i-LESTARI KWSP:SEMAKAN STATUS PENGELUARAN & JADUAL PEMBAYARAN

i-LESTARI KWSP:SEMAKAN STATUS PENGELUARAN & JADUAL PEMBAYARAN

i-LESTARI KWSP

Sudah menjadi rutin bulanan kepada ahli KWSP, untuk membuat SEMAKAN STATUS PENGELUARAN & JADUAL PEMBAYARAN 2020 i-LESTARI KWSP bagi memudahkan urusan ahli menguruskan kewangan mereka.

Disini, kami ingin fokuskan dua perkara utama yang perlu anda tahu dan buat berkaitan urusan i-Lestari :

Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) baharu sahaja mengumumkan perincian dan kelayakan akses ke Akaun 1 bagi kemudahan i-Sinar.

Anda terlupa nombor ahli KWSP? bagaimanakah cara CHECK NO AHLI KWSP GUNA NOMBOR IC?

1)SEMAKAN STATUS PENGELUARAN i-LESTARI

2)SEMAKAN JADUAL PEMBAYARAN i-LESTARI

i-Sinar tanpa syarat ni macam mana ye? Rujuk CARA MOHON,KEMASKINI & SEMAKAN STATUS i-SINAR TANPA SYARAT

CARA BUAT SEMAKAN STATUS PENGELUARAN i-LESTARI KWSP

Semakan iLestari KWSP boleh dibuat secara online di portal rasmi KWSP.

KWSP baru sahaja melancarkan portal rasmi iLestari bagi memudahkan urusan permohonan baru / semakan status permohonan.

Jika nak tukar nombor telefon(Tac) KWSP,rujuk KEMASKINI NO TELEFON KWSP 

Untuk semakan status permohonan i-Lestari, sila layari https://ilestari.kwsp.gov.my

Kepada ahli yang sudah mendaftar, anda boleh log in dan membuat semakan i-Lestari secara atas talian

  1. Pergi ke laman i-Lestari kwsp.
  2. Sila pilih withdrawl/pengeluaran
  3. Sila pilih withdrawl history

CARA BUAT SEMAKAN JADUAL PEMBAYARAN i-LESTARI

Anda boleh rujuk jadual dibawah untuk membuat semakan jadual pembayaran untuk bulan OGOS dan bulan seterusnya.

i-LESTARI KWSP

KWSP baru sahaja melancarkan portal rasmi iLestari bagi memudahkan urusan permohonan baru / semakan status permohonan.

Info lanjut sila layari https://ilestari.kwsp.gov.my

Untuk tutorial cara memohon pengeluaran secara online, boleh rujuk tutorial ini.

Kepada ibubapa dan pelajar IPT B40,ini senarai BANTUAN PAKEJ PELAN DATA & PERANTI PELAJAR IPT B40

SENARAI MASALAH SEMASA PENGELUARAN i-LESTARI 

Nombor akaun tidak aktif yang diberikan tidak lagi aktif

Menggunakan akaun pihak ketiga seperti menggunakan nombor akaun pasangan,ahli keluarga atau kawan

Salah bagi nombor akaun bank semasa mengisi pengeluaran i-Lestari

Jika anda ingin batalkan pengeluaran i-Lestari, ini CARA BATAL/TAMATKAN  PENGELUARAN I-LESTARI KWSP

CARA MENYELESAIKAN MASALAH SEMASA PENGELUARAN i-LESTARI

Jika ada masalah berkaitan nombor akaun bank, sila rujuk disini

Jika ada masalah berkaitan CEK JURUWANG KWSP,sila rujuk disini

Jika nak hadir ke cawangan KWSP,sila buat Janji Temu KWSP ONLINE terlebih dahulu

SOALAN LAZIM 

Seperti dimaklumkan Perdana Menteri, ahli boleh memohon pengeluaran i-Lestari bermula 1 April 2020.

Amaun yang layak dikeluarkan hanyalah RM500 untuk tempoh 12 bulan (maksimum).

