KEMASKINI NO TELEFON KWSP(Cara Tukar/Update Nombor Telefon/Tac/OTC Secara Online)

KEMASKINI NO TELEFON KWSP(Cara Tukar/Update Nombor Telefon/Tac/OTC Secara Online)

KEMASKINI NO TELEFON KWSP

 

Bagi memudahkan urusan dan transaksi(TAC) KWSP secara online,ahli KWSP hendaklah mendaftar i-Akaun KWSP. Ahli perlu mempunyai nombor telefon peribadi bagi mendaftar i-Akaun KWSP atau akaun KWSP online.

KEMASKINI NO TELEFON KWSP DI CAWANGAN KWSP(Jika mempunyai i-Akaun KWSP)

  1. Sila hadir ke cawangan KWSP
  2. Sila isi borang kemaskini maklumat ahli
  3. Serahkan borang kemaskini
  4. Kini anda berjaya menukar nombor telefon KWSP

Baca tentang CARA MOHON MORATORIUM MAYBANK 2021(Borang Web maybank2u.com.my)

KEMASKINI NO TELEFON KWSP DI KIOSK KWSP(Jika mempunyai i-Akaun KWSP)

  1. Sila hadir ke KIOSK KWSP berdekatan dengan anda.
  2. Masukan kad pengenalan ke dalam Kiosk KWSP
  3. Sila imbas ibu jari bagi tujuan pengecaman Cap Ibu Jari
  4. Kemudian,sila pilih transaksi KEMASKINI NO TELEFON BIMBIT UNTUK TAC
  5. Sila kemaskini nombor telefon bimbit anda,tekan KEMASKINI
  6. Kini anda berjaya menukar nombor telefon/TAC KWSP

 

Nak keluarkan duit ASB? Boleh jer keluarkan duit ASB secara online jer..rujuk CARA KELUARKAN DUIT ASB SECARA ONLINE

 

KEMASKINI NO TELEFON KWSP(Jika tidak mempunyai i-Akaun KWSP)

Jika anda tidak mempunyai i-Akaun KWSP tetapi anda merupakan  ahli KWSP,sila sediakan aplikasi berikut untuk membuat kemaskini no telefon KWSP:

Sebelum membuat kemaskini no telefon KWSP,sila muat turun aplikasi berikut:

  • ADOBE ACROBAT bagi memudahkan mengisi borang permohonan i-Akaun KWSP secara online dengan menggunakan telefon pintar atau menggunakan leptop.
  • GOOGLE DRIVE bagi menyimpan segala dokumen bagi tujuan kemaskini nombor telefon.
  • APP Snapseed (Android, iOS) bagi tujuan masukkan palang “Untuk kegunaan KWSP sahaja”. Caranya adalah dengan gunakan fungsi Text. Sebab lakukan proses ini agar dokumen tak disalah guna.
  • GMAIL bagi menghantar borang permohonan dan dokumen diperlukan

TERBARU!

CARA TUKAR/UPDATE NOMBOR TELEFON(TAC)  KWSP SECARA ONLINE

Berikut adalah langkah-langkah untuk kemaskini nombor telefon  online:

Sila muat turun borang  i-Akaun KWSP. Klik disini untuk  muat turun borang i-Akaun KWSP.

Sila lengkapkan maklumat yang diperlukan pada borang i-Akaun KWSP menggunakan aplikasi ADOBE ACROBAT.

Kemudian,sila lengkapkan borang dengan betul dan tepat.

Selepas selesai mengisi borang i-Akaun KWSP,sila simpan dokumen berdasarkan format berikut:

iakaundaftar_Borang_<NAMA ANDA>

Sila sediakan Salinan MyKad (depan dan belakang)

Simpan/Save dokumen tersebut dengan format berikut :

iakaundaftar_MyKad_<NAMA ANDA>

Kemudian sila berswafoto dengan memegang  MyKad anda untuk tujuan  pengesahan oleh pihak KWSP.Pastikan gambar jelas dan simpan/save dengan format berikut :

iakaundaftar_Swafoto_<NAMA ANDA>

Seterusnya, anda perlu menyediakan juga dokumen akaun penyata bank simpanan (bank statement) anda.

Dalam keadaan cahaya cukup, ambil gambar halaman maklumat akaun buku bank akaun semasa/simpanan.

Kalau anda gunakan perbankan online, ada fungsi untuk cetak penyata terbaru secara percuma daripada sana.

Gunakan APP Snapseed (Android, iOS) untuk masukkan palang “Untuk kegunaan KWSP sahaja”. Caranya adalah dengan gunakan fungsi Text. Sebab lakukan proses ini agar dokumen tak disalah guna.

Simpan/Save dengan format berikut :

iakaundaftar_Bank_<NAMA ANDA>

Kemudian anda perlu memuat naik kesemua dokumen anda ke aplikasi Google Drive anda agar dokumen anda selamat dan tidak hilang.

Kemudian, sila emailkan semua dokumen anda yang telah anda muat naik ke Google Drive tadi kepada e-mel rasmi KWSP iaitu, [email protected]

Anda telah berjaya membuat kemaskini nombor telefon KWSP online.

Kepada permohon i-Citra yang terdapat masalah penerimaan OTP/TAC ketika permohonan kerana telah menukar no telefon, jangan bimbang. Disini kami kongsikan cara bagaimana untuk kemaskini kemaskini no telefon anda secara online tanpa perlu hadir ke kuanter KWSP.

