KEMASKINI i-AKAUN KWSP:SEMAKAN MAKLUMAT PERIBADI & AKAUN BANK AKTIF(i-SINAR)

KEMASKINI i-AKAUN KWSP:SEMAKAN MAKLUMAT PERIBADI & AKAUN BANK AKTIF(i-SINAR)

KEMASKINI i-AKAUN KWSP

Berdasarkan makluman daripada portal i-SINAR KWSP,pihak KWSP menggalakan ahli KWSP yang berminat untuk membuat pengeluaran i-SINAR KWSP untuk membuat KEMASKINI i-AKAUN KWSP.

Ahli KWSP biasanya jarang membuat kemaskini maklumat peribadi dan akaun bank aktif dalam i-AKAUN.

Sila rujuk PERMOHONAN i-SINAR ONLINE melalui (isinar.kwsp.gov.my)

Hal ini penting kerana segala maklumat peribadi dan akaun bank yang dipapar dalam i-AKAUN diambil kira untuk memastikan proses permohonan i-SINAR berjalan lancar dan yang paling penting LULUS PERMOHONAN.

Jika belum ada i-AKAUN KWSP,ini masa terbaik anda membuat PENDAFTARAN i-AKAUN KWSP

Berikut adalah cara-cara mendaftar i-AKAUN KWSP:

dapatkan ID & Kata Laluan sementara anda di pejabat / kios KWSP,kemudian daftar melalui portal i-AKAUN KWSP

daftar i-AKAUN KWSP melalui email, rujuk CARA DAFTAR i-AKAUN melalui EMAIL

PANDUAN MEMBUAT KEMASKINI i-AKAUN 

Berikut adalah panduan untuk membuat kemaskini:

  • Pastikan maklumat benar untuk elak permohonan anda ditolak
  • Pastikan maklumat tepat dan betul seperti nombor akaun untuk memudakan urusan pengeluaran wang
  • Cermat dan berhati-hati semasa membuat kemaskini untuk elak kesilapan,jangan gopoh
  • Jangan berkongsi maklumat diri dan i-AKAUN anda kepada orang lain

Jika anda tukar nombor telefon baru, bagaimana nak kemaskini nombor telefon KWSP ye? Rujuk CARA KEMASKINI NOMBOR TELEFON KWSP ONLINE jer

SENARAI MAKLUMAT YANG PERLU DIKEMASKINI

  • Maklumat diri seperti Nama,Nombor Kad Pengenalan,Pekerjaan
  • Maklumat pendapatan/gaji bulanan
  • Maklumat nama bank dan nombor akaun bank yang aktif dan betul
  • Maklumat majikan terkini jika diminta
  • Maklumat untuk dihubungi seperti nombor telepon dan email terkini.

MAKLUMAT LANJUT & PERTAYAAN

Sila layari portal rasmi https://www.kwsp.gov.my/ms/home.Lawati Facebook rasmi KWSP untuk makluman terkini : https://www.facebook.com/KWSPMalaysia/

 

Tags: #KEMASKINI i-AKAUN KWSP #KEMASKINI i-AKAUN KWSP:SEMAKAN MAKLUMAT PERIBADI & AKAUN BANK AKTIF(i-SINAR)

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    i-SINAR BULAN JUN:CHECK TARIKH BAYARAN MASUK BANK
    i-SINAR BULAN JUN:CHECK TARIKH BAYARAN MASUK BANK Kepada pemohon i-Sinar yang masih  mempunyai
    TARIKH PEMBAYARAN i-SINAR BULAN MAY/MEI 2021
    TARIKH PEMBAYARAN i-SINAR BULAN MAY/MEI 2021 Bagi membantu anda membuat semakan tarikh pembayaran
    JANJI TEMU KWSP ONLINE:CARA BUAT APPOIMENT BAGI URUSAN DI KAUNTER
    JANJI TEMU KWSP ONLINE:CARA BUAT APPOIMENT BAGI URUSAN DI KAUNTER Jika ada keperluan
    i-SINAR BULAN MEI:CHECK TARIKH PEMBAYARAN i-SINAR
    i-SINAR BULAN MEI:CHECK TARIKH PEMBAYARAN i-SINAR Bagi yang merancang perbelanjaan untuk perayaan Aidilfitri
    1. author

