BAKUL PRIHATIN B40:CARA PERMOHONAN BANTUAN PERIKATAN NASIONAL

BAKUL PRIHATIN B40:CARA PERMOHONAN BANTUAN PERIKATAN NASIONAL

BAKUL PRIHATIN

Adakah anda tahu tentang Bakul Prihatin?Adakah ia sama dengan Bakul Makanan JKM?Berikut adalah perkongsian tentang bantuan ini:

BAKUL PRIHATIN

BAGAIMANAKAH CARA MOHON BAKUL PRIHATIN 2021?

Program BakulPrihatin Wanita Perikatan Nasional boleh dimohon melalui mengisi menggunakan Google Form sahaja.

Jika anda rasa layak,anda boleh je cuba isi Google Form.

Berikut adalah step by step untuk memohon bantuan BakulPrihatin ini:

Klik pautan Google Form ini: http://forms.gle/s3dd2KSZqzQAZPEL7

Sila lengkapkan maklumat yang diperlukan:

  1. Nama penuh (contoh Abu Bin Ali)
  2. Nombor Kad Pengenalan (contoh 671210132324)
  3. Umur (contoh 40 tahun)
  4. Alamat tempat tinggal
  5. Negeri (pilih negeri tempat tinggal anda,pilih satu sahaja)
  • Perlis
  • Kedah
  • Pulau Pinang
  • Perak
  • Selangor
  • Pahang
  • Terengganu
  • Kelantan
  • Negeri Sembilan
  • Melaka
  • Johor
  • Sabah
  • Sarawak
  • Wilayah Persekutuan Labuan
  • Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur
  • Wilayah Persekutuan Putrajaya
  1. Nombor Telefon (contoh 0131234567)
  2. Pekerjaan ( contoh buruh)
  3. Status (pilih satu sahaja)
  • Bujang
  • Ibu Tunggal
  • Duda
  • Berkahwin
  1. Pendapatan (pilih satu sahaja)
  • RM0 – RM1000
  • RM1001 – RM3000
  • RM3001 – RM5000
  • RM5000 ke atas
  1. Jumlah Tanggungan (Contoh: Jika ada 1 isteri dan 4 anak, jumlah tangungan ialah 5 orang)
  2. Klik butang Next
  3. Sila masukan Maklumat Pasangan (Kepada yang berkahwin sahaja. Jika tidak berkenaan, sila abaikan bahagian ini)
  • Nama Pasangan
  • Nombor Kad Pengenalan Pasangan
  • Nombor Telefon Pasangan
  • Pekerjaan Pasangan
  1. Klik  butang Submit

 

TERBARU! Kerajaan baharu sahaja memperkenalkan BAKUL PRIHATIN NEGARA JKM bermula 15 Julai 2021 boleh mohon.

 

SIAPAKAH YANG PERLU MEMBUAT PERMOHONAN BAKUL PRIHATIN 2021?

Anda perlu lantik seorang wakil untuk membuat permohonan,contohnya suami membuat permohonan,isteri tidak perlu membuat permohonan lagi.

 

Bagaimana nak buat KEMASKINI MySEJAHTERA  status kesihatan,ibu mengandung,ibu menyusu bayi?

 

ADAKAH BANTUAN INI BENAR-BENAR WUJUD?

Ya,sila rujuk posting posting Wanita Perikatan Nasional di Facebook.

BAKUL PRIHATIN WANITA PERIKATAN NASIONAL

Mengambil kira keadaan semasa yang kian mencabar, Wanita Perikatan Nasional mengambil inisiatif menggerakkan Program BakulPrihatin yang akan memberi manfaat kepada 10,000 keluarga B40 .

Pemohonan boleh dikemukakan dengan menghubungi ditalian 013 8919 112

Semoga sumbangan ini dapat meringankan sedikit bebanan yang ditanggung.

SOALAN LAZIM 

Apa jenis barang-barang dalam bakul ini?

Barang keperluang asas dapur seperti beras,minyak masak,tepung,gula,garam dan lain-lain.

Bila boleh mohon bantuan ini?

Penerima yang layak boleh mohon sekarang.

