mykasih.com.my(DAFTAR REGISTER APPLY PERMOHONAN CHECK KELAYAKAN PRIHATIN KASIH)

mykasih.com.my(DAFTAR REGISTER APPLY PERMOHONAN CHECK KELAYAKAN PRIHATIN KASIH)

mykasih.com.my(DAFTAR REGISTER APPLY PERMOHONAN CHECK KELAYAKAN PRIHATIN KASIH)

 

Pernah dengar tentang PRIHATIN Kasih?Bagaimanakah cara daftar?Apakah syarat kelayakan untuk membuat permohonan?Jika anda layak,anda boleh mohon di mykasih.com.my

 

APA ITU PRIHATIN KASIH?

 

Satu bentuk bantuan tanpa tunai cashless dibawah pakej ransangan PEMERKASA. Melalui PRIHATIN Kasih, kerajaan telah memperuntukkan bantuan cashless sebanyak RM100 juta kepada 300,000 isi rumah miskin di seluruh negara.

 

Mulai 1 Julai 2021, penerima PRIHATIN Kasih akan menerima elaun sebanyak RM100 sebulan selama tiga bulan, dikreditkan terus ke dalam akaun MyKad mereka. Elaun ini kemudiannya boleh digunakan untuk membeli barang makanan asas di kedai runcit yang terdekat di kawasan mereka.

 

 

CHECK KELAYAKAN  PENERIMA PRIHATIN KASIH

 

Berdasarkan semakan yang telah dibuat, kreatiria penerima PRIHATIN Kasih diambil kira berdasarkan data yang diambil daripada pihak Jabatan Kemajuan Masyarakat (JKM) serta sistem e-Kasih. Maklumat ini kemudian akan disemak sekali lagi dengan data Bantuan Prihatin Rakyat (BPR).

 

Melalui semakan ini, setiap isi rumah ketua keluarga akan dikreditkan elaun menggunakan MyKad.

 

Adakah penerima yang layak akan dimaklumkan?

 

Ya,penerima PRIHATIN Kasih yang layak akan menerima SMS dari MyKAsih untuk mengesahkan status mereka sebagai penerima di bawah program ini, beserta tarikh dan masa untuk sesi taklimat orientasi di kedai runcit yang berdekatan.

 

Perlukan bantuan keperluan segera? boleh layari  guna aplikasi kitajaga.co

 

CHECK STATUS PRIHATIN KASIH

 

Bagaimanakah cara nak tahu status Prihatin Kasih?Anda boleh check status seperti berikut:

 

  1. Layari portal semakan di http://www.mykasih.com.my/
  2. Pada bahagian atas paparan sila klik pada semak status bantuan PRIHATIN Kasih anda di sini SEMAK STATUS
  3. Masukkan nombor kad pengenalan anda tanpa (-). Contoh : 85XXXXXXXXXX
  4. Kemudian sila masukkan captcha yang betul berdasarkan imej yang diberi.
  5. Tekan pada butang Semak Status untuk semakan.

 

 

CHECK SENARAI KEDAI PRIHATIN KASIH

 

Berikut adalah cara check senarai kedai yang berdekatan :

 

  1. Layari portal semakan status PRIHATIN Kasih di http://www.mykasih.com.my/
  2. Pada halaman utama portal terdapat butang Senarai Kedai di bahagian atas sebelah kanan.
  3. Klik pada butang tersebut. Pada paparan seterusnya, anda dikehendaki untuk memasukkan daerah keberadaan anda dan negeri bermastautin.
  4. Selesai masukkan, tekan butan Cari. Senarai semua kedai boleh anda dapati hasil dari carian tersebut.
  5. Untuk memulakan carian sekali lagi, tekan pada butang Tetapan Semula.

 

SOALAN LAZIM

 

Berapa kadar bantuan Prihatin Kasih  yang bakal diterima?

 

Elaun bantuan makanan tanpa tunai sebanyak RM 100 setiap bulan melalui akaun MyKad mereka untuk tempoh keseluruhan tiga (3) bulan.

 

Contohnya, jika pembayaran pertama dilakukan pada bulan Julai 2021, jadualnya adalah seperti berikut:

 

BULANBAYARAN
1 Julai 2021RM100
1 Ogos 2021RM100
1 September 2021RM100
JUMLAHRM300

 

Adakah ia mempunyai tempoh sah penggunaan bayaran Prihatin Kasih?

 

Penerima PRIHATIN Kasih boleh menggunakan elaun bantuan makanan di kedai runcit yang mengambil bahagian antara 1 Julai 2021 dan 31 Disember 2021. Dana baki yang belum dibelanjakan untuk bulan tersebut akan dibawa ke bulan berikutnya.

 

Walau bagaimanapun, sebarang dana baki yang tidak digunakan sepenuhnya pada akhir tempoh program iaitu 31 Disember 2021 akan luput secara automatik dari akaun pemohon.

 

Adakah perlu membuat permohonan Prihatin Kasih?

 

Tidak perlu kerana  penerima akan dikenal pasti daripada senarai yang sudah berdaftar di dalam pangkalan data kerajaan.

 

Dimanakah tempat untuk beli barangan makanan/runcit program Prihatin Kasih?

 

Penerima yang layak akan diberi penerangan mengenai kedai runcit terdekat untuk membeli keperluan runcit asas.

 

MyKasih mempunyai lebih daripada 250 rakan runcit di seluruh negara termasuk Mydin, Giant, Econsave, The Store, Pacific, Milimewa , 99 Speedmart, Lotus Stores (Tesco), serta pasar raya dan pasar mini bebas.

 

Penerima boleh membeli barangan runcit asas daripada 10 kategori produk yang diluluskan iaitu beras, mi, roti, biskut, telur, perasa, tepung, minyak masak, makanan dalam tin dan minuman.

 

MAKLUMAT & PERTANYAAN LANJUT

 

Jika anda perlukan maklumat lanjut,sila hubungi MyKasih Foundation melalui emel [email protected] dan sila beri maklumat peribadi seperti nama penuh, nombor kad pengenalan, alamat rumah dan nombor telefon.

