PERMOHONAN & SEMAKAN BANTUAN BKSS BUJANG RM500

PERMOHONAN & SEMAKAN BANTUAN BKSS BUJANG RM500(BKSS 6.0)

PERMOHONAN & SEMAKAN BANTUAN BKSS BUJANG RM500

 

APA ITU BANTUAN BKSS BUJANG RM500(BKSS 6.0)

Bantun BKSS Bujang RM500  adalah bantuan untuk penduduk Sarawak yang merupakan individu bujang berumur 21 tahun ke atas dan yang berpendapatan di bawah RM2,000 sebulan dibawah pakej BKSS 6.0.

KRITERIA BAGI PERMOHONAN BANTUAN BKSS BUJANG RM500 (BKSS 6.0)

  • Pemohon HENDAKLAH warga Sarawak
  • Berumur 21 tahun dan ke atas.
  • Pemohon adalah individu bujang
  • Semua maklumat yang diberikan oleh pemohon hendaklah tepat dan benar. Sekiranya terdapat maklumat palsu, permohonan akan dibatalkan.
  • Kerajaan negeri Sarawak berhak untuk meluluskan atau menolak permohonan tanpa prejudis

 

Bagaimanakah bayaran untuk menerima BKSS BUJANG RM500 akan dibuat?

Penerima BKSS BUJANG RM500 yang mempunyai akaun simpanan bank akan menerima bantuan tunai yang dikreditkan ke dalam akaun simpanan secara bulanan sebanyak RM500 secara one-off atau sekali bayar sahaja.

Bagi yang tidak mempunyai akaun bank, bayaran tunai boleh dituntut dari mana-mana cawangan Bank Simpanan Nasional (BSN) yang berhampiran dengan mengemukakan kad pengenalan.

 

SEMAKAN STATUS PENERIMAAN BKSS BUJANG RM500

Bagaimanakah saya boleh menyemak status penerimaan BKSS BUJANG RM500

Anda tidak perlu membuat semakan. Sekiranya anda ada berumur 21 tahun ke atas yang berpendapatan di bawah RM2000, secara automatiknya anda juga layak untuk menerima BKSS BUJANG RM500

 

PERMOHONAN BANTUAN BKSS BUJANG RM500

Bagaimana hendak membuat permohonan BANTUAN BKSS BUJANG RM500?

TIDAK PERLU BUAT PERMOHONAN BAHARU!

bila duit BKKS 6.0 masuk bank?

SEMAKAN KEPUTUSAN  BANTUAN BKSS BUJANG RM500(BKSS 6.0)

 

Bagaimana hendak menyemak BANTUAN BKSS BUJANG RM500?

Keputusan permohonan biasanya boleh disemak di laman web https://www.sarawak.gov.my  Kerajaan negeri Sarawak akan memaklumkan tarikh semakan keputusan permohonan.

Untuk mengetahui cara tunai/tuntut duit BKSS di BSN,boleh rujuk disini 

 

CHECK BAYARAN BKSS 6.0 (KIR B40/INDIVIDU BUJANG B40)

Penerima yang layak,boleh membuat semakan baki akaun bank masing-masing pada tarikh pembayaran.

Kebiasaannya,bayaran adalah secara berperingkat dan mengikut polisi bank masing-masing.

SOALAN LAZIM

Adakah kena buat permohonan semula BKSS 6.0  Bujang B40?

Tidak perlu.

Maca mana cara nak buat semakan kelayakan BKSS 6.0  Bujang B40?

Anda boleh semak melalui portal BKSS https://bkss.sarawak.gov.my/web/home/bkss_semak

Bilakah tarikh pembayaran BKSS 6.0 Individu Bujang B40?

Bermula 31 Ogos 2021.

Bilakah duit BKSS 6.0 Individu Bujang B40 masuk?

Bermula 31 Ogos 2021.

