KEMASKINI BPR 2021 ONLINE:CARA KEMASKINI BANTUAN PRIHATIN RAKYAT(LULUS BSH & BPN)

KEMASKINI BPR 2021 ONLINE:CARA KEMASKINI BANTUAN PRIHATIN RAKYAT(LULUS BSH & BPN)

KEMASKINI BPR 2021 ONLINE

Jika anda pernah menerima BSH & BPN tahun 2020,bagaimana nak kemaskini BPR 2021 online ?

Nak login MyBPR guna kata laluan/password yang mana? Rujuk CARA LOGIN MyBPR 

Senang sahaja nak kemaskini BPR 2021 online,jangan bimbang dan panik,kami akan kongsikan cara nak kemaskini BPR 2021 online  seperti status perkahwinan,nombor akaun,nombor telefon,bilangan anak,jumlah pendapatan dan lain-lain.

nak tahu tarikh bayaran i-Sinar Bulan Februari ?

  1. Layari portal rasmi untuk login BPR di sini: https://bpr.hasil.gov.my
  2. Tekan pautan Log Masuk pada bahagian Menu atas sebelah kanan
  3. Masukkan No MyKad iaitu Nombor Kad Pengenalan anda
  4. Tekan butang Semak
  5. Jika dipaparkan akaun anda belum didaftarkan.Sila rujuk CARA DAFTAR BPR 2021

CARA DAFTAR AKAUN BPR 2021

Anda perlu menjawab 2 Soalan Keselamatan yang dipaparkan dengan tepat dan betul

a) Soalan Keselamatan adalah berdasarkan Permohonan BPR 2021

b) Sekiranya jawapan yang dimasukkan adalah salah, anda diberi 3 peluang untuk menjawab dengan jawapan yang betul

c) Jika akaun telah disekat kerana salah menjawab soalan Rujuk Panduan Pengguna Daftar MyBPR

Pendaftaran MyBPR (setelah berjaya menjawab 2 soalan keselamatan)

a) Masukkan Kata Kunci Keselamatan yang mudah untuk diingati

 Format Kata Kunci Keselamatan adalah hanya huruf dan nombor sahaja. Aksara Khas / Simbol tidak dibenarkan

 Kata Kunci Keselamatan yang didaftarkan adalah sebagai pengesahan setiap kali anda Log Masuk MyBPR

b) Jawab 5 Soalan yang disediakan

 Anda boleh membuat pilihan soalan yang disediakan

 Jawapan yang didaftarkan akan digunakan untuk pengesahan apabila anda terlupa Kata Laluan

c) Pengesahan soalan dan jawapan yang telah dipilih akan dipaparkan dan semak. Sekiranya betul, klik butang Teruskan

d) Daftar Kata Laluan dan Pengesahan Kata Laluan serta Klik butang Daftar

 Kata Laluan yang didaftarkan mesti mempunyai 8 aksara, mempunyai huruf besar, huruf kecil, nombor dan simbol

 Kata Laluan yang daftarkan perlulah mudah dan senang diingati

 Kata Laluan yang didaftarkan perlu dimasukkan setiap kali anda Log Masuk MyBPR

  1. Paparan Mesej “Akaun Telah Berjaya didaftarkan. Sila Ke Halaman Log Masuk untuk ke Menu MyBPR”. Anda boleh Log Masuk MyBPR
  2. Jika dipaparkan soalan “Adakah ini kata kunci keselamatan anda?”
  3. Jika yang terpapar ialah kata kunci anda, tekan Ya
  4. Masukkan Kata Laluan anda
  5. Tekan butang Log Masuk
  6. Jika tidak ada apa-apa masalah, anda akan dapat Log Masuk ke dalam sistem
  7. Berikut adalah MENU yang dipaparkan :
  • Profil
  • Semakan Status
  • Kemaskini Permohonan
  • Cetakan
  • Peti Mel
  • Maklum Balas
  1. Jika anda ingin KEMASKINI PERMOHONAN BPR, klik Kemaskini Permohonan

CARA KEMASKINI BPR 2021 ONLINE

Berikut adalah cara kemaskini BPR 2021 online & maklumat yang perlu dikemaskini jika perlu:

  • Telefon Bimbit
  • Pekerjaan
  • Pendapatan Kasar Bulanan Isi Rumah (Pemohon & Pasangan)
  • Status Perkahwinan
  • Alamat
  • Nama Bank
  • Nombor Akaun Bank

i-Sinar tanpa syarat ni macam mana ye? Rujuk CARA MOHON,KEMASKINI & SEMAKAN STATUS i-SINAR TANPA SYARAT

DOKUMEN SOKONGAN

Pemohon boleh muat turun dokumen sokongan yang berkaitan jika perlu. Sila rujuk gambar dibawah

KEMASKINI BPR 2021 ONLINE

MAKLUMAT WAKIL

Jika ada waris,sila isi maklumat waris berikut:

  • Hubungan
  • Jenis Pengenalan/No Mykad
  • Nama wakil
  • Nombor telefon wakil

Klik TERUSKAN

  • Sila isi Captcha seperti yang tertera
  • Sahkan CAPTCHA

KEMASKINI BPR 2021 ONLINE

Tandakan PENGESAHAN

  • Sila sahkan maklumat yang dikemaskini

Klik HANTAR PERMOHONAN BPR

  • Sila hantar maklumat yang telah dikemaskini

Nak tahu lagi tentang kemaskini BPR 2021 online,Sila rujuk KEMASKINI MyBPR

APA MAKLUMAT YANG PERLU DIKEMASKINI BAGI PERMOHONAN BPR 2021?

