DAFTAR, PERMOHONAN, SEMAKAN TELEFON PINTAR PERCUMA B40 SECARA ONLINE

DAFTAR, PERMOHONAN, SEMAKAN TELEFON PINTAR PERCUMA B40 SECARA ONLINE

TELEFON PINTAR PERCUMA B40 SECARA ONLINE
YTL Foundation ingin memberikan telefon percuma dengan SIM YES 4G 120GB (10GB/SEBULAN SELAMA 12 BULAN).

Pelajar IPT B40 boleh mohon BANTUAN PAKEJ PELAN DATA & PERANTI SESI 2020/2021

YTL Foundation telah bekerjasama dengan YES dan FrogAsia yang menyediakan data mudah alih dan bahan pembelajaran atas talian secara percuma yang disediakan khas untuk semua pelajar yang berdaftar di sekolah kerajaan di Malaysia.

PERANAN GURU BAGI MEMOHON BANTUAN TELEFON PINTAR PERCUMA

DAFTAR BANTUAN TELEFON PINTAR PERCUMA

Untuk memudahkan proses penyaluran telefon bimbit ini kepada pelajar yang layak, guru sekolah perlu mengambil peranan tentang hal ini.

Ini memastikan tiada pelajar yang tercicir dan menyebabkan pelajar yang layak gagal mendapatkan bantuan telefon pintar percuma ini.

Baca tentang PROGRAM DERMASISWA B40 TAHUN 2020

Sebagai pejuang barisan hadapan, khidmat para guru amat diperlukan dalam mengenal pasti para pelajar yang tidak berkemampuan dan tidak mempunyai sebarang gajet yang canggih untuk menerima manfaat ini.

Sekiranya guru-guru mendapati mana-mana pelajar dari golongan keluarga B40 yang tidak mempunyai sebarang alat peranti dan tidak dapat menjalankan pembelajaran atas talian dari rumah. Sila senaraikan nama mereka untuk mendapatkan bantuan ini.

Kepada pelajar IPT yang berminat nak mohon TESP MARA 2020: PERMOHONAN PROGRAM PINJAMAN TERTIARI

SEMAKAN KELAYAKAN BANTUAN TELEFON PINTAR PERCUMA B40

1) Dapatkan kebenaran daripada pihak ibu bapa murid kumpulkan maklumat berikut :

Nombor MyKid/MyKad murid

Nombor MyKad Ibubapa

Status B40 ibubapa daripada portal Bantuan Prihatin Nasional (BPN)

2) Untuk mendapatkan status B40 ibubapa, sila pergi ke BPN HASIL, masukkan nombor kad pengenalan ibubapa, kemudian klik ‘Semak’

3) Untuk mengesahkan bahawa murid tergolong dalam keluarga B40, status penerimaan Bantuan Prihatin Nasional (BPN) ibubapa haruslah tertera sebagai LULUS dengan jumlah bantuan bernilai RM1,600.

Cara Ini cara Tebus/Claim Internet Percuma 1GB Sehari Sehingga 31 Disember 2020

PERMOHONAN TELEFON PINTAR PERCUMA B40 SECARA ONLINE

Permohonan boleh dibuat melalui guru sekolah sebagai wakil pelajar dengan seperti maklumat di bawah :

  • Nama pelajar
  • Nombor kad pengenalan pelajar
  • Nombor kad pengenalan guru
  • Nama dan nombor kad pengenalan ibu bapa

Sila klik borang permohonan 

BACA : DAFTAR, PERMOHONAN & SEMAKAN MYTV 2020

LANGKAH-LANGKAH MEMBUAT PERMOHONAN PERMOHONAN TELEFON BIMBIT PERCUMA B40

Langkah 1# Namakan pelajar yang memerlukan bantuan

Lengkapkan butiran peribadi anda, pelajar yang terpilih berserta ibubapa pelajar.

