TALIAN TELEFON i-SINAR (0389224848) DIBUKA BERMULA 21 DISEMBER (8 PAGI – 8 MALAM)

TALIAN TELEFON i-SINAR (0389224848) DIBUKA BERMULA 21 DISEMBER (8 PAGI – 8 MALAM)

TALIAN TELEFON i-SINAR

Kepada ahli KWSP yang ingin menghubungi pihak KWSP untuk bertanya soalan berkaitan Pengeluaran i-Sinar KWSP,berikut adalah perkongsian tentang nombor telefon i-SINAR KWSP.

KWSP sedia maklum bahawa ahli yang keliru atau ingin mendapat kepastian daripada pihak KWSP tentang permohonan i-Sinar,sangat memerlukan bantuan daripada pihak KWSP bagi memudahkan urusan pengeluaran i-Sinar.

Jika anda tukar nombor telefon baru, bagaimana nak kemaskini nombor telefon KWSP ye? Rujuk CARA KEMASKINI NOMBOR TELEFON KWSP ONLINE jer

Antara isu yang mungkin menimbulkan kekeliruan ahli KWSP adalah seperti berikut:

  • Ada ahli keliru sama ada situasi mereka dalam kategori 1 atau 2
  • Adakah boleh membuat permohonan secara manual
  • Ada yang terlupa nombor ahli KWSP
  • Ada juga yang terlupa nombor telefon yang mana didaftarkan dengan KWSP
  • Ada yang membuat kesilapan semasa membuat permohonan i-Sinar

NOMBOR TELEFON i-SINAR KWSP

Berikut adalah nombor telefon i-Sinar KWSP: (0389224848)

TARIKH BUKA TALIAN TELEFON  i-SINAR KWSP

Bermula 21 Disember 2020

MASA TALIAN TELEFON i-SINAR KWSP

Pukul 8:00 pagi sehingga 8 malam.

Jika nak dapatkan kerja cepat,boleh daftar portal MyFutureJobs,senang je cara register.

CARA HUBUNGI TELEFON i-SINAR KWSP

Berikut adalah tatacara untuk hubungi i-Sinar KWSP:

  1. Pastikan anda mempunyai persoalan/pertayaan berkaitan i-Sinar sahaja.
  2. Sediakan soalan untuk ditanya lebih awal bagi memudahkan urusan anda
  3. Bercakap dengan sopan
  4. Bersabar untuk menunggu panggilan anda dijawab/dilayan
  5. Sediakan dokumen dan maklumat berkaitan KWSP anda seperti (nama,nombor kad pengenalan,nombor ahli dan hal yang berkaitan)

bila duit BPR FASA 2 masuk?

MAKLUMAT LANJUT & PERTAYAAN

Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan maklumat lanjut mengenai pengeluaran Akaun 1 KWSP, boleh menghubungi talian bantuan seperti berikut:

Telefon: 03-8922 4848

Facebook: Kumpulan Wang Simpanan Pekerja

Laman Sesawang: Portal Rasmi KWSP

Tags: #NOMBOR HOTLINE i-SINAR KWSP #NOMBOR TELEFON i-SINAR #TALIAN TELEFON i-SINAR #TALIAN TELEFON i-SINAR (0389224848) DIBUKA BERMULA 21 DISEMBER (8 PAGI – 8 MALAM)

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    JANJI TEMU KWSP ONLINE:CARA BUAT APPOIMENT BAGI URUSAN DI KAUNTER
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinJANJI TEMU KWSP ONLINE:CARA BUAT APPOIMENT BAGI URUSAN DI KAUNTER Jika ada
    i-SINAR BULAN MEI:CHECK TARIKH PEMBAYARAN i-SINAR
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedini-SINAR BULAN MEI:CHECK TARIKH PEMBAYARAN i-SINAR Bagi yang merancang perbelanjaan untuk perayaan
    CHECK BAYARAN i-SINAR TERKINI:DUIT i-SINAR DAH MASUK?
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinCHECK BAYARAN i-SINAR TERKINI:DUIT i-SINAR DAH MASUK? Selepas proses pindaan pengeluaran i-Sinar
    REGISTER i-AKAUN KWSP(Daftar melalui KIOSK,BANK,ONLINE & EMAIL)
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinREGISTER i-AKAUN KWSP(Daftar melalui KIOSK,BANK,ONLINE & EMAIL) Bagi memudahkan urusan menguruskan duit
    1. author

