CARA GUNA BUAT GAMBAR MIDJOURNEY AI (Cipta Logo & Simpan)

CARA GUNA BUAT GAMBAR MIDJOURNEY AI (Cipta Logo & Simpan)

MIDJOURNEY

Terkini pengguna internet telah diperkenalkan satu platform akan dengan kemunculan alat digital yang mampu membuat gambar AI atau Kepintaran Buatan. Itulah sebabnya, kata kunci foto AI atau imej AI menjadi hangat baru-baru ini melalui platform Midjourney. Disini kami akan kongsikan kepada anda cara penggunaanya, semoga membantu.

 

APA ITU MIDJOURNEY

Midjourney ialah penjana foto AI bebas yang menukar arahan berasaskan teks kepada imej. Apa yang perlu kita lakukan ialah memasukkan beberapa perkataan, dan alat itu akan memberikan kita imej sebenar menggunakan AI dan pembelajaran mesin.

Midjourney berbeza daripada penjana seni AI lain kerana ia terbuka untuk kegunaan awam. Sesiapa sahaja yang mempunyai akaun Discord boleh menyertai pelayan beta Midjourney dan bermula secara percuma.

Sebaik sahaja kami berpuas hati dengan apa yang bot pulangkan, kami boleh membesarkan imej dan memuat turunnya atau menghantarnya kepada diri kami sendiri. Kami juga boleh menyemak imbas galeri imej pengguna lain di laman web Midjourney.

 

CARA BUAT GAMBAR GUNA MIDJOURNEY

Berikut adalah merupakan cara penggunaan MidJourner Al untuk mencipta logo iaitu:

 1. Layari pautan MidjourneyAL 
 2. Jika anda sudah mempunyai akaun Discord, anda boleh menggunakannya untuk log masuk. Atau, anda boleh cuba mendaftar akaun baharu.
 3. Setelah log masuk, anda akan melihat pelbagai pilihan di sebelah kiri skrin.
 4. Kemudian klik pada Newcomer Rooms. Anda boleh menyemak apa-apa jenis seni yang telah dibuat oleh orang lain, dan jenis arahan yang mereka gunakan, jika anda memerlukan sedikit inspirasi untuk bermula.
 5. Seterusnya klik pada Getting Started untuk memulakannya. Terdapat juga pilihan Soalan Lazim, di mana anda boleh mendapatkan panduan permulaan pantas atau klik Qouicks Start Guide untuk mendapatkan lebih banyak panduan
 6. Kemudian klik pada Imagine Command dalam kotak sembang, tekan Bar Ruang, kemudian taip gesaan anda.
 7. Pilih logo yang anda inginkan dan tunggu sehingga Midjournay Bot memproses permintaan anda.
 8. Apabila keputusan keluar, Midjourney Bot telah menghasilkan karya seni untuk anda, ia akan memberi anda empat imej berbeza. Anda boleh memilih mana satu yang anda ingin tingkatkan dengan mengklik butang yang berkaitan (U1 untuk meningkatkan imej 1, U2 untuk imej 2 dan seterusnya).
 9. Butang V Butang membolehkan anda memilih satu imej dan menjana variasi pada imej tertentu itu.
 10. Jika anda ingin melihat semua imej yang telah anda buat, pergi ke Halaman Utama anda di Midjourney.
 11. Selesai anda kini anda telah mencipta karya seni anda sendiri.

 

MAKLUMAT LANJUT

Untuk dapatkan maklumat lanjut mengenai Midjourney Al, anda boleh melayari pautan DI SINI 

ARTIKEL BERKAITAN:

Leave a Comment