Berapa nombor telefon perkhidmatan Bakul Prihatin?

013-8919112

Bagaimanakah cara isi google form bantuan ini?

Pastikan anda mempunyai email,sila login email anda terlebih dahulu sebelum klik link permohonan.

MAKLUMAT LANJUT & PERTAYAAN

Untuk apa-apa pertanyaan, sila hubungi nombor telefon berikut: 013-8919112

 

Tags: #BAGAIMANAKAH CARA MOHON BAKUL PRIHATIN 2021? #BAKUL PRIHATIN #Berapa nombor telefon perkhidmatan Bakul Prihatin? #CARA PERMOHONAN BAKUL PRIHATIN #CHECK KELAYAKAN BAKUL PRIHATIN #SEMAKAN KELAYAKAN BAKUL PRIHATIN #SIAPAKAH YANG PERLU MEMBUAT PERMOHONAN BAKUL PRIHATIN 2021?

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    No related post!
    1. author

      VIJI KUMARASAMY2 months ago

      No 7 JALAN MERANTI 3 ASEK 3 BBANDAR
      UTAMA 43300 BATANG KALI
      SELANNGOR

      Reply
    2. author

      Zaid-al-khudri bin mohd noor2 months ago

      Saya sdh memohon bantuan bakul prihatin B40 sbb skrg saya terjejas akibat covid 19 tiada kerja menggangur di sabah.. saya harap permohonan saya di terima

      Reply
    3. author

      Zaid-al-khudri bin mohd noor2 months ago

      Saya harap permohonan saya dpt respond secepat mungkin.. skrg susuh tiada kerja tiada pendapatan apa2…harap2 permohonan saya di luluskan insha’allah…

      Reply
    4. author

      Shahrol Bin Zulkefli2 months ago

      email ok, website apa?

      Reply
    5. author

      Elangovan Arumugam2 months ago

      Saya nak buat permohonan bpr macam mana caranya

      Reply
    6. author

      Yahya bin umar2 months ago

      Saya harap pemohonan saya di terima

      Reply
    7. author

      Tinamirda binti bahil2 months ago

      Saya harap permohonan saya diterima saya hilang punca pendapatan dan terpaksa menanggung 4 org anak bersama seorang ibu yang sudah uzur..

      Reply
    8. author

      Nor huda binti mat isa2 months ago

      Saya perlukan sangat bantuan ini sebab sy ibu tunggal yg kehilangan perkerjaan pada masa skr ni

      Reply
    9. author

      Eyna2 months ago

      Dah tutup la bantuan bakul..sy nk jgak

      Reply
    10. author

      Suria2 months ago

      Aduk permohonan sdk tutup sy ada 3 anak 1 ibu tua 65 umur suami sy tidak kerja covid 19 sy Kerja tidak sy ingkat boleh dapat bantuan ini pun tidak dapat ……………..

      Reply
    11. author

      Noraida Binti Bidin1 month ago

      Tahniah ibu bersalin pun dpt bantua
      n…

      Reply
    12. author

      Nor Afiza Bt Mustafa1 month ago

      Blok 58-04-15 Flat Nilam Sari Jln Plumbum7 100/A Seksyen7,40000 Shah Alam Selangor.

      Reply
    13. author

      Alimah Bye Alwee1 month ago

      No 21 jln 3/8 Green Valley Park Bandar Tasik Puteri 48020 Rawang Selangor

      Reply
    14. author

      NORMAH BINTI OTHMAN1 month ago

      No 156 a kampung batu berangkai 31900 kampar perak

      Reply
    15. author

      Hana4 weeks ago

      no 16A perumahan pprt ciku 3 gua musang kelantan

      Reply
    16. author

      Norbaizurah binti md osman4 weeks ago

      Saya seorang ibu tunggal yang mempunyai anak 4orang yang masih belajar…pendapatan saya terjejas sejak pkp..saya tidak berkerja dengan pendapantan sebulan rm 1240 dari socso tidak mencukupi untuk sara hidup

      Reply

    Leave a reply "BAKUL PRIHATIN B40:CARA PERMOHONAN BANTUAN PERIKATAN NASIONAL"