DAFTAR, PERMOHONAN & SEMAKAN MYTV 2020

DAFTAR, PERMOHONAN & SEMAKAN MYTV 2020

MYTV 2020

Isi rumah kumpulan B40 dan golongan orang kurang upaya (OKU) yang masih belum menerima set dekoder myFreeview percuma diminta membuat permohonan mulai sekarang sehingga 31 Mei ini.

Kepada golongan B40,anda boleh mohon BANTUAN B40 RM180 untuk perbelanjaan langganan internet atau menampung sebahagian kos pembelian telefon bimbit baru

APA ITU MyFreeview / MYTV

MyFreeview ialah jenama platform TV digital tanpa bayaran bulanan, yang menampilkan 15 saluran televisyen definisi tinggi (HD) dan enam saluran radio.

Kepada yang layak, sila buat PERMOHONAN i-SINAR ONLINE melalui (isinar.kwsp.gov.my)

MATLAMAT PEMBERIAN DEKODER TAMBAHAN MYTV

Inisiatif pemberian dekoder tambahan myFreeview secara percuma itu adalah untuk memastikan tiada golongan yang tercicir dalam mengakses informasi dan hiburan secara mudah, percuma dan berkualiti melalui penyiaran TV digital.

Anda terlupa nombor ahli KWSP? bagaimanakah cara CHECK NO AHLI KWSP GUNA NOMBOR IC?

Kerajaan melalui SKMM memperuntukkan sebanyak 300,000 unit dekoder tambahan kepada isi rumah B40 dan OKU di seluruh negara.

SKMM berkata, ia adalah tambahan kepada dua juta unit dekoder percuma yang diperuntukkan syarikat MYTV sebelum ini dan kos perolehan tambahan tersebut ditanggung sepenuhnya kerajaan.

Jika anda ingin langgan ASTRO, CARA LANGGAN ASTRO BEST/FIRST CHANNEL & ASTRO GO

SENARAI SIARAN MYTV 

MYTV menyediakan siaran-siaran percuma untuk saluran TV termasuk saluran radio yang tersenarai seperti berikut:

  • TV1 (HD)
  • TV2 (HD)
  • TV Okey
  • RTM Sports HD
  • RTM Bes HD
  • TV3 (HD)
  • CJ Wow Shop (Melayu)
  • CJ Wow Shop (Cina)
  • NTV7
  • 8TV
  • TV9
  • TV Al-Hijrah (HD)
  • Bernama News Channel
  • Nasional FM
  • Traxx FM
  • Minnal FM
  • Ai FM
  • Klasik FM
  • Asyik FM

Jom buat SEMAKAN KELAYAKAN DEKODER MYTV PERCUMA UNTUK PENERIMA BSH 2020

CARA MEMBUAT PERMOHONAN MYTV 2020

PERMOHONAN MYTV SECARA ONLINE

Mereka yang berminat boleh mengisi borang di laman sesawang www.mytvbroadcasting.my/B40 dengan butiran diri yang lengkap iaitu nama, nombor kad pengenalan, alamat penuh serta nombor telefon.

Pemohon juga boleh menghubungi MYTV Careline di talian 1800-18-1088/1-300-80-6988 untuk memudahkan proses pengagihan set dekoder percuma myFreeview kepada mereka yang layak.

SEMAKAN KELAYAKAN MYTV 2020

Semakan kelayakan juga boleh dibuat melalui laman sesawang www.mytvbroadcasting.my/B40 atau boleh menghubungi MYTV Careline di talian 1800-18-1088/1-300-80-6988.

Astro kena potong atau pernah terminate? Ini CARA NAK SAMBUNG ASTRO SEMULA

CARA MEMBUAT SEMAKAN  MYTV ONLINE

  1. Layari di Portal Rasmi MYTV Broadcasting secara online menerusi pautan di https://status.mytvbroadcasting.my
  2. Dibahagian utama terdapat dua kategori iaitu Isi Rumah B40 dan OKU yang berdaftar dengan KKMM.
  3. Kemudian, klik pada butang ‘Isi Rumah B40’. Masukkan No. Kad Pengenalan yang disahkan untuk membuat semakan kelayakan anda.
  4. Klik pada butang “SEMAK”. Bagi yang berjaya dapat MYTV akan dipaparkan status ‘TAHNIAH’.
  5. Anda perlu membuat kemaskini maklumat dengan lengkap.
  6. Setelah selesai membuat kemaskini maklumat, klik pada butang ”Hantar”.

TARIKH AKHIR PERMOHONAN MYTV 2020

Tarikh akhir permohonan pada  31 Mei 2020.

