DUIT i-SINAR:TARIKH DUIT i-SINAR MASUK BANK

DUIT i-SINAR:TARIKH DUIT i-SINAR MASUK BANK

DUIT I-SINAR

Kepada yang telah membuat permohonan i-Sinar bagi kategori 1, anda telah menerima bayaran pendahaluan duit  i-Sinar pada Januari 2021. Bilakah bayaran i-Sinar bulan kedua iaitu bulan Februari 2021?

Untuk mengetahui tentang info ini, kami akan kongsikan kepada anda jangkaan tarikh duit i-Sinar masuk ke bank pemohon.

TARIKH DUIT i-SINAR MASUK BANK

Untuk makluman pemohon i-Sinar, tarikh pembayaran dibuat adalah bergantung kepada tarikh semasa ahli-ahli mengemukakan permohonan.

Ia juga bergantung kepada tarikh pembayaran pertama dibuat.

CONTOH MAKLUMAT BAYARAN KALI PERTAMA i-SINAR

“Pembayaran bulan pertama ke dalam akaun bank anda akan dibuat sebelum 8 Januari 2021”

Ia bermakna pengkreditan duit i sinar kwsp tersebut bagi pembayaran pertama dijangka akan masuk pada tarikh 5 atau 6 haribulan Januari 2021

Untuk melihat maklumat bayaran pertama pemohon,sila ikuti langkah berikut:

  1. Layari https://isinar.kwsp.gov.my
  2. Dipaparkan 4 bahagian utama iaitu :
  • PERMOHONAN BAHARU
  • SEMAK STATUS PERMOHONAN
  • SOALAN LAZIM
  • PANDUAN PENGGUNA
  1. Sekiranya anda sudah membuat permohonan i-Sinar, sila klik SEMAK STATUS PERMOHONAN untuk tengok status kelulusan dan bayaran wang i-Sinar.
  2. Akan dipaparkan maklumat pembayaran pertama anda.

JADUAL PEMBAYARAN DUIT i-SINAR BULAN KEDUA(FEBRUARI 2021) MASUK KE BANK

duit i-sinar

NOTA PENTING

  1. Tarikh bayaran  i-Sinar masuk ke bank juga bergantung kepada cuti hari Sabtu dan Ahad atau hari cuti umum,wang i sinar anda akan masuk bank pada hari bekerja berikutnya.
  2. Jadual Bayaran i-Sinar ini hanya terpakai kepada permohonan kategori 1 sahaja.
  3. Jadual jangkaan bayaran i-Sinar masuk akaun bank yang disertakan ini tidak semestinya tepat kerana data atau maklumat yang diperolehi adalah berdasarkan tinjauan (survey) terhadap pemohon yang telah menerima pembayaran i-sinar. Harap maklum.

anda juga boleh rujuk CARA MEMBACA JADUAL TARIKH PEMBAYARAN i-SINAR KWSP(Bulan Februari,Mac,April,Mei & Jun 2021)

JADUAL PEMBAYARAN DUIT i-SINAR KATEGORI 2 MASUK KE BANK

Bermula 25 Februari 2021. Maklumat lanjut akan dikemaskini.

MAKLUMAT LANJUT & PERTAYAAN

Sila hubungi iSinar HOTLINE di taian berikut:

03-8922 4848

Beroperasi Isnin – Jumaat (kecuali Cuti Umum Negeri Selangor dan Wilayah Persekutuan)

Dibuka dari jam 8.00 pagi sehingga 8.00 malam.

Tags: #DUIT i-SINAR:TARIKH DUIT i-SINAR MASUK BANK #JADUAL PEMBAYARAN DUIT i-SINAR BULAN KEDUA(FEBRUARI 2021) MASUK KE BANK #JADUAL PEMBAYARAN DUIT i-SINAR KATEGORI 2 MASUK KE BANK #TARIKH DUIT i-SINAR MASUK BANK

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    i-SINAR BULAN MAC:TARIKH & JADUAL BAYARAN
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedini-SINAR BULAN MAC:TARIKH & JADUAL BAYARAN Kepada yang ingin tahu tentang bilakah
    i-SINAR TANPA SYARAT:CARA MOHON,KEMASKINI & SEMAKAN STATUS PERMOHONAN
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedini-SINAR TANPA SYARAT:CARA MOHON,KEMASKINI & SEMAKAN STATUS PERMOHONAN   Kepada semua ahli
    KEMASKINI NOMBOR TELEFON KWSP ONLINE:CARA TUKAR/UPDATE NO TELEFON/TAC TERKINI
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinKEMASKINI NOMBOR TELEFON KWSP ONLINE:CARA TUKAR/UPDATE NO TELEFON/TAC TERKINI Kepada ahli KWSP
    SEMAKAN STATUS KELULUSAN i-SINAR KATEGORI 2(guna portal isinar.kwsp.gov.my & i-Akaun KWSP)
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinSEMAKAN STATUS KELULUSAN i-SINAR KATEGORI 2(guna portal isinar.kwsp.gov.my & i-Akaun KWSP) Kepada
    1. author

      Mohd safawi bin pusadin4 weeks ago

      No,akaun BSN,1210341100012612,mykad,720212115519,noh/p,01136710219 pegeluaran 1k.

