SEMAK PENYATA KWSP ONLINE (Check Baki Duit EPF)

SEMAK PENYATA KWSP ONLINE (Check Baki Duit EPF)

SEMAK PENYATA KWSP ONLINE (Check Baki Duit EPF)

 

Jika anda berhajat untuk semak penyata KWSP, semak baki akaun 1 atau akaun 2 KWSP anda dan memuat turun penyata KWSP terkini, anda boleh membuat semakan penyata KWSP secara online sahaja menggunakan kemudahan i-akaun KWSP.

Tengok video ini untuk mudah anda faham cara semak penyata akaun KWSP

Bagi menggunakan kemudahan i-akaun KWSP,anda perlu daftar dan mempunyai i-akaun KWSP. Terdapat 3 cara untuk daftar i-akaun KWSP

Baca CARA DAFTAR i-akaun KWSP :

1.DAFTAR i-AKAUN KWSP DI KIOSK RHB BANK

2.CARA DAFTAR DAN AKTIFKAN i-AKAUN AHLI KWSP MELALUI E-MEL

3.Hadirkan diri ke kaunter KWSP terdekat

Selepas mendaftar i-akaun KWSP, anda akan diberikan ID dan kata laluan i-akaun KWSP. Jika sudah ada ID, boleh terus LOGIN

 

PENGESAHAN i-AKAUN  KWSP/LOGIN KALI PERTAMA i-AKAUN KWSP

1.Sebelum anda dapat mengakses perkhidmatan KWSP secara online, anda perlu sahkan dahulu identiti anda dengan mendapatkan password dan username (ID) sementara.

2.Pasword dan ID sementara Ini boleh diperolehi di pejabat KWSP berhampiran anda. Kod pengaktifan ini cuma diperlukan sekali sahaja.Ohya, sebelum pergi ke pejabat KWPS, jangan lupa bawa IC.

Banyak juga kemudahan & urusan yang boleh dilakukan di kiosk KWSP. Anda ingin tahu tentang  senarai tempat kiosks KWSP & perkhidmatan yang disediakan untuk ahli KWSP?

3.Selepas mendapat kod, klik login i-akaun KWSP

4.Masukkan Username tersebut pada ruangan user ID di bawah ini.

 

5.Masukkan password sementara yang diberikan.

6.Anda diminta mengisi borang ,ID serta password (kata laluan) baru. Pastikan anda letakkan kata laluan yang kuat dan mudah anda ingat. Rujuk gambar dibawah.

 

7.Selesai, pengaktifan anda telahpun selesai.

 

LOGIN i-AKAUN KWSP

Anda boleh terus login ke dalam akaun anda menggunakan ID dan password yang baru. Klik disini untuk Login.

 

APLIKASI KWSP

Untuk lebih mudah, anda boleh dowload dan install aplikasi KWSP yang tersedia untuk telefon pintar anda.

 

MUAT TURUN APLIKASI KWSP

Muat turun aplikasi KWSP  IOS

Muat turun aplikasi KWSP ANDROID

Dengan menggunakan aplikasi KWSP yang terdapat di play store dan app store, ianya akan memudahkan lagi akses untuk mendapatkan maklumat mengenai akaun KWSP kita.

 

SEMAKAN DIVIDEN KWSP ONLINE

Anda juga boleh membuat semakan kadar dividen KWSP secara online menggunakan i-akuan KWSP. Anda boleh semak dividen KWSP selepas urusan pengkreditan selesai dilakukan.

Anda boleh melakukan semakan kadar dividen hanya dengan 3 langkah mudah melalui aplikasi i-akaun KWSP

 

PERMOHONAN PENGELUARAN KWSP

Selain menyemak penyata KWSP, sistem i-Akaun juga memudahkan pencarum memohon pengeluaran KWSP seperti untuk tujuan pendidikan atau mengerjakan haji dan i-Lestari.

Ini 17 jenis pengeluaran KWSP yang perlu anda tahu.

Untuk membuat pengeluaran KWSP pada tahun 2020, caranya mudah sahaja.

Klik pada button Pengeluaran dan isi segala maklumat yang diminta.

Anda akan dihubugi pegawai KWSP untuk pengesahan pengeluaran.

 

PANDUAN SELAMAT MENGGUNAKAN i-AKAUN KWSP

  • Jangan dedahkan ID Pengguna dan kata laluan kepada sesiapa
  • Jangan berikan ID Pengguna dan kata laluan anda melalui emel atau telefon
  • Tukar kata laluan secara berkala
  • Jangan gunakan fungsi “Remember Password”, kerana maklumat anda akan mudah diakses oleh penggodam komputer
  • Keluar atau ‘Log Out’ dari https://secure.kwsp.gov.my sebaik sahaja anda menyelesaikan aktiviti di i-Akaun

 

SOALAN LAZIM i-AKAUN KWSP

Bagaimanakah cara semak penyata KWSP?

Buat semakan melalui i-Akaun KWSP.

Adakah wajib mempunyai i-Akaun untuk membuat semakan online penyata KWSP?

Ya. Perlukan i-Akaun untuk membuat semakan.

Bagaimana cara untuk mempunyai i-Akaun.

Anda boleh hadir ke mana-mana cawangan KWSP.

