SEMAKAN INTERIM i-SINAR:CHECK BAYARAN RM1000 DAH MASUK BANK KE BELUM

SEMAKAN INTERIM i-SINAR:CHECK BAYARAN RM1000 DAH MASUK BANK KE BELUM

SEMAKAN INTERIM i-SINAR

Kepada pemohon i-Sinar kategori 2 yang dah buat permohonan dan pengistiharan kendiri,anda boleh buat semakan interim i-Sinar bermula 26 Januari 2021 sama ada dah masuk bank ke belum.

APA ITU INTERIM i-SINAR?

SEMAKAN INTERIM i-SINAR

Bayaran pendahuluan ini adalah sebanyak RM1000 dan ianya berlainan dengan bayaran pertama yang dipilih oleh pemohon pada permohonan i-Sinar yang lepas.

Tidak mengambil kira bayaran pertama yang dipilih, semua pemohon kategori 2 yang layak akan menerima pembayaran RM1000. Namun ianya bergantung kepada baki yang terdapat di dalam akaun 1 KWSP pemohon.

bila boleh semak status i-Sinar Kategori 2? Rujuk SEMAKAN KELULUSAN i-SINAR KATEGORI 2 BERMULA 8 FEBRUARI 2021

CONTOH SITUASI BAYARAN INTERIM I-SINAR

Situasi 1: Bayaran interim kurang dari RM1000 jika…

Baki selepas pengeluaran , minimum RM1000.

Situasi 2: Bayaran interim i-Sinar RM1000…

Pengistiharan kendiri perlu dibuat bagi memastikan anda merupakan benar-benar layak untuk menerim i Sinar kategori 2 dan bayaran inteirm sebanyak RM1000.

korang tengah cari kerja? sila daftar di SELANGOR KERJAYA untuk rebut 10,0000 peluang pekerjaan.

APA ITU PENGISTIHARAN  KENDIRI INTERIM i-SINAR?

SEMAKAN INTERIM i-SINAR

CARA PERMOHONAN PENGELUARAN INTERIM i-SINAR RM1000

Berikut adalah cara buat permohonan bagi kemudahan i-Sinar Kategori 2, sila ikuti langkah-langkah berikut:

  1. Layari laman web https://isinar.kwsp.gov.my/.
  2. Isikan no. kad pengenalan/no. PR dan telefon bimbit anda.
  3. Klik butang ‘Teruskan.’
  4. Isikan no. OTP yang diterima melalui SMS ke telefon bimbit anda dan klik butang ‘Sahkan.’
  5. Sila jawab soalan keselamatan untuk pengesahan (jika ada).
  6. Tetapkan akaun pilihan anda.
  7. Tetapkan bayaran bulan pertama dan klik ‘Teruskan.’
  8. Lengkapkan maklumat permohonan dengan betul.
  9. Lengkapkan maklumat pembayaran dan tekan butang ‘Teruskan.’
  10. Muat naik dokumen sokongan.
  11. Semak maklumat pemohon dan maklumat pembayaran sebelum menanda tanda ‘betul’ pada kotak yang disediakan dan klik ‘Hantar.’
  12. Paparan akan menunjukkan permohonan anda diterima dan diproses.
  13. Proses Verifikasi Permohonan
  14. Bagi pencarum yang telah memohon dan memuat naik dokumen sokongan, pembayaran interim i-Sinar akan dilakukan pada 26 Januari 2021.
  15. Pencarum yang belum belum memuat naik dokumen sokongan yang relevan, pembayaran interim akan diproses dalam masa 7 hari daripada tarikh permohonan diterima.
  16. Selepas permohonan pencarum disahkan dan diluluskan, pihak KWSP akan melalukan pembayaran tersebut.
  17. Jika pengisytiharan kendiri didapati tidak benar atau tidak dimuat naik, KWSP berhak memberhentikan pembayaran seterusnya.

Kepada pemohon yang telah buat permohonan i-Sinar kategori 2, anda digalakkan untuk sentiasa membuat semakan status permohonan.

