MANIFESTO BN PRU15 (Senarai Tawaran PADU Barisan Nasional)

MANIFESTO BN PRU15 (Senarai Tawaran PADU Barisan Nasional)

MANIFESTO BN

Seperti yang anda ketahui, parti Barisan Nasional akan bertanding dalam Pilihan Raya Umum ke 15 (PRU Ke-15). Semestinya anda ingin ketahui manifesto yang ditawarkan. Disini kami akan kongsikan Manifesto BN, semoga membantu.

 

APA ITU PARTI BARISAN NASIONAL

Barisan Nasional (juga dikenali sebagai BN) merupakan parti gabungan di Malaysia yang ditubuhkan pada 1 Januari 1973 sebagai pengganti kepada Parti Perikatan, ia meneruskan pemerintahannya (termasuk era Perikatan) sejak kemerdekaan sehingga tewas pada pilihan raya umum Malaysia 2018. Ibu pejabatnya terletak di ibu negara Malaysia iaitu Kuala Lumpur. Parti gabungan ini sering mengungguli jumlah kerusi di setiap negeri di Malaysia. Pada Pilihan Raya Umum ke-14 yang lalu, parti ini telah kehilangan majoriti buat kali pertama dalam sejarah dengan memenangi hanya 79 daripada 222 kerusi yang dipertandingkan. Di peringkat negeri, Barisan Nasional menguasai Dewan Undangan Negeri di Pahang dan Perlis sahaja. Kerusi parlimen yang dipegang kini telah berkurangan kepada 43 kerusi, setelah sebilangan ahli Parlimen BN meninggalkan Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu (UMNO).

 

TAWARAN UTAMA PADU BN

Terdapat fokuskan idea besar yang mendasari tawaran utama di bawah PADU.

Pertama, PADU adalah penyelesaian nasional yang komprehensif bagi menjawab pelbagai isu paling mendesak seperti kos kehidupan dan sara hidup yang tinggi seperti:

 1. PADU adalah penyelesaian nasional yang komprehensif bagi menjawab pelbagai isu paling mendesak seperti kos kehidupan dan sara hidup yang tinggi.
 2. PADU adalah tentang tekad BN untuk melakukan beberapa pembaharuan yang radikal dan bersifat struktural dalam negara kita.
 3. PADU akan tampilkan ialah keterangkuman dan pengiktirafan kerencaman.
 4. PADU adalah satu penggandaan usaha untuk kita meletakkan asas-asas penting untuk mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua.
 5. PADU akan mebentuk kerajaan yang kuat dan stabil dengan pasukan kerja yang terbaik.

 

MANIFESTO BN PRU15

Barisan Nasional menampilkan Manifesto yang dinamanakan Perancangan Amal dan Usaha (PADU) yang menggariskan 10 teras dan 99 tawaran untuk rakyat Malaysia dalam memberikan mandat bagi membentuk kerajaan Persekutuan kelak.

MANIFESTO BN

MANIFESTO BN

MANIFESTO BN

MANIFESTO BN

MANIFESTO BN

MANIFESTO BN

MANIFESTO BN

MANIFESTO BN

MAKLUMAT LANJUT

Untuk dapatkan maklumat lanjut mengenai manifesto BN, anda boleh melayari website rasmi Barisan Nasional di pautan https://www.barisannasional.org.my/

 

ARTIKEL LAIN

MANIFESTO PH PRU15 (Senarai Tawaran Pakatan Harapan)

11 thoughts on “MANIFESTO BN PRU15 (Senarai Tawaran PADU Barisan Nasional)”

 1. Nak tanya bleh? Mcm mna nak semak nama kita samada sy lulus ke atau tdak lulus bkss ni thun??sya juga seorg OKU..mcm mna nak mohon bantuan ya??

  Balas
 2. Maaf boleh tanya..macam mana dengan orang yang tidak memohon atau tidak tahu bagaimana cara nak dapatkan borang permohonan tersebut ? Ada juga yang kata tak payah buat permohonan kerana ia secara automatik layak menerima bagi ketegori bujang..

  Balas
 3. Macam mana menebus bantuan bkss B40 Bujang melalui baucer.. Untuk makluman, bantuan bkss diluluskan pada bulan ogos dn dikreditkan ke dalam kad akuan bank.. Sedangkan, saya tidak mempunyai kad bank. Saya sudah memohon pihak bank untuk menukarkan kepada baucer, dan menunggu status penukaran tersebut selama 2 minggu.. Tetapi sampai sekarang status masih kekal.. Dan tidak dapat menerima bantuan tersebut.. Harap Pihak LHDN mengambil berat tentang permasalahan yang diajukan dan akan bekerjasama sepenuh menjawab setiap pertanyaan diajukan pihak LHDN

  Balas

Leave a Comment