CARA BUAT QR CODE MySEJAHTERA PREMIS PERNIAGAAN/PEJABAT/SEKOLAH

CARA BUAT QR CODE MySEJAHTERA PREMIS PERNIAGAAN/PEJABAT/SEKOLAH

CARA BUAT QR CODE MySEJAHTERA PREMIS PERNIAGAAN/PEJABAT/SEKOLAH

CARA BUAT QR CODE MySEJAHTERA

Terkini, kerajaan menyarankan penggunaan aplikasi MySejahtera dijadikan rakan karib anda dalam kehidupan seharian. Dengan mengalakkan rakyat Malaysia muat turun aplikasi MySejahtera melalui Program ePenjana.

Namun demikian, perkara ini tidak akan berjalan lancar sekiranya premis perniagaan/pejabat/sekolah tidak menyediakan QR CODE MySejahtera untuk masuk ke premis yang dinyatakan.

CARA BUAT QR CODE MySEJAHTERA

Bagi memudahkan premis membuat QR CODE MySejahtera, kami kongsikan CARA BUAT QR CODE MySEJAHTERA PREMIS PERNIAGAAN/PEJABAT/SEKOLAH.

CARA BUAT QR CODE MySEJAHTERA

Aplikasi ini boleh di muat turun secara percuma di dalam telefon pintar masing-masing. Tujuannya adalah untuk membantu kerajaan dalam memutuskan rantaian jangkitan Cv19 di dalam negara.

Sekaligus, aplikasi ini dapat membantu rakyat Malaysia untuk mengetahui tahap kesihatan mereka sepanjang wabak ini berlaku dan membantu mereka untuk mencari klinik atau hospital yang terdekat untuk mendapatkan rawatan dan pemeriksaan segera.

Ini CARA JANA KOD QR MySEJAHTERA MAJLIS KAHWIN/KENDURI/KESYUKURAN/TAHLIL

Melalui aplikasi ini juga, mereka dapat mengetahui tahap kesihatan mereka semasa wabak ini masih menular di dalam negara. Bukan sahaja rakyat Malaysia yang mendapat faedah dari aplikasi ini.

Malah, warga asing juga yang telah mendiami negara layak untuk memuat turun aplikasi ini untuk mereka dan keluarga agar mereka juga dapat mengelak dari terkena jangkitan ini.

Anda tak perlu risau tentang maklumat kesihatan anda, jika anda memuat turun aplikasi ini. Rekod perubatan setiap individu akan dirahsiakan oleh pihak KKM.

Ini CARA CHECK IN APPS MYSEJAHTERA BILA KELUAR BERDUA/KELUARGA/ANAK-ANAK

CARA BUAT QR CODE MySEJAHTERA PREMIS PERNIAGAAN/PEJABAT/SEKOLAH

Pengimbas kod QR MySejahtera untuk premis pula adalah aplikasi ‘CHECK IN”. Kesemua kakitangan mahupun pelawat perlulah mengimbas kod QR tersebut sebelum dibenarkan masuk ke dalam premis.

Bukan saja premis peniagaan, boleh juga guna untuk tapak pembinaan, di sekolah dan sebagainya supaya orang ramai tidak perlu menulis nama di buka jika scan mengguna kod bar ini.

Nak belajar CARA BUAT QR CODE untuk WEB/LOKASI PEJABAT/MENU RESTORAN/APLIKASI PEMBAYARAN/LAMAN SOSIAL/KAD JEMPUTAN KAHWIN DIGITAL

Step 1 – Sila masuk ke lama sesawang rasmi Mysejahtera di mysejahtera.malaysia.gov.my

Step 2 – Sila klik pada pautan MySejahtera “Check-In” seperti gambar rajah dibawah.

Step 3 – Klik pada “Daftar MySejahtera Check-In” bagi pengguna baru

Step 4 – Buat Registration hingga selesai, kalau guna email dia akan hantar verifikasi ke email anda kalau pakai no. fon dia akan hatar cod otp untuk verifikasi.

Step 5 – Masa register tu masukkan profile company perniagaan anda tu.

Step 6 – Dah selesai klik je submit, dia akan keluar seperti gambar rajah dibawah, so korang print je qr code korang nanti dah letak di premis. sattle.

Step 7 – Kalau nak edit atau tambah presmis guna akaun yang sama sila bahagian Login di MySehajtera Signin

Step 7 – Edit boleh tambah premis boleh, dah print qr code mcm biasa. selesai.