Saya terlupa kata laluan i-Akaun KWSP.

Boleh klik forgot password https://secure.kwsp.gov.my/member/member/forgot?0

Apakah tujuan hadir ke pejabat KWSP?

Untuk membuat pengesahan capjari biometrik.

 

MAKLUMAT LANJUT & PERTAYAAN

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi Pusat Pengurusan Perhubungan KWSP di talian 03-89226000

 

Tags: #MUAT TURUN APLIKASI KWSP #Muat turun aplikasi KWSP  IOS #Muat turun aplikasi KWSP ANDROID #PANDUAN SELAMAT MENGGUNAKAN i-AKAUN KWSP #PERMOHONAN PENGELUARAN KWSP #SEMAK PENYATA KWSP ONLINE #SEMAKAN DIVIDEN KWSP ONLINE

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    SKIM BANTUAN KEMASUKAN KE UNIVERSITI AWAM(UA)/POLITEKNIK(Anak-Anak Veteran ATM)
    SKIM BANTUAN KEMASUKAN KE UNIVERSITI AWAM(UA)/POLITEKNIK(Anak-Anak Veteran ATM)   APA ITU JABATAN HAL
    BANTUAN KHAS COVID 19 NADMA:SEMAKAN PERMOHONAN & BORANG BANTUAN KHAS COVID 19 RM100 SEHARI
    BANTUAN KHAS COVID 19 NADMA:SEMAKAN PERMOHONAN & BORANG BANTUAN KHAS COVID 19 RM100
    MySPR SEMAK:SEMAKAN MAKLUMAT PENGUNDIAN (Check Tempat Mengundi & Saluran)
    MySPR SEMAK:SEMAKAN MAKLUMAT PENGUNDIAN (Check Tempat Mengundi & Saluran)   APA ITU MySPR
    MySPR DAFTAR:CARA DAFTAR MENGUNDI &TUKAR ALAMAT MENGUNDI ONLINE
    MySPR DAFTAR:CARA DAFTAR MENGUNDI &TUKAR ALAMAT MENGUNDI ONLINE     Permohonan sebagai pengundi
    1. author

      MOHD FIZRI AQIMI BIN ROSLI2 years ago

      SEMAK PENYATA KWSP ONLINE

      Reply
    2. author

      Noraziana hidayah binti hussain2 years ago

      Tahun2018/2020

      Reply
    3. author

      JAFFARUDDIN BIN MOSSS2 years ago

      SEMAK PENYATA KWSP
      JAFFARUDDIN BIN MOSS
      IC NO 9504.2135987

      Reply
    4. author

      MOHAMAD ABDUL SSALAM1 year ago

      SEMAK PENYATA KWSP ONLINE”

      Reply
    5. author

      MOHAMAD ABDUL SSALAM1 year ago

      SEMAK PENYATA KWSP ONLINE”
      cpat lahhh

      Reply
    6. author

      Mohd Firdaus Bin Osman1 year ago

      SEMAK PENYATA KWSP ONLINE

      Reply
    7. author

      Mohd Shahreel Othman1 year ago

      Daftar i akaun & semak penyata KwsP online by Emel…bagaimana nak dapatkan borang untuk diisi?

      Reply
    8. author

      Carlwinda1 year ago

      Bagaimana nak semak pengeluaran kwsp setiap bulan.

      Reply
    9. author

      MOHD FADZIL BIN MOHAMAD1 year ago

      SEMAK PENYATA KWSP ONLINE

      Reply
    10. author

      Tubang ak bundan1 year ago

      Berapa haribulan terikh barayan pada 10

      Reply
    11. author

      ABDUL MULUK BIN JAHARI1 year ago

      Saya nak keluarkan epf account1 kerana mau bayar kereta baiki rumah..

      Reply
    12. author

      NONI+AMBREEN+AK+AUGUSTINE+SINGKEI1 year ago

      Saya mahu keluar Kan 10k dari akaun 1 sebab Tak Ada keja Dan perlu tangungan 2org anak.saya ibu tunggal perlu Kan duit untuk beli makanan Dan perlu bayar sewa rmh.

      Reply
    13. author

      Mohammad Zukri Bin Abdul Ghani1 year ago

      SEMAK PENYATA KWSP ONLINE”

      Reply
    14. author

      Arman bin abduka1 year ago

      Mcm mna check bgi dalam akaun kwsp tpi id sya lpa.. Mcm mna tu bleh share tak

      Reply
    15. author

      zainuddin bin othman1 year ago

      Macam mana nak daftar online

      Reply
    16. author

      Leong mee w1 year ago

      Apa hal mobile phone tak boleh log in I akaun

      Reply
    17. author

      Renie k perez11 months ago

      Semak penyata kwsp i sinar

      Reply
    18. author

      Mohd rizuan11 months ago

      Semak penyata kwsp

      Reply
    19. author

      NORFATIHA BINTI FADZLY6 months ago

      Semak penyata KWSP Online..

      Reply
    20. author

      Sabri Bin Omar6 months ago

      Sabri Bin Omar SEMAK PENYATA KWSP TAHUN 2018/2020

      Reply

    Leave a reply "SEMAK PENYATA KWSP ONLINE (Check Baki Duit EPF)"