HOUSE TOUR RUMAH PR1MA RUANG TAMU RUANG MAKAN DAPUR ENTRANCE WAY(Pangsapuri & Cara Deko)

HOUSE TOUR RUMAH PR1MA RUANG TAMU RUANG MAKAN DAPUR ENTRANCE WAY(Pangsapuri & Cara Deko)

HOUSE TOUR RUMAH PR1MA

Kepada anda yang mencari idea untuk deko rumah anda supaya nampak luas dan mewah, semestinya anda akan cuba servey rujukan terbaik. Buat anda yang tinggal di rumah Pr1ma, di sini kami akan kongsikan kepada anda House Tour rumah Pr1ma bagi panduan deco rumah anda di setiap ruang. Semoga bermanfaat.

 

APA ITU DECO RUMAH PR1MA

Dekorasi atau deco rumah merujuk kepada komponen estetik bertujuan menampakkan rumah lebih menarik. Hiasan rumah termasuklah perabot, karya seni, aksesori, susun atur perabot dan warna sesebuah ruangan ialah elemen penting dalam proses mendekorasi rumah.

 

PANDUAN UNTUK DEKO RUMAH PR1MA

Berikut adalah merupakan panduan untuk anda memulakan deco rumah anda iaitu:

SilingAnda boleh cat siling anda dengan cat yang lebih gelap supaya kelihatan lebih tinggi sesuai dengan hiasan dalaman rumah kecil.
LangsirPastikan anda tidak menggunakan langsir yang lebih gelap dan sebaliknya pilih warna langsir yang lebih terang dan lebih cerah supaya nampak  lebih luas apabila diterangi cahaya matahari. Sebaiknya gantung langsir anda di kedudukan yang lebih tinggi.
PerabotPastikan anda tidak letak banyak perabot baik di ruang tamu anda, ruang makan atau di bilik tidur anda bagi rumah teres setingkat anda.  Pastikan anda membuat perancagan membeli perabot yang bersesuaian dan bekerperluan.
CerminCermin amat diperlukan bagi memberikan dimensi dalam rumah anda.

Ia membantu menjadikan ruang yang ada lebih lapang sesuai untuk dekorasi bilik tidur utama rumah teres.

CatDisyorkan kepada anda untuk mengecat dinding menggunakan tona warna yang lebih lembut dan cerah.
LampuLampu lantai boleh berfungsi untuk menambah cahaya di ruang yang tiada meja, atau pada sudut gelap di dalam bilik. Lampu ini tidak mengambil banyak ruang, dan sangat sesuai untuk diletakkan di kawasan-kawasan yang mempunyai lekapan pencahayaan tidak sesuai.

 

CARA HOUSE TOUR DECO RUMAH PR1MA

Berikut adalah merupakan panduan cara deko rumah Pr1ma bagi setiap ruang seperti di bawah:

 

ARTIKEL LAIN:

Leave a Comment