LOG MASUK MyBPR:CARA LOG MASUK BANTUAN PRIHATIN RAKYAT

LOG MASUK MyBPR:CARA LOG MASUK BANTUAN PRIHATIN RAKYAT

LOG MASUK MyBPR

Untuk log masuk MyBPR,pemohon Bantuan Prihatin Rakyat(BPR) perlu membuat pendaftaran MyBPR 2021 terlebih dahulu.

Jika anda ingin membuat pendaftaran MyBPR,sila rujuk DAFTAR MyBPR.

Disini kami akan kongsikan Cara Log Masuk MyBPR.

Sebelum ini, mari kita buat semakan kelayakan Bantuan Prihatin Rakyat.

SEMAKAN SYARAT KELAYAKAN BPR 2021

Kategori kelayakan bagi pemohon BPR 2021 adalah seperti berikut:

Isi Rumah

  • Kahwin; atau
  • Ibu bapa tunggal / balu / janda / duda yang mempunyai anak; atau
  • Bujang (termasuk OKU) berumur 60 tahun ke atas

Bujang

  • Bujang atau ibu bapa tunggal / balu / janda / duda yang tidak mempunyai anak; dan
  • Had umur:
  • 21 tahun hingga 59 tahun; atau
  • 18 tahun hingga 59 tahun bagi kategori OKU

KRITERIA KELAYAKAN

Pemohon BPR 2021 perlulah memenuhi kelayakan mengikut kategori seperti berikut:

Isi Rumah

a) Pemohon

Warganegara Malaysia (MyKad) yang menetap di Malaysia sahaja

Lelaki atau perempuan yang menjadi ketua keluarga yang tinggal serumah dan bekerja di Malaysia dengan jumlah pendapatan kasar bulanan isi rumah RM5,000 dan ke bawah

b) Pasangan

Warganegara Malaysia (MyKad) atau memiliki pengenalan Malaysia (MyPR / MyKAS); atau

Bukan Warganegara Malaysia (selain pengenalan MyPR / MyKAS)

Anak (jika mempunyai anak)

  • Hubungan mestilah anak kandung (termasuk anak tidak sah taraf) atau anak angkat yang berdaftar dengan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) sahaja; dan
  • Warganegara Malaysia dan memiliki pengenalan
  • Malaysia (MyKad / MyKid) sahaja; dan
  • Tidak bekerja atau tiada punca pendapatan; dan

Had umur:

  • 17 tahun dan ke bawah; atau
  • 18 tahun dan ke atas bagi pelajar sepenuh masa di Institusi Pengajian Awam / Swasta

Bujang

Pemohon

  • Warganegara Malaysia (MyKad) yang menetap di Malaysia sahaja
  • Jumlah pendapatan kasar bulanan RM2,500 dan ke bawah
  • Lelaki atau wanita yang berumur:
  • 21 tahun hingga 59 tahun; atau
  • 18 tahun sehingga 59 tahun bagi ketegori OKU

CARA LOG MASUK BANTUAN PRIHATIN RAKYAT(MyBPR)

Sekiranya anda telah berjaya membuat pendaftaran MyBPR, Log Masuk MyBPR adalah seperti berikut:

  1. Klik MyBPR
  2. Masukkan Nombor MyKad (12 Digit)
  3. Klik Butang Semak
  4. Pengesahan Kata Kunci Keselamatan yang telah didaftarkan
  5. Masukkan Kata Laluan yang telah didaftarkan
  6. Klik Log Masuk

Bagaimana jika terlupa Kata Laluan? Apa tindakan yang perlu saya
lakukan?

Tindakan yang perlu diambil adalah seperti berikut:

i. Anda boleh klik pada pautan Terlupa Kata Laluan dan tindakan
adalah seperti berikut:
a) Masukkan Nombor MyKad (12 Digit) Dikeluarkan oleh:
Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDNM)
b) Klik Butang Semak
c) Jawab 3 Soalan Keselamatan yang telah didaftarkan dengan
betul
d) Masukkan Kata Laluan dan Pengesahan Kata Laluan Baru
e) Klik Butang Tukar Kata Laluan; atau

ii. Hadir ke LHDNM; atau

iii. Hubungi talian Hotline BPR 1-800-88-2747

Jika anda penerima BSH/BPN 2020,sila buat KEMASKINI BPR 2021 ONLINE

MAKLUMAT LANJUT & PERTAYAAN

Layari https://bpr.hasil.gov.my/

Hotline BPR LHDNM: 1-800-88-2747

Hotline BPR MoF: 03-8882 4565/03-8882 4566

E-mel: [email protected]

Tags: #CARA LOG MASUK BANTUAN PRIHATIN RAKYAT(MyBPR) #LOG MASUK MyBPR #LOG MASUK MyBPR:CARA LOG MASUK BANTUAN PRIHATIN RAKYAT

