SEMAKAN TARIKH BAYARAN i-SINAR:CHECK DUIT i-SINAR DAH MASUK BANK

SEMAKAN TARIKH BAYARAN i-SINAR:CHECK DUIT i-SINAR DAH MASUK BANK

SEMAKAN TARIKH BAYARAN i-SINAR

Jika anda telah membuat semakan status i-Sinar pada 4 Januari 2020,sekarang anda boleh buat semakan tarikh bayaran i-Sinar bagi kategori 1 yang lulus permohonan i-Sinar.

Bayaran melalui akaun 1 Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) itu dibuat selepas pemohon menerima keputusan permohonan mereka yang boleh disemak menerusi pautan https://isinar.kwsp.gov.my/.

Tersilap isi amaun pengeluaran i-Sinar? boleh buat KEMASKINI AMAUN i-SINAR

SEMAKAN TARIKH BAYARAN i-SINAR MELALUI i-AKAUN KWSP

Berikut adalah cara semak tarikh bayaran i-Sinar melalui i-Akaun KWSP:

  1. Sila layari https://secure.kwsp.gov.my/member/member/login
  2. Masukan username dan password
  3. Kemudian klik ruangan ‘Withdrawal’
  4. Lepas click withdrawal, click pula dekat ‘Withdrawal History’
  5. Seterusnya klik di column kedua yang ada tulis i-Sinar
  6. Dipaparkan tarikh bayaran i-Sinar yang telah dikreditkan ke akaun ahli.
  7. Untuk makluman,bayaran dibuat secara beperingkat ke bank pemohon.

nak mulakan perniagaan? Dapatkan modal sebanyak RM15,000 melalui INISIATIF BELIA BERNIAGA oleh Majlis Belia Malaysia

SEMAKAN TARIKH BAYARAN i-SINAR MELALUI PORTAL i-SINAR

Berikut adalah cara semak tarikh bayaran i-Sinar melalui portal i-Sinar:

  1. Layari https://isinar.kwsp.gov.my/check-status
  2. Masukan nombor kad pengenalan dan nombor telefon yang didaftarkan semasa permohonan i-Sinar
  3. Klik saya bukan robot
  4. Isi reCAPTCHA
  5. Semak Status
  6. Paparan status dan maklumat bayaran akan dimaklumkan.

SEMAKAN TARIKH BAYARAN iSINAR  MELALUI SMS PIHAK KWSP

Bagi anda yang telah dikreditkan ke akaun bank akan dimaklumkan dengan penghantaran SMS daripada PIHAK KWSP

SEMAKAN JENIS BAYARAN i-SINAR KWSP

Terdapat beberapa jenis bayaran i-Sinar KWSP,berikut adalah contoh jenis bayaran i-Sinar :

BAYARAN i-SINAR KREDIT KE AKAUN BANK PEMOHON

Jika anda memilih pembayaran melalui kredit terus ke akaun bank pemohon, anda akan menerima bayaran sebelum 15 Januari 2021 secara berperingkat melalui akaun bank.

BAYARAN i-SINAR MELALUI ARAHAN BAYARAN(PO)

Jika anda memilih pembayaran melalui Arahan Bayaran (PO), anda akan menerima Notis Pengambilan Bayaran melalui Arahan Bayaran daripada pihak bank sebelum 19 Januari 2021.

JADUAL PEMBAYARAN I-SINAR KATEGORI 1

Berikut adalah Jadual Pembayaran i-Sinar Kategori 1:

  • Berikut merupakan jadual pembayaran i-Sinar bermula pada 5 Januari 2021
  • Hanya mereka yang berada pada kumpulan / group 8 Januari akan menerima bayaran pada 5 Januari.
  • Manakala setelah 8 Januari, pembayaran akan bermula pada 6 sehingga 12 Januari 2021 kelak.