Jika anda Pemandu teksi/ e-hailing,Pengawal keselamatan,Peniaga-peniaga kecil,Hilang pekerjaan akibat COVID-19,Lain-lain golongan yang terkesan akibat COVID-19.

Namun ianya bergantung juga baki jumlah simpanan akaun 2 ahli.

Bayaran akan dibuat bermula bulan permohonan dibuat sehingga Mac 2021.

Pengeluaran hanya boleh dibuat dalam tempoh 1 tahun sahaja iaitu dari April 2020 hingga Mac 2021.

Kepada golongan B40,anda boleh mohon BANTUAN B40 RM180 untuk perbelanjaan langganan internet atau menampung sebahagian kos pembelian telefon bimbit baru

MAKLUMAT LANJUT & PERTAYAAN

Untuk info lanjut, anda boleh hubungi KWSP melalui e-mel [email protected]

KWSP HOTLINE : 03-8922-4848

ENQUIRY KWSP.

HP : 03-8922-6000

FAKS : 03-8922-6222

Tags: #CARA BUAT SEMAKAN JADUAL PEMBAYARAN i-LESTARI #CARA BUAT SEMAKAN STATUS PENGELUARAN i-LESTARI KWSP #CARA MENYELESAIKAN MASALAH SEMASA PENGELUARAN i-LESTARI #i-LESTARI KWSP:SEMAKAN STATUS PENGELUARAN & JADUAL PEMBAYARAN 2020/2021 #SENARAI MASALAH SEMASA PENGELUARAN i-LESTARI

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    BANTUAN ZAKAT KECEMASAN MAIWP 3.0:CARA PERMOHONAN BANTUAN RM500
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinBANTUAN ZAKAT KECEMASAN MAIWP 3.0:CARA PERMOHONAN BANTUAN RM500 APA ITU BANTUAN ZAKAT
    SKIM PEMBIAYAAN TEKUN MOBILEPRENEUR 4.0:CARA MOHON ONLINE & BORANG PERMOHONAN
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinSKIM PEMBIAYAAN TEKUN MOBILEPRENEUR 4.0:CARA MOHON ONLINE & BORANG PERMOHONAN Sebelum ini
    CARA TERMINATE ASB LOAN(MAYBANK,CIMB,RHB)
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinCARA TERMINATE ASB LOAN(MAYBANK,CIMB,RHB) Jika anda ingin membuat penstrukturan semula kewangan ekoran
    DAFTAR, PERMOHONAN & SEMAKAN KEPUTUSAN RMMT 2021
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinDAFTAR, PERMOHONAN & SEMAKAN KEPUTUSAN RMMT 2021   Kerajaan negeri Terengganu telah
    1. author

      Khoirul anam11 months ago

      Semak bayaran kwsp

      Reply
    2. author

      Nureruan b jaiman11 months ago

      Semakan tarikh pengeluaran kwsp

      Reply
    3. author

      MOHD NIZAM BIN SULAIMAN11 months ago

      Kenapa bayaran i lestari akaun saya tiap bulan berubah tarikh bayaran ke akaun bank saya

      Reply
    4. author

      MOHD NIZAM BIN SULAIMAN11 months ago

      Bayaran pertama 8 mei byaran bulan 6 berubah bayaran bulan 7 berubah dn bayaran bulan ogos belum masuk lagi ke akaun bank saya

      Reply
    5. author

      Uma moopan10 months ago

      Bila masuk kwsp duit my account bank

      Reply
    6. author

      Mohd kamil bin Abdullah10 months ago

      Selalu pkl12 lebih bila cek ada duit tapi belum msuk LG kdang lmbt jugak lepas pun ada

      Reply
    7. author

      aliminsa bin akmat10 months ago

      semak status pengeluaran

      Reply
    8. author

      faisal10 months ago

      semakan bayaran bagi bulan ogos..

