CARA BUAT QR CODE MySEJAHTERA PREMIS PERNIAGAAN/PEJABAT/SEKOLAH

CARA BUAT QR CODE MySEJAHTERA PREMIS PERNIAGAAN/PEJABAT/SEKOLAH

 

CARA BUAT QR CODE MySEJAHTERA PREMIS PERNIAGAANPEJABATSEKOLAH

Terkini, kerajaan menyarankan penggunaan aplikasi MySejahtera dijadikan rakan karib anda dalam kehidupan seharian. Dengan mengalakkan rakyat Malaysia muat turun aplikasi MySejahtera melalui Program ePenjana.

Namun demikian, perkara ini tidak akan berjalan lancar sekiranya premis perniagaan/pejabat/sekolah tidak menyediakan QR CODE MySejahtera untuk masuk ke premis yang dinyatakan.

 

Bagi memudahkan premis membuat QR CODE MySejahtera, kami kongsikan CARA BUAT QR CODE MySEJAHTERA PREMIS PERNIAGAAN/PEJABAT/SEKOLAH.

 

Aplikasi ini boleh di muat turun secara percuma di dalam telefon pintar masing-masing. Tujuannya adalah untuk membantu kerajaan dalam memutuskan rantaian jangkitan Cv19 di dalam negara.

Sekaligus, aplikasi ini dapat membantu rakyat Malaysia untuk mengetahui tahap kesihatan mereka sepanjang wabak ini berlaku dan membantu mereka untuk mencari klinik atau hospital yang terdekat untuk mendapatkan rawatan dan pemeriksaan segera.

 

Ini CARA JANA KOD QR MySEJAHTERA MAJLIS KAHWIN/KENDURI/KESYUKURAN/TAHLIL

 

Melalui aplikasi ini juga, mereka dapat mengetahui tahap kesihatan mereka semasa wabak ini masih menular di dalam negara. Bukan sahaja rakyat Malaysia yang mendapat faedah dari aplikasi ini.

Malah, warga asing juga yang telah mendiami negara layak untuk memuat turun aplikasi ini untuk mereka dan keluarga agar mereka juga dapat mengelak dari terkena jangkitan ini.

Anda tak perlu risau tentang maklumat kesihatan anda, jika anda memuat turun aplikasi ini. Rekod perubatan setiap individu akan dirahsiakan oleh pihak KKM.

 

Ini CARA CHECK IN APPS MYSEJAHTERA BILA KELUAR BERDUA/KELUARGA/ANAK-ANAK

 

CARA BUAT QR CODE MySEJAHTERA PREMIS PERNIAGAAN/PEJABAT/SEKOLAH

Pengimbas kod QR MySejahtera untuk premis pula adalah aplikasi ‘CHECK IN”. Kesemua kakitangan mahupun pelawat perlulah mengimbas kod QR tersebut sebelum dibenarkan masuk ke dalam premis.

Bukan saja premis peniagaan, boleh juga guna untuk tapak pembinaan, di sekolah dan sebagainya supaya orang ramai tidak perlu menulis nama di buka jika scan mengguna kod bar ini.

 

Nak belajar CARA BUAT QR CODE untuk WEB/LOKASI PEJABAT/MENU RESTORAN/APLIKASI PEMBAYARAN/LAMAN SOSIAL/KAD JEMPUTAN KAHWIN DIGITAL

 

Step 1 – Sila masuk ke lama sesawang rasmi Mysejahtera di mysejahtera.malaysia.gov.my

Step 2 – Sila klik pada pautan MySejahtera “Check-In” seperti gambar rajah dibawah.

Step 3 – Klik pada “Daftar MySejahtera Check-In” bagi pengguna baru

Step 4 – Buat Registration hingga selesai, kalau guna email dia akan hantar verifikasi ke email anda kalau pakai no. fon dia akan hatar cod otp untuk verifikasi.

Step 5 – Masa register tu masukkan profile company perniagaan anda tu.

Step 6 – Dah selesai klik je submit, dia akan keluar seperti gambar rajah dibawah, so korang print je qr code korang nanti dah letak di premis. sattle.

Step 7 – Kalau nak edit atau tambah presmis guna akaun yang sama sila bahagian Login di MySehajtera Signin

Step 7 – Edit boleh tambah premis boleh, dah print qr code mcm biasa. selesai.

 

Anda boleh lihat video panduan CARA BUAT QR CODE MySEJAHTERA PREMIS PERNIAGAAN/PEJABAT/SEKOLAH

28 thoughts on “CARA BUAT QR CODE MySEJAHTERA PREMIS PERNIAGAAN/PEJABAT/SEKOLAH”

  1. Bagaimana pula jika kami pemunya premis mahu menyemak senarai pengunjung yang check in menggunakan mysejahtera?

    Balas
  2. Bagaimana pula jika kami pemunya premis mahu menyemak senarai pengunjung yang check in menggunakan mysejahtera?

    Balas

Leave a Comment