CARA BUAT QR CODE MySEJAHTERA

Anda boleh lihat video panduan CARA BUAT QR CODE MySEJAHTERA PREMIS PERNIAGAAN/PEJABAT/SEKOLAH

Tags: #CARA BUAT QR CODE MySEJAHTERA #CARA BUAT QR CODE MySEJAHTERA PREMIS PERNIAGAAN/PEJABAT/SEKOLAH

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    SKIM PINJAMAN PERUMAHAN(SPP): CARA PERMOHONAN PINJAMAN BINA RUMAH ATAS TANAH SENDIRI
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinSKIM PINJAMAN PERUMAHAN(SPP): CARA PERMOHONAN PINJAMAN BINA RUMAH ATAS TANAH SENDIRI Ingin
    PENDAFTARAN SPRN(TEDUH):CARA PERMOHONAN RUMAH MAMPU MILIK
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinPENDAFTARAN SPRN(TEDUH):CARA PERMOHONAN RUMAH MAMPU MILIK Untuk makluman, setiap permohonan rumah mampu
    RUMAH MESRA RAKYAT 2021:DAFTAR, PERMOHONAN & SEMAKAN KELULUSAN 
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinRUMAH MESRA RAKYAT 2021:DAFTAR, PERMOHONAN & SEMAKAN KELULUSAN  Program Rumah Mesra Rakyat(RMR)
    PERMOHONAN BARU RUMAH MESRA RAKYAT(RMR):BORANG & PENDAFTARAN SPNB ONLINE
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinPERMOHONAN BARU RUMAH MESRA RAKYAT(RMR):BORANG & PENDAFTARAN SPNB ONLINE Maklumat terkini tentang
    1. author

      Azahari Aziz10 months ago

      Bagaimana pula jika kami pemunya premis mahu menyemak senarai pengunjung yang check in menggunakan mysejahtera?

      Reply
    2. author

      koe10 months ago

      Bagaimana pula jika kami pemunya premis mahu menyemak senarai pengunjung yang check in menggunakan mysejahtera?

      Reply
    3. author

      Bernadette10 months ago

      Bagaimana pula jika kami pemunya premis mahu menyemak senarai pengunjung yang check in menggunakan mysejahtera?

      Reply
    4. author

      Mohd hafizan9 months ago

      Deseroja asam pedas

      Reply
    5. author

      Afiq luqman9 months ago

      Kemah

      Reply
    6. author

      ABD RAHMAN BIN ABD GHANI9 months ago

      Kedai dhoby

      Reply
    7. author

      Shafie9 months ago

      AS CAPEK SHIKIN ADD ENTERPRISE

      Reply
    8. author

      wazunna9 months ago

      tak jadi..

      Reply
    9. author

      Sharulrizal Bin Ahmad8 months ago

      D’BUMI CAFE

      Reply
    10. author

      Rosalinda8 months ago

      Bagaimana pula jika kami pemunya premis mahu menyemak senarai pengunjung yang check in menggunakan mysejahtera?

      Reply
    11. author

      ROSLI BIN ISMAIL8 months ago

      22 LORONG KUCAI 2 TAMAN KUCAI 09600 LUNAS KEDAH

      Reply
    12. author

      D.MART JENGKA 098 months ago

      perniagaan

      Reply
    13. author

      Noraini Jamaludin8 months ago

      Bagaimana cara buat QR code MySejahtera premis perniagaan

      Reply
    14. author

      Nisharizam Bin Mohd Neslan8 months ago

      Pasar Mini Zanisha

      Reply
    15. author

      sakinah ismail8 months ago

      Bagaimana pula jika kami pemunya premis mahu menyemak senarai pengunjung yang check in menggunakan mysejahtera?

      Reply
    16. author

      Pilimin Mazin8 months ago

      Cara buat QR code MySejahtera premis perniagaan

      Reply
    17. author

      Mak jam8 months ago

      Penjual telur lapangan kiara

      Reply
    18. author

      Jamalus6 months ago

      MAJLIS. PERKHAWINAN
      MOHAMAD. NAZRIN
      &
      AMINAH SHAHIRAH
      42 TMN KIARA
      JLN DATOK KUMBAR
      ALOR SETAR KEDAH

      Reply
    19. author

      Mohd Amirulfaiza6 months ago

      Aruna tomyam,bandar sri putra kajang

      Reply
    20. author

      Nurul syafika6 months ago

      Cara buat qr cod Kedai makan

      Reply
    21. author

      SABRI MD YUSUF6 months ago

      PASAR MALAM UJONG PASIR MELAKA

      Reply
    22. author

      Liyz6 months ago

      Saya Jual perfume secara promotion tempat berubah ubah macam mana nak apply my sejahtera

      Reply
    23. author

      Mohamad Faizol5 months ago

      Perniagaan

      Reply
    24. author

      norhasliza binti hassan3 months ago

      IKAN LAGA( BETTA)

      Reply
    25. author

      Mariam bintilaambo2 days ago

      Nak buat check in premis

      Reply

    Leave a reply "CARA BUAT QR CODE MySEJAHTERA PREMIS PERNIAGAAN/PEJABAT/SEKOLAH"