      Reply
    9. author

      Uma moopan10 months ago

      Bln julai 13/7 sdh dot,tapi bln ogos sdh 14/8 haribulan belum msk sis cek sy

      Reply
    10. author

      Uma moopan10 months ago

      Sy cek blm masuk bank duit kwsp.bila msk tlng cek boleh

      Reply
    11. author

      Uma moopan10 months ago

      Sy semakan status pengeluaran / jadual pembayaran .tarikh 13/8 tapi blm masuk aac Sy kenapa ini memang lambat ke pls cek

      Reply
    12. author

      shariza azlie shaari10 months ago

      Saya telah semak status pengeluaran / jadual pembayaran sepatutnya pada tarikh 13/8, tapi sampai hari ni 15 Ogos masih belum masuk dalam akaun saya. memang lambat ke pembayaran kali ni

      Reply
    13. author

      Mohd Aris B Lasa10 months ago

      Semak Status kwsp pengeluaran saya dan jadual pembayaran…?

      Reply
    14. author

      Mohd Nurul akma bin abdullah10 months ago

      Pengeluaran bulan ogos

      Reply
    15. author

      Raja Ahmad Nor Asmad10 months ago

      Bulan sept Duit belom masuk akaun . Ikut jadual 4hb tapi hari ni 7hb belom dapat lagi. Tak tau apa masalah. E.P.F no. 12419930 Mohon bantuan yg sudi

      Reply
    16. author

      MOHD RIZUAN BIN MOHD NOOR10 months ago

      Bila la duit nak masuk,kerja main²

      Reply
    17. author

      Mohamad sharul Shah bin khairuddin shah10 months ago

      Bila masuk kwsp bulan September plis cek

      Reply
    18. author

      andy lee10 months ago

      bayaran pertama sy adalah 12 may ..cek jadual sepatutnya 7 september dah masuk.. tapi blum ada..

      Reply
    19. author

      Muhammad Akmal bin Zakaria10 months ago

      knpa KWSP tak masuk lagi

      Reply
    20. author

      Mohamad Ezuwan Bin Hassan10 months ago

      Pemohon i-lestari kwsp yang baru berdaftar dalam bulan 9 akan di akaun kan terus ke dalam akaun

      Reply
    21. author

      Siti aminah binti ali10 months ago

      Kwsp bln 9 kenapa lambat masuk akaun?

      Reply
    22. author

      mohamad zaidi10 months ago

      berapa hari bulan kwsp bulan 9

      Reply
    23. author

      Fazilon binti edris9 months ago

      Suami saya baru kemaskini da lulus tunggu 14 ari mula daftar diterima sekarang ni da lebh dari 14 ari diterima mohon x masuk lagi dalam akaun pun

      Reply
    24. author

      Frendy larung9 months ago

      Akuan 2 baki statmn 2020 rm544.00..sekiramya akuan 2 ini keahabisan duit dlm..saya nak tahu .adakAH akuan2 ini akn tmbh lgi contoh.baki sekrg rm544.00 .. rm1500.00 .ADAKAH BERTAMBH SENDIRI ..ATAU PUN AkUAN2 tidak dapt ditambh kalau rm544.00 itu kluar..

      Reply
    25. author

      Liza binti Ahmad9 months ago

      belum masuk lagi kwsp

      Reply
    26. author

      MASROL BIN KAID KHUMASI9 months ago

      Kenapa sya belum masuk lagi

      Reply
    27. author

      Piria Piriya9 months ago

      Sy 14/8/20 sdh masuk tapi bulan ini blm masuk plz check sis

      Reply
    28. author

      MOHD KHAIRUL EFFIZAL BIN BAHARUDIN9 months ago

      Bila masuk duit kwsp untuk bulan 9

      Reply
    29. author

      Safwan9 months ago

      Kwsp bulan sep tak masuk lagii pon

      Reply
    30. author

      IZWAN BIN ZAKARIA9 months ago

      Kwsp saya bile saya boleh terima

      Reply
    31. author

      Abdul salam bin zainal9 months ago

      i-LESTARI KWSP:SEMAKAN STATUS PENGELUARAN & JADUAL PEMBAYARAN

      Reply
    32. author

      SITI FATIMAH HALID9 months ago

      Semak baki kwsp

      Reply
    33. author

      Wan mohd fauzi bin w manan9 months ago

      Leave a reply “i-LESTARI KWSP:SEMAKAN STATUS PENGELUARAN & JADUAL PEMBAYARAN”

      Reply
    34. author

      Mohamad Izwan bin Ahmad9 months ago

      Pembayaran bulan 9 sy belum terima lagi apa masalahnya?