Hal ini kerana, jika pihak KWSP ingin dokumen tambahan, anda boleh terus muat turun. Jika permohonan anda tidak lulus,pihak KWSP juga akan menyatakan status terkini permohonan i-Sinar anda.

Nak tahu tarikh bayaran i-SINAR BULAN FEBRUARI?

SEMAKAN INTERIM i-SINAR

STATUS INTERIM i-SINAR 

Berdasarkan maklum awam yang kami terima,terdapat 4 jenis status dan warna latar status interim i-Sinar.

SEMAKAN INTERIM I-SINAR

SEMAKAN INTERIM I-SINAR

SEMAKAN INTERIM I-SINAR

SEMAKAN INTERIM I-SINAR

Sila check warna latar status anda. Untuk kepastian,sila online chat dengan Aleya. Dia akan jelaskan maksud setiap warna latar belakang status i-Sinar anda.

Berikut adalah contoh status interim i-Sinar:

Maksud Permohonan Interim i-Sinar Anda Dalam Proses

Ia bermaksud permohonan anda sedang diproses.

Maksud Permohonan Anda Belum Dapat Diproses Sepenuhnya

Ia bermaksud permohonan anda belum dapat diproses sepenuhnya.Ia juga bermakna pengawai KWSP belum membuat semakan permohonan anda.

Pemohon dikehendaki hubungi talian hotline i-Sinar.

Adakah status ini akan dibayar Interim i-Sinar RM1,000?

Ya, tetapi pembayaran adalah secara berperingkat bermula 26 Januari 2021.

boleh rujuk Tarikh Duit Interim I-Sinar Masuk ke Bank 

SEMAKAN BAYARAN INTERIM i-SINAR KWSP

Semakan status permohonan boleh dibuat dengan melayari: https://isinar.kwsp.gov.my

Berikut adalah cara buat semakan bayaran interim i-Sinar KWSP:

SEMAKAN INTERIM i-SINAR

SOALAN LAZIM

Bilakah pembayaran interim i-Sinar?

Bermula 26 Januari 2021.

Berapakah jumlah bayaran?

RM1000

Bagaimana cara semak status permohonan?

Layari https://isinar.kwsp.gov.my

Adakah bayaran interim ini sama dengan bayaran pertama i-Sinar?

Tida. Bayaran pertama yang dipilih oleh pemohon akan dibayar pada pembayarna yang seterusnya.

Berapa lama tempoh proses interim i-Sinar?

Pencarum yang belum belum memuat naik dokumen sokongan yang relevan, pembayaran interim akan diproses dalam masa 7 hari daripada tarikh permohonan diterima.

 

Tags: #Adakah bayaran interim ini sama dengan bayaran pertama i-Sinar? #APA ITU INTERIM i-SINAR? #APA ITU PENGISTIHARAN  KENDIRI INTERIM i-SINAR? #Bagaimana cara semak status permohonan? #Berapa lama tempoh proses interim i-Sinar? #Bilakah pembayaran interim i-Sinar? #CARA BUAT PENGISTIHARAN  KENDIRI INTERIM i-SINAR? #Maksud Permohonan Anda Belum Dapat Diproses Sepenuhnya #Maksud Permohonan Interim i-Sinar Anda Dalam Proses #MAKSUD WARNA LATAR STATUS i-SINAR #SEMAKAN INTERIM i-SINAR:CHECK BAYARAN RM1000 DAH MASUK BANK KE BELUM #STATUS INTERIM i-SINAR

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    DUIT i-SINAR:TARIKH DUIT i-SINAR MASUK BANK
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinDUIT i-SINAR:TARIKH DUIT i-SINAR MASUK BANK Kepada yang telah membuat permohonan i-Sinar
    isinar.kwsp.gov.my (CARA LOGIN i-SINAR,KEMASKINI & SEMAKAN STATUS)
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinisinar.kwsp.gov.my (CARA LOGIN i-SINAR,KEMASKINI & SEMAKAN STATUS) Jika anda sudah buat permohonan
    INTERIM i-SINAR RM1000:CARA PERMOHONAN & TARIKH BAYARAN PENDAHALUAN KATEGORI 2
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinINTERIM i-SINAR RM1000:CARA PERMOHONAN & TARIKH BAYARAN PENDAHALUAN KATEGORI 2 Pihak KWSP
    1. author