 

 

CARA MEMBUAT PERMOHONAN TANPA KEMASKINI NO TELEFON

 

Anda sebernarnya boleh membuat permohonan tanpa kemaskini no telefon anda terlebih dahulu. Kerana jika ingin menukar no telefon anda sebelum membuat permohonan anda perlu hadir ke kiosk / kaunter KWSP  yang terdekat.

 

Sekiranya anda ingin membuat permohonan i-Citra tanpa menukar nombor telefon anda boleh memilih untuk menjawab soalan keselamatan yang dipaparkan di bawah.

 

NOTA: Pastikan ajwapan yang anda jawab seperti dengan soalan yang anda setkan semasa memohon i-Sinar sebelum ini. Seteleh selesai semuanya, anda boleh log masuk akaun i-Citra tanpa membuat kemaskini nombor telefon di kios KWSP.

 

 

CARA KEMASKINI NO TELEFON BARU KWSP

 

Setelah anda berjaya Log Masuk seperti di atas, semasa membuat kemaskini pada permohonan anda, anda boleh juga kemasikini maklumat no telefon baru anda.

 

PANDUAN KEMASKINI NO TELEFON BARU DI KIOSK/KAUNTER KWSP

 

Menurut KWSP, Untuk daftar/kemaskini nombor telefon TAC/OTP, mohon hadir ke kios KWSP yang berdekatan anda kerana ia melibatkan pengesahan MyKad dan cap ibu jari.

  • Lokasi kiosk KWSP: https://www.kwsp.gov.my/ms/reach-us/offices-kiosks

Anda juga boleh membuat proses mengemaskini di kaunter atau cawangan KWSP yang dibuka sepanjang tempoh PKP. Namun, pastikan anda membuat janji temu online terlebih dahulu.

 

NOTA: Nombor telefon akan dikemaskini dalam sistem dalam tempoh 24 jam dari tarikh pengemaskinian di kios.

 

SOALAN LAZIM

 

Apakah cara untuk kemaskini no telefon i-Citra(Bagi Proses OTP/TAC i-Citra)?

Terdapat 2 cara yang boleh dilakukan jika anda telah menukar nombor telefon iaitu:

  • Jawab soalan keselamatan
  • Mengemaskini / update nombor telefon terbaru di kaunter / kios KWSP

 

MAKLUMAT LANJUT & PERTAYAAN

Maklumat lanjut tentang KEMASKINI NO TELEFON KWSP , sila layari laman web rasmi KWSP. Sila ikuti perkembangan terkini di media sosial KWSP

 

Tags: #Apakah cara untuk kemaskini no telefon i-Citra? #Apakah cara untuk kemaskini no telefon i-Citra(Bagi Proses OTP/TAC i-Citra)? #CARA KEMASKINI NO TELEFON BARU KWSP #CARA TUKAR/UPDATE NOMBOR TELEFON(TAC) KWSP SECARA ONLINE #KEMASKINI NO TELEFON KWSP DI CAWANGAN KWSP(Jika mempunyai i-Akaun KWSP) #KEMASKINI NO TELEFON KWSP DI KIOSK KWSP(Jika mempunyai i-Akaun KWSP) #KEMASKINI NO TELEFON KWSP(Jika tidak mempunyai i-Akaun KWSP) #PANDUAN KEMASKINI NO TELEFON BARU DI KIOSK/KAUNTER KWSP

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    CHECK BAKI KWSP:SEMAKAN BALANCE ONLINE & APLIKASI i-AKAUN
    CHECK BAKI KWSP:SEMAKAN BALANCE ONLINE & APLIKASI i-AKAUN   Bagaimanakah cara untuk check
    LOGIN i-AKAUN:SEMAKAN PENYATA AKAUN KWSP ONLINE
    LOGIN i-AKAUN:SEMAKAN PENYATA AKAUN KWSP ONLINE   Jika anda ahli Kumpulan Wang Simpanan
    REGISTER i-AKAUN KWSP(Daftar melalui KIOSK,BANK,ONLINE & EMAIL)
    REGISTER i-AKAUN KWSP(Daftar melalui KIOSK,BANK,ONLINE & EMAIL)     Bagi memudahkan urusan menguruskan
    LUPA ID/KATA LALUAN i-AKAUN KWSP:CARA RESET PASSWORD
    LUPA ID/KATA LALUAN i-AKAUN KWSP:CARA RESET PASSWORD   Ahli KWSP ada masalah terlupa
    1. author

      SITI KHADIJAH BINTI SHARI8 months ago

      0124915102

      Reply
    2. author

      Wilfred8 months ago

      Kemaskini no telefon kwsp(cara tukal/update nomber telefon/tac secara online)”

      Reply
    3. author

      Norita binti baharuddin8 months ago

      0183263685

      Reply
    4. author

      EE CHING A/P SI SOOP8 months ago

      0179747218

      Reply
    5. author

      Yusribinmohamad8 months ago

      0176082320

      Reply
    6. author

      [email protected] bin seman8 months ago

      0189451892

      Reply
    7. author

      Suhaili Sharif8 months ago

      0174502390

      Reply
    8. author

      Maradona gerinang anak matan8 months ago

      TAC secara online

      Reply
    9. author

      Maradona gerinang anak matan8 months ago

      “KEMASKINI NO TELEFON KWSP(Cara Tukar/Update Nombor Telefon/TAC online)”

