CARA MEMBACA JADUAL TARIKH PEMBAYARAN i-LESTARI KWSP

CARA MEMBACA JADUAL TARIKH PEMBAYARAN i-LESTARI KWSP

CARA MEMBACA JADUAL TARIKH PEMBAYARAN i-LESTARI KWSP

Ramai yang ada jadual pembayaran i-Lestari ini, namum tidak tahu bagaimanakah CARA MEMBACA JADUAL TARIKH PEMBAYARAN i-LESTARI KWSP? Jadi kami akan kongsikan kepada anda ilmu yang sangat berguna ini.

Mengikut rekod setakat ini, ketepatan jadual tarikh pembayaran i-LESTARI KWSP adalah sangat tinggi.

erminat nak keluarkan duit AKAUN 1 KWSP? Baca CARA PENGELUARAN AKAUN 1 KWSP RM500 SEBULAN

CARA MEMBACA JADUAL TARIKH PEMBAYARAN i-LESTARI KWSP

a)Semak tarikh pembayaran akaun anda

Anda telah menerima pembayaran i-Lestari bulan Mei,Jun dan  Julai?Cuba semak tarikh pembayaran i-Lestari pada bulan May melalui i-akaun kwsp/ guna portal i-Lestari.

Anda akan jumpa tarikh pembayaran kali pertama pada bulan Mei 2020.

Terdapat beberapa cara untuk membuat semakan pembayaran i-Lestari ,berikut adalah cara untuk membuat semakan :

SEMAKAN MELALUI i-AKAUN KWSP

Cara semakan ini sesuai untuk pemohon yang membuat pengeluaran i-Lestari melalui i-Akaun.

1.Pastikan anda mempunyai i-Akaun untuk log masuk menggunakan id dan password.

2.Lihat di bahagian ‘Withrawal’, anda boleh tahu sama ada pengeluaran i-Lestari telah dikreditkan pada ‘payment date’.

SEMAKAN MELALUI PORTAL i-LESTARI KWSP

Cara semakan ini sesuai untuk pemohon yang menggunakan portal i-Lestari/i-Akaun/emel/ pos. Bagi anda yang guna sistem i-Lestari Online pula boleh disemak di portal tersebut dan akan dipaparkan tarikh bayaran anda.

SEMAKAN MELALUI SMS PIHAK KWSP

Bagi anda yang telah dikreditkan ke akaun bank akan dimaklumkan dengan penghantaran SMS daripada PIHAK KWSP

Sila rujuk CONTOH CARA KIRA JUMLAH PENGELUARAN i-SINAR

b)Padankan Group anda

Sila rujuk jadual pembayaran i-Lestari, ada 9 group/kumpulan dipaparkan.

Cuba tengok semula tarikh pembayaran kali pertama pada bulan Mei 2020 yang anda semak tadi.

Kepada ibubapa dan pelajar IPT B40,ini senarai BANTUAN PAKEJ PELAN DATA & PERANTI PELAJAR IPT B40

CONTOH

CARA MEMBACA JADUAL TARIKH PEMBAYARAN i-LESTARI KWSP

Tarikh pembayaran kali pertama pada bulan Mei 2020 4 Mei ( Anda dalam group/kumpulan 1

Maka pembayaran kedua anda adalah 1 Jun,pembayaran ketiga anda  pula 1 Julai dan begitulah seterusnya.

Nak ambil wang BSH di BSN? Baca cara PENERIMA BSH BOLEH TUNTUT SECARA TUNAI DI BSN

3.Tarikh pembayaran masa depan akan mengikut kumpulan anda

Jadi bila anda sudah pandai membaca jadual pembayaran i-Lestari, maka senang lah kerja anda untuk jangka dan tahu tentang pembayaran masa depan.

Untuk lebih mudah faham, tengok video ini

MAKLUMAT LANJUT & PERTAYAAN

Untuk keterangan lanjut tentang i-Lestari KWSP, sila layari ke laman web https://www.kwsp.gov.my/ms/faq-i-lestari.

Jika anda ingin batalkan pengeluaran i-Lestari, ini CARA BATAL/TAMATKAN  PENGELUARAN I-LESTARI KWSP

Tags: #CARA MEMBACA JADUAL TARIKH PEMBAYARAN i-LESTARI KWSP

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    SKIM PEMBIAYAAN TEKUN MOBILEPRENEUR 4.0:CARA MOHON ONLINE & BORANG PERMOHONAN
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinSKIM PEMBIAYAAN TEKUN MOBILEPRENEUR 4.0:CARA MOHON ONLINE & BORANG PERMOHONAN Sebelum ini
    CARA TERMINATE ASB LOAN(MAYBANK,CIMB,RHB)
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinCARA TERMINATE ASB LOAN(MAYBANK,CIMB,RHB) Jika anda ingin membuat penstrukturan semula kewangan ekoran
    DAFTAR, PERMOHONAN & SEMAKAN KEPUTUSAN RMMT 2021
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinDAFTAR, PERMOHONAN & SEMAKAN KEPUTUSAN RMMT 2021   Kerajaan negeri Terengganu telah
    SKIM PINJAMAN PERUMAHAN(SPP): CARA PERMOHONAN PINJAMAN BINA RUMAH ATAS TANAH SENDIRI
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinSKIM PINJAMAN PERUMAHAN(SPP): CARA PERMOHONAN PINJAMAN BINA RUMAH ATAS TANAH SENDIRI Ingin
    1. author

      Muhammad haziq bin mohd soom9 months ago

      sepatutnya saya punya masuk 10/8/2020 tapi kul 3:46pm tak ada pon hurmm
      number ic 990123435**7

      Reply
    2. author

      Yaakob Bin Hamzah9 months ago

      Saya punya pun belum masuk acc. lagi…kenapa?