 

 

 

Tags: #Adakah ia mempunyai tempoh sah penggunaan bayaran Prihatin Kasih? #Adakah perlu membuat permohonan Prihatin Kasih? #APA ITU PRIHATIN KASIH? #APPLY mykasih.com.my #APPLY PRIHATIN KASIH #Berapa kadar bantuan Prihatin Kasih  yang bakal diterima? #CHECK KELAYAKAN  PENERIMA PRIHATIN KASIH #CHECK PRIHATIN KASIH #CHECK SENARAI KEDAI PRIHATIN KASIH #CHECK STATUS mykasih.com.my #CHECK STATUS PRIHATIN KASIH #DAFTAR mykasih.com.my #Dimanakah tempat untuk beli barangan makanan/runcit program Prihatin Kasih? #MOHON mykasih.com.my #PERMOHONAN MyKASIH GAGAL/TIDAK LULUS/TIADA REKOD #PERMOHONAN mykasih.com.my #PERMOHONAN PRIHATIN KASIH #SEMAK mykasih.com.my

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    No related post!
    1. author

      SUMATHI A/P KANDASAMY4 months ago

      Salam semua, I nak dafrar until prihatin kasih until kurangkan Beban I Yang tanggungan 2orang , bapa (73thn) dan anak seorang (12thn) , I seorang IBU TUNGGAL, harap maklum

      Reply
    2. author

      hawamah binti wahab4 months ago

      DAFTAR PERMOHONAN PRIHATIN

      Reply
    3. author

      Nur Ain abdullah4 months ago

      Salam semua saya nak daftar prihatin kasih untuk kurangkan beban saya menjaga kedua org tua angkat saya yg kurang upaya kerana kedua2 nya hilang penglihatan..sekian terima kasih

      Reply
    4. author

      Sairi bin ali4 months ago

      Daftar utk mak ayah

      Reply
    5. author

      Izwan shah binbahari4 months ago

      Asalamualaikum….mcm.mna nk daftar….my kasih sbb tercari2 jgk nk buat permohonan untuk bantuan tu x jmpa……

      Reply
    6. author

      Indrani MS Annamalay4 months ago

      Saya nak mohon My kasih
      Ibu tunggal tak ada pendapatan

      Reply
    7. author

      Saffiq4 months ago

      Assalamualaikum… Mcm mna nk daftar .. permohonan untuk bantuan tu ..

      Reply
    8. author

      Amirul bin 64 months ago

      950515115579

      Reply
    9. author

      suraya4 months ago

      bole bagi link

      Reply
    10. author

      FAMILSELVI A/P KOLANDAVELU4 months ago

      Saya nak mohon My Kasih
      Ibu tunggal tak ada pendapatan
      3 orang anak bawah umur 18 . Terima kasih .

      Reply
    11. author

      Newboy jestin4 months ago

      Tiada pendapatan

      Reply
    12. author

      SUNNY YAP4 months ago

      I nak memohon i kasih untuk family ..boleh bagi link

      Reply
    13. author

      Rina binti pungut4 months ago

      Mcm mn saya nak daftar mu kasih

      Reply
    14. author

      Rina binti pungut4 months ago

      Saya blm mendaftar ikasih

      Reply
    15. author

      Chinbkk4 months ago

      Sya nak isi mykasih utk meringankan beban hidup yang tiada pendapatan semenjak dari awal pkp bmula tahun 2020 yang lalu sampai sekarang

      Reply
    16. author

      Chinbkk4 months ago

      Macamana cara mengisi mykasih ni?

      Reply
    17. author

      A.RUKUMANI A/P ARUMUGAM4 months ago

      MCM mana say nak daftar my kasih

      Reply
    18. author

      Peter Yip4 months ago

      Saya tiada kerja

      Reply
    19. author

      Krishna4 months ago

      Macam mana saya nak daftar mykasihbagi tau…😭😭😭😭

      Reply
    20. author

      Puvaneswary4 months ago

      Macam mana daftar mykasih. Tolong hantar link

      Reply
    21. author

      Rajeswary4 months ago

      I nak memohon i kasi h until family.. boleh bagi link

      Reply
    22. author

      LELAVATHI4 months ago

      Mcm Mane daftar my kasih

      Reply
    23. author

      Jariah Madia4 months ago

      Mcm mn nk daftar mykasih boleh bg link tk?

      Reply
    24. author

      Langunie Langunie4 months ago

      Sebab kenapa nak minta tolong e kasih tak ada pendapat lagi..suami pulak dh tak de kje lg.mcamana nak beli barang dapur

      Reply
    25. author

      Sivakumaran Rengasamy4 months ago

      Mykasih

      Reply
    26. author

      Muhammad Faizal Bin Satilan4 months ago

      Nak memohon prihatin kasih…sbb hilang pendapatan Dua bulan dah..bley bg link sbb check kat link yg diatas tuh xley masuk pon

      Reply
    27. author

      S MALAR SREERAM4 months ago

      Saya seorang Suri rumah…suami tak kerja sebab dia dah accident kaki patah….sudah 6 bulan…tak kerja… sebab itu saya nak ninta bantua…. macam nak daftar mykasih ini….

      Reply
    28. author

      Norazian binti mamat4 months ago

      Norazian binti mamat

      Reply
    29. author

      Rosliza Binti Othman4 months ago

      Tiada pendapatan .tak bekerja di sbbkn pendemik covid 19

      Reply
    30. author

      Rahmat bin salleh4 months ago

      mykasih.com.my(DAFTAR REGISTER APPLY PERMOHONAN CHECK KELAYAKAN PRIHATIN KASIH)”

      Reply
    31. author

      Rasid bin mohd ariff4 months ago

      Rasid bin mohd ariff
      960804055161

      Reply
    32. author

      Raja noor4 months ago

      Saya dah 2 Bulan tak kha

      Reply
    33. author

      Tamil malar4 months ago

      Nak apply bantuan mykasih rm100. Tak dapat register kat link atas.. tolong daftar kan Sy.
      Nama: pn. Tamil malar
      Ic : 720617085100
      Status : ibu tunggal.

      Terima kasih.

