i-LESTARI BULAN OGOS

i-LESTARI BULAN OGOS

i-LESTARI BULAN OGOS

Ramai yang ingin mengetahui tentang tarikh bayaran i-LESTARI BULAN OGOS. Kita sedia maklum bahawa RM500 sebulan daripada pengeluaran i-Lestari ini sangat berguna kepada ahli untuk menampung kos sara hidup harian.

Ramai yang ada jadual pembayaran i-Lestari ini, namun tidak tahu bagaimanakah CARA MEMBACA JADUAL TARIKH PEMBAYARAN i-LESTARI KWSP? Jadi kami akan kongsikan kepada anda ilmu yang sangat berguna ini.

Berdasarkan maklumat daripada KWSP,tarikh bayaran i-LESTARI BULAN JUN bermula daripada 1 OGOS 2020. Ramai yang sudah menerima bayaran i-Lestari bulan ketiga iaitu bulan Julai 2020 dan sedang tunggu i-Lestari bulan keempat.

Kepada pemohon BSH,daftar je BSN ONLINE untuk memudahkan anda semak pembayaran BSH 2020, 5 minit sahaja siap

SEMAKAN BAKI AKAUN 2 KWSP

Sebelum itu, KWSP menasihatkan ahli supaya semak baki akaun 2 untuk Pengeluaran i-Lestari bulan seterusnya.

Pastikan baki mencukupi dan berbelanjalah dengan berhemat.

Baca CARA TEBUS KREDIT EPENJANA RM50 EWALLET BERMULA 31 JULAI 2020

FORMULA i-LESTARI

Ini merupakan formula yang disarankan untuk menguruskan kewangan anda supaya tak semput setiap kali nak tunggu gaji bulan seterusnya.

i-LESTARI BULAN OGOS

Pastikan ada sedikit lebihan Pengeluaran i-Lestari dalam bahagian simpanan. Bukan simpan untuk orang lain tapi untuk kita juga.

Pengeluaran i-Lestari anda dalam bahagian mana?

Sapa yang ada saman dan ingin bayar saman, nah ini DISKAUN SAMAN JPJ / AES / SPAD SEHINGGA 70% bermula 1 OGOS 2020

i-LESTARI BULAN OGOS

Pemohon pengeluaran i-Lestari dinasihatkan untuk menyemak akauk bank masing-masing ekoran tiada tarikh khusus diberikan untuk pembayaran pada bulan  seterusnya.

Namun demikian, pemohon boleh membuat semakan sama ada pembayaran i-Lestari bulan Ogos sudah dikreditkan atau belum. Bagaimakah caranya?

SEMAKAN PEMBAYARAN i-LESTARI

Sebelum membuat semakan pembayaran i-Lestari, lebih baik anda baca dan fahami maklumat ini :

  • Bayaran pengeluaran akan dimajukan ke bank pilihan anda mulai 1 Julai 2020 secara berperingkat.
  • Sekiranya akaun bank anda tidak aktif atau dibekukan, sila berhubung terus dengan pihak KWSP untuk maklumat lanjut.
  • Pembayaran i-lestari akan dilakukan pada setiap 1hb setiap bulan. Tarikh yang berada dalam sistem hanya terpakai pada pembayaran bulan pertama sahaja.
  • Jika pada 1 OGOS 2020 masih belum terima lagi pembayaran bermakna pihak KWSP membuat pembayaran secara berperingkat.

Terdapat beberapa cara untuk membuat semakan pembayaran i-Lestari ,berikut adalah cara untuk membuat semakan :

SEMAKAN MELALUI i-AKAUN KWSP

Cara semakan ini sesuai untuk pemohon yang membuat pengeluaran i-Lestari melalui i-Akaun.

1.Pastikan anda mempunyai i-Akaun untuk log masuk menggunakan id dan password.

2.Lihat di bahagian ‘Withrawal’, anda boleh tahu sama ada pengeluaran i-Lestari telah dikreditkan pada ‘payment date’.

Baca APA MAKSUD GOLONGAN B40 M40 &T20

SEMAKAN MELALUI PORTAL i-LESTARI KWSP

Cara semakan ini sesuai untuk pemohon yang menggunakan portal i-Lestari/i-Akaun/emel/ pos. Bagi anda yang guna sistem i-Lestari Online pula boleh disemak di portal tersebut dan akan dipaparkan tarikh bayaran anda.