MAKLUMAT LANJUT & PERTAYAAN PERMOHONAN & SEMAKAN BANTUAN BKSS BUJANG RM500

Sila hubungi nombor berikut untuk pertanyaan: Tali khidmat –Tel:082-555 999 / e-mail:[email protected]

 

ARTIKEL LAIN

Kepada usahawan wanita,boleh cuba mohon GERAN USAHAWAN WANITA SARAWAK JWKS RM2,000

Jangan lupa mohon & semak kelayakan inisiatif  KENYALANG GOLD CARD (KGC) untuk ibubapa anda yang layak

 

Tags: #Adakah kena buat permohonan semula BKSS 6.0  Bujang B40? #APA ITU BANTUAN BKSS BUJANG RM500(BKSS 6.0) #Bantun BKSS 6.0 Bujang RM500 #Bilakah duit BKSS 6.0 Individu Bujang B40 masuk? #Bilakah tarikh pembayaran BKSS 6.0 Individu Bujang B40? #KRITERIA BAGI PERMOHONAN BANTUAN BKSS BUJANG RM500 (BKSS 6.0) #Maca mana cara nak buat semakan kelayakan BKSS 6.0  Bujang B40? #PERMOHONAN & SEMAKAN BANTUAN BKSS BUJANG RM500 #SEMAKAN KEPUTUSAN  BANTUAN BKSS BUJANG RM500(BKSS 6.0)

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    PERMOHONAN PROGRAM AGROPRENEUR MUDA  MAFI 2022
    PERMOHONAN PROGRAM AGROPRENEUR MUDA  MAFI 2022   Kementerian Pertanian dan Industri Makanan (MOA)
    PERMOHONAN BANTUAN KE INSTITUSI PENGAJIAN TINGGI TAPEM 2022
    PERMOHONAN BANTUAN KE INSTITUSI PENGAJIAN TINGGI TAPEM 2022   Tabung Amanah Pendidikan Negeri
    SEMAKAN STATUS PERMOHONAN RAYUAN BKSS
    SEMAKAN STATUS PERMOHONAN RAYUAN BKSS   Ramai yang ingin tahu status permohonan rayuan
    CARA GUNA KHIDMAT PERANCANG HARTA WASIYYAH SHOPPE (Buat Hibah & Warisan Perniagaan)
    CARA GUNA KHIDMAT PERANCANG HARTA WASIYYAH SHOPPE (Buat Hibah & Warisan Perniagaan) Sekiranya
    1. author

      Sebon anak renyo2 tahun ago

      Macam mana nk mohon bkss

      Reply
    2. author

      DANISON HERRYTON TEN2 tahun ago

      “PERMOHONAN & SEMAKAN BANTUAN BKSS BUJANG RM500”

      Reply
    3. author

      SHERI ILA AK JUSTIN JARIT2 tahun ago

      PERMOHONAN & SEMAKAN BANTUAN BKSS BUJANG RM500

      Reply
    4. author

      Muhammad kamaruddin2 tahun ago

      Adakah saya sebagai pelajar yang berumur 21 tahun pada 1 jun nanti layak memohon?

      Reply
    5. author

      Thio Hang Nei2 tahun ago

      Saya belum mengemukakan permohonan bantuan Bkss bujang. Adakah masih boleh memohon sekarang?

      Reply
    6. author

      Sukri Bin Yusup2 tahun ago

      Adakah saya boleh menerima bantuan Bkss bujang RM 500

      Reply
    7. author

      Mohamad hivee bin mastari2 tahun ago

      Bagaimana saya boleh buat permohon&semakan bantuan boss bujang rm 500

      Reply
    8. author

      Duncan juan2 tahun ago

      Bagaimanakah saya boleh membuat buat permohonan&semakan bantuan bkss bujang rm500

      Reply
    9. author

      Dean2 tahun ago

      Ada kah benar setiap orang bujang di sarawak dapat bantuan rm500?

      Reply
    10. author

      Ann2 tahun ago

      penerima bpn bujang masih perlu memohon untuk bkss bujang?

      Reply
    11. author

      Rosliza2 tahun ago

      Bagaimana untuk membuat permohonan bantuan BKSS BUJANG RM500.Adakah melalui [email protected] dari BPN..

