CARA TUKAR AMAUN i-SINAR BERMULA 8 MAC 2021

CARA TUKAR AMAUN i-SINAR BERMULA 8 MAC 2021

CARA TUKAR AMAUN i-SINAR

Pasti ramai yang tersalah isi/tarik jumlah pengeluaran i-Sinar KWSP tidak kira bagi kategori 1 atau 2.

Bermula 8 Mac juga, ahli akan diberikan kelonggaran untuk membuat pindaan pada butiran permohonan seperti jumlah dipohon, maklumat bank, alamat, nombor telefon serta mod bayaran di laman i-Sinar Online.

Jumlah pengeluaran i-Sinar serta jadual pembayaran maksimum selama enam bulan akan kekal, seperti yang dimaklumkan sebelum ini.

Jika sebelum ini, amaun yang dipilih ketika membuat permohonan tidak boleh diubah. Kini pihak KWSP telah mewujudkan fungsi tersebut untuk membuat pindaan ke atas maklumat permohonan.

Jika nak tukar nombor telefon(Tac) KWSP,rujuk KEMASKINI NO TELEFON KWSP 

CARA TUKAR AMAUN i-SINAR BERMULA 8 MAC 2021

Untuk makluman,setakat ini,belum dikongsikan lagi cara untuk tukar amaun iSinar oleh pihak KWSP,kami jangkakan ahli dapat menukar amaun iSinar melalui dua cara:

CARA TUKAR AMAUN i-SINAR MELALUI PORTAL i-SINAR

1.Sila layari portal i-Sinar https://isinar.kwsp.gov.my

2.Klik PINDAAN PENGELUARAN,dipaparkan nota berikut:

Nota Penting

Pindaan bagi amaun pengeluaran hanya boleh dilakukan SEKALI sahaja.

Bagi tujuan keselamatan, semua maklumat permohonan Pengeluaran i-Sinar terdahulu tidak akan dipaparkan.

Sila pastikan anda mempunyai maklumat permohonan Pengeluaran i-Sinar terdahulu sebagai rujukan bagi melancarkan proses kemas kini maklumat.

Anda boleh mengemas kini nombor telefon bimbit dan maklumat berkaitan bayaran seperti Butiran Akaun Bank, Amaun Pengeluaran dan Kaedah Bayaran (sekiranya perlu).

Jika anda memilih untuk mengemas kini Butiran Akaun Bank, sila pastikan akaun tersebut:

Adalah Milik Pemohon dan Masih AKTIF,Bukan Akaun Bank Bersama (joint account),Bukan Akaun Bank Atas Nama Syarikat

3. Klik Ok
4. Sahkan OTP
5. Sahkn No. telefon dan alamat
6. Pilih jumlah baru dan klik teruskan

korang tahu tentang i-SINAT TANPA KRITERIA?

CARA TUKAR AMAUN i-SINAR MELALUI i-AKAUN KWSP

  1. Login i-Akaun KWSP
  2. Klik ENQUIRY
  3. Kemudian klik i-SINAR
  4. Isikan semua butiran dengan lengkap.
  5. Di bahagian DETAILS, masukkan alasan / sebab nak tukar amaun iSinar.
  6. Pilih EMAIL atau PHONE CALL untuk mendapat maklumbalas.
  7. Tekan SUBMIT setelah semua maklumat diisikan dan disemak.

(Cara kemaskini amaun i-Sinar melalui i-Akaun akan dikemaskini dari masa ke semasa,setakat ini, anda dicadangkan menggunakan portal i-Sinar untuk membuat kemaskini amaun i-Sinar)

Nak keluarkan duit ASB tetapi malas nak ke cawangan ASNB.Boleh jer keluarkan duit ASB secara online jer..rujuk CARA KELUARKAN DUIT ASB SECARA ONLINE

MAKLUMAT LANJUT & PERTAYAAN

Sebarang pertanyaan lanjut, anda boleh menghubungi hotline khas i-Sinar di 03 – 8922 4848 atau ELYA Live Chat

Rujuk media sosial rasmi  Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP Malaysia).