      Enz4 months ago

      Tersilap letak amaun

      Reply
    2. author

      Eric Chua wee bin4 months ago

      How to apply I Sinar

      Reply
    3. author

      Asindeh sabunting4 months ago

      selamat pagi tuan/puan (kwsp),
      saya ingin bertanya pasal gagal memberi identiti…
      untuk daftar isinar…
      dan kalau no tel yang terdaftar untuk TAC
      tdk digunakan lagi…tapi no hp yg aktif sekarang saya sudah…kemas kini kan…
      cuma yg saya binggung…semakan identiti saya gagal…
      jadi apa yg perlu sya buat tuan/puan

      Reply
    4. author

      EngelaEva15064 months ago

      Saya keliru dengan pengeluaran dan salah menekan amaun kwsp akaun 1. Saya ingin memohon lagi.

      Reply
    5. author

      EngelaEva15064 months ago

      Tersilap letak amaun

      Reply
    6. author

      steffeny anne anak paing4 months ago

      selamat pagi,saya ingin btanya..macam mana kalau kitak tesilap letak amaun,boleh kemaskini balik ka?😢

      Reply
    7. author

      Nur baiti bt mohamad nor4 months ago

      Tersilap letak amaun . Cmne nak perbetulkan balik ?

      Reply
    8. author

      steffeny anne anak paing4 months ago

      kalau saya ingin memohon lagi boleh ka? sbb saya tersilap letak amaun

      Reply
    9. author

      Shikin4 months ago

      Tersilap letak amaun. Macam mana nk kemaskini semula

      Reply
    10. author

      Tuan nur afiqah4 months ago

      Mcm mna cara nk appliey isinar nya

      Reply
    11. author

      azrul4 months ago

      Asalammualaikum & salam sejahtera
      saya ingin bertanyakan tentang pendaftaran i sinar dan kesalahan saya disini tentang salah meletakan
      amount . Adakah boleh di kemaskini semula .

      Reply
    12. author

      Mohd sharil izwan bin umar4 months ago

      Macam mana kite nk tukar no TAC..number lame dah tak guna..

      Reply
    13. author

      [email protected]4 months ago

      boleh ke nak tukar amaun..tersilap letak amaun pengeluaran..tq

      Reply
    14. author

      Suziain4 months ago

      Saya tersalah letak amaun mcmna ye, bolek tukar semula ke? TQ

      Reply
    15. author

      Mohamad kairi4 months ago

      Tersilap letak amaun macamana hendak perbetulkan

      Reply
    16. author

      Fazli4 months ago

      Saya tersilap letak amaun bagaimana untuk mengubah semula?

      Reply
    17. author

      nursuriyati btr mohamad nasir4 months ago

      Assalamualaikum..Maaf nak bertanya kalu tersilap letak amount mcm mane yer?
      Saya keliru dengan pengeluaran dan salah menekan amount kwsp akaun 1. Saya ingin memohon lagi.harap dpt membantu.Terima kasih

      Reply
    18. author

      SANTHI4 months ago

      Tersilap letak amaun. Macam mana nk kemaskini semula

      Reply
    19. author

      Debbie4 months ago

      Salam sejahtera,

      Saya tersilap letak amaun keseluruhan. Macam mana hendak mengemaskini semula permohonan? Boleh buat permohonan baru? Sedih sangat

