Anda akan menerima kod pengesahan untuk verifikasi.
  • Setelah berdaftar, anda kini boleh menggunakan TNG eWallet dan menebus kredit percuma eBelia RM150.

Bagaimana cara nak mohon Bantuan Belia RM1000?

CARA CLAIM KREDIT EBELIA RM150 MELALUI TNG EWALLET

Berikut adalah Cara Tebus Kredit eBelia RM150 Melalui TNG eWallet:

  1. Buka aplikasi TNG eWallet dan klik pada ikon eBelia Credit.
  2. Atau klik ikon Profile di penjuru kanan muka hadapan aplikasi.
  3. Tekan butang Let’s Go.
  4. Sila ambil gambar kad pengenalan anda depan dan belakang.
  5. Ambil gambar selfie diri anda yang jelas.
  6. Akaun Touch n Go eWallet anda akan diverifikasi dalam masa 48 jam.

CARA TUKAR KREDIT EBELIA RM150 PEMERKASA KEPADA CASH/TUNAI

Kalau anda pengguna e-wallet Touch n Go, boleh ikut langkah demi langkah ini untuk cashkan.

Anda perlu ada dua aplikasi ini :

  • Aplikasi e-wallet Touch n Go
  • Aplikasi Shopee

LANGKAH 1 – Pastikan kredit bantuan berada dalam Touch n Go

LANGKAH 2 – Bukak aplikasi Shopee, dan klik pada bahagian ShopeePay

Bukak aplikasi Shopee dan klik dekat bahagian ShopeePay

LANGKAH 3 – Pilih atau masukkan jumlah berapa kita nak keluarkan.

Masukkan jumlah kredit yang kita nak cashkan

LANGKAH 4  –  Klik Cash Payment at 7 – eleven. Bila dah comfirm payment, akan keluar 1 bar code terpapar di screen phone. Bawa telefon ke 7 eleven berdekatan dan minta mereka scan barcode tersebut. Tak sampai 5 minit ada yang dah berjaya masuk duit ke ShopeePay.

Klik Cash Payment at 7 Eleven dan Comfirm Payment

LANGKAH 5 – Bila akaun dah masuk ShopeePay, maksudnya sudah boleh di cash out. Cuma biasanya dari ShopeePay, akan ambil masa dalam 1-2 hari untuk clear.

Daripada ShopeePay ni boleh transfer to akaun bank kita. Kepada yang tak tahu macam mana, pastikan sudah link kan akaun bank kita dengan ShopeePay.

Klik Transfer untuk masukkan ke akaun bank kita. Tapi pastikan ShopeePay kita dah link kan dengan akaun bank.

MAKLUMAT LANJUT & PERTAYAAN

Jika anda perlukan info lanjut tentang Touch n Go eWallet, sila layari https://support.tngdigital.com.my/

Tags: #CARA TUKAR KREDIT EBELIA RM150 PEMERKASA KEPADA CASH/TUNAI #TUKAR KREDIT EBELIA TUNAI #TUTORIAL TUKAR KREDIT EBELIA TUNAI

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    SHOPEEPAY(CARA REGISTER & AKTIFKAN):PENDAFTARAN & TEBUS KREDIT EBELIA RM150
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinSHOPEEPAY(CARA REGISTER & AKTIFKAN):PENDAFTARAN & TEBUS KREDIT EBELIA RM150 Untuk makluman,ShopeePay telah
    TOUCH ‘n GO EWALLET:CARA REGISTER & CLAIM KREDIT EBELIA RM150
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinTOUCH ‘n GO EWALLET:CARA REGISTER & CLAIM KREDIT EBELIA RM150 Touch n
    eBelia PEMERKASA :CARA CLAIM KREDIT  eWallet RM150
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedineBelia PEMERKASA :CARA CLAIM KREDIT  eWallet RM150 Kepada golongan belia dan pelajar

    Leave a reply "TUKAR KREDIT EBELIA TUNAI:CARA CASH OUT RM150(TOUCH ‘n GO EWALLET)"