MYFuture  Jobs Perkeso PERMOHONAN & SEMAKAN

CARA DAFTAR PERMOHONAN & SEMAKAN MYFuture  Jobs Perkeso

Adakah anda sedang mencari pekerjaan? Selain dari membuat permohonan melalui SPA, anda juga boleh membuat permohonan mencar pekerjaan melalui MyFuture Jobs Perkeso. Disini kami akan kongsikan caranya, semoga membantu.

APA ITU MyFuture Jobs Perkeso

MyFuture Jobs Perkeso  adalah satu portal yang disediakan untuk membantu pencari kerja dan melancarkan padanan pekerjaan, pihaknya akan memanfaatkan Perkhidmatan Pekerjaan Negara, MyFutureJobs yang saling berkait dengan fungsi pengurusan kes yang membolehkan Kaunselor Kerjaya Perkeso menyediakan sokongan individu untuk pencari kerja terutama golongan yang mudah terjejas.

Portal MyFutureJobs Perkeso adalah percuma untuk semua pencari kerja dan majikan yang dibangunkan berdasarkan kerangka Perkhidmatan Pekerjaan Awam mengikut definisi Pertubuhan Kerjasama dan Pembangunan Ekonomi (OECD).

PERKHIDMATAN YANG DISEDIAKAN MyFuture Jobs

Perkhidmatan Pekerjaan Negara merangkumi penempatan pekerjaan, kaunseling kerjaya, kaunseling mendalam bagi golongan yang mengalami kesulitan, bantuan mobiliti, bantuan kewangan untuk kehilangan pekerjaan dan program pasaran buruh aktif.

Semua pihak layak memohon pekerjaan dalam portal itu secara percuma dan akan turut dibantu dari segi pencarian kerja dan latihan.

Portal ini telah lama diwujudkan untuk membantu mereka yang hilang pekerjaan di bawah Sistem Insurans Pekerjaan (SIP) tetapi kita naik taraf bukan hanya kepada pencarum atau mereka yang tertakluk kepada SIP tetapi diperluaskan kepada siswazah tamat belajar, penganggur dan sebagainya

Untuk memohon BANTUAN MOBILITI PENJANA PERKESO
klik disini

Untuk memohon PROGRAM LATIHAN PENJANA KERJAYA
klik disini

Untuk memohon PROGRAM INSENTIF PENGAMBILAN PEKERJA UNTUK PENGANGGUR
klik disini

Bagi mereka yang berada di kawasan yang kurang capaian internet pula, tak perlu risau, mereka hanya perlu ke Pusat Internet Desa (PID) di kawasan mereka, dan pengendali di PID yang telah dilatih Perkeso akan membantu mereka menggunakan portal berkenaan.

Menjawab kegusaran orang ramai mengenai kerjasama platform portal itu dengan portal swasta dalam usaha menaik taraf portal pekerjaan yang mungkin mewujudkan pertindihan, beliau berkata tidak timbul isu berkenaan memandangkan fokus Perkeso hanya untuk membantu majikan mencari pekerja dan pencari kerja mendapatkan pekerjaan.

CARA DAFTAR MyFuture Jobs Perkeso

Untuk mendaftar pada laman portal MyFuture Jobs, klik disini

Nak mudah lagi,rujuk je TUTORIAL REGISTER LOGIN MYFUTUREJOBS

Anda boleh daftar,login untuk mendapat maklumat tentang peluang kerja.

ARTIKEL LAIN 

Anda tengah cari kerja, perlukan CONTOH RESUME,muat turun dan edit sahaja, ada 100 jenis, boleh pilih mana yang sesuai dengan anda.

54 thoughts on “MYFuture  Jobs Perkeso PERMOHONAN & SEMAKAN”

 1. assalamualaikum.. saya juga kehilangan kerja.. saya perlu kan perkejaan area shah alam.. jika ada yang perlu kan staff bole hubungi saya 0173373612

  Balas
 2. Asalamualaikum. Saya pengganggur selepas berhenti sekolah.Bagaimana Cara untuk daftar Dan mana borang permohonan tersebut

  Balas
 3. I am looking for permanent job in government field. I am a degree holder too. Kindly plz advice & guide me.

  Balas
 4. Asalamualaikum. Saya pengganggur dan ingin mencari kerja.Bagaimana Cara untuk daftar Dan mana borang permohonan tersebut?

  Balas
 5. x kijer mula pkp hingga kini.area kuala selangor.cam mana nak mohon bantuan pekerja yg PM umumkn.batuan

  Balas
 6. Saya mempunyai pengalaman bekerja dalam bidang penyenggaraan loji air serta rawatan selama 10 tahun dan ingin mencari pekerjaan dalam bidang yang berkaitan.

  Balas
 7. Saya nurul dari sepang..
  Umur 34y..
  Mencari pekerjaan sampingan..
  Utk menampong keperluan harian..
  Sejak pkp ini..
  Pendapatan saya sangat terjejak..
  Klu ada sebarang perkerjaan hubungi/whtspp saya 017-3386723.tq

  Balas
 8. Saya mohamad imran baru menamatkan pelajaran sijil diploma.saya ingin mencari pekerjaan jika ade encik boleh hubungi/whtspp saya 018-3136795.sekian terima kasih

  Balas
 9. Saya memerlukan sgt kerja sudah 4 bulan sy tk kerja sy diberhentikan kerja oleh bos tempat kerja… Sy berminat kerja di hotel ataupom kafe ataupom kerja ape apom… Kalu ad kosong boleh tinggam no fon sy akan wasap ataupom call… Ni no sy 0132996719

  Balas
 10. sijil
  _pembntu tadbir sistem maklumat
  _ penyelia tadbir sistem maklumat

  diploma
  kejururawatan
  jika ada kekosongan sya bersdia bekrja..
  cll 0146507203

  Balas
 11. Assalamualaikum saya nurul rahayu ingin mencari pekerjaan tetap..jika ada kekosongan call 0172930412..saya bersedia bekerja bila-bila masa sahaja..tq

  Balas
 12. Saya sudah ditamatkan perkhidmatan..Sekarang mencari kerja..Sudah 7 bulan saya tidak berkerja..Mohon kerja diarea negeri sembilan

  Balas
 13. Saya sudah lama jadi ahli MyFuture Job & sudah beberapa kali sebelum ini saya membuat pemohon pekerjaan.. Cuma pada Bulan 3 baru2 ini,pihak MyFuture Job ada buat Penyelenggaraan Sistem,kalau tak silap selama 2 minggu,jadi pada tempoh tersebut tidak dapat membuat apa2 pemohonan.
  Tapi Sekarang sudah pun masuk bulan 4,kenapa masih tidak boleh buat apa2 pemohonan pekerjaan ye…!? Adakah sistem masih dalam Penyelenggaraan lagi..!?
  (Mohon Pencerahan)

  Balas
 14. KILANG SAYA PERLUKAN PERKERJA MAHIR DALAM BIDANG KINBALAN WELDER, SUPERVISER, HELPER, DAN MAKANICAL SESIAPA MINAT CALL 0333444375 DI KLANG SELANGOR

  Balas

Leave a Comment