KEPUTUSAN KELAYAKAN PERMOHONAN MYTV 2020

Selepas tarikh tutup 31 Mei, SKMM berkata, kelayakan permohonan isi rumah B40 dan OKU akan disemak dan penghantaran dekoder melalui perkhidmatan kurier akan dilaksanakan ke seluruh negara secara berperingkat mulai Jun ini.

KAEDAH PENYERAHAN MYTV 2020/ CARA MENUNTUT DEKODER PERCUMA MYTV

Kaedah penyerahan secara berkelompok hanya akan dipertimbangkan selepas mendapat kebenaran pihak berkuasa yang berkaitan. Penghantaran dekoder melalui perkhidmatan kurier akan dilaksanakan ke seluruh negara secara berperingkat mulai Jun ini.

 

 

 

Tags: #APA ITU MyFreeview / MYTV #CARA MEMBUAT PERMOHONAN MYTV 2020 #CARA MEMBUAT SEMAKAN MYTV ONLINE #CARA MENUNTUT DEKODER PERCUMA MYTV #KAEDAH PENYERAHAN MYTV 2020 #KEPUTUSAN KELAYAKAN PERMOHONAN MYTV 2020 #MATLAMAT PEMBERIAN DEKODER TAMBAHAN MYTV #PERMOHONAN MYTV SECARA ONLINE #SEMAKAN KELAYAKAN MYTV 2020 #SENARAI SIARAN MYTV #TARIKH AKHIR PERMOHONAN MYTV 2020

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    LESEN MOTOSIKAL TERENGGANU SEJAHTERA(LMTS) 2021:PERMOHONAN LESEN PERCUMA 
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinLESEN MOTOSIKAL TERENGGANU SEJAHTERA(LMTS) 2021:PERMOHONAN LESEN PERCUMA  Program lesen motosikal percuma diteruskan
    GERAN RISDA RM20,000 : CARA PERMOHONAN PROGRAM AKTIVITI EKONOMI TAMBAHAN( AET)
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinGERAN RISDA RM20,000 : CARA PERMOHONAN PROGRAM AKTIVITI EKONOMI TAMBAHAN( AET) APA
    SEMAKAN BANTUAN RISDA 2021
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinSEMAKAN BANTUAN RISDA 2021   Industri getah adalah antara sumber pendapatan negara.Pelbagai
    PINJAMAN TABUNG USAHAWAN PERAK 2021:CARA & BORANG PERMOHONAN
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinPINJAMAN TABUNG USAHAWAN PERAK 2021:CARA & BORANG PERMOHONAN APA ITU PINJAMAN TABUNG
    1. author

      Wan afiq akmal bin wan amer ezham11 months ago

      Permohonan baharu

      Reply
    2. author

      Syahayati sophia binti abu bakar11 months ago

      Saya nak mohon

      Reply
    3. author

      Saaban Abdul Samad11 months ago

      Macamana nk apply permohonan baru utk B40

      Reply
    4. author

      Rosnita binti ahmad11 months ago

      Simpang 3 kampung lubuk perong mukim tekai kanan 03600 kuala nerang kedah

      Reply
    5. author

      norliza binti hashim11 months ago

      Norliza binti Hashim

      saya nak mohon mytv

      Reply
    6. author

      maznan mohd sharif11 months ago

      Maznan Bin Mohd Sharif

      Saya nak mohon mytv bawah b40

      Reply
    7. author

      Sainah Bte Nadiran11 months ago

      Saya nak memohon mytv bawah b40

      Reply
    8. author

      Muhamad amirullah bin kamarodzaman @ghani11 months ago

      PERMOHONAN

      Reply
    9. author

      Amy Norfariza Binti Ramli10 months ago

      Saya nak mohon mytv bawah b40

      Reply
    10. author

      Mohd Razman bin Sedek10 months ago

      Assalamualaikum tuan. Bila blh sya dpt mytv percuma tu ye. Tq

      Reply
    11. author

      Shahrihan bin alias10 months ago

      Assalamulaikom tuan macamana nak mohon semula.sebab saya terlepas kemas kini 30 May adakah sayamasih ada harapan LG untuk dapat b40

      Reply
    12. author

      Mohamad Shafie bin ramli10 months ago

      Cm mn nk mohon mytv

      Reply
    13. author

      Noriah binti mat jusoh10 months ago

      Mohon mytv b40

      Reply
    14. author

      mohammad hafiz bin mat yusoff10 months ago

      sy nk my tv
      no 19-1 jalan bulang
      86900 endau johor
      ~hamidah bte md yunus