      Reply
    12. author

      Romi Ubu2 tahun ago

      PERMOHONAN& SEMAKAN BANTUAN BKSS BUJANG RM500

      Reply
    13. author

      VICTOR2 tahun ago

      PERMOHONAN & SEMAKAN BANTUAN BKSS BUJANG RM500

      Reply
    14. author

      Ngaoh anak uming2 tahun ago

      Permohonan & semakan bantuan bkss bujang rm500

      Reply
    15. author

      Ngaoh anak uming2 tahun ago

      Bagaimanakah nak memohon bkss bujang. Mengapa em500 sahaja dan mengapa bukan rm250 1bulan selama 6 bulan..

      Reply
    16. author

      DINA MATIENNA2 tahun ago

      HOW TO UPDATE OUR APPLY BBKS BUJANG

      Reply
    17. author

      mohd rezal bin idris2 tahun ago

      Permohonan&semakan bantuan bkss bujang rm500″

      Reply
    18. author

      norshal bin saleh2 tahun ago

      saya norshal bin saleh ingin menbuat permohonan bkss.kerana saya sekarang dalam keadaan memelukan wang.saya sekarang di johor..sudah 2 bulan saya tak kerja di johor ni..nak balik sarawak tak dapat..lerana pkp maseh di jalankan..

      Reply
    19. author

      [email protected] BIN HJ YA'AKUB2 tahun ago

      PERMOHONAN BANTUAN BKSS BUJANG RM500

      Reply
    20. author

      NURUL ATHIRAH BINTI HANG TUAH2 tahun ago

      Pelajar yg berumur lebih dari 21 thn layak memohon ke?

      Reply
    21. author

      Augustine Nginang Anak Agol2 tahun ago

      BKSS bujan 21 ke atas apakah perlu isi borang permohonan ataupun tidak….

      Reply
    22. author

      Bonnie Emelda2 tahun ago

      Kenape sye, check semakan status untuk Bkks maklumat tak di jumpa, padahal sye penerima Bpn… Bukan kah penerima Bpn, BSH tidak perlu memohon utk Bkks, sbb secara automatik layak menerima Bkks… Make it clear… Tq

      Reply
    23. author

      Donny ak veronica2 tahun ago

      Sya blom dpat lagi bkss yg rm300

      Reply
    24. author

      Liza binti Ahmad2 tahun ago

      belum masuk lg

      Reply
    25. author

      Mohd sufarrudin2 tahun ago

      Saya penerima bpn.. Haritu cakap penerima bpn tak perlu buat permohonan sbb data dah ada kat lhdn.. Tp kenapa buat semakan tiada rayuan dijumpai.. Apa nie??

      Reply
    26. author

      Liza binti Ahmad2 tahun ago

      PERMOHONAN & SEMAKAN BANTUAN BKSS BUJANG RM500″

      Reply
    27. author

      mohamad hafiz bin abdullah2 tahun ago

      mengemaskini data rayuan apa maksud tu sdangkn pnerima bpn layak untuk bkss bujang

      Reply
    28. author

      Aziman bin kadim2 tahun ago

      Semakan dan permohonan bantuan bkss sarawak ku sayang

      Reply
    29. author

      azuan bin yunus2 tahun ago

      semak bantuan Bkss bujang

      Reply
    30. author

      MUHAMMAD FAIZAL BIN JOLLY2 tahun ago

      PERMOHONAN & SEMAKAN BANTUAN BKSS BUJANG RM500

      Reply
    31. author

      CHAN SOON BENG2 tahun ago

      Saya adalah seorang penerima BPN Bujang , dah berulang-ulang kali pergi bank (public bank) semak duit prihatin BKKS (warga Sarawak sahaja) RM500 dimasukkan ke akaun PB saya , tetapi masih belum dapat bantuan BKSS Bujang RM500 sebagai tanda keprihatinan dari Kerajaan Negeri Sarawak . Walaubagaimana pun Kita masih perlu mengucapkan terima kasih banyak-banyak kpd. Gabungan Parti Sarawak @ GPS kerana bantuan yang disalurkan ini .

