PLUS HIGHWAY CONTACT NUMBER (Hubungi PLUSLine 1800 88 0000)

PLUS HIGHWAY CONTACT NUMBER (Hubungi PLUSLine 1800 88 0000)

PLUS HIGHWAY CONTACT NUMBER

Penggunaan lebuhraya amat diperlukan kerana merupakan perjalan yang pantas dan menjimatkan masa. Tetapi tidak mustahil akan terjadi kejadian kerosakan, kemalangan, kecemasan dan sebagainya di lebuhraya terutamanya di lebuhraya  PLUS.

Semestinya anda ingin mengetahui talian kecemasan lebuhraya tersebut untuk menghubungi pihak berkuasa yang bertugas untuk bantuan segera. Disini kami kongsikan senarai talian kecemasan di Lebuhraya Malaysia, semoga membantu.

 

APA ITU PLUS HIGHWAY

Lebuhraya Utara-Selatan ialah projek lebuh raya kebangsaan pertama yang menghubungkan utara dan selatan Semenanjung Malaysia merentasi lapan buah negeri menghubungkan bandar-bandar utama di bahagian barat Semenanjung Malaysia menjadikan ia lebuh raya terpanjang di Malaysia dengan panjang keseluruhan 847.7 kilometer, menghubungkan antara Bukit Kayu Hitam dan Johor Bahru.

Ia terbahagi kepada jajaran utara, Jambatan Pulau Pinang, Lebuhraya Baru Lembah Klang dan jajaran selatan yang dihubungkan dengan Lebuhraya Utara-Selatan Hubungan Tengah. Lebuhraya Utara-Selatan adalah pemangkin kepada nadi pembangunan dan tulang belakang bagi rangkaian pengangkutan di barat Semenanjung Malaysia.

Ia dikendalikan oleh syarikat konsesi PLUS Expressway Berhad. Selain Lebuhraya Utara-Selatan, PLUS juga memegang konsesi beberapa lebuh raya lain bagi melengkapkan jaringan Lebuhraya Utara-Selatan. Lebuhraya Utara-Selatan Hubungan Tengah adalah lebuh raya pintasan yang dibuka sepenuhnya pada…

 

TALIAN KECEMASAN LEBUHRAYA PLUS

Berikut adalah merupakan talian Tol Free lebuhraya PLUS yang boleh dihubungi  pada bila-bila masa sahaja.

  • Lebuhraya Utara Selatan (PLUS): PLUSLine 1-800-88-0000

 

CARA HUBUNGI PLUSLINE

PLUSLine ialah talian perkhidmatan pelanggan bebas tol PLUS. Panggilan ke PLUSLine akan dihalakan ke PLUS TMC di Subang. Melalui talian perkhidmatan pelanggan 24 jam ini, pengguna boleh menerima kemas kini trafik terkini, membuat suapan dan meminta bantuan PLUSRonda di lebuh raya PLUS.

 

KHIDMAT PLUSRONDA LEBUHRAYA PLUS

PLUSRonda adalah untuk mengawal PLUS dan memberikan bantuan kepada pelanggan kami di mana sahaja ia diperlukan. Kakitangan PLUSRonda juga memeriksa Telefon Kecemasan, garis pagar dan perabot tepi jalan lain secara berkala, memastikan pembaikan tepat pada masanya bagi semua kerosakan.

Tersedia 24 jam sehari, 365 hari setahun, perkhidmatan PLUSRonda mencerminkan komitmen kami ke arah menyediakan pilihan yang lebih selamat dan mudah untuk pengguna. Anatra perkhidmatan yang ditawarkan oleh PLUSRonda termasuk:

  • Pembaikan kecil pada kenderaan yang mengalami kerosakan mekanikal atau kerosakan
  • Perkhidmatan tunda ke plaza tol terdekat atau Kawasan Rehat dan Servis (untuk kenderaan Kelas 1 sahaja)
  • Pengurusan trafik dan penyelarasan perkhidmatan kecemasan

 

MAKLUMAT LANJUT

Untuk dapatkan maklumat lebih lanjut mengenai PLUS Highway Contact Number, anda boleh melayari website rasmi PLUS di pautan web www.plus.com.my

 

ARTIKEL LAIN

JADUAL CADANGAN WAKTU PERJALANAN (TTA) PLUS PILIHAN RAYA UMUM KE-15

Tags: #APA ITU PLUS HIGHWAY #CARA HUBUNGI PLUSLINE #KHIDMAT PLUSRONDA LEBUHRAYA PLUS #PLUS HIGHWAY CONTACT NUMBER #PLUS HIGHWAY CONTACT NUMBER (Hubungi PLUSLine 1800 88 0000) #TALIAN KECEMASAN LEBUHRAYA PLUS

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    No related post!
    1. author

      Mohd suhaimi bin mazalan3 tahun ago

      Anak saya umur 4 tahun saya nak balik ambik anak saya di kedah

      Reply
    2. author

      Mohd suhaimi bin mazalan3 tahun ago

      Saya nk ambl ank di kedah saya harap pemohonan sya di luluskn

      Reply
    3. author

      Nurhafiszah binti mazlan3 tahun ago

      Bapa dan ibu mertua saya dtg melawat kami diseremban…tapi terkandas di rumah saya di seremban…saya harap pemohonan saya di terima kerana bapa dan ibu mertua ingin pulang ke rumah nya…sudah lama tinggal kan rumah..musim hujan ni…takut air naik…

      Reply
    4. author

      Norsarinah binti abdul basirul3 tahun ago

      Saya terkandas sejak pkp fasa1 berjalan. Saya ingin balik ke kediaman. Telah membuat permohonan melalui aplikasi gerak malaysia. Tp sampai skrg tiada respon. Sya berharap sangat dapat kelulusan untuk pergerakkan balik ke kediaman sendiri.