      Reply
    35. author

      Muhammad shafie bin mukhtar9 months ago

      Jadual pembayaran

      Reply
    36. author

      MOHD IKHMAR9 months ago

      Cimb-

      Reply
    37. author

      JIGSAW X JIGSAW9 months ago

      Siapa yg belum dpt tu, relax la.. masih dlm process.. dlm 2-3 hari ni akan dpt.. jgn risau..

      Reply
    38. author

      Zaharudin bin bidin9 months ago

      Masih ade ka baki,tdi sy tgok ade 200 saja,ape kah kwsp sya sudah tak ade baki?tlg jwb

      Reply
    39. author

      ROSAWANAH BT HAMZAH8 months ago

      semak tarikh pembayaran saya utk bln ne

      Reply
    40. author

      kim [email protected] irmar8 months ago

      bulan 9 masuk rm80 sahaja.,then i was2x i tukar baru card mybank acc bulan 10 sepatut nya 13 hari bln kn.. blom masuk..ke tunggu smpai jm12 untuk tukar hari.. sy blom dapat cari kerja lgi.. nk close blik..

      Reply
    41. author

      kim [email protected] irmar8 months ago

      klau i dah kerja tk ape la.. sbb kedai close.. cek status still lulus…

      Reply
    42. author

      Uma moopan8 months ago

      Knp kwsp tarikh berubah.bln ini sdh masuk account statement .pls cek

      Reply
    43. author

      Jay Ganesh a/l yarumaly8 months ago

      Pada bayaran bulan julai dengan ogas tidak terima .bila boleh terima bayaran ITU me account BSN saya.

      Reply
    44. author

      Jay Ganesh a/l yarumaly8 months ago

      Bila boleh masuk bayaran julai dengan ogas.saya terima bayaran bulan INI Kali kedua sahaja do account saya

      Reply
    45. author

      MOHAMAD SHAH REZAN BIN AHMAD8 months ago

      Kenapa i-LESTARI KWSP duit tak masuk akun CIMB BANK

      Reply
      • author

        MOHAMAD SHAH REZAN BIN AHMAD8 months ago

        Kenapa i-LESTARI KWSP duit tak masuk akun CIMB BANK

        Reply
    46. author

      MOHAMAD NORFITRI BIN NORIZAN8 months ago

      Kenapa bayaran bulan oktober saya belom masok… Mohon di semak

      Reply
    47. author

      MOHAMAD NORFITRI BIN NORIZAN8 months ago

      Kenapa bayaran bulan oktober saya belom masok.. Mohan di semak

      Reply
    48. author

      Abd.tamin b.ochal8 months ago

      Apasal bantuan pengeluaran 500 I lestari says tak ada masuk lagi.setiap bulan lepas 20 aribulan Sudan masuk.ne 25/10 day bellum ada veritas lagi

      Reply
    49. author

      MOHD SALEHUDDIN BIN YASIN8 months ago

      Semakkan Dan menukar jumlah dana

      Reply
    50. author

      Khairul nazar Abu bakar8 months ago

      Assalamualaikum, mohon semakan kenapa saya hanya dpt 6 bulan sahaja

      Reply
    51. author

      roslan bin abdul latib8 months ago

      kenapa bulan november ni kurang jumlah… hanya rm281.38 sahaja. selalu rm 500.00

      Reply
    52. author

      ilham sukri bin seniboy7 months ago

      sy nak taw..knpa bln ni sy punya tak masuk lg..tlg bg pjelasan..