      Reply
      • author

        Rahauddin4 months ago

        Macam mna nk tukar ke nombor lama 0168487515 ke number baru 0103601513

        Reply
    10. author

      Maradona gerinang anak matan8 months ago

      0192848611
      Tac online

      Reply
    11. author

      MOHD SABARUDIN JAHYA8 months ago

      0124392904

      Reply
      • author

        Rahauddin4 months ago

        Macam mna nk tukar ke nombor lama 0168487515 ke number baru 0103601513i

        Reply
    12. author

      MOHD SABARUDIN JAHYA8 months ago

      Tunggu 8 Mac cuba buat

      Reply
    13. author

      Sham A /L kanji8 months ago

      0137456073

      Reply
    14. author

      RAJIALOSANA A/P GEMANI GANESAN8 months ago

      0175587257 Tac online

      Reply
    15. author

      RAJIALOSANA A/P GEMANI GANESAN8 months ago

      0175587257

      Reply
    16. author

      Noor Anis Fitri8 months ago

      tac secara online

      Reply
    17. author

      Cheong Lai Teng8 months ago

      0125589188

      Reply
    18. author

      admon riti8 months ago

      KEMASKINI NOMBOR TELEFON
      0198158219

      Reply
    19. author

      Andrew8 months ago

      Andrew anak ayok

      0196464251

      Reply
    20. author

      Mohamad Hairol bin ahmed8 months ago

      0179246523

      Reply
    21. author

      Jarrein bin Daki8 months ago

      Season

      Reply
    22. author

      Cheong Lai Teng8 months ago

      KEMASKINI NO TELEFON KWSP(Cara Tukar/Update Nombor Telefon/Tac Secara
      Online)”

      Reply
    23. author

      Mohd Hazreen bin enchek Marzuki.8 months ago

      0136707987

      Reply
    24. author

      Noor Anis Fitri8 months ago

      0137806577
      Tac secara online

      Reply
    25. author

      Zulkifli bin abu bakar8 months ago

      01162172761

      Reply
    26. author

      Imran Izzat Bin Zaim8 months ago

      Tac Secara Online

      Reply
    27. author

      Muhamad Firdaus8 months ago

      Tukar nombor lama 01131786758 ke nombor baru 0187619657

      Reply
    28. author

      NAZRUL BIN SAJALI8 months ago

      0194198377

      Reply
    29. author

      NAZRUL BIN SAJALI8 months ago

      Tac secara online 0194198377

      Reply
    30. author

      Syarina binti mohmmad amin8 months ago

      Sy nk nk tukar nmbr lama ke baru in nmbr lama 0199007426 ini nmbr bru 0136247798

      Reply
    31. author

      ARISAN A/L LONG8 months ago

      Saya ingin menukar nombor telefon baru 0179675627

      Reply
    32. author

      Muhammad shahzarul naim8 months ago

      “KEMASKINI NO TELEFON KWSP(Cara Tukar/Update Nombor Telefon/Tac Secara Online)” #016-3489497

      Reply
    33. author

      Sarinah binti jaal8 months ago

      Saya ingin menukar nombor
      Telefon baru 01125004564

      Reply
    34. author

      Rojiah8 months ago

      0169504880

      Reply
    35. author

      Eric anjun8 months ago

      “KEMASKINI NO TELEFON KWSP(Cara Tukar/Update Nombor Telefon/Tac Secara online 01125355183

      Reply
    36. author

      SUHAIRE FITRI BIN ABDULLAH8 months ago

      0163623181

      Reply
    37. author

      Sylvester Bingkin8 months ago

      KEMASKINI NO TELEFON KWSP 0196576221

      Reply
    38. author

      Nooriswandi bin ibrahim8 months ago

      No lama 0128822711 tukar ke no baru 0138900067

      Reply
    39. author

      MOHD SHARIL BIN IDRIS8 months ago

      “KEMASKINI NO TELEFON KWSP(Cara Tukar/Update Nombor Telefon/Tac Secara

      Saya nak tukar NUMBER TELEFON LAMA YANG BARU ….(+601124169399 )BARU (+60175564587)LAMA

      Reply
    40. author

      Rohana binti hussein8 months ago

      Saya nak tukar NUMBER TELEFON LAMA YANG BARU….
      (+601160838952)LAMA
      (+601127795483)BARU
      TERIMA KASIH KWSP

      Reply
    41. author

      Mohammad nazrin bin rosli8 months ago

      KEMASKINI NO TELEFON KWSP
      NO LAMA 0123752461
      NO BARU 01126803500

      Reply
    42. author

      Mohd zulkhairi bin mohd salleh8 months ago

      KEMASKINI NO TELEFON KWSP(Cara Tukar/Update Nombor Telefon/Tac Secara Online)”

      Reply
    43. author

      Mohd zulkhairi bin mohd salleh8 months ago

      KEMASKINI NO TELEFON KWSP(Cara Tukar/Update Nombor Telefon/Tac Secara Online)”

      0134477295

      Reply
    44. author

      Sharona8 months ago

      KEMASKINI NO TELEFON KWSP(Cara Tukar/Update Nombor Telefon/Tac Secara Online)
      01131657017