      Reply
    3. author

      Norasikin binti abdullah9 months ago

      Kwsp sya x msuk lgi ..sepatutnye msuk ujung bulan30/ 7 (julai)..

      Reply
    4. author

      Mohd jainuddin9 months ago

      Prtma kli dpat 9 ary blan….spatutnya ary ni dh dpat….npa lngsung xda sms dri kwsp untk mngesahkannya??

      Reply
    5. author

      Lieyna9 months ago

      Saya punya sepatutnya masuk harini,tapi masih belom masuk 11/8/2020

      Reply
    6. author

      Mohamad mashudi bin setu9 months ago

      Saya blom dpt dlm dlm acc..saya grop yg mana ?

      Reply
    7. author

      MOHD NIZAM BIN SULAIMAN9 months ago

      Kwsp sya spatut nya lasuk 8hb tapi sampai sekarang belum ada masuk lagi ke acc bank saya

      Reply
    8. author

      Noor8 months ago

      Kenapa KWSP Sya x masuk lg ye…sepatutnya dah masuk dah ni..saat2 terdesak mcm ni lh duit pengeluaran KWSP ni buat hal…kol KWSP service x angkat pula tu…pening nya kepala….

      Reply
    9. author

      IZWAN BIN ZAKARIA8 months ago

      “CARA MEMBACA JADUAL TARIKH PEMBAYARAN i-LESTARI KWSP

      Reply
    10. author

      Mohd amrizal ahmad7 months ago

      Saya ada mohon i lestari bln septembee 2020…kenapa x dapat lg…

      Reply
    11. author

      Kumar7 months ago

      I lestari pengeluran 6 bln ke atau 1 tahun ke. Pening kepala

      Reply
    12. author

      Normah binti abu [email protected]7 months ago

      Saya punya i.lestari bln 8 punya blm dapat lg

      Reply
    13. author

      Muhammad nuruldin bin mohamad ramli6 months ago

      15.9. Duit msk dlm acc,knpe blan 10 tak msuk2 lgi,nie dah bln 11

      Reply
    14. author

      mohd nizam6 months ago

      dah dpt msj dr kwsp duit sudah masok acc tp bila cek acc duit belum ada…? kenapa ya..

      Reply
    15. author

      Tino5 months ago

      Bayaran pertama 30 November sebab lambat apply bayaran untuk Bulan December tarikh ni bila agaknya duit masuk dalam account sebab saya check dalam I lestari akan d kredit Kan dalam masa 14hari tapi ni dh lebih

      Reply
    16. author

      Mohd Zaini bin Zainol Abidin5 months ago

      Bila tarikh pembayaran i Lestari bulan Disember 2020

      Reply
    17. author

      Nelson5 months ago

      Bila duit masuk bulan December?? Pertama masuk 26/11 December punya bila masuk?

      Reply
    18. author

      saiful helmi5 months ago

      berape hari bulan masuk dalam, akaun, sye sblom nie bt bulan 4.. jd ad ke bln nie akan masuk 4 hrbln jgak..

      Reply
    19. author

      Iman trolley4 months ago

      Tengok la jadual tu betul2. Jadual tu aku faham. Yang aku tak faham sekarang ni payment dah set automatic. Katakan untuk group 1, payment JAN2021 adalah 4 haribulan. Sekarang ni KWSP/Maybank ikut zon waktu GMT+? Satu2 date tu start pukul 12 tengah malam. Tapi bank punya operasi start 6 pagi. Ok la. Tapi ni dah 6 pagi kepala tat apa tak release lagi payment? Khinzir betul la.

      Reply
    20. author

      Aqif4 months ago

      Tumpang tanye saya punye kwsp kenapa tak masuk lagi ye dah berapa haribulan ni

      Reply
    21. author

      Sally ong li hwa4 months ago

      Saya punya pun belum masuk acc. lagi…kenapaJanuary?

      Reply
    22. author

      Chiew soo hoon3 months ago

      Februari wang tak masuk account lagi

      Reply
    23. author

      Mohd hamka bin che ya2 months ago

      Kalau i lestari bulan mac.mingu ptama masuk hujung febuari.yang mingu kedua mac masuk bila

      Reply
    24. author

      Rathna devi pulantrin4 weeks ago

      Saya daftar i- lestari pada july 2020 tp smp bila saya dpt i- lestari..bln ini april x masuk lg..selalu nya 15hb dh msk…..

      Reply
    25. author

      Haili4 weeks ago

      Kenapa i,lestari saya bagi bln April nih belum masuk lagi

      Reply
    26. author

      Lu Mei Har4 weeks ago

      Kenapa i, lestari saya bagi bulan April pun tidak masuk punya?!!

      Reply
    27. author

      Lu Mei Har4 weeks ago

      Kenapa i,lestari saya bagi bulan April pun tidak masuk punya , tolong reply yaa

      Reply
    28. author

      Tan YIk vui4 weeks ago

      Bayaran i-Lesteri bulan April belum masuk ACC saya hingga hari ini

      Reply
    29. author

      Dayah4 weeks ago

      I lestari bulan april mmg takda ke? Lewat sgt dah ni ptt dpt tgh bln.

      Reply

    Leave a reply "CARA MEMBACA JADUAL TARIKH PEMBAYARAN i-LESTARI KWSP"