PENYATA KAD KREDIT:CARA SEMAK/MUAT TURUN CREDIT CARD STATEMENT ONLINE((Maybank Bank Islam BSN  CIMB Bank Rakyat PUBLIC BANK RHB BANK)

PENYATA KAD KREDIT:CARA SEMAK/MUAT TURUN CREDIT CARD STATEMENT ONLINE((Maybank Bank Islam BSN  CIMB Bank Rakyat PUBLIC BANK RHB BANK)

PENYATA KAD KREDIT

 

Mengetahui baki kad kredit anda penting, terutamanya jika anda membuat pembelian yang besar. Atau, anda mungkin mahu melihat berapa banyak kerosakan yang telah dilakukan selepas perjalanan membeli-belah terakhir anda atau mengesahkan bahawa pembayaran terbaru anda telah diposkan ke akaun anda.

Syukurlah,sekarang  anda tidak perlu menunggu sehingga penyata kad kredit anda akan datang untuk mengetahui baki kad kredit semasa anda. Anda boleh menyemak imbangan dengan mudah melalui telefon, internet, atau aplikasi telefon pintar.

Di sini kami kongsikan cara-cara download penyata kad kredit untuk beberapa bank sahaja,

CARA SEMAK/MUAT TURUN CREDIT CARD STATEMENT ONLINE BSN

Sekiranya anda pemegang kad kredit BSN, ikuti cara ini untuk semakan penyata kad kredit:

  1. Daftar e-penyata: SMS: STMT<jarak>KP<jarak>Alamat E-meldan Hantar ke: 66300
  2. Selepas pendaftaran anda dilengkapkan, anda akan menerima pengesahan SMS dari BSN. ePenyata anda akan bermula dari kitaran penyata yang seterusnya. Setiap bulan, penyata kadkredit/-i anda akan dihantar terus ke alamat e-mel yang didaftarkan.
  3. Anda akan menerima e-mel dari BSN bersama dengan penyata PDF yang encrypted daripada BSN eStatement.

CARA SEMAK/MUAT TURUN CREDIT CARD STATEMENT ONLINE BANK CIMB

Sekiranya anda pemegang kad kredit CIMB, ikuti cara ini untuk semakan penyata kad kredit:

  1. Log masuk CIMB Clicks
  2. Pilih My Accounts >eStatement> View eStatement
  3. Kemudian klik Email Statement Delivery.
  4. Isi alamat emel dan jugak PDF Password. PDF Password tu kena isi dua kali. Bila korang dapat eStatement nanti, kena isi password ni untuk bukak eStatement tu.
  5. Accept diaorang punya Terms & Conditions dan tekan submit
  6. Untuk pengesahan atau confirmation ni, kena request TAC dulu. Lepas masukkan TAC, klik ‘Confirm
  7. eStatement akan dihantar melalui emel yang telah diberikan

Macam mana nak dapatkan PENYATA AKAUN BANK(Maybank Bank Islam CIMB Bank Rakyat BSN PUBLIC BANK RHB BANK)?

CARA SEMAK/MUAT TURUN CREDIT CARD STATEMENT ONLINE BANK RAKYAT

Sekiranya anda pemegang kad kredit Bank Rakyat, ikuti cara ini untuk semakan penyata kad kredit:

  1. Log masuk iRakyat,
  2. Pilih menu ePenyata selepas itu masukkan password (default password) untuk melihat salinan e-Statement Anda.
  3. Setiap bulan pemegang kad kredit bank Rakyat akan dihantar ePenyata melalui email dan SMS, penyata ini dihantar mengikut kitaran penyata yang telah ditetapkan pada setiap bulan.
  4. Salinan ePenyata boleh diakses melalui www.bankrakyat.com.my selama 1 tahun sahaja, bermula dari tarikh pendaftaran perkhidmatan ePenyata dilakukan.
  5. Anda boleh menyimpan penyata kad kredit ini ke dalam fail peribadi untuk rujukan pada bila-bila masa