      Reply
    45. author

      Diamond engkut ak puso8 months ago

      Saya nak tukar no hp sy 0178625008

      Reply
    46. author

      Diamond engkut ak puso8 months ago

      Sy nak kemaskini no hp sy .sy pakai no ni.017 8625008

      Reply
    47. author

      Azmil Baan8 months ago

      0142798958

      Reply
    48. author

      Ridhwan bin samsudin8 months ago

      Sy nk kemaskini no yg sekarang aktif digunakn sebab no lame dh tak aktif lg baru2 ni hp sy hilang dn tidak dpt dikesan lg harap isinar kwsp dpt mmbantu:
      No yg aktif skrg digunakn: 016 6150065
      No lama yg tidak aktif lg: 011 36651012

      Reply
    49. author

      Puuvaanes8 months ago

      01116955603

      Reply
    50. author

      Khair khairi bin juli8 months ago

      0107782652

      Reply
    51. author

      Khair khairi bin juli8 months ago

      0168691675 to 0107782652

      Reply
    52. author

      Mohd rozani bin murad8 months ago

      Sila kemaskini nombor telefon bimbit utk menerima OTP

      Reply
    53. author

      NOR SATIRA BINTI HAMZAH8 months ago

      Saya nak kemaskini no handphone baru saya iaitu 0177584547

      Reply
    54. author

      Norjesilah8 months ago

      Hai ni number lama saya 0177647970 boleh tak saya nak tukar ke nombor 0198743229 sbb saya mohon i sinar 017 tu tp dah tkde dala. Talian nomno tu tlong aktifkn i sinar saya 019 trim kasih

      Reply
    55. author

      hafis8 months ago

      hai nk tukar no boleh..hari tu pkai 0166566557.nk tukar ke 01126158715

      Reply
    56. author

      muhammad suhaimi sazli bin masran8 months ago

      01116528102

      Reply
    57. author

      Abdul hafiz b abd hamid8 months ago

      Kemaskini nom telefon 0149295277

      Reply
    58. author

      CLORENCE B. DIMI8 months ago

      0111687 3686

      Reply
    59. author

      zainal abidin bin razali8 months ago

      0133877083
      tukar no talipon

      Reply
    60. author

      zainal abidin bin razali8 months ago

      kemaskini no telefon.
      0133877083

      Reply
    61. author

      MORSID ABU NAIM7 months ago

      nak tukar no lama pergi ke no baru
      0162434799

      Reply
    62. author

      MOHAMMAD SHAZWAN BIN MOHAMA KAMAROLZAMAN7 months ago

      0193214045

      Reply
    63. author

      PHILIP TATUM ANAK SIMO7 months ago

      KEMASKINI NO TELEFON (0194322201)
      UNTUK MENDAPATKAN NO TAC
      THANK YOU

      Reply
    64. author

      sating jaibin @ jaisin7 months ago

      saya nak tukar no hp..kemas kini..0199208221..

      Reply
    65. author

      Muhamad hafiz7 months ago

      0126155024 tukar ke 01123606271

      Reply
    66. author

      Mohd hafis b mansor7 months ago

      01126750667

      Reply
    67. author

      Nur shazlin shahira7 months ago

      Kemas kini no telefon kwsp
      0105270605

      Reply
    68. author

      Andrew7 months ago

      Saya nak update no telefon baru =0196464251

      Reply
    69. author

      Muhammad hafis7 months ago

      Sy nak update no bimbit
      – 0176932427

      Reply
    70. author

      Siti Zulaikha binti abdullah7 months ago

      0198312801
      Assalamualaikum sya nak update no TAC KWSP baru..

      Reply
    71. author

      Nurul afieka binti mohd esa7 months ago

      Kemaskini nombo phone baru
      0196720706

      Reply
    72. author

      Nooraini binti hussain7 months ago

      Nak tukar number 0133014805

      Reply
    73. author

      Samil bin takoi7 months ago

      Guna nombor telefon nhe 0142339400

      Reply
      • author

        Muhamad Fizzi bin md isa7 months ago

        Assalamualaikum..saya nk tukar no sblm nie sya pkai no 01133316765 dh xgna lgi.skrg sya pkai no 01131441240 nie

        Reply
    74. author

      Andrew7 months ago

      saya nak update no telefon baru saya kat kwsp isinar, kerana saya hendak daftar isinar 10k , tapi tidak dapat, kerana no lama saya sudah tidak pakai lagi,dan ini no baru saya (0196464251)terima kasih,.

      Reply
    75. author

      Andrew7 months ago

      saya andrew anak ayok nak update no telefon baru saya kat kwsp isinar, kerana saya hendak daftar isinar 10k , tapi tidak dapat, kerana no lama saya sudah tidak pakai lagi,dan ini no baru saya (0196464251)terima kasih,.

      Reply
    76. author

      Simon jau7 months ago

      “KEMASIINI NO TELEFON KWSP” LAMA KE NO TELEFON BARU.
      IC NO * 901105136739
      NAMA *SIMON JAU

      *0142207162(LAMA)
      *0104399507(BARU)
      UNTUK MENDAPATKAN TAC YANG BARU,
      *TERIMA KASIH.