Kepada ibubapa yang ingin memohon PROGRAM GENIUS NEGARA KPM 2020, boleh mohon sekarang jika layak

Langkah 2# Borang dilengkapkan oleh ibubapa

Sekiranya diterima, ibubapa akan mendapat notifikasi e-mel untuk melengkapi proses permohonan termasuk memuat naik borang B40 mereka. Contohnya, surat Bantuan Sara Hidup (BSH).

Langkah 3# Penghantaran telefon bimbit percuma dengan data 120GB kepada pelajar yang dinamakan

Sekiranya permohonan berjaya, guru dan ibubapa akan menerima e-mel berkenaan penghantaran

Adakah anda tahu kerajaan akan beri insentif RM250 setahun kepada mereka yang bekerja sendiri jika daftar i-SARAAN KWSP. Anda juga layak pelbagai faedah seperti ahli KWSP yang lain.

SEMAKAN KELULUSAN BANTUAN TELEFON PINTAR PERCUMA

Kelulusan BANTUAN TELEFON PINTAR PERCUMA boleh disemak dengan menyemak emel daripada YTL Foundation

Jika anda bekerja sendiri, rugi pula kalau tidak DAFTAR ONLINE SKIM KESELAMATAN SOSIAL PEKERJAAN SENDIRI PERKESO, banyak faedah yang disediakan untuk melindungi anda. Murah je bayar caruman.

Tags: #SEMAKAN KELULUSAN BANTUAN TELEFON PINTAR PERCUMA #SEMAKAN TELEFON PINTAR PERCUMA B40 SECARA ONLINE #TELEFON PINTAR PERCUMA B40 SECARA ONLINE

author
Author: 
    Pemilik KekandaMemey.com
    BANTUAN ZAKAT KECEMASAN MAIWP 3.0:CARA PERMOHONAN BANTUAN RM500
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinBANTUAN ZAKAT KECEMASAN MAIWP 3.0:CARA PERMOHONAN BANTUAN RM500 APA ITU BANTUAN ZAKAT
    SKIM PEMBIAYAAN TEKUN MOBILEPRENEUR 4.0:CARA MOHON ONLINE & BORANG PERMOHONAN
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinSKIM PEMBIAYAAN TEKUN MOBILEPRENEUR 4.0:CARA MOHON ONLINE & BORANG PERMOHONAN Sebelum ini
    CARA TERMINATE ASB LOAN(MAYBANK,CIMB,RHB)
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinCARA TERMINATE ASB LOAN(MAYBANK,CIMB,RHB) Jika anda ingin membuat penstrukturan semula kewangan ekoran
    DAFTAR, PERMOHONAN & SEMAKAN KEPUTUSAN RMMT 2021
    Share this...FacebookTwitterPinterestLinkedinDAFTAR, PERMOHONAN & SEMAKAN KEPUTUSAN RMMT 2021   Kerajaan negeri Terengganu telah
    1. author

      Surenthren1 year ago

      Semakan telefon pintar percuma B40 anak saya layak atau tidak

      Reply
    2. author

      Thiba ramasamy1 year ago

      Semakan telefon pintar percuma B40 anak saya layak atau tidak

      Reply
    3. author

      Mohamad alias bin ismail1 year ago

      Status permohonan lulus atau tidak

      Reply
    4. author

      Mohammad Zaki b Abdullah1 year ago

      Status permohonan Lulus atau tidak?

      Reply
    5. author

      Rozeliah binti akbara1 year ago

      Rozeliah binti akbara kg batu puteh kinabatangan

      Reply
    6. author

      vengkadesan a/l BATUMALAI1 year ago

      permohonan saya lulus tak dpt

      Reply
    7. author

      vengkadesan a/l BATUMALAI1 year ago

      permohonan saya lulus tak

      Reply
    8. author

      Sabariah binti Tajuddin1 year ago

      Semak telefon pintar percuma anak Sya luluskh

      Reply
    9. author

      Julia yuslilah binti mat Jusoh1 year ago

      Julia yuslilah binti mat gebu

      Reply
    10. author

      Siti Norhaidah1 year ago

      Semak telefon pintar percuma anak saya lulus tak?