      Reply
      • author

        muhamad shafril bin buang7 months ago

        saya nak mohon mytv free dekoder free..
        no 25 jln kacang kg bendahara..
        81200 johor bahru

        Reply
    15. author

      aien zalina10 months ago

      permohonan mytv percuma

      Reply
    16. author

      Ram Dev A/l Santheram10 months ago

      “DAFTAR, PERMOHONAN &SEMAKAN

      Reply
    17. author

      Ram Dev A/l Santheram10 months ago

      “DAFTAR, PERMOHONAN&SEMAKAN
      MYTV 2020”

      Reply
    18. author

      Margaret Gurolou10 months ago

      Saya nak memohon mytv

      Reply
    19. author

      Mohammad riduan bin ali noh9 months ago

      Saya nak mohon MYTV 2020

      Reply
    20. author

      MOHD NIZAM BIN TALIB9 months ago

      “DAFTAR,PERMOHONAN & SEMAKAN MYTV 2020”

      Reply
    21. author

      nadiawati9 months ago

      “DAFTAR, PERMOHONAN & SEMAKAN MYTV 2020”

      Reply
    22. author

      Shahmirul shafiq bin azahar9 months ago

      DAFTAR, PERMOHONAN & SEMAKAN MYTV 2020″

      Reply
    23. author

      Yusran9 months ago

      Saya nak mohon MYTV

      Reply
    24. author

      MOHD PIRDAUS BIN MOHAMED ARSHAD9 months ago

      DAFTAR, PERMOHONAN & SEMAKAN MYTV 2020″

      Reply
    25. author

      nora anak jackson9 months ago

      saya nak mohon mytv

      Reply
    26. author

      Azurah bte mohamed9 months ago

      Saya nk mohon mytv bwh b40,dan semakan mytv

      Reply
    27. author

      Muhammad shafie bin ahmad9 months ago

      Saya nak memohon mytv 2020

      Reply
    28. author

      Tuan suhaila binti tuan ibrahim9 months ago

      DAFTAR, PERMOHONAN & SEMAKAN MYTV 2020″

      Reply
    29. author

      Roslina binti mohamad noor9 months ago

      Hi.. sy anaa dari butterworth pulau pinang. Saya nak mohon mytv 2020 kerana sy layak tetapi atas sebab tertentu sy tidak hadirkan diri. Jadi sy tak pernah dapat

      Reply
    30. author

      Siti Aisyah Binti Azman8 months ago

      Siti Aisyah Binti Azman
      No 333,Jalan BK2/7
      Bandar Kinrara
      47100
      Puchong,Selangor D.E

      Reply
    31. author

      MOHD AZMEEL BIN MD SHOHA8 months ago

      MOHD AZMEEL BIN MD SHOHA

      NO 18 KAMPUNG JELINTOH 31600 GOPENG PERAK

      Reply
    32. author

      Raja Nor Azizan b Raja Abd Manan8 months ago

      No 14 jalan gapi 2A/8
      Antara gapi
      44200 Serendah
      Selangor

      Reply
    33. author

      NIK ZAINAL BIN MOHAMED8 months ago

      “DAFTAR, PEMOHONAN & SEMAKAN MYTV 2020”

      Reply
    34. author

      Maznah binti kamaruddin8 months ago

      DAFTAR, PERMOHONAN & SEMAKAN MYTV 2020″

      Reply
    35. author

      muhammad fariq bin ab aziz8 months ago

      DAFTAR, PERMOHONAN & SEMAKAN MYTV 2020″

      Reply
    36. author

      Abu bakar bin md tusoff8 months ago

      DAFTAR, PERMOHONAN & SEMAKAN MYTV 2020″

      Reply
    37. author

      Zulhafizi bin Zainuddin8 months ago

      “DAFTAR, PERMOHONAN & SEMAKAN MYTV 2020”..
      Dibawah permohonan b40.
      Ni.4,Jln Raja Abdullah,
      Kg.Melayu, Sg.Rapat,
      31350, Ipoh, Perak Darul Ridzuan.

      Reply
    38. author

      Shamlaa A/P Barathan Shamlaa8 months ago

      Bagaimana nak apply mytv percuma

      Reply
    39. author

      Samdin bin jeloh8 months ago

      Mahu memohon drekoder MYTV

      Reply
    40. author

      Dzulkifli bin din8 months ago

      saya golonga B40 sudah tidak bekerja ingin memohon bantuan Myfreeview decoder percuma

      Reply
    41. author

      Muhammad Efendi Aizat8 months ago

      Daftar dan mohon mytv2020

      Reply
    42. author

      Abu Haniffa8 months ago

      Bila ia akan diedarkan ?