Berikut adalah penjelasan secara terperinci tentang maklumat yang perlu dikemaskini:

KEMASKINI NOMBOR TELEFON TERKINI (akaun BPR)

Penting kemaskini nombor telefon dalam sistem BPR,jika ada sebarang info berkaitan bayaran dan lain-lain,anda akan menerima SMS daripada pihak yang menguruskan BPR.

Jika anda tukar nombor telefon baru, bagaimana nak kemaskini nombor telefon KWSP ye? Rujuk CARA KEMASKINI NOMBOR TELEFON KWSP ONLINE jer

KEMASKINI STATUS PERKAHWINAN TERKINI (akaun BPR)

Kepada yang  sudah berkahwin, sila kemaskini BPR jika status dalam BSH/BPN 2.0 masih bujang.

Sila rujuk BPR ISI RUMAH

Kepada yang sudah bercerai atau berpisah, boleh kemaskini Bantuan Prihatin Rakyat jika status dalam BSH/ BPN 2.0 masih berkahwin.

Bagi yang masih kekal BUJANG,anda tidak perlu kemaskini status

KEMASKINI NAMA DAN NOMBOR AKAUN BANK (akaun BPR)

Jika akaun anda sudah tidak aktif, sila masukan nama dan nombor bank yang aktif bagi memastikan duit BPR berjaya dikreditkan ke akaun anda.

KEMASKINI BILANGAN ANAK TERKINI (akaun BPR)

Jika ada pertambahan anak, anda boleh membuat kemaskini bilangan anak.

Nak tahu status terkini permohonan anda selepas buat permohonan BPR? Sila rujuk SEMAKAN MyBPR 2021

Bila tarikh bayaran BPR? Rujuk DUIT BPR 2021

MAKLUMAT LANJUT & PERTAYAAN

Jika ingin maklumat lanjut & pertayaan tentang kemaskini BPR 2021 online.

Sila hubungi nombor hotline BPR di Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDNM) di sini:

1-800-88-2747

Sila hubungi nombor hotline BPR di Kementerian Kewangan Malaysia di talian berikut:

03-8882 4565

03-8882 4566

Sila hubungi Hasil Care Line (HCL) di talian berikut:

03- 89111000

Tags: #CARA DAFTAR AKAUN BPR 2021 #CARA KEMASKINI BPR 2021 ONLINE #KEMASKINI BILANGAN ANAK TERKINI (akaun BPR) #KEMASKINI BPR 2021 ONLINE:CARA KEMASKINI BANTUAN PRIHATIN RAKYAT(LULUS BSH & BPN) #KEMASKINI NAMA DAN NOMBOR AKAUN BANK (akaun BPR) #KEMASKINI NOMBOR TELEFON TERKINI (akaun BPR) #KEMASKINI STATUS PERKAHWINAN TERKINI (akaun BPR) #TUTORIAL KEMASKINI PERMOHONAN BPR 2021 ONLINE

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    MAKSUD BPR PERMOHONAN DITERIMA(Status di bpr.hasil.gov.my)
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinMAKSUD BPR PERMOHONAN DITERIMA(Status di bpr.hasil.gov.my) Jika anda buat permohonan baharu BPR,anda
    STATUS PEMBAYARAN BPR FASA 1 MENGIKUT BANK
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinSTATUS PEMBAYARAN BPR FASA 1 MENGIKUT BANK Ramai yang tengah cari maklumat
    BPR FASA 1:SEMAKAN STATUS PERMOHONAN & PEMBAYARAN
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinBPR FASA 1:SEMAKAN STATUS PERMOHONAN & PEMBAYARAN Jika anda telah buat permohonan
    PENDAFTARAN MyBPR:CARA DAFTAR,PERMOHONAN BARU,KEMASKINI BPR SEHINGGA 25 FEBRUARI 2021(Jika Tidak Lulus BPR)
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinPENDAFTARAN MyBPR:CARA DAFTAR,PERMOHONAN BARU,KEMASKINI BPR SEHINGGA 25 FEBRUARI 2021(Jika Tidak Lulus BPR)
    1. author

      Muhammad Al-Hafiz bin idris1 month ago

      Muhammad alhafizi bin Idris kemaskini BPR 2021 [email protected]