      Reply
    11. author

      Mohd Arizad Bin Abd Aziz1 year ago

      Bila anak saya akan dpt bantuan telepon tu..

      Reply
    12. author

      Muhammad faizzlazri bin udzir1 year ago

      Mengapa saya dikenakan bayaran
      Sedangkan sudah jelas barang itu percuma

      Reply
    13. author

      Noor Azian binti saidan1 year ago

      Saya nak tahu anak saya Muhammad aidil Fitri bin kamal lulus ke tak dapat telefon pintar percuma.

      Reply
    14. author

      Shafrizal bin mansor1 year ago

      Lulus ke x bantuan telefon pintar percuma terima kasih salam…

      Reply
    15. author

      Suhana binti abdullah1 year ago

      Boleh tahu tak lulus atau tidak bantuan telefon anak dah sbulan lebih tiada terima email

      Reply
    16. author

      Suhana binti abdullah1 year ago

      Saya golongan b40 kenapa tiada terima jawapan dari email,,ada kah lulus atau gagal,,tapi syarat golongan b40

      Reply
    17. author

      Norzalilah binti Daud1 year ago

      Nak tahu status permohonan telefon bimbit pdrcuma

      Reply
    18. author

      Norzalilah binti Daud1 year ago

      Semakan status permohonan telefon pintar percuma

      Reply
    19. author

      Nurul asyikin binti musa1 year ago

      Semakan status permohonan telefon percuma

      Reply
    20. author

      Awangku Sahibul Aulia1 year ago

      DAFTAR, PERMOHONAN, SEMAKAN TELEFON PINTAR PERCUMA B40 SECARA ONLINE

      Reply
    21. author

      NORHAYATI BINTI MOHAMED NOR1 year ago

      Anak saya lulus ke tak

      Reply
    22. author

      Mohd azwan bin othman1 year ago

      Mcm mn nk permohonan

      Reply
    23. author

      Putra Miqail1 year ago

      macam mana nak tahu anak saya lulus atau tidak lulus dapat telefon?

      Reply
    24. author

      Kusdi bin kepsi1 year ago

      Nak tahu kelulusan telefon pintar percuma untuk anak saya

      Reply
    25. author

      Aziz Bin Jaafar1 year ago

      Macam mana nak Thu Lulus ke X?

      Reply
    26. author

      NURSUHADA BINTI KAMARULZAMAN1 year ago

      saya nak tanya permohonan anak saya lulus atau tidak

      Reply
    27. author

      Nik suriati binti salleh1 year ago

      Sy ada terima msg permohanan lulus tapi sy xda terima email

      Reply
    28. author

      Peter lanchang1 year ago

      Berapa lama tunggu proses ni anak saya susah sampai sekarang tak dapat belajar.

      Reply
    29. author

      Jolitha taie1 year ago

      Mau tanya ank saya lulus atau tdk

      Reply
    30. author

      Alia binti abdullah1 year ago

      Boleh kah saya ingin tahu kelulusan pemohonan bantuan telefon percuma bg yg layak menerima B40..

      Reply
    31. author

      Saniah warsan1 year ago

      Saya nak tahu apakah permohonan telepon pintar anak saya di luluskan atau pun tidak terima kasih

      Reply
    32. author

      Sudirman bin petrus1 year ago

      Anak saya layak atau tak

      Reply
    33. author

      ruslee bin tabari1 year ago

      maaf ye tumpang dulu. nk tnya ape anak sy layak ke mendapat telepon p percuma bagi pelajar dlm ketegori b40

      Reply
    34. author

      Mohd hedryan shah bin malek1 year ago

      Saya nak tanya saya sudah mendaftarkan nama anak saya untuk bantuan talifon percuma tapi sampai sekarang saya beñum dapat e.mel lagi

