CARA DAFTAR PERMOHONAN & SEMAKAN MYFuture  Jobs Perkeso 2022

CARA DAFTAR PERMOHONAN & SEMAKAN MYFuture  Jobs Perkeso 2022

MyFUTURE JOBS PERKESO

Adakah anda sedang mencari pekerjaan? Selain dari membuat permohonan melalui SPA, anda juga boleh membuat permohonan mencar pekerjaan melalui MyFuture Job. Disini kami akan kongsikan caranya, semoga membantu.

 

APA ITU MyFuture Jobs Perkeso

MyFuture Jobs Perkeso  adalah satu portal yang disediakan untuk membantu pencari kerja dan melancarkan padanan pekerjaan, pihaknya akan memanfaatkan Perkhidmatan Pekerjaan Negara, MyFutureJobs yang saling berkait dengan fungsi pengurusan kes yang membolehkan Kaunselor Kerjaya Perkeso menyediakan sokongan individu untuk pencari kerja terutama golongan yang mudah terjejas.

 

Portal MyFutureJobs Perkeso adalah percuma untuk semua pencari kerja dan majikan yang dibangunkan berdasarkan kerangka Perkhidmatan Pekerjaan Awam mengikut definisi Pertubuhan Kerjasama dan Pembangunan Ekonomi (OECD).

 

PERKHIDMATAN YANG DISEDIAKAN MyFuture Jobs

Perkhidmatan Pekerjaan Negara merangkumi penempatan pekerjaan, kaunseling kerjaya, kaunseling mendalam bagi golongan yang mengalami kesulitan, bantuan mobiliti, bantuan kewangan untuk kehilangan pekerjaan dan program pasaran buruh aktif.

Semua pihak layak memohon pekerjaan dalam portal itu secara percuma dan akan turut dibantu dari segi pencarian kerja dan latihan.

Portal ini telah lama diwujudkan untuk membantu mereka yang hilang pekerjaan di bawah Sistem Insurans Pekerjaan (SIP) tetapi kita naik taraf bukan hanya kepada pencarum atau mereka yang tertakluk kepada SIP tetapi diperluaskan kepada siswazah tamat belajar, penganggur dan sebagainya

 

Untuk memohon BANTUAN MOBILITI PENJANA PERKESO
klik disini

Untuk memohon PROGRAM LATIHAN PENJANA KERJAYA
klik disini

Untuk memohon PROGRAM INSENTIF PENGAMBILAN PEKERJA UNTUK PENGANGGUR
klik disini

Bagi mereka yang berada di kawasan yang kurang capaian internet pula, tak perlu risau, mereka hanya perlu ke Pusat Internet Desa (PID) di kawasan mereka, dan pengendali di PID yang telah dilatih Perkeso akan membantu mereka menggunakan portal berkenaan.

Menjawab kegusaran orang ramai mengenai kerjasama platform portal itu dengan portal swasta dalam usaha menaik taraf portal pekerjaan yang mungkin mewujudkan pertindihan, beliau berkata tidak timbul isu berkenaan memandangkan fokus Perkeso hanya untuk membantu majikan mencari pekerja dan pencari kerja mendapatkan pekerjaan.

 

 

CARA DAFTAR MyFuture Jobs Perkeso

Untuk mendaftar pada laman portal MyFuture Jobs, klik disini

Nak mudah lagi,rujuk je TUTORIAL REGISTER LOGIN MYFUTUREJOBS

 

Anda boleh daftar,login untuk mendapat maklumat tentang peluang kerja.

ARTIKEL LAIN 

Anda tengah cari kerja, perlukan CONTOH RESUME,muat turun dan edit sahaja, ada 100 jenis, boleh pilih mana yang sesuai dengan anda.

 

Tags: #CARA DAFTAR MyFuture Jobs Perkeso #CARA DAFTAR PERMOHONAN & SEMAKAN MYFuture  Jobs Perkeso 2022 #MyFuture Jobs Perkeso #PERKHIDMATAN YANG DISEDIAKAN MyFuture Jobs

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    REGISTER LOGIN MYFUTUREJOBS:PORTAL CARI PEKERJAAN(myfuturejobs.gov.my)
    REGISTER LOGIN MYFUTUREJOBS:PORTAL CARI PEKERJAAN(myfuturejobs.gov.my) Adakah anda sedang mencari pekerjaan? Selain dari membuat
    1. author

      Muhammad Ikwan iskandar bin saiful anuar2 tahun ago

      Saya kehilangan kerja sebab kovic 19 Saya memelukan kerja ..sebab tempat keje Saya dah Tak beroperasi tutup selamanye