      Reply
    2. author

      Muhammad Al-Hafiz bin idris1 month ago

      Muhammad alhafizi bin idris kemaskini BPR 2021 online

      Reply
    3. author

      Sarifah.rohaya binti syed abdul ghafar1 month ago

      Macam mana nak kemaskini

      Reply
    4. author

      Zaliyahna bt ghazali1 month ago

      bsh 2021 saya tak dapat bantuan bsh kerana saya tak pernah dapat bsh lagi baru thun ini saya kena dapatkan bantuan bagi mbantu saya mengurus keperluan hidup perbelanjaan daya makin bertbah sejsk ansk saya mula masuk uitm saya kena sediakan perbelanjaan dia setiap bulan, sejak saya jadi ibu tunggal saya terpaksa bekerja setiap hari tanpa cuti selama 6 tahun termasuk cuti raya saya tk mampu ambil c[uti, 1 hari cuti kurangla duit untuk keperluan belajar atau belanja anak di asrama, sayang tk smbung Belajar sbb tinkat 5 anak dapat dapat result 5A rugi tak dapat smbg study u

      Reply
    5. author

      Zaliyahna bt ghazali1 month ago

      Adakah saya perlu membuat permohohon borang permohonan borang rayuan untuk mendapatkan bantuan untuk keperluan sewa rumah, bil api air brg keperluan dapur dan lain2 harap ada yg sudi membantu dari belajar da sokongsj saya mohon dari bsh diberi bamtuan, terima kasih

      Reply
    6. author

      kanageswari1 month ago

      Lulus

      Reply
    7. author

      kalitas1 month ago

      Lulus bpr

      Reply
    8. author

      Wongpackseng1 month ago

      Macam mana nak kemaskini

      Reply
    9. author

      Fazrin Bin Mohd Noor1 month ago

      Sy sudah bercerai selama 3tahun(2017),dan sijil cerai masih belom sy ambil di Pejabat JAI(JEMPOL) N.9…Kenapa Status sy masih berpasangan shingga skrang???Dan mcm mane sy hendk buat permohonan bujang???

      Reply
    10. author

      Basri Yusof1 month ago

      Kemaskini bpr

      Reply
    11. author

      NorlidawAti1 month ago

      Sya lulus bpn bujang 2.0 skrg Sya. Nk kemas kini BPr online x bleh knpa.sya lupa. No tel pkai dlu x ingat mcmm a nk kemas kini BPr online2021 bleh bg thu. Cara Pm 01126538809

      Reply
    12. author

      Mohamadnor bin madlanti1 month ago

      Memerlukan bantuan sara hidup…. Untuk bayar bil api air

      Reply
    13. author

      [email protected]1 month ago

      Dulu bpn saya akaun bank tak aktif skrng sudah aktif kalau kemaskini bpr adakah duit bpn sya akan masuk dalam akaun

      Reply
    14. author

      Nicholas1 month ago

      Bila duit bpn sy masuk bank

      Reply
    15. author

      Zul1 month ago

      Pertukaran status bujang ke kahwin boleh buat secara online ke?

      Reply
    16. author

      Paul harrison1 month ago

      terlupa kata laluan dan tak dapat tukar kata laluan berkali kalu cuba masih gagal

      Reply
    17. author

      Muhammad faizuddin bin abdul khahar1 month ago

      Kemaskini
      Tapi lupa kaya laluan xbuleh buat balik

      Reply
    18. author

      Nicholas1 month ago

      Nicholas anak sanda.Kemaskini BPN 2021 NO IC 840603136719

      Reply
    19. author

      Muhamad syahiran bin Sobri1 month ago

      Kemaskini bpr 2021

      Reply
    20. author

      baharudin1 month ago

      mana borang bpn untuk dikemaskini.

      Reply
    21. author

      Muhammad jamalin bin jamani1 month ago

      Mcm mna Klau yg tak dpat BSH,,apa perlu nak buat,? Sya tak dpat BHS

      Reply
    22. author

      ROSZIHANITA BINTI SHARIBUDIN1 month ago

      Sy cuba kemaskini bpr 2021 tp soalan yg diberi memg x logik. Sbb sy ibu tunggal memg smasa isi borg bsh pun sy x letak no ic ex. Tp diminta nombor oengenalan psgan. Memg x dpt nk isi la. Memg dlm rekod sbelum ni pun sy x da letak no ic psgan.. mcm mna ye?

      Reply
    23. author

      Mohamad supian mudi1 month ago

      tidak dapat

      Reply
    24. author

      RABIATUL ADAWIAH BINTI ABBAS1 month ago

      Sya pernah lulus bpn M40 masa bujang.
      Suami saya belum pernah memohon bpn.
      Jika saya sudah kemaskini status.Adakah suami saya perlu membuat permohonan baharu lagi?

      Reply
    25. author

      Adib Site4 weeks ago

      Terima kasih atas perkongsian ini.

      Jemput Singgah :BPR 2021: Permohonan Baru & Kemaskini Bantuan Prihatin Rakyat

      Reply
    26. author

      dzul3 weeks ago

      assalamualaikum and selamat pagi… nk tanya … kemaskini online boleh ke???

      Reply
    27. author

      Meena5 hours ago

      Saya Ada terima duit bujang bpn2.0 tapi selepas saya kemaskini bpr dia keluar status tak Lulus ..kenapa ye???

      Reply

    Leave a reply "KEMASKINI BPR 2021 ONLINE:CARA KEMASKINI BANTUAN PRIHATIN RAKYAT(LULUS BSH & BPN)"