Permohonan eMadani Reject?Ini Cara Buat Rayuan

Permohonan eMadani Reject?Ini Cara Buat Rayuan

PERMOHONAN eMADANI REJECT

Jika permohonan eMadani kena reject walaupun memenuhi semua syarat, anda boleh membuat rayuan dengan langkah-langkah berikut:

 1. Permohonan Rayuan eMadani di Setel:
  • Jika anda menggunakan Setel untuk menebus kredit eWallet RM100 dan permohonan anda ditolak, anda digalakkan untuk mengemukakan perselisihan ke [email protected].
  • Menurut Setel, jika permohonan gagal disebabkan oleh identifikasi yang tidak sah, anda mungkin perlu menghantar maklumat tambahan untuk pengesahan semasa proses perselisihan.
 2. Permohonan Rayuan eMadani di Shopee:
  • Jika anda menggunakan Shopee untuk menebus kredit eWallet RM100 dan permohonan anda ditolak, anda boleh menghubungi perkhidmatan pelanggan mereka untuk membuat perselisihan.
  • Pilih “Pemohon eMadani” sebagai jenis pengguna, pilih “Tidak dapat menuntut eMadani” dan isikan butiran peribadi anda. Anda juga boleh lampirkan tangkapan skrin sebagai gambar sokongan.
 3. Permohonan Rayuan eMadani di Touch ‘n Go eWallet:
  • Jika anda menuntut kredit eWallet RM100 melalui Touch ‘n Go eWallet dan permohonan anda ditolak, anda boleh membuat perselisihan dengan mengemukakan permintaan. Pilih “eMADANI” dan “Tuntutan Ditolak” sebagai jenis sokongan yang anda cari. Anda juga boleh menyediakan butiran tambahan mengenai penolakan permohonan eMadani dan lampirkan tangkapan skrin sebagai dokumen sokongan.
 4. Permohonan Rayuan eMadani di MAE (Maybank):
  • Bagi pengguna Maybank, FAQ eMadani mereka sebenarnya adalah salinan dokumen MOF. Dinyatakan bahawa terdapat proses perselisihan di mana anda boleh menghubungi penyedia perkhidmatan eWallet yang telah anda hantar tuntutan anda untuk bantuan lanjut.
  • Mengikut syarat dan terma eMadani Maybank, dinyatakan bahawa untuk sebarang perselisihan berkaitan dengan operasi eMADANI, MAE oleh Maybank2u, dan/atau fungsi Scan & Bayar, anda boleh menghubungi Maybank Group Customer Care di 1300-88-6688 atau menulis kepada mereka di [email protected].

 

Sebelum claim eMadani,baca dulu tawaran & ganjaran yang ditawarkan oleh ewallet masing-masing > Promo Offers eMadani(Senarai Promosi Claim Touch ‘n Go eWallet MAE Setel Shopee)

Artikel Lain

eMadani Shopee(Aktifkan ShopeePay & Claim Kredit RM100)

Leave a Comment