DAFTAR, PERMOHONAN & SEMAKAN MyFuture Jobs

DAFTAR, PERMOHONAN & SEMAKAN MyFuture Jobs Perkeso

MyFuture Jobs Perkeso

APA ITU MyFuture Jobs Perkeso

MyFuture Jobs Perkeso  adalah satu portal yang disediakan untuk membantu pencari kerja dan melancarkan padanan pekerjaan, pihaknya akan memanfaatkan Perkhidmatan Pekerjaan Negara, MyFutureJobs yang saling berkait dengan fungsi pengurusan kes yang membolehkan Kaunselor Kerjaya Perkeso menyediakan sokongan individu untuk pencari kerja terutama golongan yang mudah terjejas.

Baca tentang CARA DAFTAR eBelia IYRES  SISTEM PERMOHONAN PEKERJAAN UNTUK BELIA  

Portal MyFutureJobs Perkeso adalah percuma untuk semua pencari kerja dan majikan yang dibangunkan berdasarkan kerangka Perkhidmatan Pekerjaan Awam mengikut definisi Pertubuhan Kerjasama dan Pembangunan Ekonomi (OECD).

Kepada ahli keluarga anda pernah positif atau dikuarantin disebakan Covid-19. Baca CARA TUNTUTAN MySALAM COVID-19: PESAKIT/DIKUARANTIN KKM & KEDIAMAN SENDIRI

PERKHIDMATAN YANG DISEDIAKAN MyFuture Jobs

Perkhidmatan Pekerjaan Negara merangkumi penempatan pekerjaan, kaunseling kerjaya, kaunseling mendalam bagi golongan yang mengalami kesulitan, bantuan mobiliti, bantuan kewangan untuk kehilangan pekerjaan dan program pasaran buruh aktif.

Semua pihak layak memohon pekerjaan dalam portal itu secara percuma dan akan turut dibantu dari segi pencarian kerja dan latihan.

Portal ini telah lama diwujudkan untuk membantu mereka yang hilang pekerjaan di bawah Sistem Insurans Pekerjaan (SIP) tetapi kita naik taraf bukan hanya kepada pencarum atau mereka yang tertakluk kepada SIP tetapi diperluaskan kepada siswazah tamat belajar, penganggur dan sebagainya

Kini para pekerja / majikan boleh membuat SEMAKAN BAYARAN PROGRAM SUBSIDI UPAH PERKESO RM600 SEBULAN jika anda layak 

Untuk memohon BANTUAN MOBILITI PENJANA PERKESO
klik disini

Untuk memohon PROGRAM LATIHAN PENJANA KERJAYA
klik disini

Untuk memohon PROGRAM INSENTIF PENGAMBILAN PEKERJA UNTUK PENGANGGUR
klik disini

Bagi mereka yang berada di kawasan yang kurang capaian internet pula, tak perlu risau, mereka hanya perlu ke Pusat Internet Desa (PID) di kawasan mereka, dan pengendali di PID yang telah dilatih Perkeso akan membantu mereka menggunakan portal berkenaan.

Kepada yang berminat nak berniaga sekitar Kuala Lumpur,Putrajaya, ini CARA PERMOHONAN KIOS peniaga PROGRAM GALAKAN USAHAWAN MUDA KOTA, golongan terjejas seperti hilang pekerjaan digalakkan.

Menjawab kegusaran orang ramai mengenai kerjasama platform portal itu dengan portal swasta dalam usaha menaik taraf portal pekerjaan yang mungkin mewujudkan pertindihan, beliau berkata tidak timbul isu berkenaan memandangkan fokus Perkeso hanya untuk membantu majikan mencari pekerja dan pencari kerja mendapatkan pekerjaan.

Anda tengah cari kerja, perlukan CONTOH RESUME,muat turun dan edit sahaja, ada 100 jenis, boleh pilih mana yang sesuai dengan anda.

CARA DAFTAR MyFuture Jobs Perkeso

Untuk mendaftar pada laman portal MyFuture Jobs, klik disini

atau

Untuk majikan  sila klik disini 

Bermula 1 Julai 2020, majikan dah boleh daftar INSENTIF PENGAMBILAN BAGI PEKERJA BAHARU

Untuk pencari kerja, sila klik disini 

Anda boleh daftar,login untuk mendapat maklumat tentang peluang kerja.