      AMERA SYAKILA BT AMERUDIN10 months ago

      KEMASKINI i-AKAUN KWSP : SEMAKAN MAKLUMAT PERIBADI & AKAUN BANK AKTIF ( i-SINAR )

      Reply
    2. author

      ashraf acap10 months ago

      memohon i-SINAR

      Reply
    3. author

      Fardinant anak kilip10 months ago

      6432106329

      Reply
    4. author

      Jeyah raj A/L Rajasingam10 months ago

      Mohon i sinar

      Reply
    5. author

      Shahidayu shahrom10 months ago

      Kemaskini i-akaun kwsp

      Reply
    6. author

      Shahidayu shahrom10 months ago

      KEMASKINI I-AKAUN KWSP:SEMAKAN MAKLUMAT PERIBADI & AKAUN BANK AKTIF(I-SINAR)

      Reply
    7. author

      Mohd Tahir Bin Rabahil10 months ago

      Kemaskini i-AKAUN KWSP

      Reply
    8. author

      SITi HASEANi BINTI MOKHTAR10 months ago

      Nama : siti haseani binti Mokhtar no tel: 0135398569 ni ic: 770804036852no akaun: 03030020436721bank muamalat Malaysia.

      Reply
    9. author

      Mohd Nazim bin Noor Mohamed10 months ago

      M

      Reply
    10. author

      Mohd hairul bin abdul halim10 months ago

      ago

      KEMASKINI I-AKAUN KWSP:SEMAKAN MAKLUMAT PERIBADI & AKAUN BANK AKTIF(I-SINAR)

      Reply
    11. author

      SITi HASEANi BINTI MOKHTAR10 months ago

      KEMASKINI I AKAUN KWSP.SEMAKAN MAKLUMAT PERIBADI & AKAUN BANK AKTIF (I _SINAR).no ic: 770804036852 ,no tel: 013 5398569

      Reply
    12. author

      noraini binti jamal10 months ago

      bagaimana mahu aktifkan akaun..sayaa mw login online….tapy kata laluan semntara tamat tempoh..?.bantu sya

      Reply
    13. author

      Zul Muhammad10 months ago

      kalo nak tukar akaun lain boleh ke tuan?

      Reply
    14. author

      Muhammad aiman akmal bin rambli9 months ago

      KEMASKINI I-AKAUN KWSP

      Reply
    15. author

      Enz9 months ago

      Terletak salah amaun macam mana nak mengubahnya

      Reply
    16. author

      Fikri9 months ago

      KEMASKINI i-AKAUN KWSP:SEMAKAN MAKLUMAT PERIBADI & AKAUN BANK AKTIF(i-SINAR)”

      Reply
    17. author

      Roslie Jamil9 months ago

      Bole kah sya batalkan pengeluaran isinar

      Reply
    18. author

      Yatt9 months ago

      Saya nak ubah amaun..i sinar..mcm mna cara nya..

      Reply
    19. author

      NOOR HIKMAH BINTI ABDULLAH IS9 months ago

      Sy nak buat kemaskini sebab tadi sy tekan silap

      Reply
    20. author

      Nurfatihah Binti Norzaimi9 months ago

      Bagaimana nak ubah amaun i sinar..saya tersilap mohon amaun

      Reply
    21. author

      che arpah9 months ago

      saya nak buat kemaskini amount..sebab salah letak amount

      Reply
    22. author

      Su"fhazyla binti abu talib9 months ago

      Saya nak buat kemas kini amount ..sebab saye tak letak amount

      Reply
    23. author

      Abdullah9 months ago

      Mcm mna sy nk tkar no fon. Fon sy hilang. Sy guna no baru

      Reply
    24. author

      MOHAMMAD ZAMZURI BIN ABDUL HAMID9 months ago

      Saya nak tukar no telefon dan kata laluan… No lama dah x aktif dan lupa kata laluan