SEMAKAN MELALUI SMS PIHAK KWSP

Bagi anda yang telah dikreditkan ke akaun bank akan dimaklumkan dengan penghantaran SMS daripada PIHAK KWSP

PEMBATALAN PENGELUARAN I-LESTARI

  • Bagi tujuan keselamatan, semua maklumat permohonan Pengeluaran i-Lestari terdahulu tidak akan dipaparkan.
  • Sila pastikan anda mempunyai maklumat permohonan Pengeluaran i-Lestari terdahulu sebagai rujukan bagi melancarkan proses pembatalan pengeluaran.
  • Bayaran bulanan berulang akan terhenti dengan pembatalan Pengeluaran i-Lestari ini.
  • Sekiranya kaedah bayaran semasa adalah Arahan Bayaran, pembatalan pengeluaran boleh dibuat di kaunter KWSP melalui Janji Temu Online.
  • Permohonan semula melalui i-Lestari Online hanya boleh dibuat pada hari berikutnya selepas pembatalan dilakukan.
  • Klik disini untuk urusan pembatalan pengeluaran i-Lestari

Jika anda gagal BSH 2020,anda boleh buat PERMOHONAN RAYUAN BSH 2020 SECARA ONLINE

MAKLUMAT LANJUT & PERTAYAAN

Untuk keterangan lanjut tentang i-Lestari KWSP, sila layari ke laman web https://www.kwsp.gov.my/ms/faq-i-lestari.

 

Tags: #i-LESTARI BULAN OGOS

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    MyFutureAgro: PERMOHONAN PROGRAM MOBILITI TENAGA KERJA SEKTOR AGROMAKANAN
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinMyFutureAgro: PERMOHONAN PROGRAM MOBILITI TENAGA KERJA SEKTOR AGROMAKANAN Programme ini bertujuan untuk
    PERMOHONAN BSH MAHASISWA 2020 RM100 SEBULAN
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinPERMOHONAN BSH MAHASISWA 2020 RM100 SEBULAN Bagi Tahun 2020, Permohonan BSH Mahasiswa
    BORANG PERMOHONAN EX-GRATIA KEMATIAN : INSENTIF KEPADA WARIS PENJAWAT AWAM
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinBORANG PERMOHONAN EX-GRATIA KEMATIAN : INSENTIF KEPADA WARIS PENJAWAT AWAM Kerajaan Malaysia
    PERMOHONAN RAYUAN BSH 2020 BAGI ISI RUMAH BERCERAI
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinPERMOHONAN RAYUAN BSH 2020 BAGI ISI RUMAH BERCERAI Ramai yang memberi respon
    1. author

      Norizan hamid3 weeks ago

      Okay sy puas hati baca artikel ini semua…

      Reply
    2. author

      Sarina Abd rani2 weeks ago

      amat menghargai atas perkongsian dan info yg segalanya di satu halaman.amat membantu bagi orang spt saya yg jarang gunakan sosial media.
      trimakasih.

      Reply
    3. author

      james2 weeks ago

      trima kasih atas kongsian ini..

      Reply
    4. author

      sumathi gobal2 weeks ago

      Hi saya sumathi kwsp akkaun 2 dah habis duit habis bulan ogos ada dapatkah

      Reply
    5. author

      Julius stephen2 weeks ago

      Saya mau daftar Rm 300.00

      Reply
    6. author

      Hakimmuddin bin ab manaf2 weeks ago

      Hi.terima kasih untk kongsian ini

      Reply
    7. author

      Mohamad hairi bin amanah4 days ago

      Sya belum dpat lgi bulan ogos

      Reply
    8. author

      Muhammad Shahrizal bin mansor3 days ago

      Saya xdapat lagi bantuan ilestari bulan Ogos. Blh tolong semaikan x??

      Reply
    9. author

      kalai selvi a/p ponnampalam3 days ago

      hi. sy belum terima lagi bantuan ilestari
      bulan ogos blh tlg semakkan utk sy. terimakasih

      Reply
    10. author

      Faisal bin maidin3 days ago

      I.lestari bulan ogos bila masuk akaun

      Reply
    11. author

      Mohd nawi bin nor2 days ago

      i-LESTARI BULAN OGOS

      Reply
    12. author

      Mohd nawi bin nor2 days ago

      Tarikh masuk

      Reply
    13. author

      Ghazali2 days ago

      Bulan Ogos tak dapat lagi nape

      Reply
    14. author

      Siti noor salina2 days ago

      Saya punya I lestari bulan ogos belum nampak bayang lagi…. 😔😔😔Agak2 bila lah nak dpt nya… Bukannya Banyak pun rm150 je..

      Reply
    15. author

      Aizal2 days ago

      Sy nk tanya bulan Ogos bila nak masuk duit i lastri fest i lastri masuk 18-5-20 lepastu 10-6-20 9-7-20 bg bulan Ogos ini berapa hari bulan ya harini dah 11haribulan dah belom masuk lg

      Reply

    Leave a reply "i-LESTARI BULAN OGOS"