Kepada seluruh rakyat Malaysia,bermula 7 Julai 2020, Jabatan Perangkaan akan mula melancarkan Banci 2020. Ini CARA DAFTAR,LOG MASUK & JAWAB SOALAN SELIDIK ONLINE BANCI 2020/eCENSUS

Ini pula cara mohon PROJEK PERTANIAN BANDAR PENJANA, bantuan yang akan diberikan adalah secara one-off berbentuk input pertanian, latihan, dan khidmat nasihat teknikal jika layak.

Tags: #CARA DAFTAR MyFuture Jobs Perkeso #MyFuture Jobs Perkeso #PERKHIDMATAN YANG DISEDIAKAN MyFuture Jobs

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    GKP 2.0:CARA PERMOHONAN & SEMAKAN STATUS KELAYAKAN
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinGKP 2.0:CARA PERMOHONAN & SEMAKAN STATUS KELAYAKAN APA ITU GKP 2.0 Bantuan
    GERAN KHAS PRIHATIN 2.0: SEMAKAN STATUS KELAYAKAN PERMOHONAN
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinGERAN KHAS PRIHATIN 2.0: SEMAKAN STATUS KELAYAKAN PERMOHONAN Bagi anda yang ingin
    CARA KEMASKINI BPN 2.0
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinCARA KEMASKINI BPN 2.0 Untuk makluman bayaran BPN 2.0 fasa pertama akan
    CARA DAFTAR BPN 2.0
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinCARA DAFTAR BPN 2.0 Jika anda tidak pernah buat permohonan BPN pertama
    1. author

      Muhammad Ikwan iskandar bin saiful anuar4 months ago

      Saya kehilangan kerja sebab kovic 19 Saya memelukan kerja ..sebab tempat keje Saya dah Tak beroperasi tutup selamanye

      Reply
    2. author

      Megat muhammad haqimi bin megat hussin4 months ago

      Apa kelayakan yang perlu

      Reply
    3. author

      Tondu3 months ago

      BAGAIMANA cara untuk me daftar? Saya kehilangan pekerjaan sejak Covid-19 ini

      Reply
    4. author

      M.AZHAR BIN IBRAHIM3 months ago

      Saya dah menjadi pengangur sejak pkp ni..sila bantu saya

      Reply
    5. author

      Muhammad zulhijrah bin musa3 months ago

      Tak kerje

      Reply
    6. author

      muhammad sabri3 months ago

      assalamualaikum.. saya juga kehilangan kerja.. saya perlu kan perkejaan area shah alam.. jika ada yang perlu kan staff bole hubungi saya 0173373612

      Reply
    7. author

      Mohd azam bin samsuddin3 months ago

      Saya kehilangam kerja.disebabkan virus covid 19.tempohari sampai kini.

      Reply
    8. author

      Shella3 months ago

      Mana borang daftar permohonan dia?

      Reply
    9. author

      Nurashikin3 months ago

      Bagaimana cara untuk berdaftar

      Reply
    10. author

      Nurul fazirah pasang abdullah3 months ago

      Sya pn tk ada kje sejak pkp lg..sya ibu tungal..harap ada pihak mebantu

      Reply
    11. author

      Norsila Ibrahim3 months ago

      Sy memerlukan kerja.

      Reply
    12. author

      Nur farahana binti nordin3 months ago

      Asalamualaikum saya kehilangan Kerja sejak pkp ni lagi saya mencari Kerja Yang ade ostel di area Selangor jika Ada .01160865880

      Reply
    13. author

      Farahanim3 months ago

      Saya juga memerlukan pekerjaan

      Reply
    14. author

      Wong yoke lin3 months ago

      Sykt kata tak ada kerja.kini menggangur

      Reply
    15. author

      Nur syahindah3 months ago

      Asalamualaikum. Saya pengganggur selepas berhenti sekolah.Bagaimana Cara untuk daftar Dan mana borang permohonan tersebut

      Reply
    16. author

      MOHD ASHRAF BIN HASBULLAH3 months ago

      Mencari kerja tetap

      Reply
    17. author

      Sasikumar A/L Jayamonei3 months ago

      I am looking for permanent job in government field. I am a degree holder too. Kindly plz advice & guide me.