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    MAKSUD BPR PERMOHONAN DITERIMA(Status di bpr.hasil.gov.my)
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinMAKSUD BPR PERMOHONAN DITERIMA(Status di bpr.hasil.gov.my) Jika anda buat permohonan baharu BPR,anda
    STATUS PEMBAYARAN BPR FASA 1 MENGIKUT BANK
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinSTATUS PEMBAYARAN BPR FASA 1 MENGIKUT BANK Ramai yang tengah cari maklumat
    BPR FASA 1:SEMAKAN STATUS PERMOHONAN & PEMBAYARAN
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinBPR FASA 1:SEMAKAN STATUS PERMOHONAN & PEMBAYARAN Jika anda telah buat permohonan
    PENDAFTARAN MyBPR:CARA DAFTAR,PERMOHONAN BARU,KEMASKINI BPR SEHINGGA 25 FEBRUARI 2021(Jika Tidak Lulus BPR)
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinPENDAFTARAN MyBPR:CARA DAFTAR,PERMOHONAN BARU,KEMASKINI BPR SEHINGGA 25 FEBRUARI 2021(Jika Tidak Lulus BPR)
    1. author

      Shahizizul bin kamarudin1 month ago

      Bantuan prihatin rakyat

      Reply
    2. author

      JAMALUDIN BIN YUSOFF1 month ago

      Kemaskini bpr

      Reply
    3. author

      Lavanya Jay Sawger1 month ago

      Bantuan prihatin rakyat

      Reply
    4. author

      SAZALi Bin ismail1 month ago

      Bantuan prihatin rakyat

      Reply
    5. author

      Arsat1 month ago

      Daftar mybpr

      Reply
    6. author

      Mohd azri bin janueh1 month ago

      Kemaskini nama anak tidak dapat…tiada dalam rekod…

      Reply
    7. author

      Jasri bin garawis1 month ago

      Mcm mna nk daftar

      Reply
    8. author

      Mohd shaiful bin abdullah1 month ago

      Log masuk bpr

      Reply
    9. author

      Aziddin bin Hassan1 month ago

      Kemaskini BPR

      Reply
    10. author

      HUSNI BIN SABAR1 month ago

      myBPR

      Reply
    11. author

      RAVI SHANKER A/L KANESAN1 month ago

      Daftar MYBPR

      Reply
    12. author

      RAVI SHANKER A/L KANESAN1 month ago

      CARA LOG MASUK BANTUAN PRIHATIN RAKYAT

      Reply
    13. author

      Gerit polong1 month ago

      Gerit polong

      Reply
    14. author

      Gerit polong1 month ago

      Gerit polong
      MYBPR

      Reply
    15. author

      Ewee chia yee1 month ago

      Cara daftar bpr macam mana ya?

      Reply
    16. author

      ESTER GERAMAN1 month ago

      KEMASKINI MYBPR

      Reply
    17. author

      MOHAMAD AKMAL BIN SAZALI1 month ago

      LOG MASUK MyBPR:CARA LOG MASUK BANTUAN PRIHATIN RAKYAT

      Reply
    18. author

      Mohdyusri jamri1 month ago

      Log masuk

      Reply
    19. author

      Mohd arif bin shanudin1 month ago

      Macmane nk daftar mybpr

      Reply
    20. author

      Atikah1 month ago

      Id disekat bantuan secara ditalian da sibuk…hrp bantuan lain tuk id sekatan dibuka

      Reply
    21. author

      Muhammad Nazirul bin Azlan1 month ago

      Akaun saya disekat kerana salah jawab soalan.. Bagaimana?

      Reply
    22. author

      NORHAFIZA BINTI IBRAHIM1 month ago

      Password kena block

      Reply
    23. author

      Nur1 month ago

      Buntu sudah otak x dpt2 log in

      Reply
    24. author

      Fatin Suhaidi1 month ago

      Soalan sentiasa tidak menerima jawapan yang dah diberi…macam mana nak masuk, mybpr ?

      Reply
    25. author

      suzannie1 month ago

      kenapa tak dapat masuk link mybpr ??
      atau mau juga jumpa pagawai LHDN tuk memohon ??

      Reply
    26. author

      Foo1 month ago

      Bagaimana nak daftar Mybpr tidak blh masuk???? Utk kemaskini.

      Reply
    27. author

      Chan Yock Hong1 month ago

      I am A recipient since 2014.,for 10 times I tried to Update and login failed.,

      Please help
      All my information of me is still the same as before. thank you

      Reply
    28. author

      MOHD RIZAL BIN ZULKAFLI1 month ago

      Bantuan pemandu bas sekolah

      Reply
    29. author

      Norhashimah BINTI Ayob1 month ago

      Bantuan prihatin rakyat

      Reply
    30. author

      MOHD HISHAM1 month ago

      “LOG MASUK MyBPR:CARA LOG MASUK BANTUAN PRIHATIN RAKYAT”

      Reply
    31. author

      lia1 month ago

      lupa kata laluan…tp dah cuba…berjaya jwb semua soalan tu…bila masukkan kata laluan yg baru ,, dia tulis tidak berjaya ditukar…kenapa??? boleh terangkan..

      Reply
    32. author

      Ash4 weeks ago

      Nak log in dia tulis takde account, nak buat baru pulak suruh log in MyBPR… how do i solve this?

      Reply
    33. author

      MANSOR BIN MASIMAN3 weeks ago

      Apa maksud bandar didaftarkan

      Reply

    Leave a reply "LOG MASUK MyBPR:CARA LOG MASUK BANTUAN PRIHATIN RAKYAT"