      Reply
    2. author

      Megat muhammad haqimi bin megat hussin2 tahun ago

      Apa kelayakan yang perlu

      Reply
    3. author

      Tondu2 tahun ago

      BAGAIMANA cara untuk me daftar? Saya kehilangan pekerjaan sejak Covid-19 ini

      Reply
    4. author

      M.AZHAR BIN IBRAHIM2 tahun ago

      Saya dah menjadi pengangur sejak pkp ni..sila bantu saya

      Reply
    5. author

      muhammad sabri2 tahun ago

      assalamualaikum.. saya juga kehilangan kerja.. saya perlu kan perkejaan area shah alam.. jika ada yang perlu kan staff bole hubungi saya 0173373612

      Reply
    6. author

      Mohd azam bin samsuddin2 tahun ago

      Saya kehilangam kerja.disebabkan virus covid 19.tempohari sampai kini.

      Reply
    7. author

      Shella2 tahun ago

      Mana borang daftar permohonan dia?

      Reply
    8. author

      Nurashikin2 tahun ago

      Bagaimana cara untuk berdaftar

      Reply
    9. author

      Nurul fazirah pasang abdullah2 tahun ago

      Sya pn tk ada kje sejak pkp lg..sya ibu tungal..harap ada pihak mebantu

      Reply
    10. author

      Norsila Ibrahim2 tahun ago

      Sy memerlukan kerja.

      Reply
    11. author

      Nur farahana binti nordin2 tahun ago

      Asalamualaikum saya kehilangan Kerja sejak pkp ni lagi saya mencari Kerja Yang ade ostel di area Selangor jika Ada .01160865880

      Reply
    12. author

      Farahanim2 tahun ago

      Saya juga memerlukan pekerjaan

      Reply
    13. author

      Wong yoke lin2 tahun ago

      Sykt kata tak ada kerja.kini menggangur

      Reply
    14. author

      Nur syahindah2 tahun ago

      Asalamualaikum. Saya pengganggur selepas berhenti sekolah.Bagaimana Cara untuk daftar Dan mana borang permohonan tersebut

      Reply
    15. author

      MOHD ASHRAF BIN HASBULLAH2 tahun ago

      Mencari kerja tetap

      Reply
    16. author

      Sasikumar A/L Jayamonei2 tahun ago

      I am looking for permanent job in government field. I am a degree holder too. Kindly plz advice & guide me.

      Reply
    17. author

      anuar bin jameson2 tahun ago

      mencari pekerjaan tetap

      Reply
    18. author

      mimi mastura2 tahun ago

      Mencari kerja

      Reply
    19. author

      Shirney Jane Paul2 tahun ago

      mencari kerja bahagian perladangan bahagian pejabat..

      Reply
    20. author

      asyraff2 tahun ago

      Asalamualaikum. Saya pengganggur dan ingin mencari kerja.Bagaimana Cara untuk daftar Dan mana borang permohonan tersebut?

      Reply
    21. author

      shamsul saharin2 tahun ago

      mencari kerja

      Reply
    22. author

      IZZAH AFANDI2 tahun ago

      Mencari kerje Baru lepasan SPM

      Reply
    23. author

      Mohd sukaimi bin sulong2 tahun ago

      x kijer mula pkp hingga kini.area kuala selangor.cam mana nak mohon bantuan pekerja yg PM umumkn.batuan

      Reply
    24. author

      MUHAMAD SAIFUL BIN NGADIRAN2 tahun ago

      DAFTAR, PERMOHONAN & SEMAKAN MyFuture Jobs

      Reply
    25. author

      Lutfi bin Said2 tahun ago

      Saya mempunyai pengalaman bekerja dalam bidang penyenggaraan loji air serta rawatan selama 10 tahun dan ingin mencari pekerjaan dalam bidang yang berkaitan.

      Reply
    26. author

      Nurul2 tahun ago

      Saya nurul dari sepang..
      Umur 34y..
      Mencari pekerjaan sampingan..
      Utk menampong keperluan harian..
      Sejak pkp ini..
      Pendapatan saya sangat terjejak..
      Klu ada sebarang perkerjaan hubungi/whtspp saya 017-3386723.tq

      Reply
    27. author

      Mohd imran2 tahun ago

      Saya mohamad imran baru menamatkan pelajaran sijil diploma.saya ingin mencari pekerjaan jika ade encik boleh hubungi/whtspp saya 018-3136795.sekian terima kasih

      Reply
    28. author

      Mohammad syazwan bin ibrahim2 tahun ago

      Saya memerlukan sgt kerja sudah 4 bulan sy tk kerja sy diberhentikan kerja oleh bos tempat kerja… Sy berminat kerja di hotel ataupom kafe ataupom kerja ape apom… Kalu ad kosong boleh tinggam no fon sy akan wasap ataupom call… Ni no sy 0132996719

      Reply
    29. author

      dasimah binti sulaiman2 tahun ago

      sijil
      _pembntu tadbir sistem maklumat
      _ penyelia tadbir sistem maklumat

      diploma
      kejururawatan
      jika ada kekosongan sya bersdia bekrja..
      cll 0146507203

      Reply
    30. author

      Jashtika2 tahun ago

      macam mana nk register?