      Reply
    34. author

      Raja noor4 months ago

      Macam mana Saya nak Mohon mykasih dah 2 bln lebih tak kja…tlg Bantu Saya daftar mykasih

      Reply
    35. author

      Jeannah binti poche4 months ago

      Salam.. sy ingin meminta bantuan, sy nk daftar mykasih tapi x dapat tolong sy sgt memerlukan ,
      881125125556
      Jeannah binti poche
      01127338006
      Sy ibu tunggal

      Reply
    36. author

      Sarifah Bt Mohammad Nazir4 months ago

      Assalammualaikum sya pernah memohin eKasih tpi smpai skrg sya x dpt jwpan sya dh cuba 2 kali permohonan..jadi mcm mna cara sya ingin memohon

      Reply
    37. author

      Zahara binti che amat4 months ago

      Saya ada Ekasih ada kah saya layak

      Reply
    38. author

      Trqcy wong4 months ago

      saya nak apply

      Reply
    39. author

      HAMIDAH BT MOHD TAHAR4 months ago

      Assalamualaikum mcmana nk mohon E kasih …saya x bekerja …bole bagi link nya x…. Sekian , terima kasih…

      Reply
    40. author

      HAMIDAH BT MOHD TAHAR4 months ago

      Assalamualaikum mcmana nk mohon E kasih …saya x bekerja …Sekian , terima kasih…

      Reply
    41. author

      natasha4 months ago

      saya nak replay

      Reply
    42. author

      Midzmalyn binti Abdu4 months ago

      Assalamualaikum saya nak daftar mykasih saya tidak pernah daftar mykasih boleh tolong sya Sya ada ank 5 suami sya tidak boleh berkerja sebab dia ada sakit

      Reply
    43. author

      Vije kumar4 months ago

      Saya takde kerja skrg pkpd..saya kerja sebagai welding sendiri Surat miti tak approve utk keluar kerja..saya Ada 5anak kecik2 prasekolah Dan hingga darjah 6..skrg mi duduk rumah mana mau Cari duit utk 7 orang makan..suami isteri 5anak ni bilangan 7orang

      Reply
    44. author

      RAIHANA BINTI ZAMREE4 months ago

      Sy nk daftar e-kasih untk sy sbgai ibu tunggal

      Reply
    45. author

      Shamsul Zahari4 months ago

      Salam..
      Sy mau daftar prihatin kasih mcm mana..
      Ada link ke

      Reply
    46. author

      Nur Qhaliffah Binti Abdullah4 months ago

      Saya nak apply

      Reply
    47. author

      Dorairaj a/l Ganeson4 months ago

      Saya nak apply mykasih 100
      Tada dapat register kat link atas
      Tolong daftar kan sy
      Name:Dorairaj a/l Ganeson
      Ic:940128106147
      Terima kasih

      Reply
    48. author

      Naziroh Binti mohamad Ali4 months ago

      Ibu tunggal

      Reply
    49. author

      Zulhafiz Bin Zahri4 months ago

      Tolong daftarkan saya

      Reply
    50. author

      Suzani gipul4 months ago

      Macamana cara memohon my kasih.sejak pkp tiada kerja.

      Reply
    51. author

      GEETA A/P MARIMUTHU4 months ago

      Saya seorang ibu tunggal dan ada 2 orang anak.. anak sulung umur 10 tahun. Dan menghidapi penyakit ckd. Dan lagi seorang anak lelaki 8 tahun
      Oleh kerana itu, saya nak apply bantuan ini..

      Reply
    52. author

      Hasbullah bin Abu Bakar4 months ago

      Tq my kasih..megurang kan beban kami.
      ## X perlu daftar..sbb data kite dah ade di BPR dan tggu msg dari my kasih.

      Reply
    53. author

      Nik Hassan bin nik SOH4 months ago

      Saya nak daftar, macam mana caranya

      Reply
    54. author

      Wan mohd faiza bin wan soh4 months ago

      Permohonan cheak kelayakan perihatin kasih…dalam pengakalan data LHDN saya lulus bantuan BPR dan BPN

      Reply
    55. author

      Mohd fadzil bin abdul latiif4 months ago

      Saya nak buat permohonan ekasih

      Reply
    56. author

      Mohammad Nazmi Mohd Ali4 months ago

      Boleh tolong daftarkan saya Mykasih? Saya x bekerja…

      Reply
    57. author

      Abdul zailani bin khafor4 months ago

      Mykasih

      Reply
    58. author

      Yuzlina salfarika4 months ago

      Saya nak mohon

      Reply
    59. author

      Ng wing yee4 months ago

      Saya tanggungan 5 anak macam mana nak mohon

      Reply
    60. author

      AZIZAH BINTI JAMHARI4 months ago

      Saya nak mohon

      Reply
    61. author

      Laidaana binti abd kairan4 months ago

      Tolong Sya daftar mykasih Sya Suri rumah ada anak 4 org

      Reply
    62. author

      Sakthivel4 months ago

      Saya ada Bini sudah cerai I nak Mohon

      Reply
    63. author

      NORA BINTI MANAF4 months ago

      Saya memerlukan bantuan ini kerana saya tidak boleh bekerja akibat pandemik yg berlaku skrg.saya mempunyai tanggungan seramai 9 orang.amat susah bagi saya kerana telah terputus bekalan makanan

      Reply
    64. author

      mohd ridzuan bin shaari4 months ago

      bolih ke saya dpt mykasih

      Reply
    65. author

      Rumli b Othman4 months ago

      macam mna nk daftar link tk ade…

      Reply
    66. author

      Naziroh Binti mohamad Ali4 months ago

      Saya nak mohon

      Reply
    67. author

      DIANA BINTI HAMZAH4 months ago

      Bagaimana daftar mykasih? Saya mau daftar

      Reply
    68. author

      Nurazian Abdullah4 months ago

      Assalamualaikum..
      Selamat pagi..
      Minta maaf,nak tanya..boleh bagitahu macam mana nak daftar my kasih…
      Saya tercari-cari tapi tak ada

      Reply
    69. author

      Nur Wahidah bt Bashah4 months ago

      Ibu tunggal Tak berkerja

      Reply
    70. author

      Mohd sharif b mohd zulfikar4 months ago

      Macam mana nak memohon

      Reply
    71. author

      SURAIDAH BINTI SHAPIEY4 months ago

      Assalamualaikum…
      Sy nak mohon…
      Boleh bagi link…

      Reply
    72. author

      Sahruddin bin abdul rahman4 months ago

      Saya nak mohon

      Reply
    73. author

      Lok kong4 months ago

      Saya nak apply mykasih Rm100,terima kasih

      Reply
    74. author

      Suhai sazilawati binti mohd ali4 months ago

      Saya nak buat permohonan my kasih macam mana cari nak mohon

      Reply
    75. author

      Nurul Tasnim4 months ago

      Saya ingin daftar untuk permohonan keluarga saya yang sangat memerlukan. macam mana ingin daftarkan ya?