      Reply
    32. author

      FARIDAH BINTI LAI2 tahun ago

      SEMAKAN BANTUA BKSS BUJANG

      Reply
    33. author

      FARIDAH BINTI LAI2 tahun ago

      semak bantuan bkss bujang

      Reply
    34. author

      FARIDAH BINTI LAI2 tahun ago

      saya seorang bujang tapi belum jugak menerima bantuan bkss bujang

      Reply
    35. author

      Angela2 tahun ago

      Bila tarikh keluar bujang bkks?tiap kali buat semakkan selalu saja masih dalam proses kemaskini…macammana kita nak tahu jawapan tarikh pembayaran..

      Reply
    36. author

      Angela2 tahun ago

      Saya nak tanya duit bkks bujang bila tarikh pembayaran?sebab bila saya buat semakkan dalam portal bkks..masih dalam proses kemaskini…

      Reply
    37. author

      LEE FUN SENG2 tahun ago

      Apahal sampai sekarang pun belum keluar Bkss bujang500

      Reply
    38. author

      Roslan bin mohammad jeman2 tahun ago

      Kata 15 jun untuk org bujang di keluarkan dari BKSS..habuk pun tak ada..Sampai dah bulan julai dah ni..Hanya jadi tertunggu tunggu..Tunggu punya tunggu..nak tunggu sampai bila..kata janji dengan rakyat tak di tepati…apakan daya..😂

      Reply
    39. author

      Syafik2 tahun ago

      Dri 17/4/2020 masih dkemaskini knp ya

      Reply
    40. author

      ABANG AMIN NUR RAZIF BIN ABANG RAMLI2 tahun ago

      PERMOHONAN & SEMAKAN BANTUAN BKSS BUJANG RM500

      Reply
    41. author

      MoHAMAT SAPRI BIN SAHAT2 tahun ago

      Saya blm dpaat

      Reply
    42. author

      Mohamad salahuddin bin ahmad sanusi2 tahun ago

      Saya sudah mendaftar tp mcm mana nak tahu lulus atau x…sebab saya baru mendaftar 28.7.2020

      Reply
    43. author

      Arbi junmut2 tahun ago

      Semakan bkss bujang rm500

      Reply
    44. author

      Micksawll anak joseph2 tahun ago

      Saya belum dapat.mcm mana nak tahu?

      Reply
    45. author

      Upa Anak Abong2 tahun ago

      “PERMOHONAN & SEMAKAN BANTUAN BKSS BUJANG RM500”

      Reply
    46. author

      Dzikuan b mohamad2 tahun ago

      WWW//DZIKUANMOHD.KOLOI

      Reply
    47. author

      BEBETO2 tahun ago

      Macam mana kalau semakan saya dijawab
      ‘Pihak kami masih dalam proses mengemaskini data-data rayuan. Keputusan rayuan akan dimaklumkan setelah pengemaskinian selesai.’? Apa maksudnya?

      Reply
    48. author

      Mahli bin. Mahmudin2 tahun ago

      Memohon

      Reply
    49. author

      ZULFADHLI BIN TEREM2 tahun ago

      Memohon

      Reply
    50. author

      Harrison Ellvis2 tahun ago

      Memohon agar kita semua dapat rezeki Rm500. Sebab sekian lama menunggu bantuan masuk sekarang mau makan nasi susah hidup sendiri