      Reply
    20. author

      nursuriyati bte mohamad nasir4 months ago

      ur ago

      Assalamualaikum..Maaf nak bertanya kalu tersilap letak amount mcm mane yer?
      Saya keliru dengan pengeluaran dan salah menekan amount kwsp akaun 1. Saya ingin memohon lagi.harap dpt membantu.Terima kasih

      Reply
    21. author

      Nik Rosita bt Nik Mahmood4 months ago

      Asalamualaikum…sy tersalah letak amaun..minta maaf dan minta jasa baik pihak kwsp utk sy ubah semula…harap bantu…

      Reply
    22. author

      NOOR HAYATI BINTI AZIZAN4 months ago

      Assalamu’alaikum…
      Selamat petang.
      Saya nak tanya, saya tersalah letak jumlah pengeluaran. Bolehkah sekiranya saya nak buat pembetulan semula.?
      Terima kasih.

      Reply
    23. author

      Risman Bin Sulaeman4 months ago

      saya tersalah letak amounts bolehkah saya mengubah?

      Reply
    24. author

      Roslinah Abu Kassim4 months ago

      Saya tersalah letak amount.. Jadi macam mana nak tukar semula

      Reply
    25. author

      Ana4 months ago

      Salam..terdapat kesalahan pemahaman yg sy dapati…cara yg saya gunakan sama dengan akaun 2..macam mana cara untuk mengemaskini pemohonan yg sudah dihanta

      Reply
    26. author

      Syira4 months ago

      Assalamualaikum..tersilap letak amaun..boleh perbetul X? Terima kasih

      Reply
    27. author

      Shah4 months ago

      As salam. Sy silap letak amaun. Masih boleh ubah amaun x ? Tq

      Reply
    28. author

      Rozian binti Mohd Hanapi4 months ago

      Asalamualaikum selamat pagi.Macam mana saya nak tukar no TAC ..No lama dah tak pakai

      Reply
    29. author

      Siti4 months ago

      Assalamualaikum, sy trsilap meletak amount,. Bolehkah sy mmbuat kemaskini lagi atau bolehkah pihak kwsp membuat satu sistem untuk pengemaskinian. Sebab ramai yg tersilap meletak jumlah yang hendak di keluarkan

      Reply
    30. author

      Clare France Jacob4 months ago

      Selamat pagi. Saya clare france jacob.. Saya silap letak amaun dan tersalah buat. Boleh di perbetulkan.

      Sekian terima kasih

      Reply
    31. author

      Logeswary4 months ago

      How to change amount.

      Reply
    32. author

      Siti Aminah Shafii4 months ago

      Macam mana nak edit balik untuk direct masukkan pengeluran i sinar dalam personal akaun.

      Reply
    33. author

      Seripah Azlin bte syed hot4 months ago

      Saya tersilap ltk amount mcm mna nk betulkan balik

      Reply
    34. author

      Sangeetha4 months ago

      Hi i tersilap letak amaunt

      Reply
    35. author

      Patricia4 months ago

      kenapa dari semalam saya taip Otp number masih tak dapat mohom pencerahan

      Reply
    36. author

      Anita4 months ago

      Saya tersilap tekan amaun untuk i-SINAR.Macam cara untuk betulkan balik amaun tersebut?Terima kasih.

      Reply
    37. author

      Jamali sait bin mohd som4 months ago

      Tersalah letak amount i sinar

      Reply
    38. author

      Mohd Yusuf Bin Rozhali4 months ago

      Saya tersilap tekan amaun untuk i-SINAR.Macam cara untuk betulkan balik amaun tersebut?Terima kasih.

      Reply
    39. author

      Siti norsyafikah4 months ago

      Maaf bertanya. Saya salah letak amaun. So macam mana ya? Bole ke perbetulkan balik atau mohon lagi sekali?

      Reply
    40. author

      NORBAZURA4 months ago

      Saya tersilap letak amaun,macam mana nak ubah balik?