      Reply
    31. author

      NURUL RAHAYU BINTI MD YUSOF2 tahun ago

      Assalamualaikum saya nurul rahayu ingin mencari pekerjaan tetap..jika ada kekosongan call 0172930412..saya bersedia bekerja bila-bila masa sahaja..tq

      Reply
    32. author

      Alim96perak2 tahun ago

      Saya kehilangan kerja, bagaimana ingin memohon??

      Reply
    33. author

      Cindy2 tahun ago

      Saya memerlukan kerja

      Reply
    34. author

      Mohd Zulkarnain bin Abdul Razak2 tahun ago

      DAFTAR

      Reply
    35. author

      Hamdan bin bujang2 tahun ago

      Driver

      Reply
    36. author

      Hamdan bin bujang2 tahun ago

      Mencari kerja sebagai pemandu pribadi di area pasir gudang atau jb

      Reply
    37. author

      Mazliana binti abdull hamid2 tahun ago

      Saya dh kehilangan kerja sejak covid 19.hotel dh tutup bulb 30/4/2020 ..sampai sekarang sy mncari kerja belom dapat lg.. Bantu saya untuk dptkn kerja.. Ini numbers saya. 0177942140

      Reply
    38. author

      Mohd Dziyaudin bin Jusoh2 tahun ago

      Mencari kerja baharu setelah berhenti pada bulan jun lalu. No fon 019 5561326

      Reply
    39. author

      Mohd Nizam Bin Kamaruddin2 tahun ago

      Saya sudah ditamatkan perkhidmatan..Sekarang mencari kerja..Sudah 7 bulan saya tidak berkerja..Mohon kerja diarea negeri sembilan

      Reply
    40. author

      SIA2 tahun ago

      SAYA SUDAH DAFTAR,TETAPI EMAIL ADDRESS TULIS SALAH.
      MACAM MANA SAYA BOLEH KEMAKINI ?

      Reply
    41. author

      mohamad zulkarnain bin hamdan2 tahun ago

      macam mana nk daftar my future…saya nk mohon pekerjaan …nk isi kt mana

      Reply
    42. author

      FATIN SERI ARRISAH BINTI ABDUL RAHMAN1 tahun ago

      Saya ingin mencari kerja tetap…

      Reply
    43. author

      Jimmy1 tahun ago

      Saya sudah lama jadi ahli MyFuture Job & sudah beberapa kali sebelum ini saya membuat pemohon pekerjaan.. Cuma pada Bulan 3 baru2 ini,pihak MyFuture Job ada buat Penyelenggaraan Sistem,kalau tak silap selama 2 minggu,jadi pada tempoh tersebut tidak dapat membuat apa2 pemohonan.
      Tapi Sekarang sudah pun masuk bulan 4,kenapa masih tidak boleh buat apa2 pemohonan pekerjaan ye…!? Adakah sistem masih dalam Penyelenggaraan lagi..!?
      (Mohon Pencerahan)

      Reply
    44. author

      Nur Syafa'ah1 tahun ago

      Assalamualaikum.
      Kenapa My Future Job tidak boleh login?? Saya try untuk register pon tetap tak boleh.. Sama masalah dgn pertanyaan di atas juga

      Reply
    45. author

      Abdul Muiz Chulan1 tahun ago

      Portal myfuturejob tu masalah la link untuk jobs tak respon…sangat mengecewakan.

      Reply
    46. author

      md sahril1 tahun ago

      mencari kerja driver

      Reply
    47. author

      Maha Laxshimi Sathivelu1 tahun ago

      Food panda delivery

      Reply
    48. author

      ENITAREN A/SANTAREN1 tahun ago

      Saya Mencari kerja baharu setelah berhenti pada bulan february 2021. No fon 016-5001444

      Reply
    49. author

      NARA GS ENGINEERING10 bulan ago

      KILANG SAYA PERLUKAN PERKERJA MAHIR DALAM BIDANG KINBALAN WELDER, SUPERVISER, HELPER, DAN MAKANICAL SESIAPA MINAT CALL 0333444375 DI KLANG SELANGOR

      Reply
    50. author

      Frederick Fairulzy Meling8 bulan ago

      Ingin mencari kerja tetap

      Reply
    51. author

      Mohamad Yunus bin azulzaman8 bulan ago

      Macam mana mahu mendaftar permohonan

      Reply

    Leave a reply "CARA DAFTAR PERMOHONAN & SEMAKAN MYFuture  Jobs Perkeso 2022"