      Reply
    77. author

      Muhammad Azri bin Mohd idris7 months ago

      Saya nak tukar no baru 0198531134 dapat kan tac KWSP..sebab no lame dah hilang…

      Reply
    78. author

      mat khalid bin mat rashid7 months ago

      kemaskini no telepon
      kwsp”no telepon lama ke no telepon baru
      ic,711016035269.
      name,mat khalid bin mat rashid
      no lama,0179709224
      no baru,0134256900

      Reply
    79. author

      Avinikah allius @ tadius7 months ago

      KEMASKINI NO TELEFON KWSP
      NO LAMA: 0147189130
      NO BARU : 0164049284

      Reply
    80. author

      Siti Noorhajijah binti Sarif hassan7 months ago

      Kemas kini No Telefon KWSP(update nombor telefon/
      No Baru;
      0178339689

      Reply
    81. author

      Siti Noorhajijah binti Sarif hassan7 months ago

      Kemas kini No Telefon KWSP(update nombor telefon/TAC secara online
      No Baru;
      0178339689

      Reply
    82. author

      siti patimah Bakan7 months ago

      KEMASKINI NO TELEFON KWSP(cara Tukar/update Nombor Telefon/Tac secara online)”

      Reply
    83. author

      Rendy anak Nyulai7 months ago

      Saya tidak menerima sms tarikh pembayaran isinar dalam akaun bank
      01121878948

      Reply
    84. author

      Shukri Bin Zawawi7 months ago

      No lama-0149522042
      No Baru-0146100566

      Reply
    85. author

      hallel bin taril7 months ago

      lupa 1no 0116085197 (salah) tukar 01116085197 (betul)

      Reply
    86. author

      Jayabalan a/l paramachivn7 months ago

      No lama Sy sudah tk aktif nk Tukar mom Baru 0175672235

      Reply
    87. author

      Tong kok lun7 months ago

      Saya ninta kemaskini no Telefon kwsp! nombor lama 01116557528 tukar no baru 01169229255

      Reply
    88. author

      muhammad shahrul naim7 months ago

      01112232060

      Reply
    89. author

      Zulhizan bin nasri7 months ago

      0178349194

      Reply
    90. author

      ALMMA ANAK AGUN7 months ago

      Kemaskini No Telepon KWSP
      no lama 0143537542
      no baru 01129311596

      Reply
    91. author

      Megat Nur Asyhraff Bin Kamarulzaman7 months ago

      KEMASKINI NO TELEFON KWSP(Cara Tukar/Update Nombor Telefon/Tac Secara Online)

      No lama 0174636261

      No baru 0176853433

      Reply
    92. author

      MOHD.SABRI BIN SAHIDANI7 months ago

      Saya hendak mengemaskini nombor baru iaitu: +601160629745. Nombor lama saya tidak lagi digunakan kerana telah disekat.

      Reply
    93. author

      Azman bin alibabs7 months ago

      no kad debit saya masalah 0198497607

      Reply
    94. author

      Rubz7 months ago

      Amaun pemindaan Salah tekan to long lah bagi lagi satu chance untuk tukar pleaseeee 😪😭🙏 needed money much to use

      Reply
    95. author

      Muhammad ariff7 months ago

      Kemaskini no telefon bru 0173938076

      Reply
    96. author

      pojiey7 months ago

      01136508945

      Reply
    97. author

      Edy cundi anak brandy7 months ago

      kemaskini no telefon 01127869361 untuk dapatakn katalaluan dan TAC

      Reply
    98. author

      mohamad nazmi7 months ago

      kemaskini nombor telefon (01129862436)
      untuk dapatkan kata laluan dan TAC

      Reply
    99. author

      Eran anak jackkilen7 months ago

      Saya nak kemaskini nombor telefon KWSP..ini nombor baru..0178500963..sila beri pertolongan

      Reply
    100. author

      Muhammad Shafuan Bin Mohd Arifuddin7 months ago

      “KEMASKINI NO TELEFON KWSP 0189141126

      Reply
    101. author

      ISAM IZAMRI BIN SAIFUL7 months ago

      Update Nombor Telefon 0143209312…

      Reply
    102. author

      Domonic ak damon7 months ago

      Mohon nombor otp secara online

      Reply
    103. author

      YUSOF BIN MAN7 months ago

      Saya nak kemaskini no telefon untuk kwsp i-sinar sebab no saya semasa daftar i-sinar sudah tidak aktif.. harap sangat kwsp dapat membantu..
      No tel lama: 0174096146
      No tel baru: 0174490867

      Reply
    104. author

      JEMRI BIN MAJIN6 months ago

      Tukar no lama ke no baru(no baru 0162450192)

      Reply
    105. author

      Muhammad zahiruddin bin rasalai6 months ago

      Kemaskini number tac I akaun 016929409

      Reply
    106. author

      Thomson6 months ago

      SAya Thomson ak lajang nak tukar no telefo kwsp dengan no baru o169414431

      Reply
    107. author

      Mohd Amin Abdullah6 months ago

      0178558825 update Nombor Telefon/
      TAC Secara Online..
      Kerana kod TAC..Gagal Dihantar ke Nombor saya

      Reply
    108. author

      khiruddin6 months ago

      0109134667 update Nombor Telefon/
      TAC Secara Online..
      Kerana kod TAC..Gagal Dihantar ke Nombor saya

      Reply
    109. author

      Raguwaran6 months ago

      KEMASKINI NOMBOR TELEFON
      01121518924

      Reply
    110. author

      Tirunavukarasu a/l mutusamy6 months ago

      KEMASKINI NOMBER TEL

      TEL LAMA:01136734645

      TEL BARU:0103945389

      Reply
    111. author

      NUR ADIBAH BINTI MOHD KASMURI6 months ago

      Hai,saya nak tukar no hp baru.yg lama dh xpakai..