      Reply
    25. author

      Sariyah binti che me9 months ago

      Saya nk kemaskini no tel baru.. Yg lma x aktif dah…

      Reply
    26. author

      Clency chahan9 months ago

      Kemaskini I AKAUN

      Reply
    27. author

      Clency chahan9 months ago

      Kemaskini i-AKAUN

      Reply
    28. author

      Norsharina bt norzai9 months ago

      Sya nk tukar acc no sbb saya bagi akaun haritu tk wujud , permohonan dh lulus . Ni akaun baru cimb bank 7619692184

      Reply
    29. author

      Jakanath a/l selvaraja9 months ago

      Kemaskini isinar kwsp.sebab I tekan silap

      Reply
    30. author

      Muhammad Afiq firdaus9 months ago

      Saya nak buat kemaskini amount…sbb haritu saya salah buat

      Reply
    31. author

      choo kim foong8 months ago

      saya nak kemas diri menukar bank account

      Reply
    32. author

      AIZMIL BIN DAWI8 months ago

      nak tukar nombor yang pernah didaftar di ilestari

      Reply
    33. author

      Maruthalagan a/p punusamy8 months ago

      Saya silap masuk akuan isteri nombor.saya nak tukar akuan nombor saya .bank may nombor.157102470462

      Reply
    34. author

      Eryn8 months ago

      Sya nak kemaskini i akuan supaya saya dapat login i akaun melalui hanpone boleh bantu x..

      Reply
    35. author

      Fatimah7 months ago

      Saya tersilap letak amount.macam Mana nak buat??

      Reply
    36. author

      JELI ANAK JANTAI7 months ago

      Saya nak kemaskini i akaun penyata ahli tahun 2019 dan 2020

      Reply
    37. author

      JELI ANAK JANTAI7 months ago

      saya nak kemaskini penyata ahli tahun 2019 dan 2020

      Reply
    38. author

      annuarizal bin abdullah7 months ago

      kemaskini KWSP
      ANNUARIZAL BIN ABDULLAH
      950118065619

      Reply
    39. author

      FRANKIE7 months ago

      kemaskini i-AKAUN KWSP
      FRANKIE RACHAL ANAK CHAONG
      990607136197

      Reply
    40. author

      chu hui yin5 months ago

      kemaskini no phone i -akaun kwsp utk memohon i sinar

      Reply
    41. author

      NUR SYUHADA BINTI AHMAD5 months ago

      Kemas kini no phone

      Reply
    42. author

      ABU BAKAR BIN MAHSEN4 months ago

      KEMASKINI I AKAUN KWSP PINDAAN I SINAR 2021. AKAUN BANK AKTIF….terima kasih..

      Reply
    43. author

      Khairudin bin ahmad4 months ago

      Sy nk kemaskini akaun bank untuk duit epf masuk

      Reply
    44. author

      Khairudin bin ahmad4 months ago

      Sy nk tukar no.akaun sbb akaun bank seblum ni dh xwujud..

      Reply
    45. author

      Mohd Hafiz Bin Sulaiman4 months ago

      Mohd Hafiz Bin Sulaiman
      0179332660 no contact
      No ic 960605.05.5177
      No account cimb
      7073101150 Aktif

      Reply
    46. author

      Nur anis natasha3 months ago

      Saya nak tukar maklumat berkenan nombor telefon yang didaftar itu tukar kepada nombor telefon yang baru

      Reply
    47. author

      Asdejah Binti Mat Aris3 months ago

      Kalau card bank dah expired n dh tukar card baru adakah kena kemas kini..no account bank tetap sama..minta pencerahan..

      Reply
    48. author

      Mohamad aizat bin omar1 week ago

      Kemaskini maklumat peribadi & akaun bank

      Reply

    Leave a reply "KEMASKINI i-AKAUN KWSP:SEMAKAN MAKLUMAT PERIBADI & AKAUN BANK AKTIF(i-SINAR)"