      Reply
    76. author

      Nor nadiah binti abu4 months ago

      Saya nak mohon mcm ye..saumi Saya umor 40tahun layak ke mohon prihatih kasih

      Reply
    77. author

      Ayatulla bin abdul4 months ago

      Saya nk daftar permohonan mykasih

      Reply
    78. author

      Sandy a/p suppiah4 months ago

      Saya nak daftar mykasih.. Untuk Ibu tunggal suri rumah

      Reply
    79. author

      Norhiza binti muhamad4 months ago

      Assalamualaikum mcm mn sy nk mohon ye tlg ye

      Reply
    80. author

      Mariani binti Abdul wahab4 months ago

      Sy nk Mohon

      Reply
    81. author

      K.shankar4 months ago

      Saya nak mohon

      Reply
    82. author

      Shamsuddin bin.ahmad4 months ago

      Saya nak mohon e kasih tanggungan 5 orang isteri tidak kerja saya dah dua bulan tak dapat kerja selepas tamat kontrak Security delta force

      Reply
    83. author

      Hairunnisam bin Abdullah4 months ago

      Mohon bantuan prihatin

      Reply
    84. author

      GOURI BATUMALAI4 months ago

      How to register bantuan prihatian kasih

      Reply
    85. author

      Mohd Hafiz4 months ago

      Sy nk mohon my kasih cm mna nya boleh ringan beban sy nie

      Reply
    86. author

      ALice anak saai4 months ago

      Mohon bantuan prihatin.. Nak daftar kat mana

      Reply
    87. author

      Samy4 months ago

      Bagaimana nak mohon bantuan mykasih ini. Saya seorang oku. Bantuan ini dapat meringan beban keluarga saya.

      Reply
    88. author

      Kavitha Rajendran4 months ago

      Saya tangung 3orang anak Dan suami yg telah tingalkan Kami dengan tak dpt bpr bsh ape ape Pun tak dpt.

      Reply
    89. author

      Pusphaveni a/p Palaniandy4 months ago

      Saya nak apply…kerja takde..anak 2og

      Reply
    90. author

      Khalid bin busu4 months ago

      Mohon untuk daftar prihatin kasih

      Reply
    91. author

      Rubini a/p perumal4 months ago

      Sy nak apply suami tak de krj.. Anak 3org..

      Reply
    92. author

      VIJAYEH KUMAR AL VIJAYAN4 months ago

      Mohon daftra bantuan “mykasih”

      Reply
    93. author

      Norhuda bte hj abd jalil4 months ago

      Mcmana Cara untuk memohon my kasih ini.hrp dpt mmbntu SB sy btl2 prluknnya.tq

      Reply
    94. author

      Catherine A/P Chandrasegaran4 months ago

      Saya Catherine seorang ibu tunggal dan mempunyai anak seorang.suami dah meninggal.saya kerja sebagai pengawal keselamatan dan tidak cukupi gaji masa covid ni

      Reply
    95. author

      Gunasegaran A/L Muthu4 months ago

      Saya seorang OKU ,bini tukang jahit ,masa ini tidak dapat sebarang pendapatan ,oleh itu saya minta bantuan .Khidmat untuk Negara. Terimah Kasih

      Reply
    96. author

      yangmah bt ismail4 months ago

      Assalamualaikum saya nak minta mohon prihatin my kasih .macam mana nak daftar ya ?saya kurang pendapatan untuk tanggungan anak2 .sekian terima kasih

      Reply
    97. author

      NURHADIJAH BINTI MOHD SALIM4 months ago

      Macam mana nak apply prihatin kasih…saya ibu tunggal 3 orang anak.pendapat saya terjejas sepanjang pkp ni

      Reply
    98. author

      Surendran a/l mayavan4 months ago

      Saya seorang saja kerja .anak 3.tapi sekarang cuti

      Reply
    99. author

      Wong Mei Yue4 months ago

      Nak DAFTAR PERMOHONAN PRIHATIN

      Reply
    100. author

      THOMAS KUPPUSAMY4 months ago

      HOW TO REGISTER THE MYKASIH?
      PLEASE REPLY
      THANK YOU FOR THE HELP….

      Reply
    101. author

      SITINADIA BINTI ZOLKEPLI4 months ago

      Nak daftr permohonan probating kasin

      Reply
    102. author

      Nathan A/l muruganathan4 months ago

      Nak daftar permohonan prihatin

      Reply
    103. author

      Lieya4 months ago

      Macam mana nak daftar bantuan prihatin kasih nie

      Reply
    104. author

      ARAWALI AP NAWAB4 months ago

      Saya dan ayah saja kerja i pun baru masuk kerja rumah sewa dah 850 hari2 mkn pun susah

      Reply
    105. author

      Selvaroshani4 months ago

      Tiada pendapatan

      Reply
    106. author

      Suhassini kuppuswamy4 months ago

      Macam mana nak daftar….tiada pendapatan… Link borang tidak dapat

      Reply
    107. author

      Muhammad Rofizi Bin Ramli4 months ago

      Assalamualaikum Tuan.. tolong daftarkan saya PRIHATIN KASIH. saya amat memerlukan bantuan ini. Terima kasih.

      Reply
    108. author

      Saman bin akman4 months ago

      Saya nak aply my kasih tiada pendapatan..tiada kerja.

      Reply
    109. author

      Safura4 months ago

      Assalamualaikum cmne nk mohon bantuan eKasih mntk keje sama semua saya nk kurgkn beban saya ..saya ibu tunggal semoga ade rezeki saya kli ni aminn🤲🏻

      Reply
    110. author

      SANTHI AP GANESAN4 months ago

      Suami Saya masih kedai gunting rambut tak boleh buka kita ada anak oku berbagai 8 tahun takde bantuan kebaikan apa pun takde hanyak harapan gkp sahaja macam2 nak bayar 500 itu mana cukup anak 3 org timbah rasa sikit kita pun manusia juga cukup ke 500 itu duit pempas sahaja 1 bulan habis 100 lagi bil telipon Sewa kedai bil air bil Karen semua ini cukup ke 500 belanje dapur belum kira🙏🏻🙏🏻🙏🏻kalau macam ini terusan hidup apa nk jadi

      Reply
    111. author

      ABDIL AMIN BIN ALAN4 months ago

      Saya nak memohon

      Reply
    112. author

      Sunthary Nagapain4 months ago

      Sunthary Nagapain

      Reply
    113. author

      Hew chon thai4 months ago

      Kerja seorang
      Suami diabetes tak kerja
      Anak belajar

      Reply
    114. author

      MOHD HAIRUL NIZAM BIN ALIDIN4 months ago

      saya mahu daftar mykasih

      Reply
    115. author

      Mohd mahadi hussin4 months ago

      Saya seorang saje bekerja anak ada 3orang saya ingin mohon perihatin kasih

      Reply
    116. author

      Tamil selvi a/p Dorairaju4 months ago

      Saya buat permohonan baru ekasih

      Reply
    117. author

      Tamil selvi a/p Dorairaju4 months ago

      Membuat permohonan baru ekasih

      Reply
    118. author

      Nurfaizah bernan abdullah4 months ago

      Bagai mana nak memohon,saya tak dapat suami ada e-kashi lagi,tapi bantuan sepanjang pkp,locdown pkpd x pernah dapat bantuan bakul makanan,ada 6orang anak,bantuan anak pun x dapat ,kami pun susah semenjak c-19 ini.saya penjual kerepek kalau ada laku pun x banyak tapi syukurlh dapat beli susu dan makanan anak-anak..