      No fon baru: 0134422943 tac

      Tq

      Reply
    112. author

      Amyruldin bin Ahmad6 months ago

      Saya nak tukar no telefon baru.
      No lama 0178047596
      No baru 0133209221

      Reply
    113. author

      Rimau anak ajai6 months ago

      “KEMASKINI NO TELEFON KWSP I SINAR/Update Nombor Telefon/Tac Secara online 01140592674

      Reply
    114. author

      Sainuddin bin atan6 months ago

      Nombor lame
      0192093577
      Nombor baru
      0172096532

      Reply
    115. author

      POFVIN ANAK UJAK6 months ago

      Number Lama
      01112013785
      NmBr Baru
      01114082341

      Reply
    116. author

      NOOR HISYAM BIN MUSTAKIM6 months ago

      0177664362 daftar i akaun
      Minta no tac online
      NOOR HISYAM BIN MUSTAKIM
      830710-01-5665

      Reply
    117. author

      Muhammad alfian bin abdul aziz6 months ago

      KEMASKINI NO TELEFON KWSP 0136979339

      Reply
    118. author

      Ahmad Nazir B. Abdullah6 months ago

      kemaskini nombor telefon/Tac Secara Online)”

      Reply
    119. author

      ABANG HUSAINI BIN ABANG AHMAD SHARKAWI6 months ago

      Saya nak tukar no telefon.saya buat pindaan TAC no sms tak dapat
      0137691905-lama sudah hilang handphone)-terus kemaskini guna no ni o0178949015-nie no telefon yang baru.

      Reply
    120. author

      Nuramin bin latib6 months ago

      Saya Nuramin bin latib ingin menukar TAC no lama ke no tel baharu 0189403954

      Reply
    121. author

      Muhammad Hazrin Bin Yahaya6 months ago

      01116485270

      Reply
    122. author

      mohd faizal6 months ago

      saya MOHD FAIZAL BIN TAKAL
      SAYA NAK BUAT PENUKARAN NO HP LAMA KEPADA YANAG,.
      NO HP BARU:0167007483

      Reply
    123. author

      Wan zailemis binti wan husin6 months ago

      Saya nk tukar no telfon yg lama..ke no telfon yg bru untuk i akaun..
      Ni no baru-01111186344
      No lama sya tk ingt..mnta pertolongan.

      Reply
    124. author

      Wan abdul fami bin wan ayub6 months ago

      Tukar no telefon

      Reply
    125. author

      SAIFUL AMRIEE BIN JUSOH6 months ago

      Boleh tak saya nak tukar nombor sy 0178415726 ke para 0179272237…

      Reply
    126. author

      Nickson anak john6 months ago

      0138544692

      Reply
    127. author

      Dominic Anak ali5 months ago

      Tukar no telefon

      Reply
    128. author

      Aiyanraj ramasamy5 months ago

      Aiyanraj ramasamy check duit epf 500 saya tak masuk lagi last month pun taken masuk juga

      Reply
    129. author

      Aiyanraj ramasamy5 months ago

      Aiyanraj ramasamy check duit epf 500 saya tak masuk lagi last month pun ta masuk juga

      Reply
    130. author

      Muhammad Jamalin Bin Jamani5 months ago

      Update no telefon 01119567854 ke 0195807900

      Reply
    131. author

      Muhammad Nazrey bin azmi5 months ago

      Aslm boleh tak Sy nk tukar nombor telefon lame Sy 0176694975 ke nombor telefon baru Sy 0179547615

      Reply
    132. author

      NUR NABIHAH IMANINA BINTI ISMAIL5 months ago

      Assalamualaikum blh tak saya nak tukar nombor telefon lama saya 0177792004 ke nombor 0196333972

      Reply
    133. author

      Amirul Zulkamal5 months ago

      Assalam, saya nk tukar nombor telefon lama 0173273822 ke nombor 0105623763

      Reply
    134. author

      Noor shihasmi bt hassan5 months ago

      Sy nk tukar no tel dan email baru

      Reply
    135. author

      Anuar bin aris5 months ago

      Saya mahu tukar no telefon

      Reply
    136. author

      Anuar bin aris5 months ago

      0196933009

      Reply
    137. author

      MUHAMMAD FAIZ BIN MD ROMZI5 months ago

      0193729958

      Reply
    138. author

      Levi doli5 months ago

      01127712309

      Reply
    139. author

      Saadiah adil5 months ago

      Saya nak tukar no tel lama saya dikwsp ke no tel yg baru 017-7150870

      Reply
    140. author

      Tivashini Amuthan4 months ago

      0182954221

      Reply
    141. author

      Mohamad ridzuan4 months ago

      Tukar nombor tel lama kepada yang baru ..
      nombor tel : baharu ( 0126076562 )

      Reply
    142. author

      Tivashini Amuthan4 months ago

      Nombor baru please help 0182954221

      Reply
    143. author

      Kemaskini no Telefon kwsp4 months ago

      Kemaskini no Telefon ke 01151412990 ( Adelina Abdul nasri no ic 971027126650

      Reply
    144. author

      Fookuetchoi4 months ago

      Kemaskini no telefon ke
      (No telefon:0108201502)

      Reply
    145. author

      Rahmat Bin A Janey4 months ago

      KEMASKINI NO TELEFON KWSP ,
      TUKAR NO TELEFON LAMA KEPADA YANG BARU
      .(RAHMAT BIN A JANEY )
      ( 961106235135 )
      ( NO.TEL: 0198113466 YANG BARU ) ..