      Reply
    53. author

      Mohd kamaruddin7 months ago

      Duit sy blm msuk blh tlng cek x

      Reply
    54. author

      Mohd kamaruddin7 months ago

      Mohon penjelasan

      Reply
    55. author

      Hairul bin mohd halid7 months ago

      Kenapa i lestari bulan november sy tak masuk lagi

      Reply
    56. author

      Mohd zawawy bin yaacob7 months ago

      Untuk memohon kwsp akaun 1. Adakah secar automatic tak perlu memohon disebabkan sudah memohon ilestari sudah.

      Reply
    57. author

      osmarul zakaria bin [email protected]7 months ago

      X dapat kagi i lestari bulan dec

      Reply
    58. author

      Mohd safarin bin sulaiman6 months ago

      AK da dua Bulan tak dapat..Bulan 10 ngn 11..klau Bulan ni tak dapat jugak,tak tahu nk ckp ape..!!!!trmakasih la

      Reply
    59. author

      Nurain6 months ago

      Kalau sy baru mohon i-lestari bulan ni.. sy akan dapat sekali sahaja ke untuk bulan pertama bulan seterusnya tak dapat ke.. atau smpai bulan mac ye.. mohon pencerahan tak berapa faham..

      Reply
    60. author

      IDHAM bin khalid6 months ago

      Kenapa tak dapat lagi duit ilestari Bulan January 2021 selalunya saya dapat 6,7 Hari bulan dah masuk

      Reply
    61. author

      KATHIRAVAN THANGAMANI5 months ago

      SAYA TIDAK TERIMA PUN KWSP. TAPI PADA HAL KATA NYA SUDAH MASUK KEDALAM AKAUN SAYA
      YANG TELAH SAYA BERIKAN ? MACAM MANA DENGAN WANG KWSP SAYA ? SIAL JAWAB DENGAN
      SEGERA PADA KAMI.

      Reply
    62. author

      Nica Janson5 months ago

      Salam , kwsp sy pada bulan Januari 2021 , tiada masuk dalam akaun tapi dah terima sms kemasukan kwsp . Boleh berikan penjelasan ?

      Reply
    63. author

      mohd farouk b atan5 months ago

      salam,sy pd tiap2 akhir bulan dan yg paling lewat pon 29 sy akan menerima sms drp kwsp utk pergi mengambil cek araham pembyaran tp utk bln jan21 sehingga kini sy tidak menerima lg byaran

      Reply
    64. author

      Shahermam bin boestamam4 months ago

      Saya nak tanye kenapa bulan febuari ni masuk dalam akaun saya rm215..sebelum ni semua dapat rm500

      Reply
    65. author

      Mohd sofian Bin abd aziz4 months ago

      Duit da masuk bank ke

      Reply
    66. author

      Zakwan4 months ago

      Saya nak tanya , bulan lepas sy baru mohon 26/1 pastu dapat bayaran pertama untuk lestari 29/1 . Untuk bulan februari bila agaknya saya akan dpt ? Sy tk thu pasal jadual untuk lestari

      Reply
    67. author

      WAHAb+anak+tahir2 months ago

      Kenapa Bulan April ini saya punya I lestari belum masuk lagi??biasanya 13 haribulan dah masuk

      Reply
    68. author

      WAHAb+anak+tahir2 months ago

      Biasanya 13 haribulan dah masuk,bank rakyat.bulan ini pandai tiada.

      Reply
    69. author

      Spencer hermen jominoh2 months ago

      Kenapa i lesteri sa bulan 4 ada pembayaran n kenapa d herntikan

      Reply
    70. author

      Mohd Mirza bin Mohamed1 month ago

      Yg msok bulan April ke Mei? Saya tengok AC saya macam biasa je, buat semakan lulus sokmo..

      Reply

    Leave a reply "i-LESTARI KWSP:SEMAKAN STATUS PENGELUARAN & JADUAL PEMBAYARAN"