      Reply
    41. author

      Muhamad sukri bin md saad4 months ago

      Assalamulaikum MCM ne nak tukar no Fon….no Fon Yang lama dah xpakai skg nak masuk no Fon baru MCM ne

      Reply
    42. author

      Yaya4 months ago

      Maaf bertanya,saya tersalah letak amaun blh ke ubah balik..terima kasih

      Reply
    43. author

      mardiana3 months ago

      Salam..nk tye mcm mne klu kte nk tgk amount kte blek..sy keliru bpe sy ltk amount..

      Reply
    44. author

      Thenmoly Gnanaprakasam3 months ago

      Maaf ya, saya letak amaun salah, saya nak ubah balik. Terima kasih

      Reply
    45. author

      Pu3amira3 months ago

      Maaf..sya tersilap nombor phone..bolehkah saya menukar balik? Atau sya perlu pergi ke kwsp? Mohon blas

      Reply
    46. author

      GEORGE BONIOR3 months ago

      macam mana sya nak buat permohonan balik?
      sya dah buat permohonan tapi masa saya tak mencukupi..
      sekarng masalah sya nak kemas kini no telefon untuk TAC.

      Reply
    47. author

      Nur ain3 months ago

      Masih boleh ke nak kemaskini jumlah pengeluaran?

      Reply
    48. author

      nurfatin3 months ago

      Assalamualaikum & salam sejahtera tuan, mcm mna cara utk betulkn amaun utk mohon sbb sy tersalah letak amaun. harap dapat bantu , tq

      Reply
    49. author

      Makcik Cili Api3 months ago

      tak pernah dapat call talian i sinar, adoiiiiiiiii…

      Reply
    50. author

      Makcik Cili Api3 months ago

      menyusahkan orang sungguhhhh 😤😤😤😤😤😤

      Reply
    51. author

      azwashakirah3 months ago

      saya tersalah letak amaun . macam mana ya ?

      Reply
    52. author

      Boidesire3 months ago

      Hotline apa ni 8.30 pagi pun tak jawab2 lagi. Makan gaji buta.

      Reply
    53. author

      Tuan muhammad Izzlan bin Tuan soh3 months ago

      Saya tersalah letak main i-sinar.. Saya ingin mengemaskini semula

      Reply
    54. author

      Mohd Hisyam bin Nazalius3 months ago

      Memohon

      Reply
    55. author

      Muhammad Amirizan bin Hederus3 months ago

      Saya tersilap letak amaun, bleh mohon balik kah @ mcm mna proses dia

      Reply
    56. author

      Ahmad Syed Chee3 months ago

      Salah letak amaun isinar yg d pohon mcm mna nak mohon balik

      Reply
    57. author

      zura3 months ago

      salam, maaf bertanya utk permohonan ktegori 2 saya tak memilih kemas kini sebaliknya hanya memuat naik docuemnt, bagaimna cara untuk saya masuk kan amount semula.

      Reply
    58. author

      perabu3 months ago

      kalau document tersilap masuk macam mana boleh apply balik ,ada cara nak apply

      Reply
    59. author

      mohd izam shah3 months ago

      Assalamulaikum and Selamat pagi..
      Mcm mana ingin buat prmohonan baru saya tersilap letak amount..

      Tq..

      Reply
    60. author

      Muhammad izat bin ahan3 months ago

      Nak tanya macam mana nak tukar nombor telefon baru

      Reply
    61. author

      Chong Kui [email protected] Chong3 months ago

      Permohonan pengeluaran i sinar 1 saya sudah diluluskan tapi belum ada makluman pengeluaran dari KWSP

      Reply
    62. author

      rasid abdullah3 months ago

      Permohonan sedang diproses semakan boleh di buat dalam masa 5 hari bekerja tp sampai hari ni tak ada jawapan…macamna ni…

      Reply
    63. author

      Muhamad Fazli Bin Arifin3 months ago

      tersilap letak amaun dan ingin menambah amaun semula,bagaimana caranya?