      Reply
    146. author

      Jafree bin mohamad jarawi4 months ago

      Kemaskini no telefon kwsp
      No tel 0133677175
      Ic no 891108-13-6981
      Jafree bin mohamad jarawi

      Reply
    147. author

      Edwin Mark4 months ago

      KEMASKINI NO TELEFON KWSP
      (Update Nombor Telefon : 0135759158)

      Reply
    148. author

      Asniah binti joseph4 months ago

      Saya nk tukar no headphone yg Lama kerana no hp lama Saya tidak aktif lagi.. Sila beri bantuan utk menukar No. Lama saya #0109456932# ke no hp baru # 0172566355# Terima kasih

      Reply
    149. author

      Haripek bin tahar4 months ago

      01139092803

      Reply
    150. author

      Nurul Pazilah Binti Sulaiman4 months ago

      Kemaskini no telefon KWSP
      0143769310

      Reply
    151. author

      MOHD SHAHRUL AZLAN4 months ago

      “KEMASKINI NO TELEFON KWSP(Cara Tukar/Update Nombor Telefon/Tac Secara Online)”
      No baru 01161331136

      Reply
    152. author

      Saraswady a/p batumalai4 months ago

      Ini nombor baru 0127218252

      Reply
    153. author

      Shukor saban bin yahya4 months ago

      Kemas kini no telifon

      Reply
    154. author

      SEE GEE HUAT4 months ago

      KEMASKINI NO TELEFON KWSP(

      Reply
    155. author

      Mohamad shahrulnizam bin mansor4 months ago

      Saya nak kemaskini no lama saya ke no baru
      01126731002 no baru. Harap dapat membantu.

      Reply
    156. author

      Pui kuek ching4 months ago

      Saya nak kemaskini no lama ke no baru 0198787755 no baru.harap dapat membantu.tq

      Reply
    157. author

      siti khadijah binti ibrahim4 months ago

      saya nak kemaskini nmbo no Lama ke nmbo bru 0194089053…harap sngat2 dpt mmbntu

      Reply
    158. author

      Wister labeh4 months ago

      KEMASKINI NO TELEFON KWSP(Cara Tukar/Update Nombor Telefon/Tac Secara Online)”

      Reply
    159. author

      Muhammad raqib bin saadon4 months ago

      KEMASKINI NO TELEFON KWSP NO LAMA KE NO BARU…
      NO LAMA:0122391508
      NO BARU:0172100729

      Reply
    160. author

      Dayang Juliana Binti Abdullah4 months ago

      kemaskini no telefon kwsp no lama ke no baru…
      no lama:0179928242
      no baru:0179775354

      Reply
    161. author

      Lee Kwan loong4 months ago

      No lama 01123877235 tukar no baru 0128274544

      Reply
    162. author

      Nor Asiah binti Abu Bakar4 months ago

      Nor Asiah binti Abu Bakar
      Kemaskini no tel lama +601111955641 ke no tel baru +601116169556

      Reply
    163. author

      Mohammad hafizie bin Abdullah saim4 months ago

      Mohammad hafizie bin Abdullah saim. Kemaskini ni tel lame +60102097675 ke ni tel baru +601164644981

      Reply
    164. author

      Mohd Hafifi bin mohd yassin4 months ago

      Sy nk kemaskini nmbe tac

      Reply
    165. author

      Saiful amriee bin Jusoh4 months ago

      0179272237

      Reply
    166. author

      NOR AFFANDY BIN ABDUL LATIF4 months ago

      0107715085

      Reply
    167. author

      Mohamad Hafiz b naharoddin4 months ago

      Saya nk tukar no fon ini yg baru 0175122809

      Reply
    168. author

      huong how huat4 months ago

      sy mahu tukar no telefon sy daftar i sinar

      Reply
    169. author

      Jackline Kupa Ak Lembang4 months ago

      SAYA NAK TUKAR NO TELEFON BARU UNTUK MEMOHON I CITRA ( 01110892210 )

      Reply
    170. author

      Azwan4 months ago

      Azwan bin Ebrahim
      0168283061 tac

      Reply
    171. author

      Mohd Sha4 months ago

      01140308042

      Reply
    172. author

      Mohd zakir4 months ago

      No lama dh x aktif nak tukar ke no baru sebab lupa Password no lama 01112504723 ke no baru 0102637816

      Reply
    173. author

      khairol anuar4 months ago

      sy nk tukar no tepun n 0179821501

      Reply
    174. author

      Nor in binti barni4 months ago

      Saya nak tukar nombor telifon baru untuk mohon i citra 0168046528

      Reply
    175. author

      Nor in binti barni4 months ago

      Nombor lama saya 01114171574 saya nak tukar sebab phone saya hilang nombor baru saya 0168046528

      Reply
    176. author

      Kali par a/l ganesan4 months ago

      Tolong daftar no con say a 01151588374

      Reply
    177. author

      Kalaichelvi a/p subramaniam4 months ago

      Tolong daftar no fon 0162047573

      Reply
    178. author

      Chandran4 months ago

      CHANDRAN A/L PALANIANDY
      0177380302

      Reply
    179. author

      nur haifa hazwany binti sahimee4 months ago

      saya nak tukar no kwsp yang terkini 01123441941

      Reply
    180. author

      Juriah Mohamed4 months ago

      mohon pertukaran nombor telefon baru.
      mohon pencerahan

      Reply
    181. author

      Ryan christopher ningkan4 months ago

      01133707071 no telephone baru

      Reply
    182. author

      Hairi hassan4 months ago

      KEMASKINI NO TELEFON KWSP(Cara Tukar/Update Nombor Telefon/Tac Secara Online)

      Reply
    183. author

      Bonny john anak endang4 months ago

      Saya nak nukar nomber telefon
      Nomber lama 0178587176
      Nomber baru 01125049180

      Reply
    184. author

      Mohamad irfan bin mohamad rafaie4 months ago

      KEMASKINI NO TELEFON KWSP ,
      TUKAR NO TELEFON LAMA KEPADA YANG BARU
      .(Mohamad Irfan Bin Mohamad Rafaie )
      (01131773402 )
      ( NO.TEL: 0128709891 YANG BARU ) ..