JADUAL GROUP PEMBAYARAN i-SINAR

Berikut adalah group pembayaran i-Sinar:

SEMAKAN TARIKH BAYARAN i-SINAR

 

 

 

 

Tags: #BAYARAN i-SINAR KREDIT KE AKAUN BANK PEMOHON #BAYARAN i-SINAR MELALUI ARAHAN BAYARAN(PO) #CHECK DUIT i-SINAR DAH MASUK BANK #JADUAL GROUP PEMBAYARAN i-SINAR #JADUAL PEMBAYARAN I-SINAR KATEGORI 1 #SEMAKAN JENIS BAYARAN i-SINAR KWSP #SEMAKAN TARIKH BAYARAN i-SINAR #SEMAKAN TARIKH BAYARAN i-SINAR MELALUI i-AKAUN KWSP #SEMAKAN TARIKH BAYARAN i-SINAR MELALUI PORTAL i-SINAR #SEMAKAN TARIKH BAYARAN i-SINAR MELALUI SMS PIHAK KWSP

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    PERMOHONAN BAHARU i-SINAR:CARA MASUKAN DOKUMEN SOKONGAN i-SINAR (KATEGORI 2)
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinPERMOHONAN BAHARU i-SINAR:CARA MASUKAN DOKUMEN SOKONGAN i-SINAR (KATEGORI 2) Kepada yang telah
    KEMASKINI AMAUN i-SINAR:CARA TUKAR AMAUN i-SINAR( GUNA i-AKAUN KWSP)
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinKEMASKINI AMAUN i-SINAR:CARA TUKAR AMAUN i-SINAR( GUNA i-AKAUN KWSP) Berdasarkan respon pemohon
    CARA PERMOHONAN I-SINAR KATEGORI 2
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinCARA PERMOHONAN I-SINAR KATEGORI 2 Kepada yang telah membuat semakan i-Sinar kategori
    CHECK STATUS i-SINAR(SEMAKAN KELULUSAN PERMOHONAN)
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinCHECK STATUS i-SINAR(SEMAKAN KELULUSAN PERMOHONAN) Kepada ahli KWSP yang telah membuat permohonan
    1. author

      Alnazar bin kalam2 weeks ago

      2021

      Reply
    2. author

      Khairul fitri azmil2 weeks ago

      Bila duit saya masuk bank

      Reply
    3. author

      Man Mang2 weeks ago

      Saya menggunakan pembayaran arahan bayaran(po) dh lulus sebelum 14hb dikreditkan jadi bagaimana pihak KWSP dan bank memberitahu kepada saya dan bila…tq

      Reply
    4. author

      mohd suzlie gayoh1 week ago

      Semakan tarikh bayaran i-sinar.Check duit i-sinar dah masuk bank

      Reply
    5. author

      Aqif1 week ago

      Maaf ye bertanye duit say tak masuk lagi bila akan masuk ye … kwsp ade problem ke tu kalau ade harap di beritahu saya berharap sangat maaf ye

      Reply
    6. author

      Mohd nurul rizuwa1 week ago

      Saya nak tahu akaun bank saya atau akaun orang lain..

      Reply
    7. author

      IBRAHIM BIN MOHAMAD1 week ago

      Sya menerima byran pertama akaun1i_sinar 7.1.21 rm1000 shj

      Reply
    8. author

      Harun Zainuddin1 week ago

      SEMAKAN TARIKH BAYARAN I-SINAR.CHECK DUIT I-SINAR DAH MASUK BANK

      Reply
    9. author

      ammar1 week ago

      bacth 15/1 bila tarikh duit masuk acc

      Reply
    10. author

      Muhammad Zulkifli Muhammad Zulkifli1 week ago

      SEMAKAN TARIKH BAYARAN i-SINAR:CHECK DUIT i-SINAR DAH MASUK BANK”
      15/1/2021

      Reply
    11. author

      nur izzah athirah abd rahman1 week ago

      slam..hi..bagaimana saya ingin kemaskini no acc bank dalam i-sinar?