      Reply
    64. author

      Noor hasnieza3 months ago

      Salam ada akaun kwsp.. Sekarang saya di new zealand.. Bolehkah saya mojon isinar.. Bagaimana caranya

      Reply
    65. author

      Noor hasnieza3 months ago

      Saya tak pernah mohon ilestari.. Saya nk mohon isinar.. Saya berada di new zealand.. Bolehkah memohon.. Dan bagaimana caranya.

      Reply
    66. author

      Prya A/P RAVI 0010251005723 months ago

      Hello morning, i want change number

      Reply
    67. author

      DenverPahang3 months ago

      Boleh ke nak kemaskini no. Telefon bimbit dan no. Acc bank untuk I-sinar?

      Reply
    68. author

      Mohd rauf3 months ago

      selamat pagi tuan/puan (kwsp),
      saya ingin bertanya pasal gagal memberi identiti…
      untuk daftar isinar…
      dan kalau no tel yang terdaftar untuk TAC
      tdk digunakan lagi…tapi no hp yg aktif sekarang saya sudah…kemas kini kan…
      cuma yg saya binggung…semakan identiti saya gagal…
      jadi apa yg perlu sya buat tuan/puan

      Reply
    69. author

      Zaharrudin bin madli3 months ago

      Cakap tggu mcj KWSP i sinar untuk kemas kinie..yang slah isi amaun sampai sekrng tak dapat pun mcj kemas kinie…dh 2minggu lebih tggu nie..mcj tak dapat untuk kemaskinie..npe KWSP i lestari Lau kurang isi boleh tukar amuan..yang i sinar nie Kene tunggu pulak mcj…

      Reply
    70. author

      NORASYUHA BINTI NORDIN SAARI NORDIN SAARI3 months ago

      Assalamualaikum sy dh memohon i sinar 2 dah muat naik dokumen tetapi tidak tukar amaun pengeluaran.
      so cmne sy nk apply balik untuk tukar amaun permohonan?boleh bagi jawapan untuk soalan sy?

      Lagi satu sy nk update i akaun sy punya nombor telefon sebab nombor telefon yg i akaun kwsp dh x aktif.
      so cmne caranya nk tukr nombor telefon ?
      Mohon Pencerahan dari pihak kwsp

      Reply
    71. author

      Donie2 months ago

      Sy dah memuat naik document untuk i sinar.. Sbulan yg lalu. Pertanyaan saya mengapa saya x dapat apa apa bayaran intrim sehinga sekarang sila cek semula..

      Reply
    72. author

      Abdullah2 months ago

      Saya tersilap letak amaun tapi sampai slrg tak ada tindak kan apa2….

      Reply
    73. author

      Ernie2 months ago

      Saya nak tukar no tel

      Reply
    74. author

      Noridayu2 months ago

      Sy tersalah letak amaun mac mna NK tukar
      Balik amaun ?

      Reply
    75. author

      Nur syafiqah binti muda2 months ago

      Salam..sy nk buat rayuan tentang i sinar..Sy tersilap ltk amaun..bleh ke perbaiki semula pleass

      Reply
    76. author

      Muhammad Nuruldin2 months ago

      Mohan reset semula amuan.mohon amuan kelayakan saya

      Reply
    77. author

      MOHD SHAFIQ BIN SAID2 months ago

      Selamat petang tuan puan,sya nk tnya psal lampiran slip gaji yg sblum dan selepas,yg sebelum sya sudah ok,yg selepas punya Sya tak ada sbb sya bhnti kja tengahan bulan 2020.kwsp nk lampiran yg bulan 12.2020 ataw bulan 1.2021

      Reply
    78. author

      Muhamad ridzuan Razali2 months ago

      Telefon kwsp tak pernah di angkat…baik tak payah ada castermor servise…makan gaji buta ke,..?mengabiskan kredit orang je….