      Reply
    185. author

      abednego chiu4 months ago

      Sy nak tukar nomber telifon nombor lama0189720413 tapi tdk ahtif sudah .saya mahu guna nombor baru
      yang ahkif skrng 0138361052

      Reply
      • author

        NUR ASHIKIN BINTI ABDULLAH4 months ago

        Saya nak nombor telefon

        Reply
    186. author

      ZAKARIA BIN ISAHAK4 months ago

      Saya nak tukar nombor telefon
      No lama : 012-3064160
      No baru : 010-7928168

      Reply
    187. author

      Shahirah alia binti abd latiff4 months ago

      Kemaskini no telefon kwsp (cara tukar/update nombor telefon/tac secara online
      No baru 0175541298

      Reply
    188. author

      Maria Shanti4 months ago

      Saya nak kemaskini no handphone lama 0102947058 kepada nombor handphone baru 0192447058

      Reply
    189. author

      Suriati Binti Ahmad Yusof4 months ago

      Saya nak kemaskini no telefon…
      No lama: 017-7618440
      No Baru: 016-8664869

      Reply
    190. author

      Poobalan a/l Periapooan4 months ago

      Saya nak tukar number telefon
      Number lama -01123457162
      Number baru-01128046653

      Reply
    191. author

      NUR ASHIKIN BINTI ABDULLAH4 months ago

      Saya nak tukar me nombor telifon lama me nombor telefon baru
      Lama: 01157626889
      Baru: 01126100761

      Reply
    192. author

      Norish idayu bt ilias4 months ago

      Tac online 0177057295

      Reply
    193. author

      Gunasegeran a/l Subramaniam4 months ago

      tolong kemaskini nombo telefon saya…..nombor lama saya tak aktif
      nom lama 0143082241…..nom baru 01158428432

      Reply
    194. author

      khairuzz azrai4 months ago

      Saya nk kemaskini nom tel lama 0166069435 ke nom tel baru 0183234865

      Reply
    195. author

      Thana Raj4 months ago

      Saya nk kemaskini nom tel Lama 0163104124 ke nom tel baru 0143530802

      Reply
    196. author

      NUR ATIRAH BINTI YUSOF4 months ago

      KEMASKINI NO TELEFON KWSP

      NO TEL LAMA – 0174490867
      NO TEL BARU – 01112769029

      Reply
    197. author

      Mohd Arifbilah Bin Ismail4 months ago

      Saya nak kemaskini no fon dulu n sekarang. Dulu no fon 0193534533. No fon sekarang 01115001988

      Reply
    198. author

      Hajar3 months ago

      Saya nak kemaskini nombor telefon
      Untuk permohonan i-citra.nombor yang telah di daftarkan dengan KWSP tidak lagi digunakan . tolong bantu saya.. No telefon saya yang baru (016-9811210)

      Reply
    199. author

      Hajar3 months ago

      Saya nak kemaskini nombor telefon
      Untuk permohonan i-citra.nombor yang telah di daftarkan dengan KWSP tidak lagi digunakan . tolong bantu saya.. No telefon saya yang baru 0169811210

      Reply
    200. author

      Maclyster anak sanabung3 months ago

      Saya mahu tukar no lama ke no hp baru
      No lama 0107830578
      No baru 01115595282

      Reply
    201. author

      Haida binti hamid3 months ago

      Tukar no
      01125402644 kepada
      01161980984

      Reply
    202. author

      wesley anak jackson3 months ago

      tukar no 0133553007 ke
      0139882271..
      new number..tq

      Reply
    203. author

      Rosnah binti nasir3 months ago

      Tukar nombor 01125276915
      Ke 0163260448 ini

      Reply
    204. author

      ZADDIL3 months ago

      Tukar nombor telefon 01133096415 ke 0163260448

      Reply
    205. author

      Sepia a/l bah eng3 months ago

      Selamat pagi cikk saya nak tukar nombor lama kepada nombor baru 014-6127824

      Reply
    206. author

      Juliana june3 months ago

      Tukar no fon ni lama 0165566474. Ni ni baru 01169221559

      Reply
    207. author

      Juliana june3 months ago

      Saya tukar no

      Reply
    208. author

      Che azhari bin che Omar3 months ago

      0148406783nama perguna Che azhari bin Che Omar dengan Norasikin binti Zakaria nak tukar kepada nombor ni 0194124093

      Reply
    209. author

      Haripek bin tahar1 month ago

      Sy sudah menukar nombor baru 01139092803

      Reply

    Leave a reply "KEMASKINI NO TELEFON KWSP(Cara Tukar/Update Nombor Telefon/Tac/OTC Secara Online)"