      Reply
    35. author

      Mohd hedryan shah bin malek1 year ago

      Saya nak tanya ada kah permohonan anak saya lulus atau tak mendapat talifon pintar b 40

      Reply
    36. author

      Sakdiah binti hassan1 year ago

      Saya nak tanya masih boleh buat permohonan telapon pintar & sim percuma utk anak sebab susah untuk anak saya belajar online sudah banyak ketingalan belajar di atas kesulitan yg kami alami.saya harap dpt di bri peluang utk kemudaan yg tlh di sediakan.terima kasih utk yg memberi dan yg telah menerima semoga anak2 tersebut berjaya.

      Reply
    37. author

      SITI NUR ALIEYA BINTI DZULKEFLI1 year ago

      DAFTAR, PERMOHONAN SEMAKAN TELEFON PINTAR PERCUMA B40 SECARA ONLINE

      Reply
    38. author

      SITI NUR ALIEYA BINTI DZULKEFLI1 year ago

      DAFTAR, PERMOHONAN, SEMAKAN TELEFON PINTAR PERCUMA B40 SECARA ONLINE

      Reply
    39. author

      Mohamad Harith qy putra1 year ago

      DAFTAR, PERMOHONAN, SEMAKAN TELEFON PINTAR PERCUMA B40 SECARA ONLINE”

      Reply
    40. author

      hani bt hamma1 year ago

      sy nak daftar bantuan telefn b40

      Reply
    41. author

      Sopian bin abdul sani12 months ago

      Daftar permohonan telefon pintar percuma B40

      Reply
    42. author

      SALFAZRIAN BIN AYER12 months ago

      Saya boleh lulus kah

      Reply
    43. author

      Yaty11 months ago

      Semakan kelulusan utk dpt telepon ytl free suda lulus Dan akan dapat sebelum atau 22/8 dlm kenyataan email yg sya terima, tpi sampai arini sya belum terima email atau Sebarang panggilan utk dapatkan telepon free Ytl tu,,, ada cara yg bole bantu utk mdptkan telepon ytl freephone tu… Trm ksh YTL atas sumbagan Dan bantuan pada Anak2 sekolah yang layak….

      Reply
    44. author

      angel11 months ago

      Boleh ke kalau ibubapa yang daftarkan…. Kalau cikgu tak daftarkan , tapi ibubapa yang daftarkan masih boleh dapat hp free tu ka? Susah anak saya nak belajar… Kalau saya pergi mana² nanti dirumah dia tak dapat pinjam hp

      Reply
    45. author

      Heart9 months ago

      Apply sdh brp bulan tpi cek status msiy dlam proses permohonan & akan d pertimbngn dlm masa terdekat.. Sdgkn smua syarat sya ckup lengkap.. Hmp.. Harap d permudahkan utk permohonan saya..

      Reply
    46. author

      Ahamad rafie bin wan husain8 months ago

      Permohonan telefon pintar

      Reply
    47. author

      Magaswary a/ p SANTRA SEGERAN7 months ago

      Saya nak daftar bantuan telefon b40

      Reply
    48. author

      Juliati binti Putiman7 months ago

      Adakah permohonan anak saya lulus atau tidak…

      Reply
    49. author

      Siti norhayati binti hamdan6 months ago

      Assalamualaikum.. Saya mahu tanya kenapa saya daftarkan anak saya tidak layak…

      Reply
    50. author

      Siti norhayati hamdan6 months ago

      Assalamualaikum.. Saya mahu tanya kenapa saya daftarkan anak saya tidak layak…

      Reply
    51. author

      Hamirul hakim6 months ago

      Nak mohon macam MNA?…sendiri atau guru yang perlu memohon?..k/p guru diperlukan

      Reply

    Leave a reply "DAFTAR, PERMOHONAN, SEMAKAN TELEFON PINTAR PERCUMA B40 SECARA ONLINE"