      Reply
    79. author

      ZULEYATI BINTI MAHBOB2 months ago

      Aslamkum Tuan sy nak tnya no akuan sy salah tapi sy dah brtahu kwsp.kwsp kata cek akan dipos ke rumah tapi tak sampai pun..

      Reply
    80. author

      Saadi B. Matali2 months ago

      Nak ubah amaun pengeluaran

      Reply
    81. author

      Gee2 months ago

      Assalam…tuan
      Sya nak tya..cm mna klu tsalah tekan amaun…cek byr kdua i sinsr sidah tamat timpoh

      Reply
    82. author

      engku mohd hasrol hazimi bin engku hasri2 months ago

      tersalah letak amounts.. mcm mna nk buat blik

      Reply
    83. author

      Mohd Amirol Zairy2 months ago

      Sya col.kwsp x pernah jawab …dh dekat 2 minggu sya col.

      Reply
    84. author

      Muhamad ammar2 months ago

      Kalau duit i sinar tak masuk nak buat macam mana..sya bulan januari dh dapat tapi untuk bulan fabuari tak dapat lagi ?

      Reply
    85. author

      zam2 months ago

      tak pernah dpt pun call nombor i sinar tu…. pembohong kwsp ni..takkan sibuk memanjang pagi ptg.
      menyusahkan org punya duit.

      Reply
    86. author

      Muhd shah fadzil bin sjahrasid1 month ago

      Tersilap letak amaun,,mcam mna cara nak ubah balik amaun isinar nya,please reply mesej saya

      Reply
    87. author

      Mohamad norhisam bin mat daud1 month ago

      Silap pilih amaun.boleh ke nak tambah lagi

      Reply
    88. author

      Chong1 month ago

      phone cant go thru

      Reply
    89. author

      law chock chang1 month ago

      Pengesahan input tidak berjaya. bila buat permohonan ,sudah check semua detail betul,
      apa masalah , minta tolong , terima kasih

      Reply
    90. author

      Halijah Mohd Yusop1 month ago

      Bayaran bulan ke tiga I sinar Kategori satu bilakah tarikh Akan dimasukkan kwsp kerana takut tertipu.. Sebab saya call tak boleh masuk langsung…

      Reply
    91. author

      Halijah Mohd Yusop1 month ago

      Harap tolong pantau ya bahagian kwsp.. Sb bila kita kol no hotline I sinar. Bahagian bayaran bulanan . Kita dapati pegawai telah beri tarikh bayaran yg tidak sama spt tarikh kemasukkan duit dlm akaun bank. Seolah ada Scammer yg menjawab talian atau hackers yg menipu yg jawab panggilan kita. .harap pantau

      Reply
    92. author

      Jamuna1 month ago

      Silap pilih amaun.boleh ke nak tambah lagi

      Reply
    93. author

      Jamuna a/p veeran1 month ago

      Silap pilih amuan. Boleh ke nak tambah lagi

      Reply
    94. author

      Uzair3 weeks ago

      Mohon pihak bekenaan menyemak semula system masukkan. Tarikh masuk tak tetap.. Kami tertekan mengenai ini. Usah ditahan-tahan, kami cuma apply duit hasil sendiri untuk menampung hidup.

      Reply
    95. author

      maizura3 weeks ago

      Telefon tidak diangkat walaupun berkali-kali menelefon.

      Dikatakan dalam masa 5 hari, akan diberitahu akan permohonan saya untuk menukar jumlah pengeluaran. Sehingga kini, tiada jawapan dari pihak KWSP.

      Apa yang perlu saya buat seterusnya?

      Reply
    96. author

      Loo kok cun2 weeks ago

      Kenapa tak dapat lagi seribu

      Reply
    97. author

      Raziman1 week ago

      Duit i sinar bulan april tak masuk lagi kenapa ni

      Reply

    Leave a reply "TALIAN TELEFON i-SINAR (0389224848) DIBUKA BERMULA 21 DISEMBER (8 PAGI – 8 MALAM)"