Tags: #CARA TUKAR AMAUN i-SINAR BERMULA 8 MAC 2021

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    JANJI TEMU KWSP ONLINE:CARA BUAT APPOIMENT BAGI URUSAN DI KAUNTER
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinJANJI TEMU KWSP ONLINE:CARA BUAT APPOIMENT BAGI URUSAN DI KAUNTER Jika ada
    i-SINAR BULAN MEI:CHECK TARIKH PEMBAYARAN i-SINAR
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedini-SINAR BULAN MEI:CHECK TARIKH PEMBAYARAN i-SINAR Bagi yang merancang perbelanjaan untuk perayaan
    CHECK BAYARAN i-SINAR TERKINI:DUIT i-SINAR DAH MASUK?
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinCHECK BAYARAN i-SINAR TERKINI:DUIT i-SINAR DAH MASUK? Selepas proses pindaan pengeluaran i-Sinar
    REGISTER i-AKAUN KWSP(Daftar melalui KIOSK,BANK,ONLINE & EMAIL)
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinREGISTER i-AKAUN KWSP(Daftar melalui KIOSK,BANK,ONLINE & EMAIL) Bagi memudahkan urusan menguruskan duit
    1. author

      normal1 month ago

      nak tukar amoun jadi 10k

      Reply
    2. author

      Mohammad mustaqim bin ashyhak Ahmad1 month ago

      Nak tukar amoun jadi 10k

      Reply
    3. author

      mohamad fairol bin adnan1 month ago

      macamane kalau dah dapat bayaran pertama, tapi cuma rm1800…saya tersilap…sepatutnya rm5000…macamana ya?

      Reply
    4. author

      Yang hasra1 month ago

      Nak tukarr amaun jdi 3000.

      Reply
    5. author

      Uthailetchumy A/P Sankaran1 month ago

      Nak tukar amoun jadi 10k

      Reply
    6. author

      lakshmi1 month ago

      saya nak tukar amaun first itu RM 5,000.00.silap dapat RM1,800.00.

      Reply
    7. author

      ZAMZURI BIN ISMAIL1 month ago

      Nak tukar amoun jadi 5k

      Reply
    8. author

      SITI KHADIJAH BINTI SHARI1 month ago

      Saya nak tukar aluan rm500

      Reply
    9. author

      Ahmad khairul amir bin yusoff1 month ago

      Saya nak tukar amaun

      Reply
    10. author

      Lak Foong Mei1 month ago

      Sebenarnya amount saya apply rm10k tapi saya tersilap klik rm2000 saja. Saya nak tukar amount

      Reply
    11. author

      Mohammad faqrie bin zakaria1 month ago

      Saya nak tukar amaun first daapt rm1000….saya salah tekaN…

      Saya nak rm10000

      Reply
    12. author

      Mahezan bin zainal abidin1 month ago

      Saya tersilap tarik amaun dr 10k jd 2k.. pembayaran pertama saya dah dpt.. Pembayaran seterusnya tak dpt.. .mohon membuat pindaan semula.

      Reply
    13. author

      Mohd izrul amin bin rosidi1 month ago

      Saya tersilap tarik amount hmm

      Reply
    14. author

      julcafly ating1 month ago

      saya nak tukar amoun rm1500 ke rm2000 saya tersilap tekan amoun rm1500

      Reply
    15. author

      Mohd azmi bin khalil1 month ago

      10.000.00

      Reply
    16. author

      yati elly1 month ago

      nak tanya. Lau sy dpt 1800k , lau x buat pinda amaun tu..stiap bulan..mmg sy dapat 1800 x 5 ke ye… ckop smp 10k nt ?

      Reply
    17. author

      Razman bin redzuan1 month ago

      Tukar amuan

      Reply
    18. author

      Razman bin redzuan1 month ago

      Tukar amuan kepada 500.00.kerana salah isi.bulan ke2 saya x isi.

      Reply
    19. author

      Uma moopan1 month ago

      Sy sdh tukar amaun tapi bln Dua sdh masuk.bln 3 Sy tukar amaun tapi bila masuk account Sy

      Reply
    20. author

      Uma moopan1 month ago

      Bila masuk account Sy

      Reply
    21. author

      Lalita jamil1 month ago

      Tk ingat sgt nk jawab doakan yg diberi utk buat pindaan jumlah wang kwsp bila salah jawab terus tk blh mohon nk tunggu esok baru blh buat lg menyusahkan klu mcm tu baik tk payah bg buat pindaan byk benda yg nk kena ingat nk keluarduit sendiri pun susah

      Reply
    22. author

      Supanagan a/l kanesan4 weeks ago

      Says dah tukar 10k tp dpt 1900 ni je

      Reply
    23. author

      Noreha mohd noor2 weeks ago

      Saya nak tukar amount isinar, nak kluar 20. K

      Reply

    Leave a reply "CARA TUKAR AMAUN i-SINAR BERMULA 8 MAC 2021"