SEMAKAN ONLINE STATUS eBantuan JKM 2022

SEMAKAN ONLINE STATUS eBantuan JKM 2022

eBantuan JKM

Jika anda merupakan pemohon Bantuan Jabatan Kebajikan Malaysia, adakah anda telah membuat semakan statuan Bantuan JKM secara online?Terkini, permohon Bantuan JKM boleh membuat semakan  status eBantuan JKM 2022 dengan melayari portal eBantuan JKM.

 

CARA SEMAKAN ONLINE STATUS eBantuan JKM 2022

Berikut adalah  CARA SEMAKAN ONLINE STATUS e Bantuan JKM 2021 dan tarikh pembayaran serta cara kemaskini Bantuan JKM :

CARA DAFTAR & PERMOHONAN BANTUAN JKM 2022

Terdapat 2 CARA DAFTAR & PERMOHONAN BANTUAN JKM 2022 iaitu secara online dan manual:

PERMOHONAN eBantuan JKM 2022 SECARA ONLINE

1.Pemohon boleh layari laman web rasmi eBantuan JKM secara online menerusi pautan http://ebantuanjkm.jkm.gov.my/

2.Pilih “Negeri” dan masukkan No Kad Pengenalan yang disahkan. Klik pada butang “Daftar”.

 

3.Pastikan isikan maklumat borang permohonan dengan lengkap dan betul.

 

PERMOHONAN eBantuan JKM 2021 SECARA MANUAL

1Pemohon boleh mengisi borang permohonan JKM 18 secara manual dengan hadirkan diri ke Pejabat Kebajikan Masyarakat Daerah.

2.Isikan maklumat borang permohonan JKM 18 dengan lengkap dan betul.

3.Sila sertakan beberapa dokumen sokongan yang disahkan semasa hadir ke Pejabat Kebajikan Masyarakat Daerah.

 

CARA SEMAKAN  PERMOHONAN BANTUAN JKM 2022 ONLINE

1.Semakan status permohonan boleh dibuat secara online menerusi laman sesawang http://ebantuanjkm.jkm.gov.my/spbk/login.jsp.

2.Klik pada butang ”Semakan Status Permohonan Atas Talian”.

3.Masukkan No. Kad Pengenalan yang disahkan dan klik pada butang “Semak”

Jika anda ahli keluarga anda peneroka, baca :

 

SENARAI JENIS BANTUAN KEBAJIKAN MASYARAKAT 2022

  1. Bantuan Kanak-Kanak (BKK);
  2. Elaun Pekerja Cacat (EPC);
  3. Bantuan OKU Tidak Berupaya Bekerja (BTB);
  4. Bantuan Penjagaan OKU Terlantar/ Pesakit Kronik Terlantar (BPT);
  5. Bantuan Orang Tua (BOT);
  6. Bantuan Am Persekutuan (BA);
  7. Bantuan Geran Pelancaran (GP);
  8. Bantuan Anak Pelihara (BAP);
  9. Bantuan Latihan Perantis (BLP);
  10. Tabung Bantuan Segera (TBS)
  11. Bantuan Alat Tiruan/ Alat Sokongan (BAT)

 

CARA SEMAKAN STATUS PERMOHONAN BANTUAN JKM 2022 MANUAL

Hubungi No. Telefon : 03-8000 8000 @ Hadir ke cawangan JKM berdekatan anda.

MUAT TURUN BORANG BANTUAN JKM 2022

MUAT TURUN BORANG KEMASKINI BANTUAN JKM 2022

 

MAKLUMAT & PERTAYAAN LANJUT TENTANG BANTUAN JKM 2022

Sebarang maklumat & pertanyaan atau maklumat lanjut, sila hubungi di:

Jabatan Kebajikan Masyarakat, Aras 6, 9-18,No 55, Persiaran Perdana,Presint 4, 62100 Putrajaya

No. Telefon : 03-8000 8000

 

ARTIKEL LAIN

Baca tentang CARA PENDAFTARAN,RAYUAN & BORANG PERMOHONAN ORANG KURANG UPAYA (OKU)

Baca tentang CARA PERMOHONAN STIKER/PELEKAT  OKU

 