      Reply
    119. author

      Nadzali siyakob4 months ago

      Assalamualaikum boleh bantu sy MCM mna nk daftar prihatin kasih ni.sy ada menjaga dua org cucu yg masih kecil ibunya TDK bkja .anak perempuan sy ditinggalkan oleh suami tidak bertali segala bantuan kerajaan DPT bon atpunq ap2 x pernah ank perempuan DPT Dr suami yg tgglkn dia dgn dua ank yg msh kck krn suami telah mnkh dgn janda di thailand.bantu saya

      Reply
    120. author

      KAMALA A/P SUBRAMANIAM4 months ago

      Macam mana nak registered mykasih.

      Reply
    121. author

      Eamasnita4 months ago

      Hilang pendapatan dah 4bulan
      Harap ada bantuan

      Reply
    122. author

      Eamasnita4 months ago

      0109262712
      Harap ada yg membantu
      Nak daftar xpandai
      Maklum lh kita dah tue

      Reply
    123. author

      Ruzi arshad4 months ago

      Salam.. Mcammana nk apply bantuan perihatin kasih ni

      Reply
    124. author

      Azmi bin abdullah4 months ago

      Saya azmi bin abdullah, sy tiada pendapatan, jadi tolong untuk saya mohon dah 4hari tiada beras

      Reply
    125. author

      woo wing futt4 months ago

      macamana nak apply?sejak pkp tiada pendapatan.pls reply.

      Reply
    126. author

      Junaidah BT othman4 months ago

      Macam mana nak apply bantuan perihatin mykasih ni????

      Reply
    127. author

      Hamsiah binti Morshidi4 months ago

      Macammana nak daftar

      Reply
    128. author

      RAIHANAH4 months ago

      “mykasih.com.my(DAFTAR REGISTER APPLY PERMOHONAN CHECK KELAYAKAN PRIHATIN KASIH)”

      Reply
    129. author

      Nur laila binti abdullah4 months ago

      Saya nak bantuan Barang makanan saya tade kerja saya ibu tinggal

      Reply
    130. author

      C. Nellai4 months ago

      Selamat sejahtera saya Suri rumah sunami seorang saja kerja cik boleh tolong hantar link permohonan mykasih
      Terima kasih

      Reply
    131. author

      Rajaletchumy4 months ago

      Nama saya rajaletchumy,saya ibu tunggal umur saya 73.maca mana daftar mykasih.

      Reply
    132. author

      mohan4 months ago

      nama saya sridevi ,macam mana nak daftar mykasih. tolong advice .

      Reply
    133. author

      Vickneswari4 months ago

      SY nak daftar mykasih,macam mana nak daftar ye

      Reply
    134. author

      SARAS4 months ago

      MACAM MANA NAK DAFTAR EKASIH

      Reply
    135. author

      Devagi Selvalingam4 months ago

      Selamat sejahtera kepada semua orang.Disini saya ingin pertolongan.keluarga saya terdiri 7 orang Dan hanya suami Yang bekerja.saya juga mempunyai anak oku,dia hanya boleh minum Susu saja .satu Bulan Kos Susu lebih kurang RM 800.Sekian terima kasih.

      Reply
    136. author

      RAMASAMY4 months ago

      Nama saya ramasamy cara daftar ekasih
      umur saya 72tahun .

      Reply
    137. author

      sujatha4 months ago

      mcm mana daftar my kasih

      Reply
    138. author

      Mohd zuhairi bin Abdullah4 months ago

      Macam mana nak daftar

      Reply
    139. author

      Sumathi4 months ago

      Macam mana nak apply bantuan prihatin rm 100 untuk 3 bulan

      Reply
    140. author

      MIOR SHAHBANDI JOHARI4 months ago

      Saya miskin bandar,,mcm mana nk daftar..

      Reply
    141. author

      ASMALINA BINTI MAHMUD4 months ago

      Sy suri rumah tiada pendapatan.. suami abai tanggungjawab,nk tanggung ank 3 org bwh umur 3thn,9thn,12thn.

      Reply
    142. author

      Kheng Hiong Siah4 months ago

      Mcm mna nk daftar .. permohonan untuk bantuan tu ..

      Reply
    143. author

      Kheng Hiong Siah4 months ago

      mykasih.com.my(DAFTAR REGISTER APPLY PERMOHONAN CHECK KELAYAKAN PRIHATIN KASIH)

      Reply
    144. author

      ASMALINA BINTI MAHMUD4 months ago

      Sy suri rumah tiada pendapatan.. suami abai tanggungjawab..nk tanggung 3 org ank bwh umur 3thn,9thn,12thn.hok penting susu pempes .

      Reply
    145. author

      Shankaran Paskaran4 months ago

      Hi…Nama saya shankaran saya seorang pemandu Grab saya tanggugan saya Ada 4 orang Di rumah saya macam mana nak daftar mykasih tolong saya

      Reply
    146. author

      Rohaida Maani4 months ago

      Salam …sy Ibu Tunggal punya 4 org an(2 IPTA dan 2 org yg msih bersekolah ) …mrasa keperluan utk mjadi Ahli ekasih utk msa dpn ank2 sy smpi mereka abis bljr …

      Reply
    147. author

      Hemawathy A/P Kanniappan4 months ago

      Saya Ada 3 org anak..I kerja Di restaurant..

      Reply
    148. author

      GUNALINY A/P RAMAKRISHNAN4 months ago

      Saya seorang ibu tunggal. Kerja security gaji 1400 shj ada tangungan anak 3 orang macam mana nak daftar mykasih

      Reply
    149. author

      mfairoz4 months ago

      Salam , sy dah x bekerja dengan tanggungan 5 org. mcmana nak mohon? kena isi borang ke? mana nak dapat borang? boleh isi online?