      Reply
    43. author

      norhaniza desah8 months ago

      macam mana nk kemaskini alamat rumah,dekat JKM ke..alamat masih sama knpa nk kmaskini plak dulu.sy penerima bsh2020,golongn oku

      Reply
    44. author

      Datu anak senggau8 months ago

      Saya B40..ssya nak mohon MyTV.

      Reply
    45. author

      Shamcargo8 months ago

      Saya penerima bsh b40 saya nak mohon mytv.kenapa saya tak dapat .kelayakan yg macam mana boleh dapat

      Reply
    46. author

      Nor anida shuhadah8 months ago

      Saya nak mohon jugak untuk mytv .. sya penerima bsh b40 ..

      Reply
    47. author

      ABD RAZAK BIN YAAKOP8 months ago

      Mohon pencerahan decoder mytv percuma ,,,,bsh layak /b40

      Reply
    48. author

      Norhayati Binti Ahmad8 months ago

      Saya ingin memohon mytv free

      Reply
    49. author

      Tuan muhamad moha8 months ago

      Books atas sudah bising m,mana payment publish ed

      Reply
    50. author

      Masuri binti mokhtar8 months ago

      Daftar dan mohon mytv2020

      Reply
    51. author

      Sabri bin ariffin8 months ago

      Saya ingin memohon MYTV percuma.
      Saya penerima BSH B40…

      Reply
    52. author

      lezam bin yusof8 months ago

      saya penerima bsh b40..ingin memohon mytv2020

      Reply
    53. author

      Noriatushima binti Yaacob8 months ago

      Daftar, permohonan & semakan myTV 2010

      Reply
    54. author

      Noorzaharim Bin Zainal Abidin8 months ago

      Daftar, permohonan & semakan mytv 2020

      Reply
    55. author

      Harun bin Mat Hajar8 months ago

      “DAFTAR,PERMOHONAN & SEMAKAN MYTV 2020”

      Reply
    56. author

      NGATIMIN BIN SUIP8 months ago

      “DAFTAR, PERMOHONAN & SEMAKAN MYTV 2020”

      Reply
    57. author

      Mohd fytrah bin mohd yakub8 months ago

      “DAFTAR,PEMOHONAN&SEMAKAN MYTV 2020”

      Reply
    58. author

      Rosfadilah binti ibrahim8 months ago

      Daftar permohonan & semakan mytv 2020

      Reply
    59. author

      Mohamad suhali bin mohamad8 months ago

      Permohonan baru

      Reply
    60. author

      JUSTIN ANTHONIUS8 months ago

      Sya juga perlu mytv ini dengan segera , mengapa tidak perlu amvik kalau layak’😅

      Reply
    61. author

      JUSTIN ANTHONIUS8 months ago

      “DAFTAR, PERMOHONAN & SEMAKAN MYTV 2020”

      Reply
    62. author

      Muhammd nur salam bin saad8 months ago

      Saya nak memohon mytv 2020

      Reply
    63. author

      Amran Mohamad8 months ago

      Daftar Pemohonan & Semakan MYTV 2020″

      Reply
    64. author

      Muhammad Adly Syukry Bin Md.Azam7 months ago

      “DAFTAR,PERMOHONAN &SEMAKAN MYTV2020”

      Reply
    65. author

      MOHD AZAM BIN SA'AID7 months ago

      “DAFTAR,PERMOHONAN & SEMAKAN MYTV2020”

      Reply
    66. author

      Ayob Bin Mat Hussain7 months ago

      salam tuan… macam mana nak buat permohonan utk dapatkan mytv. dulu saya ada dapat mesej dari mytv. saya terlepas pandang mesej itu.

      Reply
    67. author

      SAIFUL BAHARI BIN SAIDDIN7 months ago

      DAFTAR, PERMOHONAN & SEMAKAN MYTV 2020

      Reply
    68. author

      MOHD SHAHARUDIN BIN MAT SEMAN7 months ago

      No 459 Jalan Batu Maung,11960 Batu Maung,Pulau Pinang

      Reply
    69. author

      Noraslinda binti ismile7 months ago

      Saya nak free myfree decokar

      Reply
    70. author

      Sayah Binti Ismail7 months ago

      DAFTAR PERMOHONAN DAN SEMAKAN MTTV 2020

      Reply
    71. author

      Sayah Binti Ismail7 months ago

      DAFTAR PWRMOHONAN

      Reply
    72. author

      Sayah Binti Ismail7 months ago

      DAFTAR PWRMOHONAN mytv 2020

      Reply
    73. author

      suboh bin mohd yasin7 months ago

      Saya sudah bersara ingin DAFTAR,PERMOHONAN & SEMAKAN MYTV 2020. penerima BSH dan golongan B40.

