DAFTAR PORTAL SELANGOR KERJAYA(Semak Status Temuduga selangorkerjaya.com.my)

DAFTAR PORTAL SELANGOR KERJAYA(Semak Status Temuduga selangorkerjaya.com.my)

DAFTAR PORTAL SELANGOR KERJAYA(Semak Status Temuduga selangorkerjaya.com.my)

 

Kepada warga Selangor yang tengah mencari peluang pekerjaan,Kerajaan Negeri Selangor telah melancarkan laman web Selangor Kerjaya untuk menangani isu penggangguran dalam jangka masa dekat dan panjang.

Program itu dijangka menyediakan sebanyak 10,000 peluang pekerjaan bersesuaian dengan kemahiran tenaga kerja dalam tempoh 3 tahun.

APA ITU SELANGOR KERJAYA?

Program Selangor Kerjaya merupakan inisiatif oleh Menteri Besar Selangor (Pemerbadanan), bertujuan untuk memacu ekonomi warga Selangor melalui pemadanan kerjaya yang berkesan.

Calon bakal menjalani penilaian profil serta pemadanan kerjaya sebelum penempatan kerja sebenar berlaku.

Program ini juga bakal memberi pendedahan dan pengalaman industri secara langsung menerusi latihan di tempat kerja, tanpa sebarang kos.

Selain itu, portal ini juga berinteraksi dengan orang ramai secara terus menerusi media sosial seperti Facebook, Instagram, Linkedin, Twitter dan Whatsapp.

 

nak mohon lesen percuma? Rujuk INISIATIF RODA DARUL EHSAN RiDE

 

CARA DAFTAR PORTAL SELANGOR KERJAYA

Pendaftaran dibuka kepada tenaga kerja dan majikan yang berminat mendapat tenaga kerja yang menepati permintaan penawaran pekerjaan.

Tenaga kerja yang berjaya akan menjalani program latihan dalam talian yang ditetapkan bersama dengan majikan selama setahun bagi mengasah bakat dan kemahiran.

Untuk mendaftar dan mendapatkan info terkini tentang kekosongan jawatan di Daftar Portal Selangor Kerjaya, sila ikuti langkah berikut:

  1. Layari laman web www.selangorkerjaya.com.my
  2. Tekan butang DAFTAR SEKARANG
  3. Isikan maklumat peribadi dalam ruang yang disediakan
  4. Buat pengesahan dan tekan ‘tick’ dalam kotak.
  5. Tekan butang SUBMIT

KELEBIHAN PORTAL SELANGOR KERJAYA  

Pendekatan unik portal ini adalah pemadanan calon yang sesuai dengan kehendak majikan melalui profil pintar bagi mengenalpasti keperluan kemahiran kedua-dua pihak dalam meningkatkan kemahiran untuk IR4.0.

Selain itu, berbeza dengan portal lain, Selangor Kerjaya adalah unik kerana ia berinteraksi dengan orang ramai secara terus menerusi media sosial seperti Facebook, Instagram, Linkedin, Twitter dan Whatsapp.

MAKLUMAT LANJUT & PERTAYAAN

Maklumat lanjut dan pertayaan boleh ikuti Facebook https://www.facebook.com/SelangorKerjaya untuk kemaskini terbaru.

E-mel : [email protected]

Telefon : +6012 7175774

Leave a Comment