      Reply
    5. author

      insan ingin pulang3 tahun ago

      saya student terkandas dkt rumah saudara sebab niat nak ngasuh anak sedara utk seminggu ja since taska semua tutup huhu. ibu ayahnya frontliner. berkorban sebentar berharap boleh balik lepas pkp fasa 1, tapi pkp sambung. berharap kalini boleh balik 😭 orang yang tak berada di situasi kita tak akan faham 😭

      Reply
    6. author

      Ezahazira bt sa'ari3 tahun ago

      Saya blik dr13/3 lg trkndas kat kg nak balik Kedah ank2 krja sklah byak dlm online buku2 semua tinggal😭pkp ke2 umah org nak pcah masuk xsmpat msuk lg dah mnta d balai polis nak blik tp xbg😭😭dahla suami tnggl p krja dlm bulan 1 lg sekarang dah blik kena jalani kuarantin 2mggu xde sapa nak cara mkn mnum dia ksiannye😭😭😭nak blik Kedah saya arap lulula…aamiin

      Reply
    7. author

      Zarwati binti ismail3 tahun ago

      Saya terkandas Di s.alam
      Nak balik ke pasir gudang Johor.

      Reply
    8. author

      siti norliza binti imam azali3 tahun ago

      saya igin semak setatus pergrakan rentas negeri yang terkandas saya da buat pemohonan tdi smpai skrg tiada respon

      Reply
    9. author

      Teo Wan Cheng3 tahun ago

      Saya terkandas sejak pkp fasa1 berjalan. Saya ingin balik ke kediaman. Telah membuat permohonan melalui aplikasi gerak malaysia. Tp sampai skrg tiada respon. Sya berharap sangat dapat kelulusan untuk pergerakkan balik ke kediaman sendiri.

      Reply
    10. author

      mohd fadzil ismail3 tahun ago

      saya terkandas sejak pkp 1 di rumah adik ipar saya. kelauarga saya seramai 5 orang dan ipar saya seramai 7 orang. oleh itu saya ingin balik ke rumah saya di temerloh. saya gagal install aplikasi gerak malaysia di fon saya saya kerana fon saya agak lama. saya cuba membuat permohonan menggunakan fon anak saya tapi difahamkan tidak boleh memohon guna fon orang lain. ini menyebabkan saya gagal untuk kemaskini maklumat perjalanan pada tarikh 29 april yang lalu.

      Reply
    11. author

      saidatun aishah binti mashori3 tahun ago

      saya dan abg saya di rumah sedara dri pkp 1 x dpt balik naik train time tu dah ketat pkp… tiket train trbatal … kami due2 student… harap dapat la balik ke rumah ibubapa kami ….

      Reply
    12. author

      Nur farhana adilla binti atikullah3 tahun ago

      Saya dah buat permohonan tetapi masih belum dpt jawapan ..saya agak keliru dgn residential address . Saya dah kemaskini alamat residential address dgn mengisi alamat yg terkandas sekarang .

      Reply
    13. author

      Norhaslinda binti aziz3 tahun ago

      Saya terkandas di kedah.sy nk balik umah saya kat kelantan.tinggal ayah sorang2 kat sana.ni bulan puasa plak aduh kesian.sabar dari pkp 1 sampai skrg.dh col balai mintak pelepasan balai pon mcm acuh x acuh.anak sek ckgu hari2 bg homework buku x bawa balik pon sbb asalnye nk blik cti sek 13/3/2020 sminggu saja.mihon la bagi kelulusan utk balik ke rumah sendiri di kelantan.

      Reply
    14. author

      Natasha shahira3 tahun ago

      Saya baru habis praktikal pada 14 april dan terkandas di rumah sewa di nilai saya harap keputusan saya lulus sebab majikan dah tak tanggung rumah sewa tersebut .saya tak kerja tak de duit nk bayar sewa rumah tersebut

      Reply
    15. author

      Cheah Mony3 tahun ago

      Sudah terkandas di Sg Besar sejak 16.Mac 2020 dgn suami sebelum MCO sampai sekarang, rumah di Sg Petani Kedah adalah dlm keadaan tiada sesiapa pun. Permohonan Gerak Malaysia pun sdh di buat, tapi tak dpt apa keputusan pun, alamt kemaskini pun buat kerilu tak Pati alamat tu adalah alamat yg terkandas atau pun kediaman do Sg Petani. Harap kerajaan boleh luluskan permohan saya

      Reply
    16. JADUAL CADANGAN WAKTU PERJALANAN (TTA) PLUS PILIHAN RAYA UMUM KE-15 - KekandaMemey3 minggu ago

      […] PLUS HIGHWAY CONTACT NUMBER (Hubungi PLUSLine 1800 88 0000) […]

      Reply

    Leave a reply "PLUS HIGHWAY CONTACT NUMBER (Hubungi PLUSLine 1800 88 0000)"