RUNNER JPJ PUSPAKOM TRUSTED UPAH (Kuala Lumpur Selangor Johor)

RUNNER JPJ PUSPAKOM TRUSTED UPAH (Kuala Lumpur Selangor Johor)

RUNNER JPJ PUSPAKOM

Kepada anda yang ingin berurusan dengan JPJ dan Puspakom berkenaan kenderaan anda tetapi tidak berkesempatan, anda boleh menggunakan perkhidmatan Runner. Disini kami akan kongsikan perkhidmatan runner JPJ & Puspakom yang trusted dan kadar upah, semoga membantu.

 

APA ITU RUNNER JPJ & PUSPAKOM

Runner ini merupakan orang tengah di Jabatan Pengangkutan Jalan atau Puspakom yang membatu urusan seperti tukar hak milik kereta, pindah nombor plat kenderaan, pembaharuan cukai jalan atau penukaran enjin kenderaan, pemeriksaan kenderaan dan lain-lain urusan yang berkaitan dengan pelanggan.

 

ADAKAH SALAH MENGGUNAKAN PERKHIDMATAN RUNNER?

Penggunaan orang tengah untuk menguruskan urusan berkaitan JPJ tidak salah di sisi undang-undang. Kehadiran ranner ini sedikit sebanyak memudahkan sesetengah orang untuk berurusan dengan JPJ & Puspakom tanpa perlu bersusah payah beratur di kaunter

Kebiasaannya, alasan perlu menunggu lama dan malas beratur di JPJ & PUSPAKOM sering menjadi sebab khidmat orang tengah ini diperlukan.

 

HARGA PERKHIDMATAN RUNNER JPJ & PUSPAKOM

Kadar harga bagi perkhidmatan runner ini adalah fleksibel bergantung kepada lokasi, urusan serta keadaan semasa

Menurut perkongsian yang pernah dikeluarkan oleh JPJ sebelum ini, caj yang dikenakan oleh sesetengah runner juga agak tinggi sehingga mencecah RM700 hingga ribuan ringgit.

 

SENARAI RUNNER JPJ & PUSPAKOM

Berikut adalah merupakan senarai perkhidmatan runner yang tersedia di WP Kuala Lumpur, Selangor & Johor iaitu:

RUJUKAN:

  • Bagi anda yang tiada masa dan tak mahu menggunakan khidmat ranner bagi urusan-urusan yang melibatkan JPJ dan PUSPAKOM, amatlah digalakkan untuk mendaftar diri ke sistem dalam talian yang memberi akses kepada pelbagai perkhidmatan JPJ tanpa menggunakan sebarang khidmat orang tengah seperti portal mySIKAP.
  • Walaupun PUSPAKOM menerima pelanggan secara walk-in, namun PUSPAKOM amat menggalakkan pelanggan yang mahu membuat pemeriksaan untuk membuat temu janji terlebih dahulu sebelum datang ke PUSPAKOM.
  • Sebaiknya, bawalah kereta anda ke PUSPAKOM sendiri kerana anda boleh mendapat lebih pengetahuan tentang keadaan semasa kenderaan anda memandangkan kakitangan PUSPAKOM di sana sedia membantu dan memberi khidmat nasihat kepada pelanggan berhubung kenderaan mereka.

ARTIKEL BERKAITAN:

Leave a Comment