      Reply
    150. author

      Ahmad Shahrir b. mohd yusoh4 months ago

      Duda anak3 ,kerja driver lori..mcm mna nk daftar mykasih..tolong bantu saya

      Reply
    151. author

      shuba4 months ago

      macam mana nak apply my kasih

      Reply
    152. author

      HAIDI BIN ABDUL KARIM SINNATHAMBY4 months ago

      saya seorang ketua keluarga yang telah diberhentikan kerja … saya afa tanggungan seramai 7 orang termasuk saya , saya mempunyai 5 orang anak.
      sekarang pkp dan tidak boleh bekerja. saya bekerja sendiri (sambilan) dan mendapat gaji yg tidak menentu.
      bagaimana saya hendak mendaftar my kasih.

      Reply
    153. author

      NANTHINI A/P SELVARAJ4 months ago

      Saya nak mohon bantuan ni.. tolong bantu sy.. mcm mn mohon bantuan ni…

      Reply
    154. author

      Venkada suveetha A/P Tamil mani4 months ago

      Sya single mother. Sya ada anak 1.sya kerja kebun. GAJI 1200

      Reply
    155. author

      ROZIAH BINTI ABU BAKAR4 months ago

      Saya nk daftar mykasih mcmmna yea

      Reply
    156. author

      Suganty a/p Rengasamy4 months ago

      Hi Good afternoon
      Saya nak daftar mykasih…
      Macam mana ya.

      Reply
    157. author

      Thanalachumy a/p raman4 months ago

      Tanachumy a/ p raman
      Saya seorang ibu thunggal..
      Saya Ada anak seorang..
      Masa pkpd saya Tak Ada kerja

      Reply
    158. author

      Thanalachumy a/p raman4 months ago

      Tanachumy a/ p raman
      Saya seorang ibu thunggal..
      Saya Ada anak seorang..
      Masa pkpd saya Tak Ada kerja.

      Reply
    159. author

      shiva raj4 months ago

      Saya nak daftar mykasih
      Mc mn ye

      Reply
    160. author

      shiva raj4 months ago

      Mc mn mohon batuan tu

      Reply
    161. author

      Selvaraju al arumugam4 months ago

      I oku nak daftar mykasih

      Reply
    162. author

      Timma anak kuen4 months ago

      Sya nak daftar mykasih

      Reply
    163. author

      RAJALETCHUMY4 months ago

      Kenapa i tidak rekod

      Reply
    164. author

      Manimaran4 months ago

      Saya nak daftar my kasih

      Reply
    165. author

      Nanthiny4 months ago

      Saya seorang sahaja bekerja dan suami tidak bekerja .Suami baru dihentikan bekerja. Saya berharap dapat bantuan mykasih..

      Reply
    166. author

      Geetha subramaniam4 months ago

      Saya nak daftarmykasih.tanggung 4 anak ..sy Tak kerje…

      Reply
    167. author

      Florance ak megat4 months ago

      Tiada pendapatan suri rumah

      Reply
    168. author

      Veni Shanmmugam4 months ago

      I want prihatin link

      Reply
    169. author

      TANABAKIAM A/P SUBRAMANIAM4 months ago

      Saya nak daftar mykasih

      Reply
    170. author

      SURES A L MARIE4 months ago

      Belum daftar lagi

      Reply
    171. author

      Rahamah Parman4 months ago

      Saya ibu tunggal anak 2 nak daftar my kasih mcm mne ye

      Reply
    172. author

      ZUBAIDAH BINTI KUNJUMON4 months ago

      Saya perlukan bantuan ini. Saya ibu tunggal dan gaji pulatelah dipotong.
      Gaji bawah B40. Harap dapatbantuan. Terimakasih

      Reply
    173. author

      SUMATHI A/P MUNIANDY4 months ago

      NAK DAFTAR PRIHATIN MY KASIH

      Reply
    174. author

      AZUAN BIN SHAARI4 months ago

      Daftar

      Reply
    175. author

      Nor rasid b noordin4 months ago

      Saya tiada pendapatan da

      Reply
    176. author

      Samsiyah Awang4 months ago

      Saya nk daftar mykasih.

      Reply
    177. author

      SELVARANI A/P VADIVIL4 months ago

      Saya nak daftar e-kasih

      Reply
    178. author

      LIM4 months ago

      SAYA NAK DAFTAR MYKASIH.

      Reply
    179. author

      Natrah Binti Shafiee4 months ago

      Ibu saya Natrah Binti Shafiee adalah Ibu tunggal. Saya hendak memohon bantuan mykasih ni agar dapat buat duit belanja.

      Reply
    180. author

      Sulaiman bin Muhari4 months ago

      Saya ada tangunggan seramai 6 orang.
      Tidak bekerja minta bantuan mykasih.

      Reply
    181. author

      Parenjothi4 months ago

      Saya telah kehilangan kerja.saya nak minta tolong untuk kurangkan beban saya.kalau dapat barang keperluan dapur pun cukup untuk keluarga saya.

      Reply
    182. author

      Shamsul nizan bin mokhtar4 months ago

      Saya ada tangonggan ayah dan ibu dan saya tidak berkerja jadi macam mana cara saya nak daftar mykasih

      Reply
    183. author

      KANAGEI PARAMASEVA4 months ago

      I nk tanya. Dlm e-kasih I check nama dgn nom ic. Layak knp my kasih I check tk layak.

      Reply
    184. author

      Prisela devi a/p subramaniam4 months ago

      Tak ada kerja

      Reply
    185. author

      Lim joon kita4 months ago

      950831015959 saya nak mohon MyKasih .com .my

      Reply
    186. author

      Neelawathy4 months ago

      Saya nak mohon My kasih
      Ibu tunggal tak ada pendapatan

      Reply
    187. author

      hairul izzat bin suhaimi4 months ago

      mintak tolong daftar kan mak saya, dia tidak boleh berkerja ada masalah sakit tidak boleh berjalan,mintak tolong daftar kan, sebab saya tidak tahu cara mohon bantuan mykasih no talifone 0163742488

      Reply
    188. author

      Celina A/P Arokyasamy4 months ago

      Saya Ibu Tunggal, tak ada kerja saya nak minta bantuan mykasih

      Reply
    189. author

      PARUVATHY A/P SUBRAMANIAM4 months ago

      SAYA NAK DAFTAR MYKASIH

      Reply
    190. author

      Revathy4 months ago

      Salam semua, I nak daftar prihatin kasih untuk kurangkan Beban I Yang tanggungan 2orang , ibu (69thn) dan anak seorang (13thn) , I seorang IBU TUNGGAL, harap maklum.