      Kuina binti ongking3 months ago

      Belum

      Reply
    2. author

      Kuina binti ongking3 months ago

      Belum terima

      Reply
    3. author

      Lyana3 months ago

      Belum msk lg …dkmn semua dah bg ……menghadapi nih …plssss

      Reply
    4. author

      Dickles lidam anak peter3 months ago

      Belum terima msh dlm proses saja tak berubah

      Reply
    5. author

      Mohd azmi bin abdullah3 months ago

      Belum masuk

      Reply
    6. author

      Muhammad jamalin bin jamani3 months ago

      Belum masuk

      Reply
    7. author

      mohd khaerill bin rahim3 months ago

      sudah lama tp belum ada jawapan lg masih dalam proses

      Reply
    8. author

      latha sreetharan3 months ago

      Blm masih dalam proses

      Reply
    9. author

      Siti Aishah3 months ago

      Belom masok cek i-Sinar msh dlm proses

      Reply
    10. author

      Muhamad syafiq bin abdullah3 months ago

      Belum masuk lagi hmm

      Reply
    11. author

      Duncan Panting3 months ago

      Masih dlm prosed

      Reply
    12. author

      RozitaDisun3 months ago

      Belom

      Reply
    13. author

      Zulkifli Abdullah Kitaro Gigil3 months ago

      Saya xdaham lagi,adakah yg layak dapat I sinar 2 Sahana yg layak dapat interim ni atau layak atau xlayak Akan dapat juga,

      Reply
    14. author

      Sallehan bin ahmad zaidi3 months ago

      Belum masuk mohon start dari 12 January sampai hari tk masuk asik proses je

      Reply
    15. author

      Arman bin saabat3 months ago

      Nak tahu i sinar Sya dah masuk ke belum

      Reply
    16. author

      jainul arifin3 months ago

      “SEMAKAN INTERIM i-SINAR:CHECK BAYARAN RM1000 DAH MASUK BANK KE BELUM”

      Reply
    17. author

      Kurakura3 months ago

      Mana,sampai ke sudah dlm proses.dapat ke tidak sbnrnye.emmmn..

      Reply
    18. author

      MOHD HAFIEZAN BIN ABD KADIR3 months ago

      ckp 26/01/2021 i sinar intrem utk kategori ke2 akn masok dh bagi bukti pemotongan alaun pemotongan gaji.. dan juga curaman majikn kwsp 2 bln majikn x mencarum kepada ahli pekerja.. bukti semua dh bagi.. tapi x ada apa2 perubahan pun dlm sratus cek i sinar asyik dlm ptoses je!!!!!!!

      Reply
    19. author

      Mohd Zulkurnain bin Mohd Zain3 months ago

      belum

      Reply
    20. author

      MYHAMMAD+KAMIL+BIN+MAT+WAHI3 months ago

      belum masuk

      Reply
    21. author

      Simon Anak Belinau3 months ago

      Mcm mana kalau salah letak amount dekat kategori 1.?

      Reply
    22. author

      Khairol3 months ago

      Walaupun pun masih bekerja dlm situasi skg rakyat perlu bantu.ini lh punca2 rakyat kita yg selalu membuat pinjaman dgn along.nak pinjam dgn bank susah lulus,nak bawa keluar duit sendiri byk cekadak.wahai org yg berpendidikan tinggi fikir lh.

