CARA INSTANT TRANSFER BSN(Menggunakan DuitNow)

CARA INSTANT TRANSFER BSN(Menggunakan DuitNow)

CARA INSTANT TRANSFER BSN

Cara mudah dan selamat untuk menghantar dan menerima wang serta-merta dengan menggunakan nombor telefon bimbit atau Kad Pengenalan.Bagaimanakah cara instant transfer BSN?

APA ITU DUITNOW?

DuitNow adalah perkhidmatan baharu yang membolehkan pelanggan bank yang mengambil bahagian untuk mengirim dan menerima wang dengan serta-merta dari satu akaun ke akaun lain, dalam bank yang sama atau ke bank lain dengan hanya menggunakan ID DuitNow mereka.

Klik di sini untuk DuitNow (anda akan diarahkan ke laman web PayNet).

APA ITU ID DUITNOW?

  • Nombor Mudah Alih
  • Kad Pengenalan
  • Nombor Tentera atau Polis
  • Nombor Pasport
  • Nombor Pendaftaran Perniagaan

MENGAPA MENGGUNAKAN DUITNOW?

  • Nikmati pemindahan dana segera pada bila-bila masa, di mana sahaja.
  • Tidak perlu lagi mengingati nombor akaun.
  • Data anda selamat dan terjamin.
  • Percuma untuk anda.

CARA MENDAFTAR DENGAN DUITNOW

Pendaftaran ID DuitNow melalui Perbankan Internet myBSN:

  1. Log masuk ke myBSN.
  2. Pilih Manage Account > DuitNow Settings > DuitNow ID Type > Klik Register.
  3. Pilih Receiving Account daripada senarai.
  4. Masukkan One-Time Password (OTP) untuk pengesahan.
  5. Status ID DuitNow anda akan dipaparkan.

CARA MEMINDAHKAN WANG MELALUI DUITNOW

  1. Log masuk ke myBSN.
  2. Pilih Transfer > Interbank Fund Transfer > DuitNow.
  3. Pilih from Account, enter DuitNow ID, amount, Recipient Reference & Other Additional info.
  4. Sahkan maklumat penerima dan masukkan One-Time Password (OTP) untuk pengesahan.
  5. Status pemindahan DuitNow anda akan dipaparkan.

MAKLUMAT LANJUT & PERTAYAAN

Jika anda perlukan maklumat lanjut dan sebarang pertayaan tentang cara instant transfer BSN boleh rujuk dan hubungi ke :

1300 88 1900 atau +603-2613 1900 (Luar negara)

[email protected]

Tags: #CARA INSTANT TRANSFER BSN(Menggunakan DuitNow) #CARA MEMINDAHKAN WANG MELALUI DUITNOW(MyBSN) #CARA MENDAFTAR DENGAN DUITNOW MyBSN #TUTORIAL CARA INSTANT TRANSFER BSN(Menggunakan DuitNow)

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    LOGIN DAN SEMAK AKAUN BSN ONLINE
    LOGIN DAN SEMAK AKAUN BSN ONLINE CARA DAFTAR BSN ONLINE BANKING CARA DAFTAR
    myBSN:CARA REGISTER,LOGIN & SEMAKAN BAKI AKAUN ONLINE
    myBSN:CARA REGISTER,LOGIN & SEMAKAN BAKI AKAUN ONLINE Bila sebut sahaja duit Bantuan Sara
    LOGIN BSN ONLINE:CARA LOG MASUK MyBSN INTERNET BANKING(mybsn.com.my)
    LOGIN BSN ONLINE:CARA LOG MASUK MyBSN INTERNET BANKING(mybsn.com.my) Kepada yang ingin tahu cara
    1. author

      Amirul bin azmam4 months ago

      Hu

      Reply
    2. author

      Suzana a/p Pakianathan4 months ago

      Hi,be safe from covid19, I will help always pray to god tq

      Reply
    3. author

      Iraa4 months ago

      Maaf bertanya jika transfer duit now ni kita pilih transfer melalui phone number duit tu akan msuk ke dalam akaun bank org tu ke atau dia akan jadi duit tambah nilai kpd org yg menerima duit tu?

      Reply
    4. author

      Nur eliyana3 months ago

      Kenapa saya punya BSN online takde tempat untuk tranfers dan yg lain ?

      Reply
    5. author

      MARIA3 months ago

      kenapa saya punya online banking tiada transfer dan yang lain…

      Reply
    6. author

      RynMang3 months ago

      Kenapa saya punya online banking transfer tidak Ada?

      Reply
    7. author

      Wan masyuri3 months ago

      Kenapa sy punya online banking bin tiada transfer dan yang lain jg?

      Reply
    8. author

      Norhasimah Zakaria3 months ago

      Saya ada membuat transaksi duit now drpd BSN to cimb masalahnya duit xmasuk2 tp dekat acc BSN di tolak dan successful transaction. Dan kenapa dekat history mengatakan transfer to proxy maksudnya apa… Dah lebih seminggu duit xmasuk kat cimb

      Reply
    9. author

      Nurul Adlina Qistina2 months ago

      Kenapa sy punya online banking bin tiada transfer dan yang lain jg?

      Reply
    10. author

      Ikmal2 months ago

      Kenapa saya punya online banking transfer tidak Ada?

      Reply
    11. author

      NURFARAHIDA BT MAT JURI2 months ago

      Kenapa saya online banking tiada dan yg lain jugak?

      Reply
    12. author

      Sha1 week ago

      Awk macam ni.. awk kena pergi dekat online banking tu.. lps tu nampak x bhgn atas ada no hotline bsn.. awak kena call orang tu dulu untuk aktifkan.. nanti baru ada button transfer semua tu 😊

      Reply
    13. author

      Sha1 week ago

      Awk macam ni.. awk kena pergi dekat online banking tu.. lps tu nampak x bhgn atas ada no hotline bsn.. awak kena call orang tu dulu untuk aktifkan.. nanti baru ada button transfer semua tu 😊😊

      Reply

    Leave a reply "CARA INSTANT TRANSFER BSN(Menggunakan DuitNow)"