 

Tags: #CARA DAFTAR & PERMOHONAN BANTUAN JKM 2020 #CARA SEMAKAN STATUS PERMOHONAN BANTUAN JKM 2020 MANUAL #CARA SEMAKAN STATUS PERMOHONAN BANTUAN JKM 2020 ONLINE #MUAT TURUN BORANG BANTUAN JKM 2020 #MUAT TURUN BORANG KEMASKINI BANTUAN JKM 2020 #PERMOHONAN eBantuan JKM 2020 SECARA MANUAL #PERMOHONAN eBantuan JKM 2020 SECARA ONLINE #SENARAI JENIS BANTUAN KEBAJIKAN MASYARAKAT 2020

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    No related post!
    1. author

      LURUTHMARY A/P SAVERI2 tahun ago

      SEMAKAN JKM
      PENGLUARAAN

      Reply
      • author

        syam2 tahun ago

        Saya nk tnye bila pembayaran Jim untk bulan julai

        Reply
    2. author

      LURUTHMARY A/P SAVERI2 tahun ago

      Pegluaran JKM BILA

      Reply
    3. author

      Roziela bintimohamed jaya2 tahun ago

      Nombor Rujukan : PMKU/PER(LAIN-LAIN)/2020/0596
      Bantuan : Bantuan Perubatan (Lain-lain)
      Status
      : Diterima

      Reply
    4. author

      FARINAH binti junaidi2 tahun ago

      Semakan JKM pengeluaran

      Reply
    5. author

      Noramila binti Rajali2 tahun ago

      Macam mana pula saya nak cek atau isi borang JKM?

      Reply
    6. author

      Ahamad maharuad Bin zeni2 tahun ago

      Tabungan tbs

      Reply
    7. author

      Mohamad2 tahun ago

      Saya telah hantar borang kaji selidik jkm tapi tak dapat

      Reply
    8. author

      Richard ding bilong2 tahun ago

      Ni bantuan apa ni

      Reply
    9. author

      Norhakimi B Hashim2 tahun ago

      Salam mcm mana lg cara nak apply eBantuan JKM secara online.Borang online yg ada sudah saya isi lampiran 1 nyatakan no ic dan lampiran 2 isi jumlah pendapatan serta pemilikan harta jika ada kemudian sampai tu aje pastu keras je minta penjelasan sikit pd sesapa yg tau.

      Reply
    10. author

      Normah hashim2 tahun ago

      SEMAKAN ONLINE STATUS ebantuan JKM 2020

      Reply
    11. author

      Rosidayah binti Rosli2 tahun ago

      Assalamualaikum Sye Btuan am..

      Reply
    12. author

      Nor aziah binti hamzah2 tahun ago

      Bkss yg layak sblm ni untuk bln ogos masih masok akaun ka atau kena pergi bsn

      Reply
    13. author

      Mohamad Khalid Bin lokman2 tahun ago

      Bagaimana saya ingin tahu status pengesahan kelulusan bantuan Ihsan negeri johor

      Reply
    14. author

      Mariana anak grempong2 tahun ago

      Mohon bantuan RM1000

      Reply
    15. author

      Nazmi ishak2 tahun ago

      Mohon oku da lebeh 5bln tak dapat2lgi..anshek ckp card blm print tu alasan nya…samp bila nak tunggu..kasehan pada yg menuggu ni.. apa yg silap kat sini..tak mustahak ke manusia macm saya ni..tolong lh..

      Reply
    16. author

      Abd. Rashid Bin Mohamad2 tahun ago

      Semakan status bantuan e jkm

      Reply
    17. author

      Nuraisyah Zamzuri1 tahun ago

      Dlu bntuan bkk sy 300 sbln…skrg 450 jew…sedangkn peruntukukan 1000…skiranya ank rmai…sy ank 5org…seklh 4org…sy xberkerja..kt mn sy perlu rujuk…sbb pm ada ckp bantuan jkm 2021 ada kenaikkan….

      Reply
    18. author

      Amirul bin azmam12 bulan ago

      JKM

      Reply

    Leave a reply "SEMAKAN ONLINE STATUS eBantuan JKM 2022"