      Reply
    23. author

      Hana taz3 months ago

      Belom masok..dok cek..asyik dlam proses je..mcm mana nk tau lulus ke tak..intrim pun x masok lagi..kata semua pemohon k2 masok 26 januari.tp cek x ada pun…

      Reply
    24. author

      Ee3 months ago

      Macam mna klo bru naikkn dokumen kne tgu 7hari dr tarikh document d muat naik ke??klo xllus untuk ktrgori 2 dpt jg x interim?atau hnya untuk yg llus shja😔

      Reply
    25. author

      Mohamad Jamil bin Mohamad mokhtar3 months ago

      Nk cek duit bila masuk

      Reply
    26. author

      ANUARIZAL BIN RAHMAT3 months ago

      Belum masuk lagi masih dalam proses

      Reply
    27. author

      fairol falani bin abd wahab3 months ago

      nk cek duit dh msuk ke blum

      Reply
    28. author

      Resman Nayoh3 months ago

      Interim i-sinar cimb bank sudah masuk..tarikh permohonan 12.1.2021.tarikh masuk akaun 26.1.2021

      Reply
    29. author

      Saiful3 months ago

      Interim ISINAR Direct Debit to RHB Bank belum masuk masuk lagi. Aku dah dua bulan takda gaji ni. Kategori 1 gagal kena buat kategori dua… interim…interim bapak nyer tak dapat dapt lagi

      Reply
    30. author

      Saiful3 months ago

      Siapa tahu bila bayaran interim i sinar akan dibayar kepada pencarum yg guna RHB bank

      Reply
    31. author

      Hanif Hanafi3 months ago

      RHB belum masuk

      Reply
    32. author

      Yuslan3 months ago

      Dlm proses je…..cube buat limit 5k stiap pncarum..semua dpt rasa…ini dh tau bajet xbnyak..sorang 10k..60k..klo bg 5k..semua pncarum dpat baru la adil..60k klo ko had kn 5k..bpa kepala boleh dapat..ingt kita yg masih mncarum ni..xnk guna ke…sekurang nye kita org ni masih lg mncarum..ap la kwsp ni pikir..ingt gaji kita ni besar sngat ke…smpai susah sngat nk dpatkn klulusan..

      Reply
    33. author

      Izz3 months ago

      Interim ac mybank dah masuk

      Reply
    34. author

      ROHANA BINTI RUSLI3 months ago

      Saya MBB permohonan masih dlm proses colour blue.. Still xmasuk g

      Reply
    35. author

      Kasthuri sri mathu a/p kumaren3 months ago

      Belum masuk…

      Reply
    36. author

      Suriyati Ahtar Ali2 months ago

      Pengeluaran i.sinar acc1 sy sudah diluluskn.dn bayaran pertama sebanyak RM 5000 tp pembayaran bulanan ke 2 sebanyak RM 1000setiap bulan sy belum dapat.Soalan sy perlukah sy buat permohonan lg utk pengeluaran bulanan ni.dn mcm sy nak buat semakan ni

      Reply
    37. author

      Hazlina Abdul Karim2 months ago

      Dh masuk ke i sinar utk bulan feb..saya masih belum masuk pelik bulan lepas 7hb arini 10hb pun x de lg kat bank

      Reply
    38. author

      Mohd fitri shahmietulakama2 months ago

      Kenapa saya tidak lulus i sinar k2?.

      Reply
    39. author

      Zaihulhisyam2 months ago

      Byaran bulan febuari blm mask

      Reply
    40. author

      Zivijay Bin razali2 months ago

      Assalamualaikum, saudara saudari kwsp,Rm1000,7 januari dah masuk bulan pertama, bulan kedua belom masok.. Febuari..jumlah keseluruhan rm3400,semoga pembayaran bulan kedua.. Rm2000..saya nak renovate bilik..terima kasih…

      Reply
    41. author

      Zivijay Bin razali2 months ago

      Assalamualaikum saudara,saudari kwsp, saya nak semak bayaran bulan kedua febuari bagi kategori 1 dah masok ke belom.keseluruhan baki rm3400,bulan pertama 7 januari dah masok,rm1000 .bagi bulan kedua febuari belom masok.baki masih rm2400 belum masok.. Semoga kwsp permudahkan rayuan saya. Terima kasih..

      Reply

    Leave a reply "SEMAKAN INTERIM i-SINAR:CHECK BAYARAN RM1000 DAH MASUK BANK KE BELUM"