      Reply
    191. author

      Shisalamada binti yusuf4 months ago

      Mcm mn nk daftar Mykasih.sy btl2 memerlukan bantuan.sy duduk d labuan.sy mempunyai 4 org anak.

      Reply
    192. author

      ANURADHA4 months ago

      Saya sebagai oku saya susak nak pergi kerjah masah ini tolong lah

      Reply
    193. author

      MOHD DZULARIFFIN BIN MOHD NOH4 months ago

      PEMOHON MYKASIH

      Reply
    194. author

      ALAGERNITHIREN SUBRAMANIAM4 months ago

      Saya sudak xsiden tanggan saya sudak patah masah ini saya tak bolek kerjah saya nak mintah bantuwan Dari my kasih

      Reply
    195. author

      Jacintha4 months ago

      Saga seorang IBU tunggal. Dua orang anak , ..Dan saya kerja sebagai security gard..bolekah saya dapat bantuan

      Reply
    196. author

      Rajaseperi Rajakil4 months ago

      PerMohonan mykasih

      Reply
    197. author

      KAMARUDIN BIN HAMZAH4 months ago

      Bagaimana nak dapatkan bantuan ni

      Reply
    198. author

      Paramila devi a/p arivalagan4 months ago

      Daftar my kasih untuk saya.. Saya suri rumah ..suami pun takde kerja mcm dulu dah kurang gaji.anak 1 4 tahun kedua 3 thn ketiga 6 bulan.

      Reply
    199. author

      Vatamani a/p rengasamy4 months ago

      Macam mana na daftar

      Reply
    200. author

      Suhaida Binti Ishak4 months ago

      Kehilangan punca pendapatan yg dialami sekarang.saya bekerja sebagai operator pengeluaran jahitan yang bergaji harian.Disebabkan kes semakin meningkat kilang tak operasi lgi..

      Reply
    201. author

      Mahaletchumy4 months ago

      Sy seorang ibu tunggal
      2 anak tapi tah layak ekasih😭

      Reply
    202. author

      Yoges4 months ago

      Saya nak register untuk mak mertua saya, take Tau cara back register Mykasih untuk dapat bantuan

      Reply
    203. author

      Rani/veeriah4 months ago

      Permohonan mykasih Sy sebagai oku

      Reply
    204. author

      Kanageswary chandrasegaran4 months ago

      Sy seorang Suri rumah .Sy Ada empat anak
      Suami kerja sebagai pemandu Lori.
      Sekarang Tak kerja.sy permohonan mykasih

      Reply
    205. author

      Dina Dino4 months ago

      Saya seorang suri rumah..sya ada 5 org ank masi berumur 12 tahun ke bawah. .sangat memrlukan barangan dapur untuk mengkurang beban. .suami sya teda perkrja. .semenjak brrhenti kerja

      Reply
    206. author

      Ganesan rao A/K Nanoh4 months ago

      Saya nak mohon My kasih

      Reply
    207. author

      siti syazana bt samadi4 months ago

      saya seorang suri rumah saya mempunyai 3 org ank suami diberhentikan kerja saya nk aply bantuan mykasih ni

      Reply
    208. author

      Yogeswaree ahchee a/p suppiah4 months ago

      Saya nak daftar my kasih
      Saya seorang ibu tungal tangung 2 orang anak

      Reply
    209. author

      Amirul bin azmam4 months ago

      Amirul bin azmam ic 950515115579 bsn1111129000159678 terima kasih

      Reply
    210. author

      Zaharatul Ella4 months ago

      Saya surirumah dan suami buka bengkel moto kecil kecilan di rumah semenjak covid 19 pendapat sgt kurang dan menyara 3 org anak

      Reply
    211. author

      Sharifah Sidin4 months ago

      Mcmana nak daftar mykasih? Suami saya dah lama tidak ada pendapatan.

      Reply
    212. author

      Sivasunthari a/ p ponnusamy y4 months ago

      Sivasunthari A/P Ponnusamy koundar
      821127085442
      1417441000070651 bsn bank
      Tell no. 0129095090
      Terima kasih

      Reply
    213. author

      Saraswathy4 months ago

      Saya seorng Suri rumah husband pun sudah takde kerja sekarang I memperlukan barang dapur untuk masa ni sangat sangat.. saraswathy a/p Sinasamy 760619-08-6090

      Reply
    214. author

      Zahida binti ibrahim4 months ago

      Sy ibu tunggal

      Reply
    215. author

      VICKNESWARAN. A/L A JOHN4 months ago

      I nak daftar mykasih

      Reply
    216. author

      Amirul bin azmam4 months ago

      Amirul bin azmam 950515115579

      Reply
    217. author

      Hazelina Binti Mohamad Fauzi4 months ago

      Saya mahu memohon bantuan mykasih buat saya dan anak-anak..saya ibu tunggal yang masih ada tanggungan anak yang masih bersekolah.saya tidak pernah dapat bantuan dari mana2 pihak kecuali bksh…saya prnh memohon bantuan eKasih tapi tidak pernah dapat jawapan…saya harap pihak tuan dapat mengurangkan bebanan saya walaupun sedikit…saya berterima kasih pada pihak tuan…syukur pada Allah sekurang2 nya selama 11 tahun saya berstatus ibu tunggal ini lh kali pertama saya memohon bantuan…selain bantuan bksh…

      Reply
    218. author

      Prithiban4 months ago

      Sy nak permohon

      Reply
    219. author

      Prithiban4 months ago

      Sy nak permohon

      Reply
    220. author

      Hana4 months ago

      mykasih.com.my(DAFTAR REGISTER APPLY PERMOHONAN CHECK KELAYAKAN PRIHATIN KASIH)”

      Reply
    221. author

      Insan ingin dilindungi4 months ago

      Sy nk daftar my kasih sy perlukan bantuan..sy hlg perkerjaan

      Reply
    222. author

      SHAMSUDIN BIN AHMAD AZIZI4 months ago

      saya nak memohon my kasih tapi tak jumpa. saya dah 3 bulan tidak bekerja sebab pkp. harap dapat membantu.