      Reply
    74. author

      NORDIN BIN AHMAD7 months ago

      Daftar bantuan mytv

      Reply
    75. author

      Mohd Nasrul7 months ago

      51.laluan rokam 24 pekan razaki 31350 ipoh perak

      Reply
    76. author

      Mohd nor ariff6 months ago

      Bantuan mytv

      Reply
    77. author

      Liong Mei Hua6 months ago

      Boleh saya tanya macam mana ambil MYTV percuma? Saya dalam golongan B40 dan tidak pernah ambil.

      Reply
    78. author

      Rohaizad bin zubir said6 months ago

      Bantuan mytv

      Reply
    79. author

      Amir hassan bin dauasan6 months ago

      Macam mana buat permohonan MYTV percuma saya golongan B40 belum pernah memohon..

      Reply
    80. author

      Mohd Hasrizal bin hashim6 months ago

      DAFTAR,PERMOHONAN & SEMAKAN MYTV 2020.saya Mohd Hasrizal penerima bsh b40 ingin buat permohonan baru mytv2020

      Reply
    81. author

      haslina binti rahimen6 months ago

      saya nak daftar permohonan mytv percuma golongan b40,,macam mana..saya haslina binti rahimen

      Reply
    82. author

      MUHAJIN BIN BARTOLOME6 months ago

      Saya nak permohonan mytv percuma B40 macam mana…saya MUHAJIN BIN BARTOLOME

      Reply
      • author

        Haliza binti mohd isa6 months ago

        Nak mohon Mytv percuma

        Reply
    83. author

      MUHAJIN BIN BARTOLOME6 months ago

      Nombor HP saya…0142845607

      Reply
    84. author

      MUHAJIN BIN BARTOLOME6 months ago

      Saya nak DAFTAR PERMOHONAN mytv percuma…macam mana…saya tak pernah mendapat kan mytv percuma tu…saya dalam golongan B40… Dan berada dalam senarai nama di golongan E’kasih…area Lahad Datu sabah

      Reply
    85. author

      NORHAFEZAH BINTI MOHAMAD6 months ago

      Macamna ingin mendaftar decoder mytv

      Reply
    86. author

      DZURYARDY ABD. JABAR5 months ago

      permohonan mytv percuma golongan B40 bagaimana untuk mendapatkannya

      Reply
    87. author

      Toto Bin Wari5 months ago

      Permohonan golongan B40, bagaimana boleh dapat my tv dengan percuma

      Reply
    88. author

      Ramli Ismail5 months ago

      Saya ingin memohon mytv

      Reply
    89. author

      Ramli Ismail5 months ago

      Saya B40 bujang baru pertama kali mohon mytv2020 rumah sewa

      Reply
    90. author

      Ramli Ismail5 months ago

      Saya B40 bujang baru pertama kali mohon mytv2020 rumah sewa XDe kerja area Kangar.

      Reply
    91. author

      haslina+binti+rahimen5 months ago

      saya haslina binti rahimen B40 berkahwin mohon mytv2020 tak ada ke..
      lot 3258 no.3
      jalan zakaria 2
      kg paya jaras dalam
      sungai buloh 47000 selangor

      Reply
    92. author

      Adika2 months ago

      salam.saya sudah terima bantuan mytv tapi bila dah on keluar mesej my tv saya belum didaftar.macamamana cara saya nak buat pendaftaran

      Reply
    93. author

      Norazean mohd noh2 months ago

      Saya norazean nak mohon mytv2020

      Reply
    94. author

      Nisha2 months ago

      DAFTAR, PERMOHONAN & SEMAK MYTV 2020

      Reply
    95. author

      ELIAS BIN KENIT2 months ago

      Sy x bekerja sejak ptegahan tahun2019.istri sakit buah pggang.anak masih kecil .mohon Kuar separuh akaun 1.sangat perlu

      Reply
    96. author

      ELIAS BIN KENIT2 months ago

      KWSP mohon Kuar separuh dr akaun 1.tak bekerja sejak 2019 isteri sakit buah pinggang.anak masih kecil.mohon SGT2 perlu

      Reply

    Leave a reply "DAFTAR, PERMOHONAN & SEMAKAN MYTV 2020"