CARA SEMAK/MUAT TURUN CREDIT CARD STATEMENT BAGI LAIN-LAIN BANK

  1. Daftar Akaun Dalam Talian
  • Jika anda tidak pernah membuat akaun dalam talian untuk kad kredit anda, anda perlu berbuat demikian sebelum anda dapat menyemak pernyataan anda. (Langkau bahagian ini dan log masuk jika anda telah mendaftar.) Setelah anda mendarat di laman web pengeluar kad kredit anda, cari borang yang meminta nama pengguna dan kata laluan anda. Pada borang itu, anda perlu melihat butang atau pautan ke Daftar atau Daftar. Langkah-langkah dari titik ini akan berbeza-beza bergantung kepada pengeluar kad kredit tetapi biasanya anda perlu memasukkan maklumat akaun kad kredit anda, beberapa maklumat mengenal pasti peribadi, dan membuat nama pengguna dan kata laluan. Pastikan anda menggunakan kata laluan yang kuat yang tidak dapat ditebak dengan mudah.
  1. Log masuk dan Cari Penyata Bil Anda
  • Selepas anda log masuk, anda akan melihat maklumat asas mengenai kad kredit anda Akaun: baki terkini, kredit sedia ada, bayaran minimum yang perlu dibayar, tarikh akhir yang akan datang dan mungkin jumlah urus niaga terakhir anda. Untuk melihat salinan penuh pernyataan anda, lihat halaman untuk pautan yang akan membawa anda kepada salinan penyata anda.
  • Anda mungkin perlu memuat turun PDF pernyataan itu dan melihatnya di luar talian.
  • Semasa log masuk, anda boleh menyediakan pembayaran, jika pembayaran anda akan segera tiba. Anda akan memerlukan akaun bank dan nombor laluan untuk membuat bayaran kerana anda tidak dapat membuat pembayaran kad kredit biasa anda dengan kad kredit lain.
  • Penerbit kad kredit anda mungkin memberi anda pilihan untuk mendaftar dalam bil tanpa kertas. Sekiranya anda mendaftar, anda tidak lagi akan menerima penyata kad kredit melalui pos. Sebaliknya, anda akan menerima e-mel apabila penyata kad kredit anda bersedia dilihat dalam talian. Anda mungkin lebih suka pilihan ini, terutamanya jika anda membuat pembayaran kad kredit anda secara dalam talian.

SOALAN LAZIM

Apakah had kredit?

Had kredit akan ditentukan berdasarkan kelayakan pendapatan individu dan polisi penilaiankredit setiap bank.

Adakah muat turun penyata ini selamat?

Ya,dan dijamin kerana maklumat anda dilindungi dengan ciri keselamatan terkini dan memerlukan kata laluan PDF yang hanya anda tahu.

Apakah perbezaan antara kad kredit dan kad debit?

Setiap kali anda melakukan transaksi kad kredit atau buat pengeluaran, kos pembelian atau pengeluaran tunai tersebut ditanggung oleh pihak bank/institusi kewangan.

Berbeza dengan kad debit di mana setiap transaksi kad debit menggunakan wang anda sendiri – iaitu dari akaun yang berkaitan dengan kad debit tersebut.

Tags: #APPLY PENYATA KAD KREDIT #CARA SEMAK/MUAT TURUN CREDIT CARD STATEMENT ONLINE BANK ISLAM #CARA SEMAK/MUAT TURUN CREDIT CARD STATEMENT ONLINE BANK RAKYAT #CARA SEMAK/MUAT TURUN CREDIT CARD STATEMENT ONLINE BSN #CARA SEMAK/MUAT TURUN CREDIT CARD STATEMENT ONLINE CIMB #CARA SEMAK/MUAT TURUN CREDIT CARD STATEMENT ONLINE HONG LEONG #CARA SEMAK/MUAT TURUN CREDIT CARD STATEMENT ONLINE MAYBANK #CARA SEMAK/MUAT TURUN CREDIT CARD STATEMENT ONLINE RHB BANK #CARA SEMAK/MUAT TURUN PENYATA KAD KREDIT BANK ISLAM #CARA SEMAK/MUAT TURUN PENYATA KAD KREDIT BSN #CARA SEMAK/MUAT TURUN PENYATA KAD KREDIT CIMB #CARA SEMAK/MUAT TURUN PENYATA KAD KREDIT MAYBANK #CARA SEMAK/MUAT TURUN PENYATA KAD KREDIT PUBLIC BANK #CARA SEMAK/MUAT TURUN PENYATA KAD KREDIT RHB BANK #CHECK PENYATA KAD KREDIT #PENYATA KAD KREDIT #PERMOHONAN PENYATA KAD KREDIT #SEMAKAN PENYATA KAD KREDIT

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    No related post!

    Leave a reply "PENYATA KAD KREDIT:CARA SEMAK/MUAT TURUN CREDIT CARD STATEMENT ONLINE((Maybank Bank Islam BSN  CIMB Bank Rakyat PUBLIC BANK RHB BANK)"