      Reply
    223. author

      Jacinta C. T4 months ago

      Semakan = “Tiada Rekod
      Salam semua..,
      Saya dah semak kelayakan untuk bantuan prihatin kasih dan hasil semakan seperti di atas. Perlukah saya membuat permohonan baru, jika ya, bagaimana caranya. Untuk makluman, saya adalah penerima bantuan eKasih (miskin tegar) berdaftar. Sekian.

      Reply
    224. author

      SHAMSUDIN BIN AHMAD AZIZI4 months ago

      saya nak mohon my kasih tapi tak jumpa tempat nak isi borang. saya dah 3 bulan tidak bekerja disebabkan pkp. saya bekerja sebagai teknisen arcond rumah ke rumah.

      Reply
    225. author

      Jacinta C. T4 months ago

      Semakan = “Tiada Rekod
      Salam semua..,
      Saya dah semak kelayakan untuk bantuan prihatin kasih dan hasil semakan seperti di atas. Perlukah saya membuat permohonan baru, jika ya, bagaimana caranya. Untuk makluman, saya seorang ibu tunggal dengan 6 orang anak adalah penerima bantuan eKasih (miskin tegar) berdaftar. Diharap pihak berwajib yang sudi bagi penerangan Sekian.

      Reply
    226. author

      Shanmugam Kandasamy4 months ago

      Selamat Pagi.
      Permohanan saya hanya keluar Tiada rekod di temui

      Reply
    227. author

      mohd supardi bin suruji4 months ago

      Semakan = “Tiada Rekod
      Salam semua..,
      Saya dah semak kelayakan untuk bantuan prihatin kasih dan hasil semakan seperti di atas.Tidak ada record,saya ingi tahu bagaimana untuk memohon mykasih.tolong bantu saya sebab saya memerlukan untuk menampung kos pembelanjaan saya dan wife saya.terim kasih

      Reply
    228. author

      SUPATHRA A/P MUNUSAMY4 months ago

      Suami saya takde kerja sebab PKP.saya Ada 2 anak macam mana nak permohon mykasih.

      Reply
    229. author

      GURURAJA A/L ARUNASALAM4 months ago

      Saya seorang Tiada isteri

      Reply
    230. author

      SUPATHRA A/P MUNUSAMY4 months ago

      Suami saya takade kerja sebab PKP. saya ade 2 anak perempuan macam mana nak daftar mykasih.

      Reply
    231. author

      Easpery4 months ago

      Saya nak daftar mykasih

      Reply
    232. author

      Hana4 months ago

      mykasih.com.my(DAFTAR REGISTER APPLY PERMOHONAN CHECK KELAYAKAN PRIHATIN KASIH)”

      Reply
    233. author

      Nathan 063 months ago

      Bagaimana nak daftar my kasih

      Reply
    234. author

      JAMALUDIN BIN MUSA3 months ago

      ” mykasih.com.my( DAFTAR REGISTER APPLY PERMOHONAN CHECK KELAYAKAN PRIHATIN KASIH)”

      Reply
    235. author

      Balachandran A/L Govindrajoo3 months ago

      Saya nak daftar mykasih

      Reply
    236. author

      Balachandran A/L Govindrajoo3 months ago

      DAFTAR PERMOHONAN PRIHATIN

      Reply
    237. author

      Balachandran A/L Govindarajoo3 months ago

      DAFTAR PERMOHONAN PRIHATIN
      Balachandran A/L Govindarajoo
      K/P 620131015139

      Reply
    238. author

      Mangaletchmie A/P Govindarajoo3 months ago

      Saya nak daftar mykasih
      Mangaletchmie A/P Govindarajoo
      K/P 630610015362

      Reply
    239. author

      DHANALETCHUMI A/P RAJU3 months ago

      Saya nak daftar mykasih
      DHANALETCHUMI A/P RAJU
      K/P NO: 671006015252

      Reply
    240. author

      Ravi A/L [email protected]3 months ago

      Saya nak daftar my kasih sy perlukan bantuan..

      Reply
    241. author

      Wan Nor lela3 months ago

      Saya nak daftar my kasih saya perlukan bantuan…….

      Reply
    242. author

      Wan Nor lela Wan Abd Jalil3 months ago

      Saya nak daftar my kasih saya perlukan bantuan.

      Reply
    243. author

      MAGESWARI AP CHANDRAN3 months ago

      Saya nak daftar my kasih saya perlukan
      Bantuan.

      Reply
    244. author

      Komathy Ramasamy3 months ago

      saya nak daftar mykasih. saya ibu tunggal dengan anak 2 org.

      Reply
    245. author

      Wan rosnizam bin wan othman3 months ago

      Saya nak daftar mykasih. 2 bulan dah tak bekerja.

      Reply
    246. author

      Saraswaty a/p nadarajan3 months ago

      Sy nak daftar mykasih. Saya mempunyai anak lima orang. Tanggungan 10 orang. Sy tak kerja sekarang.saya perlukan bantuan.

      Reply
    247. author

      Inthiradave3 months ago

      Sy nak daftar mykasih saya ada anak Lima orang macam mana nak daftar my kasih

      Reply
    248. author

      Felix Sanjivee4 weeks ago

      saya nak daftar mykasih umur saya 73.

      Reply
    249. author

      zarul elzani3 weeks ago

      tidak dapat didaftarkan dalam system?

      Reply
    250. author

      salina sidit2 weeks ago

      bagaimana cara daftar my kasih plssss

      Reply
    251. author

      Mohd azmi bin Mustapha2 weeks ago

      Saya ini memohong dan merayu pada cik puan,tuan dan Datuk tlg saya dan 3 anak saya ini.saya duda kerja tak tentu kadang kerja dan tidak kerja lagi saya selalu sakit ini saya tak pernah terima bantuan kerajaan negeri Pahang atau kerajaan pusat duit bantuan covit sudah 2 tahun pun saya tak pernah terima walaupun satu sen pentingnya pendidikan dan bantuan supaya demi anak-anak itu tak susah lagi macan saya sekarang ini nak menyesal pun sudah tak guna saya sekolah pun sampai darajah 6 sahaja sekarang ini mahu cari kerja pun sudah apa boleh buat mungkin ini sudah nasit saya sudah sudah dan miskin atau lagi hina di mata kerajaan pusat dan kerajaan negeri Pahang sendiri mana rakyat di salurkan itu mana boh ku

      Reply

    Leave a reply "mykasih.com.my(DAFTAR REGISTER APPLY PERMOHONAN CHECK KELAYAKAN PRIHATIN KASIH)"