      Reply
    2. author

      Mohd safawi bin pusadin4 weeks ago

      Saya nk bagi no akaun yg aktif,1210341100012612,nama,mohd safawi bin pusadin,mykad,720212115519,h/p,01136710219,pengeluran 1k.

      Reply
    3. author

      Muhammad syafiq3 weeks ago

      Dwit msuk bile

      Reply
    4. author

      Hamidi bin hassan3 weeks ago

      No acc bank..220221819365…duit dh msuk blom bln February…kategori 1…bln 1 duit msuk 11/1…nk tahu bln kedua

      Reply
    5. author

      sigan3 weeks ago

      kenapa Ada yg letak no akaun dengan nonic Kat sini?,,,Tak takut kena dgn scammer ker?,,,page ni utk info je,,Ada yg Tak faham2 lagi ke yg suka Sgt bagi iinfo peribadi,,,silalah celik IT sikit wahai rakyat 🤔

      Reply
    6. author

      arnold3 weeks ago

      sebelum 16 january bila agaknya masuk ..check smalam belum msuk

      Reply
    7. author

      Amirul Hafize3 weeks ago

      Bila nk msok nire

      Reply
    8. author

      Abdul Azrul Bin Abdul Aziz2 weeks ago

      Saya nak mohon percepatkan pengeluaran i sinar bagi bulan mac 2021 dan boleh tahu tarikhnya…

      Reply
    9. author

      Rusdi bin hassan2 weeks ago

      No acc 15114684 6570 Maybank rusdi bin hassan utk bln feb blm masok lg.
      januari bayaran pertama pada 11 hb januari

      Reply
    10. author

      Rusdi bin hassan2 weeks ago

      Sy da dpt bayaran pertama,nak tanye adekah sy ade dpt bln ke 2 pasal sy tak perasan klw ade lg atau pon tdk baki dlm i sinar akaun 1 saya.klw boleh sy nak ambik semua..nak habiskan byk yg nak di bayar.Ic nomer 700705715901

      Reply
    11. author

      Muhamad azrul bin zahari2 weeks ago

      Bayaran pertama 9hribulan bayaran kedua msok ap crita ni jenuh mnungu kwsp tlong sikit kami ad tangungan ni no sy 01151853570

      Reply
    12. author

      Juliana binti kaalil2 weeks ago

      Kenapa yang ke 2 sy dapat 200 je..yg pertama sy dapat 1000.

      Reply
    13. author

      Azam bin sabian2 weeks ago

      Cimb bank

      Reply
    14. author

      Rusdi bin hassan2 weeks ago

      Bile bulan keduanye di bank in kan??

      Reply
    15. author

      Abe Bon Kawase1 week ago

      Kategori 1 gagal dan di suruh submit slip gaji dan bukti2. Gagal pada 10hb 1 isi balik pada 21hb 1 dan 27hb 1 dapat interim. Minggu lepas status bertukar hijau iaitu lulus menyatakan duit akan di masukkan sebelum 2 mac. Maknanya sbelum sampai tarikh 2 mac duit sdh ada dalam acc ker atau ada tarikh tertentu?

      Reply
    16. author

      Adam Ayam1 week ago

      Kepada pakcik makcik sekalian… Tolong jangan sekuka hati bagi nombor akaun, ic, no telefon dan maklumat peribadi sesuka hati di internet. call KWSP atau pergi pejabat KWSP berhampiran kalau nak tanya status. Atau pun PM di facebook rasmi KWSP

      Reply
    17. author

      Leong Fui San1 week ago

      No acc 32950078977 HLB# LEONG FUI SAN utk bln feb blm masok lgi ke…
      januari bayaran pertama pada 02 hb januari

      Reply
    18. author

      Ahmad bukhari b kassim6 days ago

      9.3.2021 may bank

      Reply
    19. author

      Mohd sofian Bin abd aziz4 days ago

      Kategori 2 i sinar bank agro bank 1007371000005058

      Reply
    20. author

      Dayangku hashidahwati3 days ago

      Bulan 2 saya belum masuk lagi i sinar

      Reply
    21. author

      Erwanshah bin seraje2 days ago

      Encik saya erwanshah nak bertanya saya punya o lestari dah lulus bulan febuari tapi sampai sekarng tak masuk lagi dalam akaun bank saya

      Reply
    22. author

      Roziah9 hours ago

      I sinar bulan january ada masuk.tp bulan februari sampai skrg blm masuk lagi
      .

      Reply
    23. author

      Mohd fairulmizam ibrahim5 hours ago

      Isinar tarikh pemohonan 26/1..
      Utk ke-2..7071210159 cimb.

      Reply

    Leave a reply "DUIT i-SINAR:TARIKH DUIT i-SINAR MASUK BANK"