      Reply
    18. author

      anuar bin jameson3 months ago

      mencari pekerjaan tetap

      Reply
    19. author

      mimi mastura3 months ago

      Mencari kerja

      Reply
    20. author

      Shirney Jane Paul3 months ago

      mencari kerja bahagian perladangan bahagian pejabat..

      Reply
    21. author

      asyraff3 months ago

      Asalamualaikum. Saya pengganggur dan ingin mencari kerja.Bagaimana Cara untuk daftar Dan mana borang permohonan tersebut?

      Reply
    22. author

      shamsul saharin3 months ago

      mencari kerja

      Reply
    23. author

      IZZAH AFANDI3 months ago

      Mencari kerje Baru lepasan SPM

      Reply
    24. author

      Mohd sukaimi bin sulong3 months ago

      x kijer mula pkp hingga kini.area kuala selangor.cam mana nak mohon bantuan pekerja yg PM umumkn.batuan

      Reply
    25. author

      MUHAMAD SAIFUL BIN NGADIRAN3 months ago

      DAFTAR, PERMOHONAN & SEMAKAN MyFuture Jobs

      Reply
    26. author

      Lutfi bin Said3 months ago

      Saya mempunyai pengalaman bekerja dalam bidang penyenggaraan loji air serta rawatan selama 10 tahun dan ingin mencari pekerjaan dalam bidang yang berkaitan.

      Reply
    27. author

      Nurul3 months ago

      Saya nurul dari sepang..
      Umur 34y..
      Mencari pekerjaan sampingan..
      Utk menampong keperluan harian..
      Sejak pkp ini..
      Pendapatan saya sangat terjejak..
      Klu ada sebarang perkerjaan hubungi/whtspp saya 017-3386723.tq

      Reply
    28. author

      Mohd imran3 months ago

      Saya mohamad imran baru menamatkan pelajaran sijil diploma.saya ingin mencari pekerjaan jika ade encik boleh hubungi/whtspp saya 018-3136795.sekian terima kasih

      Reply
    29. author

      Mohammad syazwan bin ibrahim3 months ago

      Saya memerlukan sgt kerja sudah 4 bulan sy tk kerja sy diberhentikan kerja oleh bos tempat kerja… Sy berminat kerja di hotel ataupom kafe ataupom kerja ape apom… Kalu ad kosong boleh tinggam no fon sy akan wasap ataupom call… Ni no sy 0132996719

      Reply
    30. author

      dasimah binti sulaiman3 months ago

      sijil
      _pembntu tadbir sistem maklumat
      _ penyelia tadbir sistem maklumat

      diploma
      kejururawatan
      jika ada kekosongan sya bersdia bekrja..
      cll 0146507203

      Reply
    31. author

      Jashtika3 months ago

      macam mana nk register?

      Reply
    32. author

      NURUL RAHAYU BINTI MD YUSOF3 months ago

      Assalamualaikum saya nurul rahayu ingin mencari pekerjaan tetap..jika ada kekosongan call 0172930412..saya bersedia bekerja bila-bila masa sahaja..tq

      Reply
    33. author

      Alim96perak3 months ago

      Saya kehilangan kerja, bagaimana ingin memohon??

      Reply
    34. author

      Cindy2 months ago

      Saya memerlukan kerja

      Reply
    35. author

      Mohd Zulkarnain bin Abdul Razak2 months ago

      DAFTAR

      Reply
    36. author

      Hamdan bin bujang2 months ago

      Driver

      Reply
    37. author

      Hamdan bin bujang2 months ago

      Mencari kerja sebagai pemandu pribadi di area pasir gudang atau jb

      Reply
    38. author

      Mazliana binti abdull hamid2 months ago

      Saya dh kehilangan kerja sejak covid 19.hotel dh tutup bulb 30/4/2020 ..sampai sekarang sy mncari kerja belom dapat lg.. Bantu saya untuk dptkn kerja.. Ini numbers saya. 0177942140

      Reply

    Leave a reply "DAFTAR, PERMOHONAN & SEMAKAN MyFuture Jobs"