      Reply
    51. author

      Rengga anak jugi2 tahun ago

      Minta rayuan sebab tidak lulus BKSS Bujang 500

      Reply
    52. author

      Darshini Arumugam2 tahun ago

      Mintak daftar Sebap baru I daftar Sebelum Ini saya tak ambil duit bujang

      Reply
    53. author

      Arvinraj Thirukumuran2 tahun ago

      Sebelum Ini saya ada daftar Tapi tak dapat

      Reply
    54. author

      nor iman bin abdullah2 tahun ago

      masok bank sye atau telefon saya 0182447416

      Reply
    55. author

      ASBULLAH BIN ALI2 tahun ago

      Memohon

      Reply
    56. author

      Mazlan bin ma'on2 tahun ago

      Pemohonan bantam bkss bujang

      Reply
    57. author

      Faisal2 tahun ago

      Semak

      Reply
    58. author

      norman shah bin mohd habil noor2 tahun ago

      Mohonan bantuan bujang

      Reply
    59. author

      Lee Tuck Hing2 tahun ago

      Kenapa masa Saya semakan dan Saya diarahkan berhubung BPH

      Reply
    60. author

      PRIYATHARISINI2 tahun ago

      Memohan BKSS BUJANG RM500

      Reply
    61. author

      NGAOH ANAK UMING2 tahun ago

      Memohon bkss bujang..509

      Reply
    62. author

      RAJEN2 tahun ago

      Me oh on.boss bujang RM500

      Reply
    63. author

      Jafar bin mut2 tahun ago

      Rayuan boss bujang

      Reply
    64. author

      Jafar bin mut2 tahun ago

      saya mohon bantu boss RM500

      Reply
    65. author

      Jafar bin mut2 tahun ago

      bantuan bkss bujang RM500

      Reply
    66. author

      NOR IZNI BINTI RUZAINI2 tahun ago

      PERMOHONAN & SEMAKAN BANTUAN BKSS BUJANG RM500

      Reply
    67. author

      Eric Pui2 tahun ago

      “PERMOHONAN & SEMAKAN BANTUAN BKSS BUJANG RM500”

      Reply
    68. author

      Roy george2 tahun ago

      Pemohonan & Semakan Bantuan BKSS BUJANG RM500

      Reply
    69. author

      Natasha2 tahun ago

      BKSS bujang masih kemaskini ..

      Reply
    70. author

      Ijam2 tahun ago

      Saya pernah buat pemohonan bkks .. Saya dpt .. Adakah bulan disember saya dpt lagi

      Reply
    71. author

      Norhayati bt Zaini1 tahun ago

      Bagaimana saya nak tuntut bkss bujang rm500 sebab nama saya tidak ada dalam rekod..apakah benar bila kita ada detail dengan LHDN kita tak perlu memohon bantuan bkss bujang rm500.

      Reply
    72. author

      Yunus Luhat Jok1 tahun ago

      macam mana mahu memohon lagi..sebelum ni saya pernah lulus bkss

      Reply
    73. author

      FabianakEdwin1 tahun ago

      Sayamohonbkssbujangrm500

      Reply
    74. author

      FabianakEdwin1 tahun ago

      Sayamohonbkss5.0bujangrm500

      Reply
    75. author

      jaseba1 tahun ago

      nama kami ka ngiga mohon baru ndai ulih???????????????????????????????????

      Reply
    76. author

      Francis anak anthony seribu1 tahun ago

      Ingin memohon bantuan BKSS

      Reply
    77. author

      Nicholas Dunstan anak lingong1 tahun ago

      Kalau dapat bpr automatik dapat bkss ni ke.?

      Reply
    78. author

      HOWARD HOWIE ANAK CHAIE1 tahun ago

      PERMOHONAN & SEMAKAN BANTUAN BKSS BUJANG RM500

      Reply
    79. author

      foo yiiun kong1 tahun ago

      macam mana nak mohon bantuan bkss bujang rm500

      Reply
    80. author

      Fadzril1 tahun ago

      Sekiranya pemohonan bkss tersilap tulis. Cth nama slh buat. Dpt buat pemohonan baru? Dan mcm mna nk buat pemohonan baru??

      Reply
    81. author

      Sim Mee Fong1 tahun ago

      How to apply boss for family?

      Reply
    82. author

      Andrew mat anak dali1 tahun ago

      Permohonan bkss

      Reply
    83. author

      Ladilia munan1 tahun ago

      Macam mana kalau mahu tukar bank lain?

      Reply
    84. author

      junaria anak Richard Lingkol12 bulan ago

      tak pernah menerima wang BKSS.

      Reply

    Leave a reply "PERMOHONAN & SEMAKAN BANTUAN BKSS BUJANG RM500"