      Reply
    12. author

      HAIZAL HARDIAD BIN SELEMAN1 week ago

      Lulus tapi blom dpt bayaran dalam bank

      Reply
    13. author

      Syafarulmaula bin mohd7 days ago

      Nk check duit i- sinar sya sdh msuk k blm k dlm acc sya..

      Reply
    14. author

      Leong7 days ago

      Status saya lulus tapi duit belum masuk lagi apabila saya check balik pembayaran akan dibuat sebelum 15 /1/2021 so kalau macam bila duit akan masuk ke dlm bank

      Reply
    15. author

      Nur murni emeylia binti Mohd Arif7 days ago

      Saya nak tahu duit dah masuk belum

      Reply
    16. author

      Fazly7 days ago

      Saya sudah daftar i-akaun dan telah memberi no.tel baru kepada kerani kwsp johor bharu pada 04 jan yang lepas dan sehingga kini saya masih belum memperolehi no. TAC drpd pihak berwajib..apa perlu saya buat??????

      Reply
    17. author

      Muhammad zakwan6 days ago

      Status permohonan sy tlh brjaya,,tp duit blm msuk dlm acc bank..mcm mna sy nk thu duit dh msuk bank atau blom…

      Reply
    18. author

      Muhammad Akmal6 days ago

      Saya dah lulus dan akan dibayar sebelum 14/1/2021 tapi sampai sekarang belum masuk lagi,maybank.

      Reply
    19. author

      akim.e6 days ago

      sekarang dah pukul 11.14 tarikh 11.01.2021
      sudah masuk ke boss untuk tarikh sebelum 14.01.21hb?

      Reply
    20. author

      Fauzan Adzim6 days ago

      Permohonan buat 3/1/2021..dan pemohonan dh lulus..bayaran akan dibuat sebelum 15 haribuln..tapi belum ada apa2 mesej…

      Reply
    21. author

      Zarina Mohd Yasin6 days ago

      Saya belum terima lagi pembayaran

      Reply
    22. author

      A.Arman Bin Abidin6 days ago

      Salam…chek status dh lulus n akn dibayar sblum9 9hrb tp duit blum msuk akaun lg..hrap sgt dpt tlng…

      Reply
    23. author

      mohd azwie bin alwi5 days ago

      sy x dapat lg sms dr kwsp i sinar da masuk ke blum

      Reply
    24. author

      Rahim5 days ago

      Ape itu group?

      Reply
    25. author

      LARRY RONNY DOM FERDRICK JATAN5 days ago

      Permohonan saya dah dilulus kan tapi kenapa duit belum masuk akuan maybank saya lagi..

      Reply
    26. author

      HAIZAL HARDIAD BIN SELEMAN4 days ago

      Lulus i sinar tarikh bayaran sebelum 9.01.2021..tapi sampai sekarang belum terima bayaran ntok isinar kategori 1

      Reply
    27. author

      HAIZAL HARDIAD BIN SELEMAN4 days ago

      Lulus i sinar kategori 1.tapi duit belom masok akaun bank

      Reply
    28. author

      HAIZAL HARDIAD BIN SELEMAN4 days ago

      Lulus i sinar kategori 1.tapi duit belom masok akaun bank

      Reply
    29. author

      Selasihbteriano1 day ago

      bile duit i sinar saye masok ke akaun BSN saye

      Reply
    30. author

      Rosnah1 day ago

      Saya dapat bayaran melalui bayaran po…mcm mana saya nak tau…bila boleh dpt tu…sbb xdk info apa2

      Reply
    31. author

      Ziana1 day ago

      Isinar saya lulus ,cakap akan masuk sebelum 10/1 tapi sampai 16/1 ni pun belum masuk

      Reply
    32. author

      Nicholas1 day ago

      Duit i sinar dah masuk bank BSN berapa jumlah

      Reply

    Leave a reply "SEMAKAN TARIKH BAYARAN i-SINAR:CHECK DUIT i-SINAR DAH MASUK BANK"